Strömmaskolan

Tänkte att lite bilder från mitt studiebesök skulle få läggas upp här, men det gör jag imorgon eller något i den stilen.
Tänkte nu istället berätta lite om hur Strömma fungerar. Vet att det är många som undrar, så. Read :)

Strömmaskolan (Sätila) har ca 200 elever, varav ca 150 st bor på skolan. Skolan har både enkel- dubbel- och 3 rum. Våra hus vi bor i heter Storgården, västergården, östergården, herrgården, flygeln och bullerbyn. Bullergyn är flera små hus med några rum i varje hus. I varje elevhem finns ett gemensamt dagrum med tv, kök eller pentry, dusch, tvättmaskin och telefon. Varje rum har egen toalett ex. bullerbyn som delar på 2st/hus.
Vi har många andra byggnader tex, skolbyggnaden (där vi har gympasal, gym, bastu, 3 lektionssalar, matsal mm.) labbhus, expeditionhuset, vaktmästar-och hästsal, hygien, (där vi har våra ombyten som vi använder i stallarna) växthuset (lektionssal och växtodling) maskinhallar (väldigt många och stora ytor att meka, snickra osv. har nog runt 8 garage. 1= plats för ca 5-6 traktorer) fårhus, kostall, grisstall, ungdjursstall, gamla stallet, (plats för 5 hästar) lilla stallet, (plats för 5 hästar) nya stallet, (plats för 6 hästar) hovslageriet (också plats för 2 hästar om så önskas) manege, paddock, smådjursstall och reptilhus. Antar att jag glömt en hel del nu, tex vatten- och vindkraftverk, fotbollsplan, all vår mark, åkrar osv, men det är inte lika intressant :P
Vi har inriktningarna hästhållning, djurvård och jordbruk. Vi har MYCKET duktig och allvetande personal som verkligen kan sina ämnen och vet vad de snackar om. Dessutom bra med lektionssalar även om vi har mycket praktiska ämnen. Alla är väldigt miljömedvetna och miljön betyder en hel del här för oss på Strömma.
Vi har ofta arrengemang här så som att tex ta jaktlicens, olika föredrag osv.

Det här var UTSEENDET av Strömmaskolan. Innehållet är väl en hel annan sak, men jag hoppas ni fårstår i alla fall lite i den miljö som jag lever här. Just på Strömma :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0