.

varför blir man alltid täppt i näsan av alkohol? :S

inför sommaren

nu är som vanligt i skolan inför sommaren, man lämnar tillbaks alla böcker, har "avslutningslektioner" alltså man skriver utvärderingar. dessutom är det såpass många som åkt av, och alltså ska bjuda på tårta :) så nu är det tårta efter tårta. haha. jag bjöd idag också, så nu har jag det ur världen. andra har ju åkt av flr än 1 gång, så dem får ju fortsätta bjuda ;)

hämtade förresten ut mina betyg häromdagen, och långt ifrån alla är ju satta än. men just nu har jag 4 G, 14 VG och 1 MVG. ska någon vecka efter studenten ge er lite mer ingående information om kurserna. är väl fel att säga att man verkligen ansträngt sig för de där betygen. man önskar ju nu efteråt att man skulle skött skolan ordentligt från början.. men men. sånt går ju alltid att vilja ändra i efterhand!

på med halsbandet - och le.

godmorgon!

inte långt kvar.

vet att jag varit dålig på att uppdatera det sista, men det har haftsina anledningar. är faktiskt ganska stolt över att inte ens ha suttit vid msn, öppnat bloggen eller någonting på några dagar. skrev bara ett snabbt inlägg i måndags som ni märkte - i skolan. men men. har inte ens haft någon lust att skriva, då är det illa. nu är jag fit for fight för att börja skriva igen.

har idag haft cleoround i skolan, jag hade blondie och hoppade 90cm. han var duktig, även om jag har ridit honom desto fler gånger då han var mer säker på hinder. men men. ska inte klaga :)

sen var jag en sväng hos kicki, och senare hos älskling. kikade in på tid och doft också, och dem hade dem sakerna som jag hade velat ha. fin fint ^^


igår var jag jättenervös inför min bal och student. vet inte varför.. så efter att jag varit och provat klänningen inför jennipher på ellos, som numera är hel och allt det där så provade jag allting hemma. fick igår i stan också tag på en tröja att ha över studenklänningen om det inte blir superväder. jättefint.
så därför.. på med balklänningen, på med skorna, sjal, smycken, väska osv. oron över.
på med studentklänning, på med lilla tröjan, skor, smycken, studentmössan osv. oron över.

Och om 1 vecka och 2 dagar. Då ser ni mig där. Ståendes på trappan med studenmössan på huvudet. Helt underbart. Helt fucking underbart!!


sandstrand

jag är som en sandstrand. med några stenar också.

natti

nu är jag sleepy. har varit hos josse och ätit efterrätt. haha. slinker in på ett bananskal och "råkar" märka att dem äter. jag tar efter dig, älskling ^^. Likadant som jag tar efter att jag häromdagen körde över en fågel. i mitt fall en duva. usch, jag kände mig hemsk! speciellt när den bakom satte på sin vindrutetorkare för den inte såg något pga alla fjädrar.

annars har jag hämtat Rasmus och Stina, och även varit en sväng inne i stan med dem som sällskap. nu ska jag och min huvudvärk (som kommit tillbaka) gå och lägga oss. och hoppas på att sova lääänge imorgonbitti<3


solkonversation

Mamma: man behöver inte sola ryggen, för den ser man ju inte själv. det är skitbra!
'tyst'
Pappa: men okej 'lägger någonting över mammas ansikte'
Mamma: vad gör du?!
Pappa: ja, men det gör ju ingenting om du inte får färg i ansiktet, det ser du ju inte ändå.
Mamma: jo, det gör jag i spegeln!
Ida: men du kan väl se ryggen i spegeln också eller?
Mamma: ja, men det var väl då fan vad ni ska vara tjatiga ' vänder på sig'

.

jaa, jag har inte ett skit att meddela er idag, tyvärr. inget speciellt igår, bara mys.

och i brist på sysselsättning ska jag nu hänga tvätt, gå en promenad och sedan se om solen fortfarande vill vara framme.

dålig hästhantering?

jag vet, att vi har förmänskligat våra hästar en hel del. nästan för mycket. vi är alldeles för rädda om dem, ibland som om de vore porslinsdockor. vi vaccinerar dem mot allt och inget. vi lägger på dem täcken och har ibland även skydd i hagarna för att dem inte ska skada sig, fastän de kan klara en skillnad på +-30 grader utan problem. vi får dåligt samvete om hästen råkar vara lite smutsig när vi rider. vi passar ut exakta sadlar och lägger ner en massa pengar på detta, inte nog om hur många bett vi provar för att just det ska passa vår häst. vi ska ha det finaste och dyraste till vår häst, allt för att synas. vi behandlar minsta lilla sår, och penslar hovarna med matolja. vi sitter i timvis för att räkna foderstater som ska passa i minsta detalj (dem får ju såklart inte få 1 krm mindre av det ena). 

Förr var det status i samhället att ha den stora, starka hästen som kunde dra så mycket som möjligt. Nuförtiden ska hästen ha en bra exteriör, den ska ha en bra gång, bra temperament, kunna hoppa allt vi styr på... 

jag ska inte yttra mig speciellt mycket, för jag vet att jag är likadan. MEN jag får ändå dåligt samvete när jag går förbi hagen som det i vintras stod en mycket mager häst i. helt allvarligt, så var det en tjej som gick isär med sin pojkvän, och lämnade både häst och hund där. han kan inget om hästar och bryr sig inte. hans mamma har alltså fått gå dit ibland och slänga till lite hö. ingen har borstat eller ens tagit av täcket på hästen på månader! 

Visserligen är det ingen "bra" häst av något slag, utan snarare en häst utan speciellt värde i pengar. men pengar har ingenting med dålig häst/djurhantering att göra. sådana personer borde sitta inspärrade.

fredag

jag har inte varit världens bästa på att uppdatera på senare tid vad jag haft för mig, och det veeet jag. dock ganska ovanligt mig måste jag säga ^^ jag vill heller inte dra allt jag gjort, så vi stryker de dagarna helt enkelt!

men idag har vi i alla fall haft så sjukt kul ridlektion. jag blir deprimerad att det var sista gången, jättetråkigt! men får väl fortsätta utveckla min ridning på egen hand.

sedan har jg varit på ellos en sväng och ätit, och lämnat min balklänning för 2a gången. Hoppas hon kan fixa det nu.. sedan har jag varit på banken också. ska ta mig en promenix med hunden nu hde jag tänkt :) inte alltför blå himmel idag, men varmt är det!

Bokad resa

Jag och Jennipher har äntligen bokat vår resa! :D
Det kommer bli så grymt skönt att komma bort ett tag efter studenten och bara få ha det så underbart bra. jag längtar sååå!

Cypern och ayia napa 1/6 - 09 here we gooo! :D

 
 
  


klar!

imorse var jag riktigt pigg för en gångs skull, kändes underbart :) dock var det kö, och rött vid varje rödljus i stan. (och det har vi ju gott om) Förstår inte att det fortfarande kan vara så mycket köer i stan när dem gjort rondeller överrallt för att försöka göra det bättre. well, well.

nu är jag i alla fall äntligen klar med mitt hästarbete! det blev sammanlagt 9 sidor, och jag är ganska nöjd över mitt arbete, mycket för att jag kladdade ihop det på några timmar.

käka, käka :)

Finally!

nu har jag fan jobbat på bra vill jag säga. jag ska åka från skolan nu tänkte jag. gäsp. klockan är snart 9! tiden bara rinner iväg, och jag har lyckats skriva 8 sidor på mitt arbete! (över 3000 ord) det ska ju vara inne senast imorgon, och jag kommer få jobba med det imorgon på dagen också litegrann. men det krävs inte ett dugg mycket mer. max ½ sida. helt fucking underbart. det är detta arbete som har kostat mig mest stress (förrutom körningen) eftersom det tar så grymt lång tid. så jag är happy, och nu ska jag åka hem från skolan, äntligen! :D

ridlektion åt *pip*

tänkte ta mig en välförtjänst paus i detta skede. jag sitter och pluggar, fortfarande i skolan. klockan är halv sju och jag har suttit här i närmare två timmar. under den tiden har jag lyckats att arbeta med mitt hästarbete som ska vara inne imorgon. för många tog detta en väldig lång tid, många timmar.  men jag har hittills skrivit 3½ A4 sida, och närmare 1500 ord. jag har ganska mycket energi och motivation till att plugga, så jag ska inte sitta här och skriva för länge så jag kommer in på annat!

men idag på ridningen som jag hade sett fram emot såå mycket, gick allting bra till en början. när vi sedan skulle göra hela programmet (som bestod av några småhinder, en oxer, halter, hälsning, förvändgalopp, skänkelvikning och lite annat) så fick jag flipp. allt gick bra tills vi kom till oxern. där höll jag blondie lite för mycket, och han fick lägga in ett extra galoppsprång, vilket resulterade att jag hoppade "före" honom, och eftersom jag hade haft stora förväntningar eftersom allt annat gått så bra, så utropar jag bara FAAN, och allt efter det gick åthelvete. resten av banan blev förstörd pga min aggrition, läraren blev arg och jag var arg. spelade ingen roll om jag försökte förklara att jag inte alls var arg på hästen, utan på mig själv. men det tycktes inte hjälpas. jaja. ridning igen på fredag, sista lektionen för Lena, hoppas att det går bättre då!

balklänning? =(

jag får så jävla mycket ångest, för jag vet vad jag verkligen borde göra efter skolan. jag borde ha pluggat. mer. ändå vet jag att det är omöjligt. jag har gjort klart en inlämning om en katastrof som ska ha påverkat en religion. och den är ivägskickad! nu behöver jag inte gå på fler religion lektioneri hela mitt liv! antar att jag är den enda som är klar men det är skönt, så kan man göra annat under den tiden. komma hem tidigare, eller sova längre på mornarna tex. ;)

sedan har jag ju fått spendera min tid med att två välkända personer varit hemma och kollat in min ny in- och uppsydda klänning. jag säger bara.. suck. vet inte hur eller vad jag ska göra nu. den är inte förstörd, men den kommer bli. och det stör mig grymt mycket. jag älskade fan den här klänningen! jag har inte sett en enda som jag fastnat så för! men det ska väl bli väl. har fått några uppmuntrande ord av vänner idag, tur det :)

dags att sleepa lite nu, ser fram emot en grymt rolig ridlektion imorgon! Godnatt!

måndag

imorse vaknade jag - aningen förkyld. jag låg verkligen och fryste jättemycket när jag skulle somna. kröp ihop under täcket, och bara kinderna och pannan syntes ovanför. det var svinkallt! men jag hade väl fått upp värmen på morgonen hyfsat. tyvärr ska man ju upp 05.30 då.

Idag hade vi en idrottslektion värdig en naturbrukare. vi åkte traktor till idrottslektionen, och spelade fotboll på en åker :) det var jobbigt, målen stod längst upp, och mitten var i en dal.. men det var allt lite skoj! vår sista idrottslektion.. inte för att jag är så mycket för just idrotten i skolan, men det ÄR sorligt. och på fredag har vi också vår sista ridlektion för Lena. man vill knappt tro att det är sant.

i övrigt har jag kommit hem, har ätit lax och hjärtat har precis åkt. massa gott :) ska försöka göra lite nytta nu. och ta en huvudvärkstablett!

Sofie - kväll

åkte iväg och kikade filip idag, men jag och sofie höll på att frysa ihjäl pga en massa blåst, dessutom hade mamma sagt fel tid till mig. så hann se.. 10 min? tacksamt :P

har annars spenderat hela min eftermiddag och kväll hos sofie. michael var hos oss en stund också. i övrigt var det girltalk like always. massa trevligt som vanligt förstås!

och nu ska jag sova. jobbig skolvecka detta känns det som. mina aningar brukar vara goda. dessutom har en viss pojkvän inte stängt ventilen efter sig, och det är kaaaallt i mitt rum. ska försöka sova liksom.
 Godnatt!


redan söndag?

igår låg jag ute i solen en stund, fick bygga upp en slags borg för att det inte skulle blåsa. så ett tag var det faktiskt ganska skönt!

senare kom älsk, och vi grillade ute. det har jag längtat efter ett tag nu, att få äta grillat kött! mums, gott! senare åkte vi till stan och träffade jenny och jesper. lite annat folk också såklart. sedan hem och soov.

vi gick faktiskt inte upp förrän vid 12 idag, shame on us!

har precis käkat lax, kall sås och potatis. sa strax göra mig lite lätt iordning, eller i alla fall byta om. ska till kransmossen och kika på filip när han spelar :)


Studenten!

Jag börjar faktiskt få lite smått panik nu. det är inte alls långt kvar till studenten! och det var idag som jag verkligen förstod det - på riktigt! och helt plötsligt vet jag inte om jag längtar, eller om jag bara är skräckslagen över att jag inte vet vad jag ska göra efteråt. det är tyvärr ingenting som bara löser sig.

19 dagar
20 timmar
20 minuter
2 sekunder



städa? hmm..

igår bakade jag till sent. jag ska ha dem till min student, göra lite fint med dem. och jag ska göra många, så likabra att börja, jag får göra i några omgångar..

om jag hinner idag så ska jag försöka baka också. men först och främst städa grundligt i mitt rum. mamma sköter resten så bra själv, men jag kan inte ens sköta mitt lilla rum? jag städar 100 gånger mer hos claes än hos mig själv. och jag har bara ett litet rum? det är patetiskt. jag borde tänka mer på mig själv har jag kommit på. eller ah, blivit tillsagt. många gånger. men det ÄR roligare att se andra glada över att man har städat och gjort fint, just därför likabra att ta sig själv i andra hand!

dags att sätta igång!

solen i moln

så fort jag lade mig ute idag så kom molnen, så jävla typiskt! men vad förväntar man sig egentligen? :)

så därför tog jag bara på mig en tjocktröja över bikinin och pluggade utomhus. riktigt mysigt, jag hade till och med motivation till det! men jag hann bara göra en inlämning i religionen tills jag fick stopp och inte kunde göra mer. behöver ha en förklaring från min lärare. också det är väl typiskt när man väl har motivationen?!
försökte istället sätta mig med hästarbetet, men när jag bestämt vilka avelsvärderingar/bedömningar min häst ska vara med i, så tog det också stopp. behöver fortsätta på skolans datorer där jag har resten och ha irenes hjälp.. har redan valt stam, sto och förberett allting tills fölet kommer. sedan börjat på fölets liv litegrann, och somsagt valt vilka avelsvärderingar hon ska deltaga i. det räcker med sommarpremieringen för 1-2 åriga ston, 3-årstestet, riksutställning för 3-åriga diplomston och kvalitetsbedömning för henne som 4-åring. har än inte planerat om hon ska hinna få någt föl innan dess, och i så fall får det bli att delta i 4-årschampionatet som 5 åring med årsbonus.

nu har vi precis käkat pizza, och jag ska sedan roa mig med att kolla pappa när han ska få hem grävmaskinen och gräva ur där vi ska ha våra 3 extra parkeringar redo till sommaren! grejen är ju bara att pappa aldrig grävt med grävmaskin.. haha. måste hålla utkik på vad han sysslar med :P
parkeringarna kommer bli bra, ibland har vi upp emot 10 bilar på parkeringen, och det fungerar verkligen inte med den uppfart vi har nu. det kan stå 2 bilar jämte varandra på 2 raker, sedan får man börja bygga utåt en och en. och detta är fruktansvärt jobbigt om den som står längst in ska ut kan jag lova! så de där parkeringarna är efterlängtade av många!


förresten, kom på att ni inte fått ta del det som vi fixat i hallen och sådär. sorry, här kommer lite bilder :)


  

                                                                                     

 


freeedag

matchen igår blev väl inte riktigt som vi tänkt oss. första perioden var riktigt kass faktiskt. men dem ledde med 1-0 ändå. andra halvlek spelade dem mycket bättre och vi gick för säger. tänkte vi. dem gjorde 1-1 i 88 minuten, typiskt :( men men. det är fotboll, så han det gå när försvaret inte hänger med. men synd ändå! och sofie verkade tycka att det var kul, och ville gå på mer matcher :)

när jag och hjärtat vaknade imorse åkte vi iväg till garaget och kollade hazze litegrann, han mår stundtals inte så bra. men han blev tvättad i den nya biltvätten igår, så han är snygg nu må tro :) och så fick han lite mer bensin och olja idag så han rullar.

fast att vi somnade riktigt sent inatt, så är jag pigg idag. ändå ska jag lägga mig ute och unna mig lite sol! ledig idag :)


Sommar?

Åh, knopparna börjar slå ut här på strömma, och åkrarna börjar bli gröna. mycket grönare än hemma! nu är det bara hästarna och kossorna som fattas ute i sommarhagarna utmed vägarna. Om dem släpper dem där i alla fall under dagarna innan vi tar studenten tro?

nu har jag en hiskeligt lång håltimma, tråkigt! speciellt när man går upp kl 6, har sin första lektion 7.40 och sedan inte nästa förrän 12.10. men vi har full eftermiddag i alla fall, med teoretisk ridning och religion i 2 timmar. inte världens roligaste kanske, men vi har ju saker att se fram emot ikväll! :D

Då är det Elfsborgs match, och sedan sover jag hos älsk, så tyvärr blir det ingen mer uppdatering idag. antar jag. man vet liksom aldrig ändå ;) haha.

nej, dags att sätta igång med lite skolarbete!

Myyy daaay :) (as usual)

Provet idag gick bra! jag svarade på alla frågor, och rätt svar också faktiskt. den enda chansen att jag inte skulle få rätt på allt vore i så fall att jag formulerat mig fel, vilket vi inte hoppas att jag gjort :) och den där lilla "om man kan kalla det redovisning" om korsförlamning gick bra!

jag har annars befunnit mig i stan under eftermiddagen. Köpte ett nytt solkort, och dessutom somnade jag så fort jag lagt mig i solariet. och det har aldrig hänt förut, bara att man är sådär sjukt nära, men att man aldrig hinner somna in ordentligt.
Jag mötte sedan upp Sofie, och vi gick och åt på apropå. det var massa gott och vi fick prata igenom allt som hänt under påsklovet i borås resp. lidköping. vi har ju faktiskt varit ifrååån varandra i nästan en vecka nu!
Sedan gick vi och köpte årets första Elfsborgsbiljetter. Sofie har ju aldrig varit på IFE-match och ska imorgon få se dem krossa Kalmar! :D

Äntligen fick jag gå till helens beauty center www.hbc.nu och träffa Cilla! och gissa om hon blev glad att se mig? jag har inte träffat henne på flera år,  trots att hon är min pappas kusin. men det var ett kärt återseende, och hon var jätteglad hela tiden. hon blev ganska uppspelt över att få göra min balfrisyr eftersom det tydligen går att göra "allt med mitt underbara hår". Hon lär upp "elever" och är riktigt duktig frisör. och dessutom är hon vrååålsnygg! min egen frisör blev helt paff när jag sa att jag var släkt med henne. hon utbrast "Men guuud, varför klipper du dig inte hos henne?!" "Eh, för att jag klipper mig hos dig? Fortsätt nu? :S " och som hon sa, hon har gjort hur många baluppsättningar som helst i sitt liv, och hade så många idéer att hon inte kunde bestämma sig. jag har gett henne fria händer, jag hoppas hon gör något bra utav det!

Frida hade redan mött upp mig, och vi åkte hem en stund. mamma har nämligen köpt hem all dricka osv till min student, och vi satt och kollade runt lite på nätet efter mer saker till folket kommer hem. men till slut gav jag upp, hon får sköta det. jag har ändå ingenting att säga till om! haha.

nu är det sängen för min del, den här dagen har varit hemsk när det gäller min trötthet 'slår mig själv' jag SKA vara utvilad imorgon. så jag orkar med våran långa håltimma. haha. plugg? ehh ja.

jävlar vad trött jag är.

Det har ALDRIG varit så jobbigt att gå upp, som det var imorse. shit, jag somnade till och med på golvet när jag kommit ut från duschen. haha. det här lovet har verkligen förstört mina riktiga sömntillfällen. Dessutom hade jag svårt att sova igår efter att jag hade pluggat färdigt. jättejobbigt..

nu har vi Arbete med häst, ska strax ha prov i Hästens utbildning, sedan blir det en liten redovisning i Hästkunskapen. Sitter och skriver på en APU-uppgift nu, får fortsätta på resurstiden sen. så har man den ur världen om en vecka eller två. har ju lite saker kvar fortfarande.. =/ Räknade ut att jag gjort 14 inlämningar på 14 dagar när att visa mig duktig. och det var fanimig duktigt. speciellt eftersom jag bara jobbade i 10 dagar av dem 14 :)

Jag måste få kläcka ur mig att mitt hjärta är den bästa jag vet. typ den allra bästa som finns ♥

tiisdag

min dator går mycket snabbare nu när hjärtat fixat med den, det skulle väl egentligen inte ingå. men det gör det! superbra :)

idag hade vi markarbete på ridningen, och jag fick Kasanova. hade egentligen velat ha Divan, men men. det kändes som som katastrof i början på ridpasset, hästen bara drog och jag drog tillbaks. gaah, blir så arg på mig själv när jag gör så. men får man inte stopp på hästen, så känns det helt feeeeel att hålla om med benen och inte få dra i tyglarna. believe me. han är tröög, och stark och allmänt.. svår att sätta igång? men det gick väl ganska bra i slutet, men ändå långt ifrån nöjd! dessutom så kändes hela lektionen konstig. både carro och jonna flög idag. lägg märke till FLÖG. Duni och Divan var på bushumör. kanske lite elaka också. men enligt oss hästmänniskor är bästarna "busiga" även när dem slänger av oss. vi är pantade.

nu har jag kommit hem, och ska strax sätta mig och göra nytta. huvudvärk har jag också, vilket kvavt väder det varit idag! vi höll på att svimma på ridlektionen. inte nog med att paddocken ska vara jättedammig så man får astma så fort hästarna rör på sig, så ska det bli varmt, kvavt och sedan massa regn. men det där regnet, det var mer än välkommet. vi höll på att svimma och dö av törst pga hettan! blir det åska ikväll tro?

godnatt!

hemkommen nu från stan. har käkat med kicki, sedan åkte vi till almenäs, gick och pratade om saker mellan himmel och jord. hon vet det mesta om mig den tjejen. tror hon är den som vet allra mest om mig överhuvudtaget.

eftersom msn inte vill fungera så ska jag bädda ner mig nu. men föst så ska jag jaga ut en fluga som är gryyymt irriterande. haha. sommaren har kommit, och har femtioelva hästar som grannar. likabra att vänja sig - like every summer!

svagt IQ bruden

Vi sitter och grillar, har en öppen eld och det dricks en massa öl.

Person 1: hallå, har ni några cigg?
David: eh, nej det har vi inte.
Johan: vi röker inte ens.
Person 1: men vad faaan!
David: 'ropar' och vi är nykterister också! och förresten, har du någon eld?!

måndag

dålig uppdaterning pga min dator är på "service" hos pojkvän.

i lördags åkte jag somsagt till Jenny, vi åt, fixade iordning oss och sådär innan vi gick ner på krogen tillsammans med cherie, alex och daniel. började på swing och gick sedan vidare till tonic där vi spenderade kvällen. träffade massa folk och hade det trevligt. första gången någonsin som jag varit ute, utan att dansa och vara sådär lagom full. utan att knappt vara påverkad, och bara sitta och tjöta. det var nice!

igår gick jag och älsk upp tidigt för att åka ut till morfar. han bjöd på kalkon och annat gott, han är mästare på att laga mat, min morfar! solen sken, det var varmt och jätteskönt att få komma bort en stund utan att ha några måsten alls. vi satt ute i solen och hade det skönt!

senare åkte jag, kicki, johan och några fler till almemäs för att grilla och sådär. vi satt där och hade det trevligt fram tills det blev för kallt och vi begav oss hemåt.

när jag kom hem kröp jag ner i sängen hos mitt hjärta. bästa, bästa människa.

det blåååser

jag trodde att jag skulle kunna ligga ute i solen idag och mysa med hunden i värmen. men icke då, det blåser kallt, och även om vi har över 2000kvm tomt, så har vi ingenstans där det är helt lä. hm, tråkigt. får väl vänta tills det slutat blåsa, vilket inte lär vara idag!

på morgonen har jag, mamma och pappa suttit och kollat igenom alla kostnader när det gäller bal och student. gud vilken tur att jag inte betalat allt själv, i så fall hade jag knappt haft några sparpengar kvar! och det ska användas till utlandsresa om lite över 1 månad, så det går ju inte :)

det blir dåligt med uppdatering till er senare, älsk får fixa min dator innan jag ska till jenny för en tjejkväll :) kommer bli jättemysigt. äta, tjöta skit och ha en allmän girlsnight. får se hur många som kommer dit, det är ju roligare ju fler som kommer!

utee

drog min kos till kicki i eftermiddags. var en stund hos tobbe och jennie med lite annat folk först. och jag har tur i spel. jävlar 42 kronor första gången vettu. visste inte ens hur spelet fungerade. haha. och Ann, jag fuskade inte!
sedan drog vi oss in till stan. vi är inte världens snabbaste på att ge oss iväg om man säger så. det har vi aldrig varit. men väl i stan har vi varit på donken, och åkt runt, skjutsat och träffat en massa folk. niceee, och kicki drack ju gott medan jag fick dricka redbull för att hålla mig vaken.

fick också racea lite med älsk. vill ni veta vem som vann? jag tyckte att det gick ganska bra fastän jag vet att han bara gjorde sig till och när jag nästan trodde att jag var i alla fall lite bra, så på raksträckan försvinner han liksom bara plötsligt. hej då, liksom? fick sms sen om att han knappt ens rört gasen. pinsamt.

nee folks, sova kanske? inte lätt med både redbull och kaffe i kroppen, men det är värt ett försök. ciao!

fredag

jobb i trädgården hela eftermiddagen, träd har sågats ner, det har krattats, använt lövblås och allmänt småfixat. sedan har jag och mamma varit iväg i stan, jag hoppas att dessa mediciner hjälper mig nu!

jag och kicki ska komma på någonting nice att göra ikväll, det är ju asgött väder!

torsdagskväll

gårdagen blev väl inte riktigt som planerat. var ju menat att jag skulle ligga framför tvn och glo. Frida och Henke kom hit på kvällen, och sen skulle jag åka ut till Kicki när jag plötsligt började må så dåligt :( usch, kändes som jag inte riktigt visste vad jag skulle ta vägen. därför fick jag gå och lägga mig och hoppas på bättre tider ungefär. kände mig smått hysteriskt där ett tag. jag orkar inte att det ska komma tillbaka nu, jag har ju varit utan det så länge :(
aja, mamma ska åka och köpa medicin och se om det hjälper. den jag har nu hjälper inte så värst bra längre.

så idag sov jag till 11, det var ett bra tag sedan! detta ljus och annat gör mig verkligen morgonpigg! jag känner mig nästan som jennipher, man vill bara hoppa ur sängen på direkten och ut i solen :D och dessutom känner jag mig ganska bra idag, förrutom att jag är lite skakis och smått illamående.

fotande

vi har gäster hemma, och har precis käkat potatisgratäng och grillad kyckling. det var verkligen underbart gott! och allt detta godisätande, hjälp. jag har käkat en massa, och det är ju så gott! jag och josse köpte igår på eko för 3.90hg. det är billigt det! :D

Eva påpekade idag att hon tycker att jag ska söka in för att bli ansiktsmodell. va, vad händer? jag har alltid fått komplimanger för mina ögon och "modell-pricken", men att jag skulle ställa upp på något sånt? nej, aldrig i mitt liv. jag skulle aldrig mer i mitt liv ställa mig framför kameran, ta den skiten, för pengar. aldrig mer! dem utnyttjar så mycket dem kan, övetalar även barn att inte gå i skolan för att fota kläder hela dagarna. jag kan medge, att över 1000 kr per dag var bra betalt för att vara ett barn. men jag ska inte utsätta mina barn för sånt, om dem verkligen inte vill förståss. mina sista gånger gjorde jag det endast för pengar. mamma tyckte jag skulle tacka ja och vara glad för pengar, samtidigt som jag egentligen aldrig ville till 100%. Sedan skaffar man sig nya vänner och många otroligt roliga minnen för livet under tiden, det ska jag inte underskatta.

mitt största minne var när vi skulle ställa upp i en reklamfilm för tv4. jag hade blivit färdigsminkad, håret var fixat och dem frågade vem som skulle åka emot gbg först och visa vägen. pappa tog på sig detta ansvar, och det hela slutade med att alla kom rätt - utom vi. vi hörde igenom tingstadstunneln 4 gånger och hamnade ändå i lerum. lyckat liksom.


torsdag

idag åkte jag och jobbade på morgonen. jag var helt slut igår, vilket resulterade att gå upp kl 5 imorse inte alls var min grej. jag kände mig mest som en zombie på jobbet, och människor frågade om jag typ supit hela natten. och jag kände mig nästan sådan. hmm, sova kanske?

så efter jobbet har jag inte gjort ett enda nyttigt handtag. jag träffade bara carro en snabbis i stan innan jag åkte hem, sedan har jag fixat lite käk och kollat film med mamsen. skönt att bara ta det lugnt hemma ensam för en gångs skull. det har jag längtat efter sedan jag satte min fot utanför vår ytterdörr imorse!

Osportsligt uppträdande

jag sitter här, så trött att jag nästan skulle kunna somna på direkten. det får inte bli någon sista period för mig idag, det går helt enkelt inte. dessutom skulle jag bara bli förbannad om fbk vann.

jag har i hela mitt liv varit dålig förlorare. varesig det gäller att bli av med bollen i en närkamp, om andra vinner i spel, eller om hästen inte går bra ett pass. finns ingen i min familj som inte är dålig förlorare, så jag vet ju vad jag har och brås på. dem värsta är väl pappa som ljuger till sin fördel då han förlorat (eller skriker och hotar domaren så han blir avstängd i några matcher som tränare), rasmus som slåss (om inte annat slår han sönder sina nya klubbor i sargen om han försökt att lyckas hålla sig att inte slå en spelare) Ska väl egentligen inte heller nämnda den gång då BT kom för att fota och intervjua rasmus inför distriktet, och han satt i utv. båset i halva matchen. Lyckat.. och sen då filip som blir långtjurig av det som återstår av dagen. (kan väl också hända att han inte pratar med sina medspelare, är nära gråten, sparkar iväg saker omkring sig eller hotar med att flytta hemifrån beroende på situation.)


Tur att jag har en mamma och en simon i familjen som kan hålla saker i styr!


(viskar) och nu hör jag dem där ute sitta och kolla på matchen

Filip: Men vad fan gör han?!
Pappa: Vad säger du? Han tar sitt eget ansvar, gör det du också.
Filip: Det gör jag. Får man göra så eller?!
Pappa: Nej, det gör du inte, ta ditt eget ansvar innan du klagar på andra.
osv osv

Ja, jag säger då det..


trööööött!

bion igår var bättre än förväntat. klart, det var nästan mer action än det handlade om bilar. men det störde sig inte ens mitt hjärta på, så då är det ju lugnt ;) den var helt okej, verkligen. vi lyckas bra med att hitta bra filmer att gå på bio på :) och förlåt, ni hade rätt. fast and furious.

imorse gick vi upp tidigt för att åka till göteborg. när vi sedan varit där ett tag, kikat lite på backaplan och var på G hem, kändes det som att klockan var jättemycket. men den var bara 12 på dagen, och jag har därför varit trött hela eftermiddagen. yeye, nu är det match ändå, så kan inte lägga mig :)

åkte sedan hem till josse där jag spenderat min eftermiddag. vi kollade film och hade mysigt. sedan åkte vi till stan och handlade massa godis. OCH toapapper. för er som känner henne, så är hon otroligt färgglad människa, och toapappret var rosa, blått och lila. colin kommer bli sååå glad ;)

jobbdag

jag har jobbat hela dagen lång, och dagen börjar gå emot sitt slut och jag har jobbat färdigt. ska packa ihop lite grejer nu innan jag åker till älsk. vi ska gå på bio ikväll, ni kan ju gissa vilken? ni får en chansning ;)

staaaden

Det var dags för klipp-time för min del idag. hade när jag kom dit ingen aning om vad hon skulle göra, min duktiga frisör. jag hade beslutsångest, men hon hjälpte mig till slut. så därför blev det ljusa slingor som vanligt, mer uppklippt hår, kortare lugg och en liten brun färgklick i luggen också. det blev najs!

Efteråt klippte sig sofie också, bara topparna men ändå. jag höll på att dö av hunger, så massa onyttigt blev det idag.
när vi sedan kom hem till sofie och jag skulle beställa min ÄLSKADE skor, så märker jag att endast frakten kostade 500 kr. jävla skit säger jag! dem skorna har jag förälskat mig i för länge sedan, och läängtat efter den dagen jag skulle beställa dem. men, men. bara att leta nya gladiator pumps. fan också!

Senare åkte jag och Kicki in till stan, drack kaffe och hälsade på på byttorp idag igen. jag tror allt kicki är lite förtjust om man får ta händelserna i förväg ;) jag sa inte det där.

nej, dags att besöka min säng, det är jobb imorgon kl 8. lite sömn ska jag allt hinna med :)

tvivlar på att ni ser den "svarta fågelskiten", men den finns där. jag lovar.


är det vår nu?

imorse när jag vaknade var det ju underbart väder! gud vad skönt, jag ska därför inviga mina nya donna girl pumps idag, perfekt! Jag hoppas att jag kan beställa mina drömskor idag på nätet också, om dem bara finns kvar. hoppas!

invigningsdags!

utekväll

tidigare idag åkte jag och pappa och fixade med bilen. äntligen sitter sommardäcken på, dörren är fixad, skiten som fastnar i däcket är fixat och lite annat smått och gott. dock låter det fortfarande någonting vid mitt vä. framhjul. irriterar mig.

åkte sedan ut till kicki en sväng, blev fast där till sent då vi åkte in till stan. träffade lite folk och sådär. Vi körde en repris från avslutningskorten i 9an också. förrutom våra bandanas då såklart ^^
kicki fick mig riktigt jävla rädd ett tag också. aldrig att hon får använda min tändare i bilen något mer! :O

och nu är jag hemma, men är inte ett dugg trött. konstigt hur man kan vara så trött och bara vill sova ibland, och att man ibland verkligen inte är trött. strange det där.. aja, godnatt i alla fall. jag är nästan heeelt säker på att vi hörs imorgon igen ;)

Vi som småttingar


impad brorsa

igår lagade jag och älsk tacos till min brorsa och hans flickvän. massa gott. åkte sedan iväg på bilträff/race alla fyra. rasmus tyckte att det var riktigt skoj, och det är ju roligt såklart :) han blir lite impad på pimpade bilar. haha.


imorse när vi vaknade var det inget fint väder alls ute. jättetråkigt verkligen. jag som hade tänkt ligga ute i solen hela dagen. men jag fixade god frukost imorse i alla fall. något trevlig på morgonen trots vädret :)

nej, dags att dra sig in mot stan och köpa käk :)


allsvensk premiär

jag har legat ute i 1½ timme nu, vilket väder! måste säga att det känns lite underligt att ligga ute i bar överkropp när det inte ens är grönt på varken träd eller gräsmattor.. men det kommer väl snart också hoppas jag. hade ju varit trevligt att ha det grönt och fint på balen och studenten! och då hoppas vi på ett underbart väder också.

mamma hade förresten träffat everlyn i stan i tjänsten ridande polis och det var visst ett jävla liv nere i stan. människor badade bla. nakna i viskan. ni vet, idag är det allsvensk premiär Elfsborg - Hammarby. Hoppas verkligen att det går lika bra som de senaste åren för IFE, även i år. det hade ju varit jättekul att få ett SM-guld till :) Pappa är där, och uppdaterar mig!

underbart väder!

hemkommen :)

var hos kicki en sväng igår. jag tror killarna i mina vänners närhet har flippat ut totalt.. bilen började krångla när jag sen skulle åka, och jag orkar inte. fick åka så pappa fick fixa ngt provesoriskt så länge. åkte sedan till sofie, och vi satt och pratade i några timmar. vi brukar liksom inte ha några problem med det.. haha. åkte hem runt 11-tiden, och kröp ner till hjärtat som kollade film. dock somnade jag tidigare än honom ändå.

idag har jag och josse varit på åhaga där dem har  hem- och trädgårdsmarknad. dem hade gjort det jättefint! vi satte oss ute i solen och fikade en stund också. så underbart skönt med såhär fint väder! solen är jättestark och steker verkligen :)

Josse



ännu en freeedag!

fredag IGEN och idag var det dags att rida den nya omtalade hästen som ännu inte är döpt. tänker inte ge mig in på vad han heter donjij eller något sånt :P vi slåss, vissa vill han ska ha heta David, medan jag och min lärare slåss för att han ska heta Divan!
I alla fall, det gick ganska bra för att vara första gången. det är ganska ovanligt att en häst är så känslig i munnen, men okänslig för skänkeln. hästen ser mer ut som en vinthund i kroppen, han går knappt att komma åt med skänkeln ju! han är oerhört tittig på saker, och slänger sig lite hejvilt ibland. men han var en ganska fin häst ändå. jag tyckte om honom :)

nu är jag snart på väg in till stan. ska få i mig lite mat innan bara. ha en trevlig helg, folks! vi hörs som vanligt imorgon :)

umpulsköp, ja tack.

det muntliga nationella gick faktiskt ganska bra, hade inte tänkt mig det faktiskt. blev glatt överraskad när hon meddelade mig att jag kommer få VG+ eller ett MVG. Hoppas på det högsta såklart.

sedan åkte jag och sofie till stan och det var menat att vi skulle äta glass i solen. men vart hamnade vi? jag bokade klipptid, blev fast på telenor, vi köpte mat och kom dessutom hem med två par skor och en studentklänning. inte riiiktigt vad jag hade förväntat mig, men vad fan. nu mår man bra.. IGEN! :D

möttes av en ensam överlycklig hund när jag kom hem. undrar vart hela min familj håller hus?


Sommarbilder på hästarna!

lite härliga sommarbilder på några av skolans hästar!

Jusse



Arthur


Arthur, Jusse och Eminente


August


Panhos


Blondie


Kasanova


Kasanova, Eminente, Jusse och Arthur


Älskade Arthur


Arthur


Coctail


Blondie och en tjock Duni


Arthur och Kasanova


Gumman


Tyvärr saknas sommarbilder på Vikcy, Karina, Birk, Juan och Doris, också på Triton, Helga och Clown som fanns hos oss under denna tid. Och anledningen till många bilder på Arthur så hade han tyvärr pålagringar och fick tas bort. Älskade underbara häst..

Torsdag

igår red vi på eftermiddagen, det var så underbart väder! vi red i paddocken och hade dessutom endast t-shirt på oss. Så underbart skönt verkligen! Och lektionen gick ganska bra, får vlä säga att öppnan förra veckan gick bättre än att göra sluta som vi gjorde igår. Det är svårt att hålla reda på allt när man har en häst som inte har alltför mycket framåtbjudning när han gått igenom de första 3 graderna i utbildningsskalan!

efter skolan åkte jennipher med mig, vi flö och flängde överrallt kändes det som. handlade, retunerade papper, pantade, var hemma hos mig, packade och sedan åkte jag och lämnade av henne. Sedan åkte jag och städade, dammsög, diska, tvätta fönstren och sånt där innan älskling kom hem. det var skönt att träffa honom igen!

sitter nu i skolan och har gjort min första redovisning för dagen. I etologi, om hästens, hundens och kattens hotbeteenden. Ganska intressant faktiskt.. Ska fixa det sista på min nästa redovisning nu - nationella proven i SvenskaB. Usch jag ser inte fram emot det.


nationella prov och lite annat

det blev ingen uppdatering igår, jag var dödstrött. låg i mammas knä på kvällen och höll på att somna. jag låg baraoch tänkte på dagens nationella prov. trodde aldrig jag skulle klara det.

men vet ni? nu sitter jag här och har precis avslutat 2 timmars skrivande. förstår mig inte på dem som kan sitta i 5 timmar och bara skriva. jag fick kramp efter 1½ timme.

det första jag gjorde var att stryka det från min lista på saker jag samlat på mig/saker som finns kvar att göra. nu har jag sex saker kvar, och just nu på listan finns det 14 strukna saker. och det har varit ännu mer innan jag skrev den. så jag har fan kämpat. och det här har gjorts under tiden claes varit i thailand. det ni! :D

RSS 2.0