fredag!

har varit på prakitiken hela dagen, det var sista dagen nu, och dem verkade tycka att det var tråkigt att vi skulle åka. och det är ju alltid positivt! :D Så idag har vi inte gjort så jobbiga grejer. men det känns bra att kajsa tycker synd om oss i alla fall.

har flängt runt som en idiot idag, och nu förfestar vi. skönt att kunna slappna av för en stund. det behöver jag!

hörs imorgon ;)

torsdag

känns knappast värt att berätta om min dag idag, eftersom den såg ut som igår. men men. jag har lika mycket träningsvärk som vanligt den här veckan. dessutom skulle vi raka öronen på en häst som skulle iväg och träna idag, och han behövde bremsas, någonting som han inte verkade tycka om något speciellt.. han flög bokstavligt talat på mig, så nu har jag en blå och lite svullen fot också.. men det går över när jag gifter mig, som pappa brukar säga :)

som vanligt har jag varit iväg på eftermiddagen/kvällen som hela den här veckan. kom hem för en stund sedan, och hann kolla slutet på sveriges värsta bilförare. allvarligt talat, det är det värsta jag sett! hur kan folk ens med?! Sedan kan jag slå vad om att det finns en speciell person som gör allting för media. men jag vet inte, att en tjej skulle skämma ut sig sådär medvetet är väl inte heller helt normalt.

jag skulle bara vilja dunka en klubba i huvudet och fått sova några dagar..

onsdag

fy fan, den här dagen har kännts så jobbig. inte nog med att jag har stressat, så har jag varit så sönderstressad att jag bara skakat. och jag skakar fortfarande.
på praktiken idag har vi gjort det vanliga, sedan har jag ridit ut tillsammans med kajsa, anna och emelie. och sedan har vi också hunnit med att löshoppa alla fölen. knappt någon lunch fick vi heller, smart då jag också glömt den hemma. imorgon hoppas jag på en betydligt lugnare dag, och att vi kan få sluta i tid.

kvällen har jag spenderat på samma sätt som igår, och sen var vi också hemma hos jonna en stund.
nu är jag både trött, har träningsvärk och mina ögon stängs snart automatiskt. så jag ska göra mig själv en tjänst att gå och lägga mig..

och förresten! jag vet att jag lovat att uppdatera er med bilder, men det får nog bli ett helt inlägg med bilder någon annan dag. jag ska försöka ta mer bilder imorgon, så ni får en massa att titta på när inlägget väl kommer!


tisdag

jaa.. jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta denna dagen. praktiken kommer jag inte ihåg speciellt mycket av just idag. den var väl ungefär som igår, förrutom att vi hade snabbare tag idag, och hann göra massa annat som att städa vissa utrymmen. och jag som är så känslig mot damm i så kopiösa mängder. hmm.. dessutom blir vi alltid bjudna på färska frallor på förmiddagen av han som driver stallet, och idag fick vi också semlor. magda tyckte det var gott.

efter dagen var slut i stallet fick vi helt plötsligt väldigt bråttom. jag körde olagligt, hann bara slänga mig in i duschen och åka. och jag kom precis hem igen.
och jag orkar inte uppdatera med några bilder idag, ni får dem imorgon. jag behöver sömn.

jag vill bara avsluta och säga att jag älskar er båda två, hoppas ni vet om det! ♥

stinker?

jag har hållt på med hästar så länge jag kan minnas. när man var sådär liten och sprang fram med sin plasthjälm med hakskydd och i gummiridstövlar. då var jag inte äldre än man kan räkna på 1½ hand.
ändå har min familj fortfarande inte lärt sig att jag är i stallet, där det luktar häst, och kommer hem, och luktar häst. tydligen stinker jag så mycket att jag inte ens får vara i deras närhet. jag får inte ha mina kläder vart jag vill, eftersom det, som pappa uttrycker sig "luktar häst från dina skor ända hiiiit upp!". Vilket inte är konstigt eftersom jag använder mina skor just när jag ÄR i stallet. Jag funderar just på när min familj ska inse att hästar luktar gott. att man kan sakna stallet genom att bara känna doften av hästar och hösilage när man öppnar ytterdörren. att man kan lägga sitt ansikte mot hästens hårrem, andas in och bara njuta. det finns ingenstans som får mig att vara så lugn och avslappnad, som i ett stall.

vem vet, de kanske borde prova själva, för att bli lugna och inte hetsa upp sig över lite dofter?


måndag

ah, igår blev inte RIKTIGT som jag tänkt mig.. men men. så blir det nästan alltid. ska försöka hinna med att se filmen idag!

idag var vår första dag på den nya praktiken. jag har säkert nämnt förut att vi hade så dåligt schema i höstas, då den tog bort en veckas praktik av oss, och lät oss ha ta vår tappskokompitens och räkna ut foderstater. så alltså har vi bara en veckas praktik nu, vilket kommer försvåra det för oss att få ett bra betyg.

men första dagen idag i alla fall på berga gård i gällstad. http://www.bergagard.nu/ Jag kan ju berätta lite smått om gården först. Dem har väl runt ett 40-50 tal hästar. Stallet ägs och drivs av advokaten Nils-Ivar och hans fru Elisabeth Ohlsson Ridderbjelke, med Leif Medin som stallchef. I stallet för närvarande har dem 1 heltids tjej, 1 som jobbar deltid, 1 långtidspraktikant, 2 månadspraktikanter, 1 tjej som bara rider hästarna och sen jag och jonna just nu. Vi delar också vår tid med några stallkatter, en greyhound och en shih tzu. Stallet är i två våningar, med uppdelat ston och föl på översta våningen, och ridhästarna/hingstarna på den nedre. sedan finns det även några hingståringar som går i lösdrift. i ridhuset finns en kortsida med glasfönster, och på den andra sidan finns ett helt underbart rum. där finns en bar, massa stilrena möbler i form av matsalsbord. runt den öppna spisen sitter vi på morgonen och äter frallor som gårdsägaren bjuder på. samtidigt sitter vi och kollar på den stora plasma tvn, och tjötar :)

idag har vi väl gjort allt man gör i ett stall antar jag. sammanlagt finns det väl över 50 höpåsar att göra efter man mockat alla hästarnas boxar, så tro mig - det finns att göra. Fölen är precis så galna de kan vara, och allt det där. första dagen har gått fort, vi började 8 och slutade 5 ungefär. och jag är jättetrött och vill sova. men FÖRST, så ska jag se på filmen!!

Ni blir förhoppningsvis uppdaterade med bilder imorgon :)

gbg horse show

Modevisningen..


    

paddocken.. (dock har jag bara en bild därifrån..)



scandinavium..

  


söndag

kom hem från sofie inatt någongång, det var jätteskönt att få prata lite igår. även om det lätt blir att vi pratar i mun på varandra. så mycket att prata om att det inte blir en enda tyst minut. hehe.
jag var dessutom på väg att inte ens komma därifrån. det hade snöat och kommit ca 1 dm snö, vilket betydde att vägarna inte var plogade, och jag stod dessutom i en uppförsbacke.. men efter massa krångel kom jag äntligen hem till hjärtat, som även han precis kommit hem. äntligen liksom. det hade även varit lite kruxigt för dem på kvällen.
såhär mycket snö har det inte varit på hela vintern!

nu har jag precis lagat mig massa god mat jag har förövrigt fått för mig att avokado är det bästa som finns i hela världen, och jag skulle nog kunna tänka mig att leva på ENBART det. synd att det är så dyrt för så lite mat.. =( och varit ute och gått med mamma och hunden.

nu ska jag slappa, ge er lite bilder från gbg horse show, sedan kolla på irene huss guldkalven. den ska visst vara väldigt bra :)


lördag

var hemma för sent för att uppdatera igår, men ni får nöja er med att få en uppdatering idag :) Bilder får ni imorgon, har ingen sladd här..

gårdagen igår var delvis rolig, delvis jobbig. vi skulle vara på mässan i 8 timmar, och det var lite jobbigt. men vi spenderade vår tid på seminariermodevisningar och annat, så visst. vi klarade oss ganska bra ändå. dessutom var vi ju 4 timmar inne på scandinavium, och såg Briar vinna sin sista dressyrtävling på svensk mark. usch, vi var tårögda iallihop (utom Elin, som rååkade vara lite mer högljudd än oss andra haha)

idag låg vi i sängen läänge. skönt. sedan har jag varit med jennipher, och nu sitter jag hos sofie och vi ska kika meldodifestivalen senare. myys!

torsdag!

charlotte var hemma idag också, vilket betydde att vi slutade kl 10 efter att vi haft tappskokursen. idag slog jag på ytterligare 2 skor, och det är jätteroligt! dock tar det lång tid att rikta skorna, det är det jobbigaste av allt. men jag fick mycket beröm över mina skor, och det är bra :)

sedan skulle jag vänta på jonna i 10 minuter för att hon skulle åka med hem, vilket resulterade nästintill 2 timmar istället. och jag åkte dessutom därifrån utan henne. att jag alltid är för snäll och får dåligt samvete om jag inte gör saker, är väl här ett typiskt exempel här. jag har fått tillsägelser alltför många gånger att jag borde säga ifrån någongång. borde man?

på hemvägen stannade jag en snabbis i stan, och på hemvägen stannade jag nästintill hela tiden kändes det som för att göra nödvändigheter. jag är duktig. nu ska jag se till att lilla hunden kommer ut, och skottar samtidigt. det var nästan snöstorm på vägen hem, här har kommit massvis med snö! sen ska jag träna en snabbis innan jag åker till hjärtat.

OCH, imorgon är det gbg horse show, och självklart ska vi dit :) hela klassen åker dit, och stannar till kl 22 imorgonkväll. svante ska vara med på både lady Classic Lady, caramell Caramell KS och anton Saint amor. kommer bli jättekul att få se dem allihopa. det var ett tag sen!

Classic Lady
Stallets absoluta nallebjörn. står till och med och pillar ut toffsen i håret, när man mockar hennes box. i sadeln är hon allt  en bestämd liten dam!




Saint amor
Stallets snällaste hingst. En väldigt försiktig häst, det tar ett tag innan en människa får hans förtroende.



Caramell KS
Stallets största häst. Lite suris i boxen, men i övrigt en mycket trevlig (och stor) häst.




http://www.mansegarden.com/
klicka på länken, på startsidan finns en länk där Svante berättar om sin syn på årets göteborgs horse show.

kväll

på eftermiddagen kom frida på besök, alltid lika trevligt. sedan åkte vi och kikade hennes pojke spela innebandy. johan var också där, så det var en kul. efteråt spelade jag och frida fotboll, och jag saknar det så mycket. jag vet att jag nämnt det förut, och det känns verkligen sorligt att inte ha kvar kraften i skotten, att inte ha lika mycket tektik som förut och att delar av känslan för bollen är borta. det kom som ett bakslag på en idrottslektion i nian, jag förstod verkligen inte vart mitt skott tagit vägen. jag sparkade och slet för att få kraft, men ändå så fanns all min kraft inte där. jag kommer ALDRIG glömma den lektionen. jag kände mig helt bortblåst. och så känns det fortfarande. bad ass.

nee mina små vänner, lite sömn hade inte suttit fel!

onsdag

idag var charlotte hemma, vilket betydde att vi fick sköta våra foderstater själva. det gick ganska bra i alla fall, och så länge jag är nöjd ska ingen klaga. jag är så petig, vill alltid att allt ska vara perfekt. det gäller inte bara sådana saker, utan tex också som när jag övningskörde. min körlärare sa till slut åt mig att det var omöjligt för mig att nå mina mål eftersom dem var upp till rymden, och dem kommer inte längre än jag själv är lång. ungefär sån skillnad. ibland tror jag det stämmer.

sen hade vi vår tappskokompitens också såklart. och idag slog jag på min första sko. jätteroligt att få en fryst döhov, som är sliten och allt, till att helt fixa iordning den själv! det är inte lätt vill jag lova. sedan märks det att de flesta hovarna är röda i sulan, och alltså betyder det att hästen har fått en blödning i hoven under sin livstid antagligen har vissa av dem avlivats för detta.

efter skolan fick jag och carro sätta oss och jobba med projektredovisningen. det visade sig att det kommer bli ganska lätt, man behöver inte sitta mer än någon/några timmar med den. så hade man varit effektiv, så på en dag. enklare än vi trodde :) men tal ska skrivas, och det ska övas, så. tiden blir ändå knapp.

                                                          min första sko då ;)

 

godnatt!

blogg.se har bara problem just nu, och har haft i några dagar, grymt irriterande! aja, nog med klagande.

kom precis hem från några vänner numera boende på kristineberg. dem kommer få det fint i lägenheten, dem har alla möjligheter till det. och stackars josse skar sig ganska illa, så jag fick vara delaktig i hennes våffelstekande idag. samtidigt får man vara vaksam med de där råttorna. de är många, och dessutom vet ni ju hur jag är med de små djuren. beredd på försvar till 100%, inte släppa liven med ögonen. Jag föredrar fortfarande bosse..

nu är det dags för sömn tänkte jag. upp lika tidigt som vanligt, ställa klockan på 5.45. fortfarande inte lockande.


pojk-flickig

jag och rasmus har precis bakat en kladdkaka, som blev massa god. Jag anser inte att killar är såå flitiga med det där, det enda som är roligt är tydligen att stå med elvispen, och slicka av all smet.

håller på med bilen där ute nu med jämna mellanrum. orka ha massa skit under naglarna :P haha. skämt åsido. jag kan faktiskt göra det mesta själv, men det är inte så ofta det blir av dock. till våren ska jag allt visa er hur duktig jag är på att byta däck ;) men behöver hjälp att få av vissa av bultarna, ni vet, jag är inte så stor. att jag står där och hoppar på fälgkorset gör ingen skillnad överhuvudtaget. haha.

well well. bilen står där ute och väntar, jaha ja.

tisdag

Min dag idag kan bara sammanfattas likadant som igår. i två timmar slog vi på tappskor, och i två timmar räknade vi foderstater. när man kommer in i diversa, är det verkligen jättekul! när man förstår sig på hur sakerna fungerar och man kan börja tänka själv.

efter skolan började min oljelampa lysa, så fick ta en sväng till micro. och förstår inte, att VARJE gång jag står där, glömmer jag av mitt reg. nr. jag veeet! såå svårt är det faktiskt inte, och det tror jag ni alla kan uttala er om. det är tur man har både föräldrar, vänner och en pojkvän som kan sånt bättre än mig själv. det sistnämnda inte så konstigt dock..


liksom Rebecka, har Carro sin egen stil när hon skor en häst. frågan är hur bra detta hade fungerat på en RIKTIG häst. ;)


en nästintill klar uträkning på en foderstat till ett tunnt fullblod som tävlar lättklass



Borås hockey

idag var det självklart hockey som gällde. dessutom var det enkronan, så det var gratis inträde idag. det var fullsatt i ishallen, Tommi fick inte ens komma in! :O sedan var robin bengtsson där ingenting speciellt om ni frågar mig och Alexander kocken ni vet? sen var det lite IFE-spelare, gratis mat, dricka och sånt. varje sponsor betalar 1 krona för varje person som går in. varje år likadant.
Jonna var inte lika jobbig som vanligt när det gäller hockey idag. men vissa frågor som "varför har vissa tröjorna instoppade?" och "varför har deras lag namnen där nere och inte där uppe på tröjorna" fick mig verkligen att sucka. haha. hon är söt.

förresten, häromdagen hos guldsmeden på mitt kvitto. jag såg det idag, och jag fick mig ett gott skratt :)

"heja BHC"


intressant dag!

idag har vi hållt på med foderstater och döhovar, och ska göra det hela denna veckan. vi ska efter denna vecka få vår tappskokompitens.  får väl säga att döhovarna inte var det mysigaste kanske innan vi satte på plastpåsar. ganska mycket slamsor som hängde och sånt.. men det fixade vi :)


jag jobbar på.




på med plastpåsar..



Wibben pussar på sin nordsvenska hov :P


Moa och Wibben sysslar med något.


Rebecka har.. sin egen stil. detta var dock inte hennes värsta ;)



innan vi satte på plastpåsarna. mysigt va?




söndag

jag får väl börja med att ursäkta mig för min dåliga uppdatering i helgen. mestadels för att jag haft annat för mig, men också för att blogg.se inte alltid vill som man själv. men men det är sådant man får tåla.

igår lagade vi god mat, och jag fick ett fint kort med något som tydligen ska föreställa mig? och en nallebjörn av claes. jätte sött!
idag har vi varit en sväng ute i brämhult, och jag och hampus har varit onyttiga. usch, galet. borde inte..
annars har det inte hänt mycket i helgen, inte världens lättaste just nu.

nu ska jag ta en snabb promenad med mamma och hunden, sedan träna. skola imorgon, hela veckan kommer bli så jobbig. =(


alla <3 dag

alla hjärtans dag idag, tiden går fort vill jag säga.
dagen ska spenderas med den man älskar, och självklart ska jag göra det!

det billigaste, är mest uppskattat av min pojkvän. det är väl tur det? av alla saker igår, var det billigaste det han fascinerades av mest. så mycket att han ska lägga ut det på nätet. fascinerande ;)

en speciell dag

jag ställde klockan på 4.45 imorses, men jag tyckte ändå inte att det var såå jobbigt att gå upp. skönt det :)
slutade jobbet kl 12, sedan dess har jag och mamma varit och handlat, och gjort lite småärenden. så nu är jag hemma och har ätit jätteonyttig mat från tårpilen. men gott är det! ;)

idag kom den speciella dagen. inte bara det att det är fredagen den trettonde, utan också en födelsedag för en person som har en speciell plats i mitt hjärta. och det är min älskade pojkvän som fyller 23 år idag :) Han är det bästa som finns!


kväll

blogg.se har inte varit med mig under eftermiddagen så har inte kunnat blogga.. men nu så! :)

sitter fortfarande hos Jonna, det går inte så bra med arbetet jag hittar ingenting och får utbrott! ah, jag får väl se när jag kan sitta med det igen. dessutom fungerade det inte att överföra med mitt usb, dumma skolans datorer..
annars käkade vi på mcd och lite annat. det var faktiskt gott idag, konstigt nog. det är väl för att jag inte ätit det på ett tag antar jag.
sen var jag en sväng hos hjärtat och myste lite. och jag har dåligt samvete nu. haha. vilken tur att han tycker om mig så mycket redan, annars hade jag varit död nu.

nej, nu ska jag ta och köra jonna till sitt andra hem, sedan hem och sova. jag ska upp alldeles för tidigt imorgon. alldeles för tidigt för att ens nämnas här. fy fan :(

ah, men sov så gott då allihop. imorgon är det en speciell dag för vissa av oss :) Jag älskar dig.

torsdag

det var sagt att chefen skulle ringt mellan åtta och nio om det blev något jobb. därför blev jag ganska sur av att bli väckt redan strax efter sju, dessutom av mamma och få beskedet att jag ska jobba. man blir liksom besviken, fastän man samtidigt är glad att man får lön. i alla fall lite. väldigt lite! å andra sidan bor jag hemma och kan götta till det lite extra. men antagligen går det väl åt när telefonräkningen kommer, och till bensin.. suck

jobbade till två, så nu ska jag bädda och göra iordning lite i mitt rum innan jag sticker till hjärtat en stund. blir inte långvarigt, eftersom jag och jonna i alla fall ska försöka komma någon vart i vårt arbete..

hörs sen!

..

jag hade egentligen planer för idag, men efter att jag åkte hem från C idag så har jag faktiskt inte varit på humör alls för någonting. Eva bad mig tidigare att i alla fall bjuda på ett litet leende, så vi gick ut och gick några kilometer. Hon är egentligen inte så många år äldre än mig, och det var skönt att komma ut trotts kylan. att få tänka på lite annat.

jag ska prata igenom lite med mamma nu, sedan tror jag att sängen väntar. för att bli väckt av chefen imorgon. suck. jag orkar inte.

ibland kan man leva i en bubbla, då man glömmer allting runtomkring, slappnar av och är glad. på bara en sekund kan bubblan spricka och man är nere på jorden igen. jag önskar allt vore rättvist.

inför balen

men annat kan jag i alla fall dela med mig av :)

jag ska göra min håruppsättning hos min pappas kusin http://www.hbc.nu/  Klicka er in på hårvård, och sedan frisörer och välj Cilla :)
och min sminkning kommer ske på http://www.makeupstore.com.au/ 

resten kommer ni att få reda på sedan. som min klänning, och allt som hör till.
jag är glad att det mesta är fixat nu, det är trotts allt bara 83 dagar kvar tills balen!

balklänning

jag har hittat mina drömmars balklänning.. och jag köpte den! weii, jag är så glad, och den var så underbart fin! så fin att mamma, som förövrigt varit ganska emot det här med dyra balklänningar men gärna slängde fram några tusenlappar för den, var nära tårarna när jag provade den. jag hade tänkt dela med mig till er om min lycka, och min klänning. men jag tror jag sparar det till sen stora dagen. så håller jag er lite nyfikna samtidigt också :)

onsdag

det är konstigt, när claes har sina stunder då han sover längre andra kortare, så är jag precis likadan. det spelar ingen roll om vi sover ihop eller inte. imorse låg jag halvvaken, men han har ändrat fras. förut var det att så fort jag slog upp ögonen var det nu är du vaken, nu sätter jag på tvn. nu har det ändrats till nu är klockan 9, då får jag faktiskt sätta på tvn. vem har sagt att vi blivit pensionärer för det?

mamma ringde imorse, och hon har bokat det mesta angående balen och studenten. skönt att inte behöva tänka på det mer. det enda som faktiskt ligger bland det viktigaste, är balklänningen.. så vi ska åka till blidsberg idag och kika lite :) får hoppas vi hittar någonting fint!


tisdag

igår var jag hemma hos mitt hjärta och städade innan han kom hem. skönt att komma hem till något rent :)
 var jag och jonna i stan en stund innan vi åkte hem till henne, åt gott och pratade. pratade nog i några timmar skulle jag tänka mig. det är alltid lika mys, och man tänker tillbaka på alla goda stunder genom gymnasietiden.
åkte sedan hem till hjärtat äntligen! jätteglad att få träffa honom igen :) somnade några timmar, men vaknade och låg och pratade fram till tre. typiskt oss? inte alls.

så idag har vi kollat filmer och bara tagit det lugnt. lagat mat för en gångs skull till och med, weeii. annars har det bara varit mys, får vara försiktig med honom!
njae, nu ska jag smyga ner till sötnosen här bredvid och fortsätta kramas.

låt mig sova..

jag kan fortfarande inte förstå varför det ska vara så svårt att sova. jag har svårt att stänga ögonlocken på kvällarna, fastän jag egentligen är så otroligt trött! jag sover oroligt, vaknar för minsta lilla och vet inte hur jag ska kunna somna om. varför kan det inte vara som vanligt, att jag sover länge på helgerna? ska jag under hela lovet stå ut med att vakna klockan 8?! att bara ligga och vrida och vända på mig hela mornarna..? och ändå ligger jag här och gäspar, och kroppen skriker efter sömn.

det är underbart.

det brukar alltid bli ett himla liv var gång man råkar skriva någonting som folk missuppfattar i sin blogg. då brukar roliga rykten och annat dyka upp på köpet. borås är väl för härligt?! men nu säger jag det; att den här texten kommer inte från mitt eget hjärta, utan kommer från världens bästa låt som jag lyssnat på konstant sedan klockan 20 nu ikväll. allt är så pricksäkert, låttexten, musikvideon, artisten, tonerna, allt! jag älskar den verkligen, och har kommit in i sådan här perioder med denna låt förut. översätte därför också texten för att ni inte ska bli så damn tråkiga och inte läsa. 


Om jag vore en pojke, bara för en dag
Jag skulle stiga upp ur sängen på morgonen, ta på mig vad jag ville och gå
Dricka öl mer grabbarna, och jaga efter flickor
Jag skulle göra vad jag ville med vem jag ville, och aldrig konfronteras för det
För dem ställer upp för mig

Om jag vore en pojke
Jag tror jag skulle förstå
Hur det känns att älska en flicka
Jag lovar, jag skulle bli en bättre människa
Jag skulle lyssna på henne
För jag vet hur det sårar
När du förlorar det du vill ha
För att han tar dig för givet
Och allt du har är förstört
Om jag vore en pojke, skulle jag stänga av min telefon
Säga till alla att den är sönder, så dem tror att jag sover ensam
Jag hade satt mig själv först och göra reglerna som jag ville
För jag vet att hon är mig trogen och väntar på att jag ska komma hem
Att komma hem 
Om jag vore en pojke
Jag tror jag skulle förstå
Hur det känns att älska en flicka
Jag lovar, jag skulle bli en bättre människa
Jag skulle lyssna på henne
För jag vet hur det sårar
När du förlorar det du vill ha
För att han tar dig för givet
Och allt du har är förstört

Det är lite för sent för dig att komma tillbaka

Säger det är bara ett misstag, tror jag skulle förlåta dig sådär

Om du trodde jag skulle vänta på dig

Så har du fel


Men du är bara en pojke'
Och du förstår inte hur det känns att älska en flicka en dag
Du önskar du vore en bättre människa
Du lyssnar inte på henne
Du bryr dig inte hur det sårar
Tills du förlorar den du ville ha
För att du har tagit henne för givet
Och allt du har är förstört
 Men du är bara en pojke






heldag hos morfar

äntligen hemkommen. åkte imorse till morfar, för att vad 12 se till att maten skulle vara klar tills dem kom hem från jakten. när tror ni dem dyker upp? jo, tjugo i fyra. jag blir inte direkt förvånad om jag ska säga så. men en snart 62 årig man bör inte vara ute och gå 1 mil. men jag hade annat för mig, gick runt överrallt i huset och kikade runt. jag har nämligen inte varit i alla små vrår i hans hem (även om det går i arv, och någon ska ta över gården..) på nedervåningen är en syn, på övervåningen en helt annan. där finns massa små rum som verkligen inte är iordning någonstans. jag blev nästan lite smått rädd när jag gick omkring där uppe ensam. scary.

nu ska ni få lite kort, sedan ska jag käka kycklinglasagne! mm..

utsikten från köket, baksidan från morfars hus



somsagt, varje vrå är inte iordning gjord..



jag tror jag hittade världens äldsta bibel (varför har karl en sån?!)


mamma gör konster med morfars vovve ^^


visst längtar man efter sommaren när man ser detta underbara kort? detta var min morfars halvblod, jättefin häst. han har bara en häst kvar nu, en superfin nordsvensk travare. hans halvlod på bilden nedan medverkade förresten med som unghäst i en film, där hon spelade en svart hingst. otroligt nog?


Studenten

Det börjar närma sig :)

89 dagar
2 timmar
38 minuter
48 sekunder

snart midnatt

efter turen med frida åkte jag och mamma till stan och gjorde lite ärenden. direkt när vi kom hem så tog vi en promenad på en halvmil, jätteskönt verkligen. fick slänga mig in i duschen och fara iväg för att umgås några timmar med jenny, jesper och hampus. vad vi åt behövs nog inte nämnas här, de flesta vet vad vi brukar hitta på. sen kollade vi melodifestivalen och rosa pantern. hallå allvarligt, hur i helvete kunde "hon med tatueringen med övergångsstället" gå vidare? åh, vi blev sura allihop, vad är sverigefolkets örons problem? allvarligt..

aja, nu har jag kommit hem efter att hämtat bror på vägen. ska försöka sova nu, det brukar ju ta ett tag.. men nu är jag riktigt förbannat trött, så jag hoppas att det går snabbt!

Godnatt!


ge mig sömn

inatt sov jag inte alls bra. det kanske ändå inte var kläderna som var problemet igår natt? jag vill vara pigg på dagarna för att jag har sovit ut under natten.. aja, det ordnar upp sig om någon vecka.

har varit iväg nu på förmiddagen på hemligt uppdrag med Frida. ni får veta i slutet av nästa vecka vad vi sysslade med. fint!

slutpratat för idag

idag kom jag på en sak. en viktigt sak. det är någonting som jag väl egentligen har vetat ett bra tag, men som inte människor alls verkar tänka på numera.
kärlek, hur ser människor på den punkten egentligen? att man säger att man är kär första gången man träffat en person kärlek vid första ögonkastet, att man säger att man älskar en person efter bara några veckor?
för mig känns det helt orimligt. kärlek är någonting man bygger upp, med en person. nu snackar vi kärlek till sin partner. det tar inte dagar, det tar inte veckor. det är inte en massa ord som man slänger ut i onödan, eller som man säger för att "man ska säga det och det låter bra". Människor verkar helt enkelt bara slänga ut sig ord och känslor för folk de knappt träffat, som de inte ens känner!
man kan ha känslor, visst. det står jag fast vid. men kärlek?

kanske är det så att man själv trott vad kärlek är, innan man får uppleva den på riktigt. och jag lovar, det märks när man får uppleva det. jag har upplevt det, mestadels för att vi fått utsättas för situationer som vanliga människor normalt sätt inte utsätts för i vår ålder. att man klarar sig igenom tider tillsammans. det är då man inser.. det är DÅ man upplever det.

känsligt

det har varit en känslig dag idag, var och hälsade på Claes en stund. Jag älskar honom!<3

har varit och hämtat Frida, och vi har köpt oss en massa gott som vi ska proppa i oss. kolla film och lite sånt. kommer bli myys! men nu ska vi käka god mat, har inte ätit på jääättelänge!

fredag

igår när jag skulle sova kändes det som att jag glömt någonting. jag brukar nämligen inte kunna sova om jag tex glömt att ställa klockan eller något i den stilen. men jag gick igenom allt jag gör varje kväll, och hittade ingen orsak till varför jag inte kunde sova.
på morgonen när jag vaknade insåg jag att jag hade alla kläder på mig..

vi förgiftade inte tanen idag, vi tog det lugnt på den fronten :P vi gjorde massa olika rätter idag, och det var ganska gott faktiskt. dessutom var alla killarna i jordbruk borta idag, så det blev en riktig tjejmiddag :) Mysigt!

mira är så söt, mamma går med snöslungan, och mira springer jämte och får all snö på sig. det är samma sak med vattenspridaren, hon springer under vattnet och liksom poosar. haha. hon är så söt!


naturbruksprodukter tanten

- Jennipher ~ - ♥ säger:

Kan vi inte förgifta tantens mat imorgon?

så vi slipper henne

JA

- Ida Nilsson l säger:

haha, jo det kan vi göra

4 av 5 toast

KANONKUL (Y)

- Jennipher ~ - ♥ säger:

haha, det är värt 5 av 5 toast


träning och sömn

träningen är över, så skönt att ha det gjort. det tar ju inte så lång tid, det är ju bara det att ta sig i skinnet. eftersom hunden skulle ut, så passade jag på att gå några kilometer med henne också. bara för att gå av lite av det onda liksom. och det verkade funka susen. och hunden blev glad på köpet. perfekt!

nu ska jag faktiskt gå till sängs, jag är trött och känner att jag behöver sömn nu.. imorgon blir en känslosam dag. godnatt allihopa!

bmm och shopping

kom hem för en stund sedan, jag och sofie har varit på bmm, skönt att få det avstökat. kan man inte bara få det hem liksom, på posten. orka springa till apoteket..
shopping blev det också minsann, massa massa pengar på gina. jag känner mig så dum för att jag handlar, men samtidigt så känner jag mig glad för att komma hem med något nytt. men snart är presentkorten slut, redan!

nu ska jag sticka ut i spelhallen och träna!

Puss!

jag tror i alla fall att mitt religionprov gick hyfsat bra idag, jag skrev så pennan glöd och jag hade jätteont efter. haha. då har man skrivit på flitigt. dock vet jag inte det där med etologin, det var inte riktigt på det sätt alla läst på tror jag.. men men. det går inte att göra någonting åt det nu.
annars satt jag och carro med vår projektredovisning, vet inte om det gick speciellt bra, men vi vet hur vi vill ha saker och ting nu i alla fall. och tur att vi tycker saker lika!

har förresten laddat hem nya msn. det är ungefär samma som när man köpt ny laptop med vista, från xp. det tar ett tag och lära sig detta, tro mig! men det var roligare, lite mer saker man kan pilla med.

Puss! (säger det när någon skriver till mig på msn) haha


silence

min mamma är i desperat behov av att få min pappa att sluta snarka, så att de åtminstånde kan sova i samma rum. därför köpte mamma något nytt rekomenderat på apoteket, silence. det är ett spray som tydligen ska dämpa vibrationerna vid snarkning. men pappa är mer anti mot det är någonting verkar det som. han gick upp, hämtade kuddarna igen och gick ner och lade sig.


ge mig vila..

det var nog inte menat att jag skulle vila överhuvudtaget idag. det ringde, kom sms och jag blev avbruten 4 gånger på 45 minuter, då struntade jag i att fortsätta. har kollat runt lite nödvändigt på nätet idag, och hittar ingenting. måste börja plugga på min etologi nu, har inte kommit överfund med det ännu. sedan ska jag lägga mig tidigt!

och förresten, nu ligger det massa snö på marken här hemma i målsryd, flera centimeter!

plugg, nu igen..?

jag kom hem ganska tidigt idag, skönt! hade egentligen tänkt åka tidigare, men jag och rebecka satt kvar en stund.
har precis käkat tortillas som varit i ugnen, underbart gott faktiskt. måste göras om!

och imorgon har jag två prov också de ända lektionerna på hela dagen i religion och etologi. i religionen handlar det mesta om dödsstraff, vår syn på det osv. ni såg ju mejlet jag delade med mig av. i etologin som är djurens naturliga beteende har vi prov i deras instingter= fixa rörelsemönster, nyckelretningar och motivation. jag har läst igenom det en gång lite lätt nu under dagen, ska fortsätta senare. hade tänkt ta en tupplur på fem minuter på lilla visan först. jag känner nämligen huvudvärken tränga fram lite smått, mamma eldar så det står härliga till!

blondin

jordbrukarna: ... och en blondin i klassen. hahaha
ida: varför känns det som att dem pratar om mig? -ser blickar-
jennipher: jag vet inte?

rubrik?

jag har varit orolig hela dagen, men det släppte för några timmar sedan. tänk vad mycket ett samtal och ett sms kan betyda. och de tre orden. ni vet de där magiska sakerna som kan göra ens dag :)

idag har jag städat ordentligt i mina garderober. lägg märke till minA. så nu är det ordning och reda vill jag lova. men det tog några timmar också. provade ingenting, men slängde massvis som vanligt. förstår inte hur man kan slänga så mycket men ändå ha så mycket kvar? helt otroligt. och såklart har man några prislappar kvar på kläderna också.. ah, ni får bilder imorgon på hur det blev. :)

nu ska jag ha liten egentid. ni vet ju vad det betyder, måla naglar och annat skojsigt.


Claes<3

strepsils

ni vet det finns att köpa strepsils på apoteket, som har en bakterihämmande effekt och som används mot halsont? jag köpte sådana idag (som förresten kostar 49kr för ett 24-pack!) och åt som vanligt ni vet. man tar ganska många för att få något direkt-resultat. på någon timme var halva paketet uppätet. när jag sedan läser bipackssedeln står det att man får ta en tablett varannan - var tredje timme, vid överdosering ring läkaren för avgiftning.

eh, ooops?


strömma

jag kom på en sak i skolan idag, när jag var påväg ner från manegen. där går flera elever med borr och ska ut på isen och pimpla. på andra sidan ser man ett flertal elever med varma hästar som man i solen ser att det ryker om, efter ett för vissa hårt träningspass. andra elever ser man är ute och rastar två hundar, medan några längre bort ställer in traktorer efter arbete. det var då jag kom och tänka på varför jag gjorde detta val.  "lära utan att göra, är som kärlek utan att röra", det är väl någons motto har jag för mig när jag sökte till strömma. Visst, jag kan bli lagom trött på skolan ibland också, men frågan är om jag hade pallat att gå "ett vanligt" gymnasium i 3 år istället för detta? nej, jag tror inte det.

snygging där.

jag kollade igenom lite kort från i somras och vår praktik som tog 4 veckor av vårt sommarlov. snygg min jag gör va? haha. jag saknar stall månsegården!


my mami

idag hade jag lite idétorka, och hade ingen aning om vad jag skulle blogga om, förrutom att jag hade det tråkigt som inte kunde köra par idag pga min rygg, höft osv. skit!
men så fort jag kom hem så hade mamma löst det problemet åt mig. hon hade städat hela mitt rum, möblerat om, jag hade fått en till garderob, äntligen! hon hade satt dit massa andra saker jag inte visste jag hade, fyllt upp glasskålar med godis och sorterat ALLT verkligen. till och med mina halsband var isärplockade, det var en massa ljus tända, och det fanns nya tidningar i tidningsstället och såntdär :) Det är vid sådana tillfällen man älskar sin mamma! åh, hon är så snäll!




religion

fortfarande trivs jag med våra religion-lektioner just för tillfället. vi fortsätter att arbeta med dödsstraff, och det är riktigt intressant! förresten fick precis ett mejl,och jagt tycker inte alls om det längre.

Du får här uppgifter ni ska jobba med på lektion o som läxa. Tillsammans m intryck från "The life of David Gale" och det vi tagit upp på lektioner ska du skriva om dödsstraff under vår sista lektion den här veckan.    Jag kommer att be dig argumentera både för och emot ur olika synvinklar, ställer några direkta frågor o ber dig slutligen argumentera för din egen åsikt.   Till din hjälp får du då ha  dina anteckningar om dödsstraff,  samt 1 A4-sida med anteckningar/nyckelord som du väljer från det du skrivit ned under våra lektioner den här perioden. Du går alltså igenom dina lektionsanteckningar och skriver ned sådant du tror att du har användning för här. Det kan ju handla om etiktyper, humanism eller annat, beroende på hur du själv tänker. Här har du alltså chansen att förbereda dig i tanken för sista uppgiften!   Förutom de uppgifter jag bifogar här vill jag att du läser följande:   http://www.tidningenbarn.se/zino.aspx?articleID=5459      "Inga fler avrättade barn"  ( Tidningen barn)   google: Sökord dotter+mördad. Välj DN: "Tidningarna ljög"       :)I-M

varför kändes det inte alls lika roligt längre? och den där smilegubben på slutet kändes enbart nervärderande..


sur

jag blev ganska sur över att jag missade bhc-matchen idag. också folket jag skulle gått med tydligen. speciellt sur blev jag över att matchen visade sig vara i princip den bästa matchen dem spelat denna säsongen. grr... jag får nöja mig med att vara glad för deras skull, och få kolla sporten ikväll.


Höj ljudet på din dator och NJUT av Borås Hockey!


oont =(

jag har ont i min kropp sedan i fredags då jag trillade av. shit alltså, jag är helt stel i hela kroppen, och min höft värker! det gör ont att sova, det gör ont att gå. blää, jag vill känna mig bättre i kroppen nu. är det inte träningsvärk så är det sådan här skit.
men jag och josse var ute och gick i över 1½ timme, så nu har jag fått röra på mig i alla fall. och det borde ju i praktiken inte göra saken värre. jag hoppas att det blir bättre imorgon! måste ju kunna rida i veckan.


helg

eftersom jag inte ens varit nära en dator på hela helgen, så får ni en sen uppdatering nu. vilket jag vet är tråkigt, men vill ni veta vad jag sysslar med så :)

i fredags blev det utgång på swing. ida corr var ju det, hon var duktig, och vi dansade loss till let me think about it. det var nice. vi hade det trevligt och jag skadade mig inte ens. mina tre flickor fick vara på beredskapen att ta hand om mig om jag hade brutit benet eller någonting.

på lördagen gick vi upp halv 1, vi hann inte äta frukost, utom tog frukosten hos farmor som vi skulle på lunch hos. fick jättegod mat, och fick också den sista skeden jag visste inte ens jag hade de andra elva och dessutom en juicepress från chilli-serien. :) en sak att stryka från den listan.
sedan åkte vi hem till claes pappa där det var kalas. stackars rasmus mådde jättedåligt påvägen hem. får hoppas att han inte blev sjuk!
jag somnade sedan ganska snabbt efter wallander, trött som jag är. undrar hur många timmar jag sover på en helg egentligen :O det är helt sjukt.

idag har jag inte haft mycket annat för mig än att diska och äta frukost. har förresten fått för mig att medwurst och feferoni är supergott ihop med rostad macka. en ny drog?

RSS 2.0