Stressad?

Nu är jag ledig länge :) Eller aa, jag börjar inte skolan förän på tisdag. Väldigt skönt måste jag säga. Sen är jag ledig på fredag också, men då har jag utveckligssamtal, så måste ändå ner till skolan. Blää. Det är så långt.
Åkte hem tidigare idag. Var i stan en stund först, jag Jonna och mamma. Eller aa, mamma stundtals. Åkte hem och fikade litegrann, innan jag duschade. Nu sitter jag här och måste göra mig iordning. Ska iväg om 1 timme, och här sitter jag nyduschad.. :O
Jag mår inte bra. Jag har börjat att få magkatarr igen. Ida, sluta stressa. Håll inte på att tänk på allting. Men jag försöker.. Jag vet att jag måste försöka så mycket jag kan, för att jag själv ska få må bättre! Nu går jag på medicin iaf, och hoppas att det kan hjälpa mig.

Ledigt

I tisdags var det ju häst vid hand. Det gick väl ganska bra tror jag. Agge sa att hon aldrig sett Blondie så fin, och det var ju självklart ett stort plus! Var riktigt nöjd med knopparna (eftersom han har så fruktansvärt mycket man!) innan han skakade av sig alla. Haha. Aja, det var bara att börja om. Efter alla var klara fick vi reda på resultaten, och både jag och Wibben fick tre 7:or och två 8:or. Bäst resultat av alla oss, så det kändes väl helt okej :)
Jag och Jonna tog bussen hem kl 1, vi hade bara svenska som jag inte orkade gå på. Kom hem vid halv 4 ungefär, hann vara i stan en liten stund innan Sandra kom. Mange kom hem en liten stund innan jag åkte med pappa och rasmus till ishallen. Vi passade på att handla lite också. Kl 10 var vi hemma igen, och vi kollade någon konstig film innan jag och mamma lade oss. Skulle ligga inne hos mamma den natten, vet inte hur länge sedan det var :/ Pappa vill alltid ha min säng, så jag lät honom ha den. Riktigt mysigt var det att sova med mamma iaf :) (och Mira jämte mig under täcket såklart)
Dagen efter vaknade jag vid halv 8 och kunde verkligen inte somna om. Kändes förjävligt.. Mamma hade åkt iväg, men kom tillbaks vid 12, så vi åkte in till stan. Åt lunch och köpte lite saker som jag kan ha på mig tills imorgon då jag, Sandra, Jeanette, Terese och mamma ska på julbord på Grand. Sedan blir det en trappa ner och ha lite skojigt :)
Kl 3 träffade jag Kicki, och vi var tillsammans till kl 7. Köpte lite nya smycken och lite så. Åt lunch med henne också. På något speciellt ställe. Ingen kan väl gissa vart? ;) Roligt att träffa henne när det väl blir av. Eller aa, när båda har tid. Det blir inte så ofta, och är ledsen för det :(
Kl halv 8 tog jag och Jonna bussen tillbaks till skolan och strax efter kom Jennipher också. Började jobba lite på körningen igen, sedan blev det filmtime!
Idag. Skulle varit iväg. Hade bara idrott idag, hade likaväl kunnat förbli hemma resten av veckan.. men men. Det blev inget studiebesök. Han (travtränaren) hade blivit sjuk, så det blev inget av det. Vi hade körning 4 timmar senare iaf. Tycker inte om Birk.. Iaf inte så bra innan, men till mitten/slutet av passet tyckte jag om honom jättemycket, för då blev han trött och lydig. haha. Nja, han bits ibland. Eller nafsar, vill inte stå still, och är VÄLDIGT lekfull! Det är nog så man förklarar honom tror jag. En stor häst som tror han är liten. Han leker med vattnet i vattenkoppen. trycker in den hela natten så är helt blött på morgonen. Det tycker han är kul. Sedan blev det hink på prov, men han tog i hoven i det och skrapade, så allt åker ut. Nu har han fått en extra krubba, så han kan ha vattnet i den gamla krubban. Det funkar bra, fast han sölar ner det rätt gött också ;) Han är söt. Lite iaf.
Efter körningen åkte jag och dubbla J till banken för att öppna det där förbannade kontot som vi pratat om så länge. Nu är allt färdigt, bara att börja sälja så mycket vi kan! :D


Sur morgon

Gick upp tidigare än vanligt. Inte speciellt kul, men det behövdes. Häst vid hand idag. Klädde mig, (inte korrekt, men det får vara) och åt frukost. När vi kommer ner till stallet säger Kent att vi skulle börja 9.15. Blev så jävla arg! Så kommer vi dit 1½ timme innan och är redo liksom. Tycker det är dålig stil, hon har inte ens sagt till oss att vi skulle börja då? Vi får ju skippa klassrådet, om det nu är ngt. vet inte vilken häst vi får heller, och hästarna är ute, så även om vi fått reda på det fick vi inte gå och ta in dem :( Blää på dem. Jag och Wibben ska antagligen ha Blondie. Hoppas inte han är seg, för då dör jag. Vi hade ställt in oss båda två på att få ha Gumman, så jag tror vi båda blev ganska besvikna.. :( Men, men. Får jag en häst jag inte vill ha, kommer jag bli redigt sur. Har redan poängavdrag för min klädsel ju :( Karina, Blondie, Eminente och Clown står på listan. Clown är ju inte direkt rolig om man säger så. Han kommer busa en hel del :) Tur som attan att inte Duni eller Kasanova var med. haha. Då hade jag inte varit med :P

En dag att prata ut

Jag kommer att åka hem imorgon vid lunchtid. Åka hem. Förhoppningsvis sitta och prata med mamma jättelänge. Jag hoppas det iallafall. Hon är den enda som har sett mig i alla situationer tror jag. Inte många av mina kompisar som sett att jag gråtit pga känslor. Har någon ens sett det?
Sen på onsdag är jag ledig. Eller aa, jag tog mig ledigt. Jag kommer åka ner till stan någongång under dagen och träffa Kicki där. Kommer bli jätteskönt. Tror inte vi pratar om mina känslor då. Kanske bara lite lätt.. Tar en fika och titta på lite julklappar. Får ta det riktiga snacket när hon kommer hem till mig på fredag och sover hos mig. Ska bli redigt kul, har inte gjort det sedan 8:an, 9:an eller ngt. Så jävla synd att man inte kan träffa sina kompisar i Borås mer än vad man gör. Tycker inte om det.. :( Vill att alla ska samlas här. Förstå vad skönt det hade varit?!

Då var man här igen

På skolan igen. Oh yee. Im so happy.
Vi var iväg i några timmar på polisrytteriet. Såg när de tränade sina hästar en bra stund, och vi fick själva hjälpa till lite från marken. Det var roligt att se, fast det är ungefär som man tänkt sig. Metoderna är nog ganska bra, fast jag tror att hästarna behöver ännu mer träning än 1 gång varannan vecka. Vissa var iof nya, men lite försiktiga av sig. Inte kanske om man jämför med ett "normalt" halvblod, eftersom de rutinerade hästarna var sjukt lugna!
Var fruktansvärt hungrig, och det visade sig att vi skulle fika innan också. suck. men när vi kom hem fick vi chicken nuggets. :)
Imorgon har vi prov på häst vid hand. Jättekul, när man inte ens har de kläderna här på skolan som man behöver. Trir iof inte att jag har det hemma heler, men ändå. Väldigt dålig stil att hon säger det såhär sent.. Men, men. Vi ska ha gympaskor, hjälm, handskar, spö, vit polo, marinblå tröja utan tryck och luva, och vita byxor. Känns ju super att jag inte ens har ngn tröja utan luva alls. haha. Ingen vit polo heller iof, men har en piké som jag duger. Hoppas jag.
Ska väl jobba på körningen nu tror jag. En inlämning som jag inte ens har läst hälften i boken och har redan skrivit 4 sidor. Man behöver väl egentligen inte skriva mer än typ en halv tror jag. haha. Antar att den blir runt 7 sidor. Känner mig så jävla onödig :/

Hur gör man så ett öga slutar rycka?

Tankar

Nu har vi redan slutat för dagen. Väldigt tråkigt med tanke på att.. Ja.. Tråkigt är det iaf! Men efter maten är det dags för att åka till polisrytteriet. Det ska bli spännande att se dem träna sina hästar faktiskt! Åker med Strömma hästsällskap och så..
Igår hade jag med mig lite extra saker till rummet. Har börjat att packa upp lite julsaker. Mamma gör det första advent egentligen, men blir jobbigt att ta med allt på en gång.. Men på söndag tar jag med mig lite mer. Gardiner och så.

Jag vill inte att det ska bli såhär. Jag vill inte fler gånger. Allt tär så jävla hårt. På mig, på allt. Första gången jag var själv med dig, jag har alltid varit rädd innan, då det funnits andra där. Då vet jag att jag inte behöver göra någonting. Det finns andra som kan mer än mig. Jag har inte gråtit, bara mått illa. Denna gången.. Då hade jag inget val. Antingen aggera eller så påkommer aldra följer.. Men denna gången blev jag ledsen. Under hela tiden ville tårarna ut. Det blev bara mer och mer suddigt, men jag höll mig. När du åkt, så rann tårarna oavbrutet. Jag mår inte bra. Många tankar som flyger runt.Jag vet bara en sak, och det är att jag inte vet någonting längre.

Tårar

Alla dessa tårar. Vart kommer allt ifrån? Kan man bli tom på det? I sådana fall är jag det nu. Men det märks inte, för längs mina kinder rinner det tårar konstant. Kommer det kunna sluta? Vad jag än gör, så fortsätter dem mot min vilja. Jag brukar inte gråta, är inte så blödig längre när det gäller känslor. Men nu har glaset blivit fullt och jag ha inte förmågan att ta in mer i mitt huvud, i min kropp. Jag orkar snart inte längre, orkar inte stå. Låtsas som att allt är bra, som att jag är den som alltid vill lyssna. När kommer den tiden då människor, kanske bara EN person, har den tid eller lusten att lyssna. Det skulle ta hela dagen. Kanske hela natten.
Det finns bara en som förstår. Men det är inte teoretisk omöjligt. Folk tror jag är galen. Men varför ligger hon och tittar på mig, lägger huvudet på sned, kommer fram och sätter sig framför mig med lätt viftande svans. Gnyr för att vilja komma upp i knät, slicka bort tårarna och lägga sitt lilla huvud på in axel. Varför är hon den enda som gnyr och raffsar på dörren när man stänger in sig gråtande på sitt rum?
Skulle en vän göra det för mig skull?

Fuck säger jag bara!

Igår var det fest hos Elaine. Var väl sådär, hade säkert varit roligare om man kände lite mer folk, men klart man visste vilka de flesta var.. Var ett tag sedan man drack nu, så.

Vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Eller hur jag känner. Allt är så mycket bara. Varför? Varför finns den? Åhh, den förstör så jävla mycket! Idag hade han inget val. Tvingade in honom i ambulansen, upp på båren.
Mamma säger att jag har varit med om alltför mycket i mitt liv för att vara så ung. Jag tror det är sant. Tänk om det bara hade funnits någon. Bara NÅGON att kunna prata med. Prata ut med. Som vet allting. Allting som har hänt, som jag varit med om. Som jag vet bara lyssnar på MIG. Dem behöver inte göra något, säga någonting särskilt. Ganska hålla med och säga något ibland. Det finns inte någon i hela världen som vet allting.Inte ens hälften vad jag har fått stå ut med. Det är ingen som vet, ingen som ens kan gissa sig till det. Människor pratar om små petitesser, saker som egentligen inte spelar någon så står roll. Men hade folk vetat.. Dem kanske hade mist en kompis, kanske en pojkvän eller liknanade. Men det spelar ingen roll. Man kan inte överväga att en sak är värre än en annan, men.. Vad jag har och får stå ut med är det ingen som vet. Utåt, är jag som vanligt. Innuti, är jag helt förkrossad.

Lördag

Då var det lördag idag. Tiden igår gick snabbt, fast idol kändes extra långsamt eftersom det var 2 låtar per pers. Var redigt trött. 2 veckors APU på Strömma är inte att leka med. Har lagt mig kl 9 varenda kväll, ibland halv 10 om jag haft kvällsfodring. 06.15-16.00 + kvällsfodring och stenhårt arbete.
Dagen idag kommer kännas lååång. Ska snart ner och duscha, älsk åkte tidigt idag för att jobba en stund. Tråkigt tycker jag, men det behövs kanske. Inte vet jag. Manges pappa skjutsar iväg oss sedan idag när vi ska åka, och innan dess kommer inte Mange hit, så kommer få göra mig iordning helt ensam. Hata! Sen har jag ju Mira att ta hand om. Det är tur att hon finns :)
Mamma och pappa tog mig till matbordet idag, angelägna om att tala om min julklapp. Jag ville verkligen inte egentligen, men dem sa att jag var tvungen att veta eftersom det var kombinerat julklapp/födelsedagspresent. Men nu vet jag iaf vad jag får, och jag får välja vilken jag vill. Känns bra, hade nog inte velat att dem hade valt en åt mig.. Först sa dem att dem hade köpt häst och jag blev jättearg, men det visade sig att de skulle köpa en laptop :)
Nu ska jag ner och duscha, sedan kolla lite tv..

Äntligen!

Äntligen är min APU slut! Det är synd att man ska behöva gå runt och längta på att ens framtida arbete ska gå mot sitt slut så man kan börja med lektioner igen, men.. Aa, alla vet hur strömma är.
Vet inte vart jag ska börja, var ett tag sedan jag skrev nu.. Har varit mycket att göra på kvällarna, så inte riktigt hunnit. Inte suttit vid en dator på evigheter..
I onsdags åkte iaf jag, Paulina, Moa och Elin till 4-gott. Underbart. Jag köpte 1,2 kg godis, och det är gott. Tror inte jag saknar en enda godissort dem inte har.. Iaf, vi har SJUK humor, och jag kan inte förklara här varför, hur eller hur vi bär oss åt, men vi är iaf helt knas.. Denna trevliga dag var väl den första dagen "proffset" började på strömma. Shit vilket självförtroende! :/ Men, men..
Kent kom på torsdagen och red Jusse. Gick bra, men han vill nog inte utsätta sig för ngt galet.. Barbro har förresten varit ute med Triton varje dag. Hos veterinären vart det ett glatt besked iaf. Och han har nappat på behandlingen och han blir bättre! Nu ska han ledas i 3 veckor, sedan blir det uppsuttet runt lika länge, sedan blir det några veckors skritt innan traven kommer in. Efter ganska mycket pyssel av oss alla APU elever dessa veckor, tyker jag om honom trots allt. Han är en fin häst..
Åkte hem ganska tidigt idag, skönt att komma hem tänkte jag. Blev dessvärre inte överrraskad när min mamma skulle iväg och shoppa. *suck* Men det är sånt man får stå ut med med min mamma, och jag tycker om henne för det :)
Sen fick jag ju reda på att jag fick 70% på mitt gräsprov, vilket betyder MVG, och jag trodde jag skulle dö. Det hör till att inte få mer än G på Jonnys prov.. Iof fick Elin 10% då hon skrev GRÄS på en fråga. haha. Fan vad alla måste ha fått massa fel då om jag var 3:dje bäst delat med Paulina på 70%!
Idag blir det mys, sedan ta hand om Mira imorgon eftersom mamma och pappa inte är hemma. Sedan blir fest hos Elaine som fyller 20.

Snuskgubbe

Det är inte direkt den första gången som jag har mött den där äckliga gubben på busstorget. Börjar bli redigt trött på honom nu. Varför? Tycker han det är kul att se alla tjejernas skräckslagna miner? Nej, inte direkt.. Iaf, mamma ringde till polisen. Orka hålla på att ha han runkandes framför sig varje söndag. Men polisen sa att dem kan inte komma. De kunde ändå inte sätta dit honom för någonting eftersom han aldrig tagit fram den. Men hallå?! Ska folk få gå omkring sådär då utan att bli fasttagna?! Sverige är ta mig fan helt sjuka i huvudet.
I vilket fall som helst så åkte jag hem och började jobba. Vi åkte till Dalsjöfors och kollade på Filip när han spelade. Dem kom till final, Filip gjorde massa mål som ledde dem dit och så. Han var så stolt och glad så :) Duktig är han. Sedan åkte vi till stan och mamma skulle naturligtvis gå i alla affärer och så.. Sen åt vi massa god skräpmat och annat gott. haha. Mamma skjutsade mig till ishallen och fick fribiljetter och så pga pappa står vakt. Gulligt av henne. Sedan kollade vi matchen och det var massvis med folk och BHC spelade så jävla bra. Är så stolta över dem!!!! Var så länge sedan, och jag får dåligt samvete. Tycker inte om den känslan. Jag älskar fan hockey, men jag hinner inte gå på dem på söndagarna eftersom vi åker till skolan så tidigt..
Jag kom till skolan ganska tidigt, och Sofia kom in på rummet och vi satt och snackade en bra stund. Jag hade köpt mat och annat gott också.

Igår hade vi en bra dag på APU:n, och efteråt kom Jennipher hit och hälsade på! :D Jag, hon, Elin och Paulina åkte in till Sätila och hade det trevligt en stund. Jag och J köpte kyckling, potatissallad, baguetter och skagenröra. Det var underbart gott! Kollade på en jättebra fim också. Sen blev det en pratstund med Johanna innan det var dags för duschen och sen bedtime.

APU:n idag har väl varit sisådär. Fick en annan handledare idag och sådär. Hade blivit en massa skit mellan oss och Hanna, men vet inte om det är löst eller så. Hon har ett humör som är som ingen annans! Jävla humörsvängningar som ingen annan gravid människa. Fick damp igår ju. Aja, vi fick rida idag iaf. Fick Vicky, och jag var ganska stolt över henne. Hon var gosig och sådär. Ville inte ställa för höga krav på henne heller. Vicky gillar inte direkt det :/ haha. Hon skötte sig bra!
Sen kom Kent på besök! Han hade just tagit bort sina stygn i huvudet. Han hade sytt både i huvudet och på utsidan. Blää. Vi pratade väl lite. Tror inte han vill att någon ska ha dåligt samvete för det som har hänt.
Nu har jag och Elin snackat en super massa, och vi sitter här nu och gör nada.


Jobb osv

Mange åkte tidigt, kl 5 imorses och fiskade. Åkte typ iväg någonstans. Mamma väckte mig vid kvart i 10. Jag skulle börja jobba kl 10.. Åt en snabb frukost och började. Hann inte så länge, skulle hjälpa Rasmus med läxorna också, men det gick inte speciellt bra. Skit svåra frågor! Fattar inte att 8:or kan få så svåra. Finns inte i böcker och inte på nätet. Hur fan ska man då få tag i dem? :S Ser inte direkt fram emot att få egna barn att hjälpa dem med läxor. Jag är så oerhört.. ja. hur man nu säger. Fattar inte Rasmus tillräckligt snabbt, blir jag arg. Vill inte direkt vara någon surtant :P Jobbade totalt 8 timmar, men kändes inte direkt så. Kändes mer som 2.
Jag gick ut med Mira en stund, hjälp vilken dimma! :O Mamma tog upp mig och skjutsade mig till Mange som var superstolt över sina fiskar. Inte för att jag vet hur man kan vara det. Man kan lika väl köpa i fiskeaffären. Aa, jaja. Nu ska vi iaf in i duschen ihop, sedan blir det Sverige-Spanien senare! :D

BT och sista dagen

Igår kom en tjej till skolan, angelägen att ha med mig på en hel bilaga med massa kort och text i Borås tidning om några veckor. Hon var med mig från halv 5 på torsdagen tills 1 idag då hon skjutsade hem mig. Himla trevlig tjej måste jag medge! Hon följde mig i stallet, på internatet och sådär. Mest skulle väl hon skriva om hur det var att bo på internat tror jag.. Vi hade väldigt kul ihop jag och hon, kändes som vi varit vänner i evigheter.. Men iaf, den 2:a december, kolla extra bilagan i BT :)
Idag fick vi inte göra speciellt mycket i stallet. Vi slutade 12, vilket var tur! Väldigt skönt att komma hem, bort därifrån en stund nu innan man ska sätta igång på måndag igen. Ska bli skönt att sova ut! Fan vad tidigt jag fått gått upp nu varje morgon :/ Iof jobbar jag hela helgen, men.. Det får gå :) Förresten trillade Hanna av idag då sadeln åkte runt på Helga. Blev såå rädd att hon skulle hamna på magen. Shit.. Hon ska ju ha barn i januari. By the way kommer antagligen Kent tillbaks på onsdag! :D Dem som sett honom säger att han har mkt skrapsår och är ingen speciellt vacker syn just nu. Förstår det.. Och Simon som varit i stallet på intervju ska börja jobba redan nästa vecka. Han ska ta Vivikas tjänst, tills hon kommer tillbaka. Och Kent ska ta Hannas roll som stallförmann! Kommer bli så attans bra! Fast han ska bara jobba 80% så Charlotte ska gå upp på en 100% tjänst, antagligen med 20% som stallchef. Fatta vad allt kommer bli bra nu tills vi går ur 3an. Iaf smalare hästar som följd..
Vi höll på ganska mycket med Tritons box. Pyntade den med fullt av grenar, kvistar och grankvistar som han kan tugga på, så han slipper bli så rastlös. Hoppas verkligen det funkar. Han åt hela tiden medans vi satte fast det, och gav sig inte heller, så antar att han kommer det ;)
Nu ska jag ner. Äta kyckling och vitlöksbröd. Väldigt gott. Sedan ska jag mysa massa med älsk också! <3

Skönt besked

Fick ett skönt besked idag i stallet att Kent var okej. Han hade bara fått sy 5 cm i huvudet, han hade en fraktur på näsbenet och hans läpp då som hade möblerats om litegrann. Kände mig enormt lättad!! Han hade fått åka hem redan på kvällen igår. Antar att det var allt blod som fick mig att bli sådan som jag blev.
annars idag har vi fått hålla på med lite allt möjligt. Tagit bort staket och sådana saker också. (för omväxlingsskull) och varit ganska mycket slavar. Men vad jag har förstått så är Hanna MYCKET glad och nöjd med oss. Känns skönt att höra :)
Annars har det väl hänt ganska lite måste jag säga. Förrutom att Moa vägrade att lämna mig ensam igår efter att vi pratat om "den andra sidan" och sån. Så jag sov inne hos dem inatt. Antog att jag skulle drömma om Kent också, men det gjorde jag aldrig.
Vid maten (i bamba) fick vi världens jävla skrattattack idag. Jag, Elin, Sofia, Paulina och Moa skrattade så jävla mycket. Alla grät, Moa höll både på att spy och fick upp mat i näsan. Shit. Alla lärare bara log hela tiden, och vi fick inte stopp på skrattet. Vet inte vad vi höll på med, men jag vet att jag har ont i mina magmuskler.
Om 2 timmar är det dags för kvällsfodring hos hästarna, och jag funderar på att gå och lägga mig eller någonting. Gör inte direkt någon nytta här..


Blodbad

Den värsta dagen i mitt liv. Tror jag. I alla fall en av de hemskaste. Andra dagen på APUn. Jag, Elin och Kent skulle ut med 3 st hästar. Ut och gå en sväng, de behövde de.. Kent tog Triton. Han hade inte skött sig speciellt bra dagen före. Han betedde sig som en idiot under hela tiden, och var allmänt dum. Sedan kom det en situation som Kent inte klarade av. Triton sprang iväg, Kent hamnade bakom och höll endast i stumpen på grimmskaftet. Triton sparkar bakut, missar. Sparkar igen. Träffar. Kents huvud får sig en fruktansvärd smäll som fortfarande ekar i mitt huvud. Han föll. Medvetslös. Jag visste inte vad jag skulle göra, yrade runt och tittade på honom. Orörlig. Borde man inte iaf röra sig något? Fick panik. Jag och Duni, Elin och Helga, och lösa Triton sprang ner till stallet. Ropade på hjälp, Barbro får panik, hämtar ett svetttäcke, springer till paddocken där Kent ligger utanför på vägen. Jag springer upp och får se en hemsk syn. Han är helt blodig. Man såg mer blod än ansikte kan jag säga. Han var knappt medveten, visste inte vilka vi var, såg vääldigt rädd ut. Läppen var i 2 delar och han hade ett stort jack i huvudet. Ambulanshelikoptern kom och vanlig ambulans också. Han blev mer och mer medveten, fast han ändå inte var fullt med.. Han ville absolut inte åka ambulanshelikopter då han både hade klaustrofobi och var fly/höjdrädd. Den hjälpte honom en hel del, och utan ambulaspersonalen hade vi adrig klarat det. Jag fick blodsockerfall. Pallar inte att se allt blod. Höll på att svimma. Fick gå till stallet och sätta mig. Barbo kom sedan med hans grejer. Helt nerblodad var hon.. Barbro hoppades att allt skulle gå bra. Men i värsta fall kan han hana i koma. Stackars Kent! Världens bästa, världens bästa otur.. Han hade visst varit med om en liknande sak innan vid lastning. Det är liksom någonting man aldrig tror kommer hända. Men det händer! Tro mig! Så kom ihåg, använd hjälm, även om du bara leder hästen. Du kanske tycker det är en stuntsak, kanske onödigt eller pinsamt. MEN! Ta det ALLTID det säkra före det osäkra! Hjälmen räddade Kents liv idag..

APUns första dag

Vi har nu börjat våran APU, och somsagt ska jag vara i stallet här på strömma i två veckor.
Våran första dag började väl med att släppa ut hästar, mocka och allt det där. Fixade allting ganska snabbt i och emd att vi är fem stycken. Mycket eftersom det på helger osv är tre? Aja, det gick bra ändå. Före maten fick vi reda på att jag och Paulina skulle följa med Hanna till veterinärer med Gumman och Blondie. Gumman har alltid varit väldigt svårlastad, men det gick faktiskt bra. Hon gick på efter några minuter. Måste bara nämna att de andra fick vara kvar på skolan ;) Hos veterinären (på Åby) gick det bra. Det var en allmän besiktning av dem, böjprov mm. Fick longera lite och sådär också. Gumman var väldigt uppspelt, och gnäggade en hel del, och lugnade väl inte direkt ner sig så mycket heller under tiden.. Fast snäll som hon är, gick hon på direkt till Hannas stora glädje. Vi kom tillbaks till skolan, mockade ur transporten och lite så innan vi fick sluta. Gick och skulle äta någon äcklig skinkpaj, men nog några mackor istället.. usch.

Britt kom fram till oss idag och frågade om jag, Moa och Paulina hade lust att ta hand om en som kom från Borås tidning för att fota och skriva om oss när vi hade APU i stallet. Hon ska vara med vid våran kvällsfodring, sedan sova över för att veta hur det är att leva ett internatliv. Sedan ska hon vara med hela dagen i stallet. Eftersom hon ska bo i västergården i enkelrum, så ska JAG ta hand om henne :( Britt ville hon skulle bo i Jonnas rum, men hon verkade visst inte vilja det ;) haha.
Får hoppas att hon är trevlig eller någonting så det slipper bli så tråkigt..

Imorgon blir det en helt vanlig dag på APUn igen. Fatta jobbigt att behöva börja kl 06.15 varje dag :( Får hoppas det händer saker varje dag så man får lite saker att göra, och verkligen inte ge oss sådana där sysslor man hellst vill slippa... :S

Godmorgon

Ingen av oss sov väl jättebra i natt. Antar att det har med att göra att jag är så orolig över att det ska hända Mange ngt. Ngt som jag själv inte har styr över..
Annars har det varit en lugn morgon och älskling hade gjort frukost. Bara för vanlighetens skull och att det inte skulle vara såå olikt andra mornar ;) Kollade på 2 program av 8 simple rules, det är bra! Han skulle visst till volvo idag också, till min stora förtret. Blev ledsen, eftersom jag åker till skolan sent idag. Men, men. Han har en egen vilja han också. Likaså som jag, som hellre åker hem än att sitta där och snurra på stolen.
Åker ju ner till skolan idag. Kommer kännas konstigt att inte ha någon att prata med, umgås med och allt det där. Och knappt någon vet vart jag bor eftersom jag flyttat.. Men det fixar jag. Bara man inte sitter inne på sitt rum och tjurar, utan går runt och letar lite, så blir allt super. Moa och Paulina kommer ju idag :) Sedan har jag tv, dvd och sånt att fixa iordning. Grenuttag kommer jag att behöva ta med mig. Antar att jag kommer glömma det :S Mitt minne sitter någon helt annanstans än i mitt huvud, måste jag bara meddela.

SAKNA!!!!!

Dåligt samvete? Japp, igår gick jag 1400 steg. haha

vänner<3

Jag vill bara säga att.. mina vänner är det bästa som finns. Utan er skulle jag gå under. Okej, jag har en pojkvän, jag har en familj. Men hur skulle livet se ut utan vänner? Utan någon annan att ty sig till än mamma och pappa, kanske syskon om man har några. En dag i livet har man inte kvar den familjen. Då har man en egen familj. Då har man släktingar, men en egen familj där man själv ska vara förälder. Kanske man inte då har kvar sina föräldrar så länge. Min familj betyder oerhört mycket för mig, men jag skulle ALDRIG strunta i mina vänner, aldrig strunta i att träffa dem. Dem kanske har någonting speciellt att berätta, som dem har burit inom sig en tid, kanske denne inte kan ty sig till sin familj. Ska man inte finnas där då? Bara på nätet, kanske på sms eller telefon. Är det rättvist? Jag skulle aldrig ha valt denne linje om jag inte förstod att det här finns mycket människor, kompisar, riktiga vänner, och såklart monster. Att skaffa vänner, nya vänner, är någonting som går i en cirkel, hela tiden. Man skaffar nya, har kvar sina gamla. Vad jag vill säga med det här är: Finns alltid där för dina vänner. För att denne skaffar nya, betyder det inte att den inte vill ha kvar dig som vän.

Snö och UF

Idol igår var ganska bra tycker jag. Rockade loss, alla utan Andreas såklart. haha. Åt nygrillade revben och sånt gott. Mamma var på fest, Rasse spelade hockey, Filip var på fritidsgården och Simon sov. så bara jag, pappa och Mange hemma. Riktigt skönt faktiskt. Tog en promenad med Mira också. Hon är helt galen i snön!! Hon springer runt som en galning och borrar ner hela nosen i snön.

Idag har jag inte hunnit med speciellt mycket. Har varit på volvo med älsk. Var tvungen tror jag. 2½ timme i en stinkande verkstad. Tur att det finns musik säger jag.
Ska iväg sedan och äta middag. Ska bli skönt och trevligt. Däremot tycker jag inte om att ta taxi hem, men måste man så.
Nu sitter vi här och tittar på en dokumentär om Astrid Lindgren. Hon är bra. På allt. Hon är nog unik eller ngt.

Förresten var dagen då vi skulle stå med vårat företag på Borås djurpark, inte då vi trodde. Tjejen från ung företagsverksamhet hade sagt fel datum till oss, och visade sig vara med än ½ månad längre fram. Ganska skönt på ett sätt, så slipper det bli en massa krångel, men hjälp vad vi måste sälja handdukar nu... Kommer bli redigt tufft att få sålt allt tills vi ska ha betalt dem. Men det gäller bara att ligga i. Ordentligt. Sedan beställa nya inför Kinna, och för djurparken. Men det fixar vi nog. Får vara/tänka positivt :)


Fredagen den 9:de<3

Provet gick skit idag! Shit alltså :/ Men jag antar att jag är den enda som inte ser någon skillnad på massa grässorter.. Vi hade körning med Barbro och det var väl sådär kul..

Det går inte riktigt att förklara den känslan jag har till att flytta till enkelrum. Okej, jag kan säga att jag trodde aldrig att det skulle hända. Skulle JAG vilja bo själv? Nej, det var inte min grej. Jag bodde bra. Jag och Jonna hade det bra som vi hade det, och jag tror inte att någon av oss hade tankar om annat.
Nu är det annorlunda.
Att få ha något eget var bättre, smidigare än jag trodde. Det tog väl ett tag att flytta och göra iordning allting. 3 timmar för att vara mer exakt. Som tur var, behöver jag inte köpa någonting till rummet nu, eftersom jag redan hade så mycket som var mitt på vårat rum innan. Ska bara ta med mig galgar hemifrån. Att göra iordning sig på kvällen själv, sova själv, gå upp själv. Allt gick jättebra, och jag sov utomordentligt bra. Det enda är väl madrasserna som ska bytas ut.

Idag har det varit en lika kort dag som vanligt, och vi var inne i stan och köpte kläder till pappa eftersom det snart är farsdag, sedan köpte väl mamma lite kläder som vanligt. Hemma igen och pussade på Mira som har fått ett eget "hus" att sova i. Hon tycker om det! :)

APU i 2 veckor. Kommer bli jätteskönt att vara borta nu ett tag. Borta från allt, fastän jag är på skolan. Är skönt att få ha det gjort. Linnéa sa att jag kunde få välja ngt annat om jag hade velat, men jag ville inte det. Jag vill ha det gjort på Strömma. Och jag vet redan vart jag ska vara nästa gång :)
Var någon lektion om utlandsAPU också, som jag så gärna vill åka på. Ska nog se till att fixa det, men vet inte vem jag ska åka med än. För antagligen får man inte ens får ha fått en IG-varning för att följa med. Men vi får se. Annars får det bli på ngt eget fixat ställe i Sverige. Helt hos ngn bra ryttare så man kan iaf komma hem över helgerna alt någon helg.


2½ år med min darling idag :)


Torsdag 8/11

Igår. Samkväm. Det gick väl inte direkt jättebra, men de flesta verkade vara nöjda ändå. Jag måste bara få säga förlåt till Johanna, som vinkade så gulligt innan vi satte igång.. :( Förlåt!! :P Den där jävla gardinen kan ju endast dra åt *pip* Fast är ju iaf inte mitt fel, vilket känns skönt.
Har haft engelska och svenska. Har håltimme nu, sedan kolla på de förra 3orna när de föreläser om deras utlandsAPU. Får väl se om man kommer utom Sveriges gränser :) Slipper Häst lektionen, men sedan har jag ridning senare på eftermiddagen.
Ska till banken och ÄNTLIGEN öppna kontot sedan idag. Ska bli skönt att få det gjort och att inte behöva ha så mycket lösa pengar på rummet. Förresten är det ju dags att byta rum idag :D Packade allting igår, så nu är det bara att städa och flytta över sakerna! Jennipher har lovat att vara anställd av mig idag :)
Annars så har vi Gräsprov imorgon och det innebär plugg idag. Vill inte :(
Nu sitter vi bara här (Jag, Jennipher, Bex och Johanna) och lyssnar på musik och väntar på att äta ärtsoppa (fy faan) fast får pannkakor och nybakt bröd iaf, vilket är super gott :D

Förresten blir det hotell och liseberg istället med älsk på jul :)


Onsdag 7/11

Idag har det varit en sådan där tråkig dag med bara en massa filmer/föreläsningar. Gick på föreläsningarna, men inte på filmerna. Den ena var riktigt bra, men den andra var förjävla dålig! Somnade nästan, och höll på att dö av uttråkning. Så, eftersom jag och Jonna ska flytta imorgon, började vi att packa istället. Sedan kollade vi alla 3 på Strandvaskaren. Bra tycker jag :D
Idag är det samkväm, och alla börjar väl bli lite nervösa.. Så många som kommer som inte är från skolan och sådär. Förstår att dom är nervösa! Jag är det, och jag ska bara sköta musiken och dra för några gardiner! Förhoppningsvis är det någon annan som kan sköta musiken också. Hoppas denne person har varit med innan, så den inte sätter på fel och skit. Då kommer jag få utbrott. Bara så ni vet. Förövrigt har jag redan haft ett utbrott idag, och jag gjorde ett hål i dörren.


Tisdag 6/11

Igår var jag och Jennipher på samkvämsmöte i 2 timmar och typ 20 min efter kvällsmaten igen. Kom ganska långt, och vår lilla show är på onsdag. Komma hit? :D
Idag har vi haft en ganska bra dag. Dagen började iof med idrott, spinning och lite styrketräning. Sedan hade vi ridlektion i manegen med Charlotte. Hon är mkt roligare att rida för, än Lena. Man får arbeta lite mer med hästarna med Charlotte, och med Lena mer med sitsen. Wibben trillade av också, stackarn. Han fick massa mycket ont :( Hästjäveln borde hålla sig till körning eller slaktas säger jag.Hon har gjort alltför mycket sånt här för att vara okej. Okej, de där orden kanske var lite att ta i, men hon borde hålla sig till körningen, vilket hon så mycket bättre om. Hon är riktigt duktig körhäst också! Men hon tycker inte om ridningen lika mycket, och borde skippa att vara med på lektionerna..
Jag, Jonna och Jennipher åkte senare in till Sätila för att äta pizza. Nya ägare, men kebebrullaren var godare förut. Fast jag tror liksom inte att jag vill erkänna det... Aja. Sedan satte vi oss här, och om en halvtimme ska vi ha det sista samkvämsmötet. Ska bli skönt att få bukt och kontroll på allt.

Förövrigt ska jag och Jonna flytta isär nu, och vi båda ska få enkelrum. Vi ska flytta på torsdag coh byta med Mattias och Tim. Jag ska ha Tims rum - vägg i vägg med Jennipher, och Jonna ska bo på övervåningen. Vi ska borra mål i taket/golvet som titthål, sedan får vi ha ett snöre mellan fönstrerna så vi kan skicka brev. I nödfall om att Jonna inte vågar sova själv :P
Sen är det väl inte säkert, men kanske ska till Lindvallen alt. Stöten under jul. Vi har inte bestämt oss ännu , men det skulle väl vara ganska mysigt :)

Måndag 5/11

Jennipher kom tidigt idag. Ville somna om en stund, men gick inte så bra..
Annars har det varit en lugn dag förutom Britts träningspass! Gud, det var verkligen jättejobbigt :/ Grejen är ju den att jag tvivlar på att det blir så mycket lugnare med Stefan. Sen hade vi ingen svenska för vi hade ingen sal. Skönt! Så sen ska jag och Jennipher åka till Sätila en stund. Sen blir det samkvämsmöte för hennes del. Vet inte om jag kanske ska följa med, bara för att ha någonting att göra.. Sen blir det film. Antagligen strandvaskaren, men kan bli en annan också. En skräckis blir det iaf.
Nu är det dags att gå och äta. Dem har så dålig fantasi, dessa mattanter. Makaroner och köttbullar. Fast jag får köpa ngt annat i Sätila också. Tror jag. Nya pizzaägare ju ;) haha. Nej, nu får jag sluta vara så onyttig. Fast grejen är den att jag har alltid en ursäkt varför..


Jag saknar dig. Jag ville inte lämna dig i det sticket. Förlåt. Dumma skola! Och jag menar det. Varenda ord...

6606, dagen är inte slut än.


Söndag 4/11

Morgonen var en bland de värsta i hela mitt liv. Usch, jag mådde så dåligt.. Åkte ifrån älskling, =´(  och kom hem. Var ledsen en stund. Inga tårar, men jag fick kämpa som en idiot för att få dem att stanna kvar där inne. Men att krama om den man älskar mest, och veta att han också gråter.. Det är.. Det värsta som finns. Då kom lite tårar..
Åkte somsagt hem, men skulle direkt in till stan för att hämta pappa och Rasmus som har varit i Tjeckien där Rasse spelat hockey. Han kom hem med en bra och minnesvärd resa i bagaget. Vi åt på mcd och pratade hela familjen. Inte ofta det blir av.. Kom hem igen och satte mig här där jag blev fast. Ska slita mig nu, gå ner och duscha och packa.


Ska man behöva gå runt och vara orolig? Kan DEN inte bara försvinna?! DEN som sabbar så många människors liv och personer i dess omgivning!!!!!!

Försvinn inte!

Snälla, gör inte så här mot mig! Du är den enda, den enda i hela världen som jag litar på till 100 %, den enda som jag vet alltid kommer betyda mest, vad som än händer.  Förstår du inte att du är det mest betydelsefulla i mitt liv? Du gör mig jätterädd! Vad skulle jag göra om du inte fanns här hos mig? Vad fan skulle jag göra om jag förlorade dig till mannen på din arm som ska skydda dig mot döden?! Jag skulle själv få tatuera mig, exakt samma tatuering som en av dina, för att inte själv få dö i sorg.


Uppdatering

Blev ingen gräsklippar Kjell idag, utan blev att åka och äta middag med massa folk. Var jättegott, och efter en stund tyckte jag och Mange att vi skulle vara duktiga, så vi gick från Norrmalm till Hulta. Tog ungefär 45 min, och då var vi inne på coop en bra stund också. Träffade Sofie. :D Har inte träffat henne på evigheter tror jag. Eller jo, men inte umgåtts med :( Tycka om.
Tittade på saw III tidigare idag också, den var faktiskt inte så bra.. :/ Första är den bästa av alla 3 filmerna om ni får fråga vad jag tycker. 3an var alldeles för blodig för min smak.. På slutet verkade det som att det inte riktigt var slut med filmer kan jag säga. Hoppas på mer, men på att den är mer som den första filmerna. Förstår inte hur folk kan tänka så mycket, och ha så bra fanasi?? Helt otroligt.
Nu är jag öppen för ett förslag på massa chips, vitlöksdipp och en jävligt bra film :D



5447, ska se om det kommer bli förändring.

Lördag 3/11

Igår åkte jag och Jonna in till stan eftersom vi skulle öppna det där förbaskade kontot, men tror ni att det gick? Nej, då skulle man ha med ett damn protokoll, och kontot gick ändå inte att öppna. Skit också. Gick och kollade lite affärer och åt mcd innan Jonna åkte hem och jag gick till cleo clipp och klippte mig. Blev väl samma frissyr som alltid. haha. Fast tog slingor i typ halva håret denna gången, och det blev då ganska mycket dyrare. 830kr för att vara exakt, men skit samma. Gick sedan till bussen för att ta den hem. Kändes skönt att få komma hem tänkte jag. Men så lätt var det INTE. Tog visst istället bussen som gick till Sandared. Suck. Efter 1 timma var jag tillbaks i Borås igen och fick då ta bussen till dalsjöfors. Brukar ta ca 15 att ta bussen hem, men igår, då tog det 1 timma och 20 min. Great!
När jag väl kommit hem jobbade jag i ca 2 timmar innan jag åkte iväg till fritidsgården. Skulle stå där idag istället för mamma. Fast fick betalt, så det gjorde inte så mycket :) Mycket barn, så söta. De flesta var utklädda och sådär.
Åkte hem och åt varma mackor och möttes av älsk. Kollade på idol och gick sedan för att sova.
Idag vaknade vi sent. Fick jättegod frukost av mormor<3 och sedan tittade vi på ratatouille. Hann inte se slutet innan mormor skulle skjutsa in oss till stan, men ska göra det snart. Ska bara göra pannkakor till Mange först. Sedan ska vi antagligen till volvo och hälsa på gräsklippar Kjell från rix fm. Kul va? ;) haha.

Liten uppdatering

Hade väl 1 timme på mig ungefär att föra mig iordning innan jag skulle ner till stan. Kändes SÅDÄR stressigt! Fixa hunden också, hon skulle ut, också. Och jag skulle duscha. Men det gick bra ändå :) Efter 40 min var vi klara.. Åkte ner till stan, och väntade medan Frida och Philip var på BVC. Åkte med dem hem till Sandhult och var där resten av dagen innan Coffe körde hem mig. Fikade och tjötade i några timmar. Hann mysa lite med Philip också. Frida är duktig på att baka :D Träffade inte C så mycket, men det finns fler dagar på året, och Frida var lika bra som sällskap hon :)
När vi kom hem var Mira 1½ timma efter med sin mat, men åt gjorde hon! :D Duktig hund! Så vi går ut och går, sedan ska jag vara lika onyttig som vanligt och äta på mcd. Men det är gott, hoppas det är en bra ursäkt? :/
Nee, nu ska det bli skönt att lägga sig i soffan, mysa lite med älsk och sen äta världens godaste mat. Myyyys!

Torsdag 1/11

Var helt klarvaken när älsk gick upp idag. Han försov sig litegrann, skulle ju gå ut med hunden idag. Han tycker om hunden så mycket, så han glömde nästan av mig imorse :(
Han var hemma ganska sent igår, kl 9 för att vara exakt. Sedan satt vi och mätte ut någon matta till hans båt.
Alla dagars mornar är så fruktansvärt tråkiga. Vart är alla folk på mornarna? Vi har faktiskt ställt om klockan och borde då vara uppe "tidigare" än innan, klockmässigt. Varför sitter bara folket inne på dagarna/kvällarna, då inte jag sitter här?
Har väl ingenting speciellt för mig nu. Har bytt sängkläder, diskat och varit ute med vovven. Hon äter ju inte :/

JAG VET psykologer har sagt det till mig innan. Jag kan inte tänka på alla andra hela tiden. jag behöver ta mer vara på mig själv och inte tänka så mycket. Men jag struntar i vad dem säger. Jag lättar mitt hjärta genom att prata med andra, då kan jag gärna ta deras tyngd att lägga på mitt eget

Grattis
Jonna på din 17-års dag!


RSS 2.0