skön och lugn morgon

snart fyller mina tvillingbröder år. eller rättare sagt filip fyller 10 imorgon, och simon 10 på tisdag. tolvslaget skillde dem åt, häftigt va? ^^

nu på morgonen har jag bara tagit det lugnt, duschat och lite så. vi hade knappt någon frukost hemma imorse vi som har 2 kylskåp alltid fulla med mat annars. dessutom 2 vanliga frysar och en frysbox. vilket inte är vanligt. vi hade väl allt egentligen, men ingenting gott. så nu har mamma varit och storhandlat. och idag ska vi äta claes favoritmat eller inte kasslergryta. det som är så gott :) han kommer få specialmat, den kräsna.

kom ihåg, jennipher, man får inte säga så.


klarvaken

jag tänkte precis fråga folk här, varför dem är inne såhär tidigt? kanske är dem lika blogg"beroende" som jag, som alltid börjar med att läsa alla bloggar som man följer, direkt när man startar datorn på morgonen :)

min natt har varit lugn, har i alla fall kunnat sova mig igenom hela. skönt! sen vaknade jag tidigt, men men. jeanette har kommit och börjat städa ute i köket, så tänkte jag skulle gå dit och prata lite en stund :)
har också hört min hund tassa runt, så risken är stor att några av de andra också är vakna.


den där rädslan..

Nu ska jag försöka att sova för natten. jag är inte ett dugg trött, men det behövs ändå för att kunna vakna pigg och fräsch imorgon. det var trotts allt bara sex timmar sedan jag verkligen gick upp och mådde hyfsat bra.

ni vet, för ca ett halvår sedan var jag väldigt, väldigt rädd för att sova ensam här hemma. efter att vi hade haft hemma vårat medium tidigt i våras, blev allting mycket bättre. jag kände verkligen skillnad, och har inte alls varit rädd. om man då tänker efter så har inte ens hjärtat varit rädd. ett tag, så trodde jag allvarligt inte att han skulle sova hos mig mer. som en bebis, följa med upp för att hämta vatten, kissa, vägra att ens ta upp huvudet från sin position under täcket.. aa, you namned it.
men idag.. idag har det varit helt annorlunda. det kändes konstigt redan mitt på dagen när jag sov här ensam. jag känner mig ständigt iakttagen och tycker mig höra ljud överrallt. när jag skulle släcka ner på nedervåningen idag, fick jag gå bortifrån och hit, in till mitt rum så jag ständigt hade det ljust omkring mig.
det här handlar INTE om att jag är mörkrädd även om jag så kan vara det ibland. det är någonting helt annat. jag ska i alla fall låta kontakten sitta i till stereon sitta i, sedan om jag flyger upp inatt och stänger av den skulle inte förvåna mig.

jaa, jag får väl säga.. godnatt då.

MS

sing a long, martin stenmark. han är het, läcker helt enkelt ^^


och jag mår bättre. im happy because of that!

my dog

Thats my dog!
och himla lätt att skriva blogg-inlägg menar jag ju.


gratis kläder

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=23428

det är väl aldrig fel? :)

usch vilken dag

nu har jag i alla fall kunnat sätta mig upp, och inte dö av huvudvärk eller spy. visserligen har jag inte spytt idag, men inte långt ifrån. världens tur att jag hade älskling imorse som kunde ta hand om mig. han är verkligen bäst.
sen när jag kom hem har mamma tagit hand om mig, så jag har legat i sängen ända till nu. småsomnat i omgångar och inte ätit mer än ett enda musbett på en macka hjärtat försökte få i mig imorse. men det kurrar inte ens liksom..? är kroppen så jävla inställd på att den inte ska ha mat då, eller vad är det frågan om?

.

jag mår förjävla dåligt, den här bakfyllan.. its killing me.

partyy

efter en massa tråkiga händelser hemma så kom jag äntligen in till stan. tack hjärtat, och mamma mår bättre<3

nu har jag och sofie varit och ätit på spice and rice. väldigt gott! har också varit på systemet, och dessutom hunnit med en sväng på ica. så nu är det väl snart dags att börja dricka på riktigt, och inte bara gå och fjanta runt. för idag ska jag visa sofie trägårn, inte för att utnyttja happy hour innan elva eller så, men sen sticker vi till swing ^^ och sen blir det swing och PAKITO! det kommer bli grymt, så förfesta till honom är ju bara ett måste.

Have a nice night, för det ska vi ha :D
Se you on the dancefloor ;)


falkenberg

Måste bara starta mitt inlägg med att denna dagen har hittills känts såå onödig! imorse gick jag upp klockan sex för att duscha osv, och sedan kunna åka ner till falkenberg och ta körlektioner.
när klockan visade nio och jag suttit och pratat med emelie en stund, så var det dags att köra. körningen gick faktiskt bättre än jag först hade tänkt. det var ju ett tag sedan jag satt i dem bilarna nu.. sen kom ju smällen. medan emelie varit i grekland så hade dem haft en vikarie, som hade gett mig fel körningstid för andra lektionen. detta resulterade att jag fick den på tisdag, så jag åkte ner till falkenberg för en lektion idag. hmm..
vi åkte sedan vidare hem till Berit och fikade. mycket trevligt, och hennes lägenhet kommer jag ju drömma om i natt kan jag lova. fick sedan skjuts hela vägen hem, underbart, slapp man ta det jädrans tåget.

nu är det dags för duschen, sedan sofie och senare paaartyy.

jag är bäst. - på dart ^^

Jag bara kastar och kastar dem jäkla pilarna, utan att alls veta vart dem ska ta vägen. men på något vänster, så lyckas jag alltid vinna. hm, skumt. vill inte möta något proffs i det här just nu, när jag har så bra själförtroende. haha.

idol, jag kommer hålla på HENNE ända in i finalen, det är någonting som är säkert i alla fall, nu ska vi se hur rätt jag har.

sedan får jag väl lov att säga att det inte går alls bra för mina lag i hockeyn just nu. får hoppas på en vändning nu, man måste köra på skicklighet, inte tur. frågan är vad "mina" lag har för egenskaper..
men man kan väl inte med att säga att IFE inte har både skicklighet och tur bara för att jag ändrar samtalsämne och sport just nu. Dem ligger TÄTT bakom Kalmar nu, och gissa om det kommer bli en bra match på söndag?!

ullareds resa

blev väckt imorse av mamma, kl halv 9, hon ville jag skulle åka med till ullared. och jo visst. så blev det också. hon sa att det skulle gå snabbt, hon orkade inte gå särskilt länge. och hur blev det? jo, vi var där från tio till tre. dessutom kan jag tala om att notan slutade på över sex tusen. fattar inte hur hon orkar?
jag köpte inte vidare mycket, bara det mest nödvändigaste ni vet. hon köpte en del ut till spelhallen också, så nu börjar det allt ta lite form :)

jag och lillebror har spelat dart nu ett bra tag, och vem tror ni inte vann? jo, storasyster naturligtvis. den person som är mest dålig förlorare av oss, kastade pilar runt sig där ett tag. men då han fick dra iväg till hockeyn satte jag mig här en stund. fullt upp som jag haft idag..

mamma och en utav vagnarna..


.

matchen blev det största fiaskot jag sett på väldigt länge. nej nu blev jag sur.

GODNATT

BHC<3

Känns det inte konstigt, att man måånga år sedan, gick på BHC och inte fattade någonting. att man stod och höll i pappas ben och lnappt såg matchen alls. man klappade när alla andra klappade och njöt av "aah, det är synd".
det känns konstigt att efter ha följt dem sedan man var jätteliten, tills man är äldre. jag kommer så väl ihåg när rasmus var 6 år och sa att han ville börja spela hockey. jag fick alltid en klump i magen när han sa så, min lillebror, jag ville inte alls att han skulle vara där ute, bli tacklad och skadad. nej, jag tyckte fotbollen räckte. det spelade jag själv, visste att det var i princip ofarligt på ett helt annat sätt.
sedan kom den där tiden, då han hade spelat hockey i några år. man började följa BHC ordentligt, på varje hemmamatch, följa med var gång rasmus skulle träna. ni vet då man med sin kompis gärna gick vägarna förbi omklädningsrummen. okej, det var riktigt pinsamt, och jag skäms.
tiden kom också, då man tog med ännu mer kompisar, och man började träffa ännu mer folk än man redan träffat. till och med sådana man fortfarande är vänner med.. :) det blev bortamatcher, och en av dem som faktiskt satt spår i ens hjärta.<3

NU, började jag i skolan 7 mil bort, inga bussar som går så det passar att titta.. det enda jag kan göra, är att ringa min pappa, som fortfarande går på matcherna, och som numera är matchvärd varje match. kanske också ibland titta på min enormt duktiga bror.
Det känns så konstigt, ni vet.. förut var det inte mycket folk på matcherna, folk som kom dit var för att dem älskade BHC, inte för att dem var världsbäst, för det var dem inte. div 1 är väl ingenting att hänga i granen. de vann matcher och var lyckliga.

men de blev bättre, de tog sig upp i allsvenskan, och nu är fan ingenting som förut. massa nya spelare, man inte kan hålla reda på längre eftersom man är så långt bort..

detta känns sorgligt :(



IFE och annat

Ja, igår övningskörde jag, och fick göra pappa lite tjänster. var på batterilagret och köpte nytt batteri till rasmus moppe. sen åkte vi till netonnet och köpte en ny inomhusantenn, så nu kan vi kolla ute i spelhallen. mamma är vansinnig varje gång det är sport på tv när hon inte får kolla på det hon vill, så nu blir det att jag, pappa, rasmus kan sitta där ute och kolla. mest nice :)

IFE-matchen sattes på på tvn så fort jag kom hem till hjärtat. och vilken underbar början på en match! den första kvarten var ju bara såå bra. i slutet såg de dock lite trötta ut, men vad gör det när matchen i det stora hela var bra, och de vann? :D ville inte ens slita mig från matchen för att åka med och handla, det fick han göra själv, snäll jag är va? ^^

Imorse ska jag väl säga att det var som vanligt IGEN, telefonen ringde och det var snabba ryck, upp och diska och ni vet.. direkt när jag kom hem började jag baka som nu är avklarat. Så NU är Filip äntligen nöjd, eller vad säger ni?

självförsvarskurs!

Jag läste en blogg för ett tag sedan, om en tjej som var obeskrivligt rädd för att gå ut på kvällarna. fastän hon bodde i stan och vet att det finns andra än hon själv som är ute, så är hon rädd. jag kan bara säga att det är fruktansvärt sorgligt, och att jag är ungefär likadan.
jag tycker att det är jobbigt att behöva gå själv genom stan efter krogen, eller liknande. det mesta handlar nog om saker som man har varit med om, saker man inte direkt nämner i en blogg..
MEN, efter att vi fick ha idrottslektion med våran duktiga kurator, så har min inställning till att gå själv blivit bättre. vi hade en självförsvarskurs och killarna fick naturligtvis INTE vara med! vi lärde oss så mycket! Vi fick öva på mycket saker irl, och dessutom fick vi lära oss hur vi ska hantera olika situationer - utan att skada oss själva.
denna lektion gav grymt mycket, någonting alla tjejer bör gå på! kan också avslöja att jag faktiskt har använt mig av det här, och det gav GODA resultat. ofta behöver man inte ens besvisa att man kan självförsvar - det räcker att hota med det.

så.. tveka inte! gå en självförsvarskurs, det lönar sig.

chill

nu är snart spisen klar ute i spelhallen, önskar bara att allt kunde vara klart där ute, då kommer man aldrig att vara sysslolös. värsta nice när det är vi ska ha inflyttningsgrej där ute. det är mys ^^

igår övningskörde jag med pappa som medhjälpare som vanligt. vi körde någon ny väg, mitt ute i skogen, och kom ut i lockryd. konstig väg :/

vaknade tidigt imorse av att jag telefonen ringde, som vanligt.. upp på en minut, varm juice älsk hade glömt ställa in den.. upp för att börja städa, diska och allt det där. hjärtat får ha det lika fint som vanligt.

äntligen hemma, nu ska jag gå och testa lite grejer som kan vara bra att veta.

chill


mig


.

When I grow up I wanna be famous, I wanna be a star, I wanna be in movies
When I grow up I wanna see the world, drive nice cars, I wanna have groupies
When I grow up, be on tv, people know me, be on magazines
When I grow up, Fresh and clean, number one chick when I step out on the scene


Oh, kill me, denna låten är toppen!

förlååt för sen uppdatering..

Nej, usch vad dåligt med uppdatering från min sida de senaste dagarna.. det är verkligen inte likt mig!

i fredags fick vi lite smått bråttom. jag som hade tänkt städa och greja, men nejdå.. åkte till stan, mötte upp älsk och vi lunchade ihop. jag fick mig en liten shoppingrunda på gina och jaa, jag köpte kläder. innan det blev dags för mig att klippa mig. Får man säga att man älskar sin frisörska?
Efter någon timme var jag klar, Frida kom till stan och vi kollade bio. Patrick 1.5 blev det, underbar film! någonting alla bör se, ska väl erkänna att man fick en liten tår i ögat stundtals..

på lördagen sov jag och hjärtat läänge. eller, han slog väl de flesta rekorden eftersom han sov till 4. det är nästan skam på det där. det var dags att åka hem till familjen och äta middag, vad tror ni händer? ja, självklart var han trött efter gårdagens hardcore superstar, och har glömt kortet i bilen. tyypiskt.. vi fick sitta utanför garaget och vänta tills nästa människa kom, och det tog ett tag. nice..

igår fixade vi med ljudet i audin eftersom vi får vår nya bil kommer nästa vecka. blev inte helt klart, vi får göra det nästa vecka om jag har en pojkvän med bra minne.
senare på eftermiddagen/kvällen åkte jag ner till stan och träffade jonna. vi var inne på lilla krogen ett tag och pratade med tommi, jani och magnus. eller ja, det var väl mer tommi som babblade på som vanligt. sedan gick jag och jonna till spice and rice och åt. mycket gott! gick sedan runt ett tag och bara pratade.
blev också en sen kväll igår, älskling hade jättesvårt att sova, stackarn som skulle upp och jobba..

idag är jag hemma, hade tänkt tvätta hazze så han slipper bli mer rostigt, men han var inte hemma. pappa besiktigade honom idag, och jag trodde verkligen att han skulle få mycket anmärkningar, men det blev bara på handbromsen. ni vet, den jag brukar köra med i, utan att det märks någon skillnad.
borde egentligen åka ner till stan igen och möta jonna, jag borde vara hemma hos hjärtat och städa. men neej. nu ska jag slappa framför tvn :)


äntligen riktig mat

Äntligen fredag!
precis som fredagarna brukar vara, så hade vi naturbruksprodukter i 3 timmar. idag gjordes det massa saker, bla köttbullar, pannbiffar, köttfärslimpa med potatis, brunsås och både kokta och råagrönsaker. naturligtvis hade vi också hemmagjord svartavinbärssaft, och hemmagjord lingon. mycket gott :)
speciellt den där pizzakryddade köttfärslimpan var underbart god, ska absolut prova på att göra den hemma någon dag!
Finns det någonting godare än RIKTIG husmanskost?!

Jennipher steker för fullt


arbete klart

till dig som var så mogen att välja att kommentera anonymt, så har vi den pratat om den principen i klassen. ett gott horsemanship är att man inte tänker på sig själv, utan att man hjälps åt. och detta gäller även om det egentligen inte rör en själv, kanske är en kompis försenad inför en ridlektion, är man då klar så hjälper man personen i fråga. uppenbarligen är du dåligt påläst och blandar ihop detta med natural horsemanship också kallad NH. var det någonting mer du ville?

Jag och Jennipher har suttit ända sedan en timme innan idol, och hållt på med vårt arbete. och äntligen är vi klara. vi tog en liten paus under idol, men det räknas inte. vi fick annat att göra ändå.
idag ska jag försöka lägga mig tidigt för att vara fullt utvilad tills imorgon då vi ska laga en massa mat!

Jennipher jobbar på, i ett just nu STÖKIGT Ida rum!



Nu finns det en mindre sak att tänka på :)


för er som undrade skulle vi i vårt rasarbete ta reda på följande:

- historik
- vad används rasen till?
- kortfattad rasbeskrivning
- antal hästar i sverige/totalt av rasen
- avelsförening i sverige/ursprungsland
- avelsmål
- stambok/registrering
- krav på hingst/sto för avel
- övrigt

something to do

Linnéa kom med lite godis och dricka, Maria hade bakat äppelpaj, och jag hade Jennipher som sällskap, inte konstigt att man kunde plugga bra då! Jag fortsatte med mitt kollage som ska vara färdigt nästa vecka. men eftersom jag ska ner till falkenberg och köra några gånger utspritt på en vecka, så kommer jag inte kunna lämna in den i tid annars. nu är det fredag, bara en dag kvar till helgen, sedan är jag ledig i nästan två hela veckor. underbart!

lägger ut bilder på kollaget senare :)

grymt trött på er!

vid förra körtillfället fick jag helt själv ta hand om hästen efteråt. när jag kommer tillbaka med draglinor, sele, träns, töm och 4 linor och frågar de andra "om dem har lust att hjälpa till" så säger dem aha, ojdå. och går allihopa in i stallet för att borsta hästen. okej? utrustningen behöver inte tas om hand eller?`

idag var vi ute och körde. jag tog in blondie i stallet, tar av grimma, träns och sele och bär in i sadelkammaren. skriver i hand bok vad han gjort och hur han reagerat på inkörningen. borstar av hästen, byter stall och tar in honom i boxen. går tillbaka för att hämta täcke. gick tillbaka igen för att hänga upp det gamla täcket. där frågar jag sedan resten av gruppen "om dem har lust att hjälpa till att släppa ut hästen i alla fall?" dem hade suttit och pratat hela tiden. det enda dem gjort, 4 st andra var att putsa utrustningen. medan jag hänger upp det andra täcket får jag som svar: "ursäkta, men du har väl också körning?"
det där fick mig att få ett utbrott, ta närmsta grimmskaft och gick i rus 15 minuter för att lämna hästen i hagen, och kommer tillbaka till ett tomt stall. är GRYMT trött på sånt här. är det det här som kallas horsemanship?!


lång sovmorgon, eller inte.

det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. hade tänk att jag skulle få en lång sovmorgon till tjugo över ett. men istället fick jag gå upp lika tidigt som vanligt för att äta frukost. jonna sov inne hos mig, och tittade på film medan jag lade mig och sov i någon timme till. sedan var det bara upp för att äta middag igen.. nu tänkte jag göra lite bålövningar tillsammans med carro innan jag har min enda lektion idag.

bålträning är bra för oss ryttare för att stärka upp vår bål som är den del vi använder oss mest av i ridningen.


inget canal +

Kikar idol, ingen idag som man direkt lade märke till. varför kan man inte få se lite duktiga människor också? jag håller på ANNA jag!

IFE leder just nu med 2-0. Får både feedback via sms och msn från folk just nu, lite dubbelt, men va fan. skaffar inte skolan canal +, vad har man då för val? inget alls faktiskt.

.

FAN, vad saker jag borde göra som jag inte orkar..


provridning

Strömmabussen åkte från skolan tidigt imorse för att 2½ timma senare landa i mellerud och i det stall vi skulle provrida hästar á skolans vägnar. Stället visade sig vara stort. det första vi såg från vägen var en jädra massa vita staket, överrallt! en stor anläggning med en massa stall, galoppbana, paddock, manege osv. vi fick gå runt lite och själva bestämma vilka hästar vi ville provrida, och det visade sig vara sex stycken. två av dessa var halta, vilket naturligtvis fick oss att inte ens sätta oss på hästen - tjejens hästar vi kollade på är hästhandlare och fick tydligen in nya hästar varje månad. de andra fyra hästarna var fina, men kanske ingenting som passar vår verksamhet. det var en som fick barbro att fatta tycke, med dess lynne, men en viktbärande häst var det vi var ute efter - inget annat.

hästen jag provred, tyckte jag om riktigt mycket. det enda som var synd var att den för det första kostade 120 000, och för det andra var trög, och knappt lyssnade någonting på skänkeln. detta blev dock bättre mot slutet, men tyvärr passade inte denne heller in i verksamheten. trots att hästen kunde byten och allt det där andra med kort, kort galopp - som de andra inte direkt verkade ha med sig i bagaget.


Vi får väl tillägga också då att vi fem elever fick vara lediga heldag i skolan.


myys promenad

I brist på annat åkte jag, jennipher, jonna och carro till sätila och köpte en massa goda och onyttiga saker. gick förbi emelie på hemvägen, och gick sedan hem till skolan igen. stod länge vid hästkrakarna också. de åt upp halva min påse med morötter jag som var så sugen.. men det gör ingenting, dem var så söta ^^

tittade sedan idol, det var kasst idag, jag tycker verkligen det. nu får vi se vad som händer senare. vet att jag måste hämta all den tvätt som jag tvättade innan idag.


imorgonbitti blir det att gå upp halv åtta, ska iväg till mellerud och titta på nya hästar till stallet. provrida också tillsammans med Barbro, det ska bli superkul!

Jag och August pussas.
är inte hästar underbara djur? ^^



Jag och Jusse pussades lite också




dåligt kort, men det är jag, eminente och august i alla fall



Kasanova tha man




hur kan människor inte älska hästar?

hoppning

Hoppning med Charlotte på eftermiddagen. det började väl att jag inte var sådär jätteglad med den häst jag blev tilldelad. jag själv tycker inte Jusse har någon som helst personlighet, det är bara en häst som är. han är trippig och blir i hoppningen väldigt stark!! var heller inte så nöjd med lektionen efteråt. han drog en hel del, nita på ett hinder, genade i svängarna.. (då min skänkel visst inte hade ett skit att säga till om)
efteråt fick jag höra att allt var jättebra, men att jag måste lära mig att inte alltid ha sådan kontroll. att släppa fram hästarna i galoppen i en riktigt "hoppgalopp" och inte "rida dressyr". det är svårt, jag menar, jag ÄR en dressyr ryttare. jag tycker om maffiga dressyrhästar, inte tunna hopphästar (även om Jusse i detta fall är morganhäst). men det finns människor som tycker om de sorts hästarna också.


skolrådet blev hets

skolråd, rektorn. oj säger jag bara. rökningsfrågan kom upp, och några naturbruksgymnasium har helt tagit bort all tillåten rökning. just därför ska vi också, men bara det här med arbetslagen, att man inte får röka mellan vissa tider. jag kan säga att detta gjorde många, speciellt rökare, upprörda. detta kommer i vilket fall som helst att det kommer slängas fimpar överrallt, är det bättre? dessutom hade dem visst dragit en "nödlögn" om att rökrutorna legat utanför skolan (vilket dem inte har). synd, vi som hade tänkt supa oss fulla i rökrutan utan att bli avstängda från internatet.

tjuvkikat

Hockeyn slutade 6-2 igår. andra halvleken var självklart den bästa, även om man inte ska klaga över resultatet direkt. jag och johan är överlyckliga över starten naturligtvis. sedan kan jag väl också erkänna att jag har smygtittat på frölundas träningsmatcher, och det har faktiskt inte sett ut att vara till någon fördel för frölunda i år. kanske likt som förra året.

fortfarande kallt, jag, jennipher och jonna fick tränga ihop oss i mitt rum igen, likt igårkväll. kollade klart på filmen jag och jonna sett såå många gånger, men alltid lyckats somna ifrån. pluggade även litegrann på svenska provet vi hade idag på morgonen. bara ett G-prov, så därför inte så angelägen att plugga mer.


pinsamt, frölunda

Sitter och kollar hockeyn nu HV - Frölunda. lite pinsam start i elitserien för frölunda, eller vad tycker ni?

det roligaste är att människor kan med att säga, äsch, dem spelade bra ändå. vet ni, dem spelar URUSELT, lyssna på komentatorn, tack!
Kom med nya lag, try to beat us! I like it ^^

hösten

höstbilder är fina. men att uppleva hösten är inte alltid lika roligt. värmen börjar ta slut, och blir istället ersatt av kalla vindar och röda kinder. men vet ni? hösten är den årstid som jag mest tycker om att klä mig i. jag har blandade känslor om det här med hösten, men måste säga att det är lite ledsamt att se alla löv falla från träden.
 


dröm..?

ridning för Lena idag. Blondie var pigg vid uteritten, men oj så fel man kan ha ibland. blev lite frustrerad efter ett tag då vi skulle rida på en liten, liten volt 6 stycken i kort galopp och ha hästarna utåtställda. han hade så mycket i huvudet att han helt  glömde av att jag faktiskt satt på ryggen och ville att han skulle, fram, fraaam! har nog aldrig i mitt liv behövt driva så mycket med sätet. men vet ni? jag vill ha den hästen.

OCH Lena var så jävla bra idag. fick saker att arbeta med, och hon tyckte jag gjorde ett jättebra arbete idag. tyck hon är petig, men jag tycker om den människan!

åh, kallt.

det var så kallt igårkväll att både jonna och jennipher flyttade in sina madrasser till mitt rum. faktiskt, så fick dem precis plats. satte på "den där mary" men kan tala om att jag inte såg mer än kanske tio minuter innan jag somnade.

och när vi vaknade imorse var det FORTFARANDE lika kallt. det tog emot när klockan ringde och vi skulle masa oss upp ur sängarna kan jag lova. vi pratade med både rektor och fastighetsskötare idag, och den ena tipsade oss om att trolla fram värmen, och den andra att sova med mössa på oss. Jo, tack för att ni tar oss så jävla seriöst.

dåligt, dåligt..

ALLVARLIGT, vi betalar över 3000 kr varje månad för att vi ska få bo på internatet. och vad får vi? jo, vi får ett litet rum (eget om vi har tur) en liten toalett utan dusch som finns i korridoren, där vi inte ens får sätta upp tavlor eller sådant på väggarna för det kan bli märken. (!!!) vi kan väl få ha någonting personligt i alla fall?
vi får ingen jättegod mat, vi betalar för mycket mat, delvis frukost utan en enda grönsak, och annars är det såå viktigt att vi får fullkornsris osv men vi får inga grönskar på frukosten? jo, nu när vi har klagat, men då tar dem bort något annat alternativ.
de vill inte ens FÖR VÅR SKULL SOM BETALAR SÅ MYCKET PENGAR sätta på värmen i rummen förrän i oktober. detta på grund av att spara pengar. vi har 15, ja ni läste rätt, FEMTON grader på rummen! fötterna VÄRKER för att det är så kallt på golvet, näsan och händerna är iskall och man får sova med kläder på sig på nätterna.

Ursäkta, överreagerar jag?!

upp packning

dags att packa upp, men kommer ni ihåg, datorn är viktigast att packa upp. ladda mobilen är också ganska viktigt, men det får vänta tills ikväll! :D

har fått i mig lite mat nu, köpmat, gott! övningskörde ner till skolan, gjorde mina tabbar, men jonna tyckte ändå att jag var duktig. eller, snarare sa hon att jag körde mycket bättre än henne, så frågan är ju i så fall om hon är urkass.


älsk, miss you.

sofie-kväll

Igår åkte jag och vovven in till stan för att möta upp sofie. eftersom sofie ville vi skulle vara där när hon kom, så gick vi runt i nästan en timme i parken och myste. när sofie kom gick vi hem till henne en stund innan vi fortsatte mot ett väldigt snabbt besök på hemmakväll och sen bussen hem till mig.
satt hela kvällen ute i spelhallen och tittade på en film. flyga drake hette den, ganska svår och invecklad, men den var helt okej!
sedan låg vi uppe i säkerligen någon/några timmar och pratade på natten, lika mys som vanligt.

nu har jag precis varit och lämnat henne, och ska fortsätta att tvätta litegrann. idag bär det ju av till skolan!


kära student, kom!

varför är det alltid så att man går och längtar efter helg så mycket, men när man väl ÄR hemma, när man väl FÅR sova, så är det ändå inte så speciellt? varför längtar man så mycket efter en framtida resa, och när man väl är där, så saknar man dem hemma istället. ibland är det svårt att veta vart man egentligen bor, vart man hör hemma. det är tur att man trivs på alla ställen, annars hade det varit knivigt. fastän jag mer än gärna verkligen vill ta studenten, komma därifrån och få bo parmanent på ett ställe...

... och nu är det bara 237 dagar, 0 timmar, 23 minuter och 4 sekunder kvar till det är min tur att så fin stå på trappan och bara få springa rakt ut i friheten. åh, jag längtar.


minus till sjukvården!

när mamma kommer upp, rädd för att simon krampar, rädd för att han spyr upp all mat, alla sina mediciner, rädd för att han är slö, oengagerad och rädd för att han är okantaktbar.
de på sjukhuset säger: vi tar lite blodprov, sen får vi se.
när blodproverna inte visar någonting, skickar dem bara hem honom! trots allting. mamma bönar och ber, men dem bara skickar hem honom!

sjukvården i sverige är fruktansvärt DÅLIG. och folk säger att vi ska ha en bra sjukvård? det enda dem gör är blodprov, JÄMT. kostar det för mycket att göra en större undersökning eller vad är det frågan om? är det fler än mig som reagerar på det här?!


bakning hela långa dagen

dagen idag har inte varit sig lik. inte alls faktiskt. grät mig till sömns igår, vaknade med helt uppsvullna ögon. bestämde mig för att gå på lektionerna i alla fall. de flesta sa till mig att jag såg ut att gå under, och jag håller med er, jag såg ut som.. jag vet inte vad. hade naturbruksprodukter i tre timmar, och vi bakade en äppelkaka som var såå god. tack, jennipher!

eftersom vi helt plötsligt inte hade någon skjuts hem av mamma, så kom jonnas morfar och hämtade oss, körde hem mig till claes så jag fick kramas. han körde sedan hem mig och jag fick istället återgå till att krama min lilla vovve här hemma. gick också ut en sväng med henne innan jag började baka. pappa hade sagt till mamma: okej, hon mår inte bra.
så, nu flera timmar senare har jag bakat massvis med choklad kakor och en äppelkaka. mumsigt värre, så snart blir det fika här hemma :)
Förlåt för att jag är så fruktansvärt osminkad


Simon<3

Jag trodde att jag skulle kunna lägga mig tidigt idag, men inte då..
mamma hörde av sig, min bror är jätte dålig för er som inte vet är han handikappad och ska till sjukhuset imorgon. det säger väl kanske inte er så mycket kanske, men.. simon har också epilepsi, och kan genom sina kramper, vilket andra med sjukdomen inte kan, dö av sina kramper eftersom han smyr och aspirerar ner maten i lungorna.

de senaste veckorna har han inte varit sig själv, inte alls faktiskt. förra helgen var då jag märke det som mest. han krampade flera gånger om dagen, spydde, var jättetrött, men kunde ändå inte somna om nätterna. han var slö och väldigt oengagerad. tittade inte ens på mig när jag pratade med honom, jag  fick i princip sätta mig framför honom för att få någon kontakt alls.
när mamma ringde idag, så hade han blivit ännu sämre. dem måste åka in till sjukhuset och kommer troligen att bli inlagd. mamma jämför honom med en person som helt gett upp hoppet om livet.


Ger DU upp hoppet om livet, så gör jag det också.


Jag älskar dig

.

Simon är så dålig :(

ogjort

Idag har jag verkligen inte fått någonting gjort alls. jag borde egentligen göra en hiskeligt massa saker, men vägen dit är lång. nästan för lång ibland.

idol, vad säger vi om det? jag tycker faktiskt om den nya juryn, kanske lite för snäll dock, men jag tycker dem är duktiga! och vad tycker vi om killen som gick vidare genom peters bravader med lappen till sthlm? 


hopplektion

hoppning stod på schemat idag efter svenskan redovisningen gick förövrigt så bra det kunde gått. jag fick blondie, och jag blev inte direkt besviken. han har inte gått speciellt mycket eftersom han håller på med inkörningen nu, så seg visste jag att han skulle var. var därför på han direkt inne i stallet, vilket resulterade en PIGG häst! jädrar, han hade egen motor idag, hästfanskapet :D hoppade upp till 90 cm idag, hästarna håller på att komma igång efter igångsättningen. stolt över blondie idag.

men ärligt, ni har inte gått på skolan så länge än, några veckor och ni tror ni bestämmer? snälla, ge er. vet ni att ni kommer få ett rent helvete av vissa här nu? självförvållat dock. ni vet "reglerna".


svar

svar till dig som undrar vad för konstig skola jag går på, så går jag på Strömmaskolan som är ett naturbruksgymnasium. jag går ett program som heter hästhållning, det är därför jag tycker det är emot mina principer att tillaga häst, vilket vi skulle ha gjort under lektionstid i vår kurs naturbruksprodukter. kängurugrytan vet i fan vad vi fått ifrån, men gott var det INTE.


nötallergiker?

jag håller på att bli allergisk mot nötter igen, vilket jag inte varit sedan jag var sju år och "provade" att äta nötter på jul tillsammans med sara och kalle johansson, tobias johansson och joakim sjöhage. jag kommer ihåg det så väl. jag var glad och stolt, mamma var arg och förbannad. orka gå runt med uppsvullna läppar :(

svenska?

En liten färd till Sätila idag med jennipher och jonna. köpte massa onyttigt, as usual. sen undrar jag, jobbar man på en pizzeria som faktiskt är en restaurang, så borde man väl kunna i alla fall lite svenska? eller i vilket fall som helst kunna förstå ett sammanhang av det man pratar om? nu var jag inte där för att äta, men hade jag varit det, så hade jag nog rent ut frågat om han var dum i huvudet.

jag, jennipher, jonna, carro, jeanine och "någon tvåa som jag inte vet namnet på, men som är helt okej" satte oss och kollade idol. annars blev det ganska mycket prat och skratt som vanligt. dessutom har vi gjort klart vår redovisning vi ska ha tills imorgon om yngre nylandssvenska. låter väl intressant? or not. men det går bra, men jag kommer börja skratta, och det kommer vara ERAT fel, och redovisningen kommer gå åt helvete då. så passa er :P


hästdag

Idag på förmiddagen fick vi i uppgift på arbete med häst lektionen, att göra iordning den nya spolspiltan och uppbindningsplatsen. detta innebär att vi från början ska beställa hem allting vi vill ha, "inreda" och sätta fast allting. en rolig lektion, och måste säga att vi faktiskt kom en bit!

på eftermiddagen hade vi körning, och för första gången gick båda hästarna i omgångar i inkörningssulkyn. Pyssling blev ganska rädd för ljudet i början, men blev mer avslappnad i slutet. Blondie däremot tog allting väldigt bra och Barbro var jättenöjd med honom. tydligen första gången en häst som tigget godis fick det av henne.

btw, idag fick vi känguru-gryta till middag. dessutom var det kokos i såsen, borde det vara det, undrar jag? :/


kollage

nu på kvällen satte jag mig med mitt arbete i hästkunskapen. jag ska göra ett kollage om valfri hästras, och eftersom jag vet grymt lite om kallblod överhuvudtaget, så valde jag en av de maffigaste typerna. you get it, babe! shirehästarna. har också kommit på att de verkligen är intressant att gå tillbaka och kolla historiken bakom de olika raserna. kanske man borde sätta sig och kolla ner när man inte har någonting att göra om kvällarna. tyckte historiken var såpass intressant, att jag inte hann mer än att kolla det.




(bilderna är tagna från www.stallherkules.com)

the upside of anger

Jag och carro satte oss nere i pentryt efter maten och tittade på film. denna gång blev det "the upside of anger".

Denna film var någonting av en klassisk romantisk komedi utan att likna någon annan, och vilken av det kvinnliga könet tycker inte om sådana filmer? den fick mig dock inte att fälla en tår, vilket brukar vara ganska vanligt om ni frågar mig. Filmens handling tyckte jag var bra! någonting som förvånade mig var då jag kom på vad filmen först handlade om. när det sedan var tolv minuter kvar, så måste ju filmen sluta olyckligt?! jag som hatar filmen som slutar dåligt, var ändå ganska nöjd med slutet, vilket resulterade att filmen var sevärd!




"När den äkta maken plötsligt lämnar henne utan så mycket som ett "hej då" förvandlas Terrys (Allen) liv från idylliskt förortsgulligt till ett bittert helvete. Hon tillbringar dagarna med att svepa drinkar och få hysteriska utbrott på sina fyra döttrar som gör sitt bästa för att förhindra att ett fullständigt kaos ska bryta lös.
Att hennes smått alkoholiserade granne (Costner) mer än gärna bjuder över sig själv på en drink eller två minskar knappast ner på hennes alkoholkonsumtion, men visar sig så småningom medföra oväntade positiva konsekvenser för hela familjen"

ridlektion åt pip

I hopp om att få en rid- och hopplektion idag, gick vi ner till stallet ombytta, men fick meddelandet på att vi skulle ha inkörning istället. okej? vi hade sett fram emot allihopa att få rida för Lena idag. men så kan det gå. båda hästarna skötte sig bra idag, fick båda ha släpan och en av dem även tyngd. sen kom den där skuren mitt i arbetet. kan tala om att vi var dyblöta allihopa. det är dagar då man önskar man valt en linje med mindre utevistelse. det ångrar dock inte mitt val av gymnasium för den delens skull. strömmaskolan är en del för sig, helt klart speciell.

förbättra er!

Det är så underbart, när är vrålhungrig, lektionerna har gått över tiden och man äntligen får äta. eller? idag hittade jag inte bara en hel del stora ben i en fiskfilé, vilket jag vet kan förekomma, utan även hårstån och dels en ca 3 cm lång, blå plastbit. jag som inte är särskilt förtjust i fisk, kommer inte direkt att bli en större fantast på att äta det efter det här..


morgon sms

Ni vet den där känslan, när man vaknar på morgonen, direkt tar upp sin mobil och kollar om något nytt kommit. när man läser och blir jätteglad för att någon man tycker så mycket om skrivit någonting som resulterar ett stort leende komma smygande på läpparna. ni vet, när man var så trött, helt plötsligt har ny krafter, och man blir redan på bättre humör. den känslan.. är den bästa jag vet.

övertrött

Ett gott skratt förlänger livet heter det väl så vackert? Jag, Jennie och Jeanine kommer bli 200 år om vi skrattar såhär. inte ens de mest allvarliga situationerna kunde få oss allvarliga ikväll. antar att vi är lagom övertrötta allihop och behöver en skön natts sömn!

"Anonym", hur fan ska man kunna veta att hästen har haft det ett bra liv innan man äter upp den? för att köpa hästkött för att tillaga, kan du inte direkt fråga ut dem i charken om hästens bakgrund eller om hästens tidigare liv. det säger väl sig självt? säg inte emot mig, vill man äta en häst, så skiter man fullständigt om vad hästen har haft för tidigare liv. så hård är sanningen.

talangmatch

Talangmatch idag mot vårt kära Elfsborg. IFE öppnade väl inte speciellt bra, det stod 0-0 i halvlek. borde inte IFE vara bättre än så? I andra drog de däremot ifrån, och matchen slutade 5-0 till Elfsborg. Mitt budskap till en person kom visst inte fram, istället blev vi förskräckligt rädda av fyverkerier som skrämde skiten ur oss allihop!

Sen har jag lärt mig något nytt idag! ta aldrig med dig ovetande personer till en fotbollsmatch, det ställer bara till med en massa problem och onödigt förklarande. Stundvis trodde jag faktiskt dem var onormalt outbildande, men man kanske tar saker för givet, vem vet?





diskussion

Vi hade en diskussion innan i matsalen, en fråga som kommit upp innan i vår kurs naturbruksprodukter som går ut på att laga mat av vilda bär, frukter, djur osv. om att tillaga och äta hästkött. jag var emot frågan direkt. jag blev ganska irriterad vid maten, att folk säger emot mig för att jag tycker som jag tycker, men nu ska jag berätta varför.

Jag har säkert ätit hästkött i mina dagar, det betvivlar jag inte, men jag har aldrig ätit någonting jag VETAT vara häst. Jag tänker INTE ställa mig som hästälskare, och börja skära i ens häst kött, tillaga någonting som betyder mycket för mig själv. jag hade aldrig ätit min egen häst, aldrig i livet! hästen som tillagas har lika mycket personlighet som denne häst, och den har varit lika personlig och betytt lika mycket för sin ägare som hästarna i livet betydet för sina ägare. det är min förklaring, sedan att folk kan med att säga: Ja, men vi äter Arthur? Han är ju ändå död! URSÄKTA?! han verkade bara vara min absoluta favorithäst på hela skolan, skolans absolut personligaste häst och det håller alla med om. hur kan då folk säga en sådan sak? det är förjävligt, lite självdisiplin får man fan ha! Ni får gärna tillaga eran förbaskade häst, men jag tänker INTE göra det, försök övertala mig.

Ursäkta, men tycker ni jag har fel?

saknar..


ridlektion och smått

ridningen idag gick hyfsat bra, hästkräket skötte sig ganska bra faktiskt. dock tror jag han fortfarande är trött eftersom de går ute, och nu under igångsättningen. men nästa vecka är det dags för honom att skärpa till sig, då börjar det jobbiga! det enda jag fick en anmärkning på hela lektionen igen var att vid ett tillfälle flytta bak min skänkel. sedan sa jag helt glatt en gång: kolla, mina händer, Lena!! det enda hon säger då är: ja, jättebra! men du, minska traven litegrann. ohh, fan..

fick lite kort av sofie från hennes första krogrunda i borås! :D






nej, tack till distrikt.

Äntligen!
Rasmus har kommit på efter inte ens 1 vecka att han saknar hockeyn och ska fortsätta spela. underbart, säger alla i min familj. han har väl kommit på själv att ett spel i distriktet inte är vad han hoppades på. ingen i borås har kommit vidare, och inte heller dem han träffat från andra städer. vet inte om pojken känner sig ensam?
i vilket fall som helst, så blir det vanligt spel i fortsättningen, och ett nej till distriktet. kanske tråkigt med tanke på att dem säger att han är en av de bästa backarna i landet. dessutom har han lovat att försörja mig när han blir NHL proffs. men vet ni? det viktigaste är att han är lycklig.


tio

ville bara informera er om att jag lever! internet fungerade inte här igår. antar att det förklarar en hel del saker för er allihopa. religion strax, yippie?

tio i sex

Blev en massa, massa körande igår. tror både jag och kicki med marginal kan alla svängar, alla krökar på hela vägen från stan till äspered nu. vi var nog både glada och arga igår, i perioder. mest glada var vi när vi var ensama, tror jag. haha, kanske låter hemskt, men det var sanningen. men trevligt folk träffade man i alla fall, stundvis.
Jag och älsk låg länge och pratade, lite fyllesnack från hans del dock. men kom fram till saker man kanske inte alltid pratar om.. älska honom!<3

Imorse blev jag väckt (som vanligt) av Jennipher denna gång. somnade om snabbt och gick inte upp förrän 1, underbart! diskade och städade av litegrann innan jag åkte hem och maten stod klar på bordet.

nu är det dags att åka ner till skolan, blandade känslor, men skriver mer om det sen..


halv nio

Åkte till Kicki vid 2-tiden, sedan dess har vi varit ute på vift. var ute i buschen en bra stund innan vi var på tårpilen och sedan blev vi fast i en lägenhet där uppe med en trevlig liten pöjk. vi har varit en sväng hemma hos mig och min pappa som verkade vara på ett jävla irriterande humör idag. suck, blir så trött på honom ibland.. åkte sedan hem till älsk, hämtade lite kläder och sedan till mcd och åt. usch vad onyttig jag ÄR. några extra varv i rondellerna blev det också ^^. Nu ska vi börja göra oss iordning, sen får vi se vart det bär.

ciao! <3

kvart i ett

Igår satt vi uppe och tittade på en film som gick på tv. hade satt på alarm, så jag hoppades verkligen den skulle vara värt det :P ska väl inte påstå att jag var vaken exakt heela tiden.. det blir så när man ligger i sin sötnos famn.

vaknade tidigt idag, har hunnit övningsköra och titta på ett ganska betydande program på tv.. i alla fall för oss i vår familj. har också börjat tvätta, och om en stund åker jag till kicki, så får vi se vad vi hittar på :)

Filmen var helt okej, man fick sig några goda skratt under filmens gång. det enda jag tyckte var ganska svårt, var att det var inga direkta huvudroller egentligen. det var många "små" istället och det blev ganska mycket med massa personer. men trots det, så jag skrattade, mamma skrattade och claes skrattade, så såklart den var sevärd!



Vad gör man när man kommer hem tidigare än väntat och hittar flickvännen naken i sängen med ett gäng fullständiga främlingar? Mitch går tillbaka till college och startar en studentförening med allt annat än studier i fokus! Han och hans kompisar sparkar igång en rad hämningslösa upptåg. Det går så vilt till att rektorn försöker förbjuda verksamheten.

kvart i fyra

äntligen hemma! kändes underbart att få komma hem nu. ska väl inte säga att jag vantrivs där borta, för alla mina underbara vänner finns där, men hemma är alltid hemma, och kommer alltid att vara. snart kommer hjärtat, och mamma lagar mat. klyftpotatis och fläskfilé med tzatsiki blir det. vad säger vi om det, jennipher?

en rolig syn på ica idag med mamma. och det fick ju oss inte alls att "bara klämma lite"?


kill it?

Min mamma tror/tycker inte att jag kan sköta mina egna blommor särskilt bra. varför, undrar jag! jag tycker dem ser både hela och levande ut. ska jag vara ärlig, så har jag haft två av dem levt ett resp. två år! jag tycker dem ser lika fräscha ut som i början om inte ännu finare! dem trivs bra i mitt lilla studentrum. min mamma suger dock på att få sina blommor att överleva..






tjugo över elva

det var jobbigt värre att gå upp imorse.. hade svårt att somna igår, och för första gången någonsin hostade jag mig till sömns.
idag gjorde jag och sofia blåbärssylt, och oj så gott det blev! det är världens enklaste sak att göra, tar inte mer än 20 minuter. någonting jag absolut måste göra mer, det var underbart! sedan dukade vi ihop ett riktigt fint bord, med rosor och allt. och det var lite taggigt där ett tag i rabatterna.

Sofia


Blåbärssylt


500 g frusna blåbär
½ dl vatten
koka upp
tillsätt 3 dl socker
koka (småputtra) i 10 min
ta ur några msk av sylten i en burk, tillsätt natriumbensonat, krossa de små kornen och häll sedan tillbaka i kastrullen
koka (småputtra) i 5 min

FÄRDIGT!

(detta är en halv sats, blir ca 1½ sådan burk ovan)

.

btw, så har håller sofia på att sluta röka. jag "passar" ciggen som rebecka själv får komma och hämta imorgon. sofia har redan förberett oss på ett dåligt morgonhumör imorgon!


tio över elva

Sen uppdatering som jag sagt, men jag kan ju inte svika er genom att inte skriva något :)

Igår åkte jag hem till Borås, underbart skönt att få komma hem! fick skjuts, och jag och Jonna stannade efter hööks för att äta på mcd som var lika underbart som vanligt. fick sedan åka hem till henne i regn, och då menar jag verkligen SPÖREGN! Men för fin för att gå ut är jag inte, så efteråt gick jag hem till darling från sörmarken. duktigt.
Vi satt inte uppe speciellt länge, kollade bara idol och medan heroes gick på tv, hade jag redan slocknat.

vaknade imorse av att frida ringde, var bara att käka en snabb frukost och gå ner till stan. lunchade på spice and rice, mycket trevligt :) dock var hon tvungen att gå på lektion ganska direkt, så kollad elite affärer. pratade en pyttestund med CBadh innan jag träffade Sabina som fick vara med när mitt shoppingberoende kom till liv på gina.. lämnade kläderna hos älsk, men lägger ut bilder i helgen :)
gick hem till trandared igen, grovstädade hela lägenheten.. sedan åt vi på max tillsammans med Hampus innan min buss gick mot göteborg. hur tråkigt är det inte på en skala att åka hemifrån kl halv 20.30 med bussen, för att vara framme på strömma kl 23? som tur var möttes jag upp av jennipher och så småningom sofia, så något kul fick man i alla fall.

kvart över fyra

På hästkunskapen idag fick vi ta del av att planera upp hela vårterminen, hur vi vill lägga upp våra lektioner, om vi vill ha prov, inlämningar osv. så borde man få ha det på mer lektioner, att man får v ara med och bestämma. eller snarare, så fick vi 10 min på oss att lägga upp allt vad vi ska gå igenom tex. avel, hästens historia osv helt själva, hur många lektionstimmar och så. det gick bra och vi är supernöjda!

Kort därefter hade vi ridning för Lena. lika bra lektion för henne som vanligt. fick jobba med min hand idag, och det är ansträngande! jag vill gärna slappna av, ha lite öppen hand och ha tummarna inåt. när jag istället reglerar allting rätt, blir jag lite för spänd i armbågarna istället. snuskisar, ni behöver inte missuppfatta det här någonting jag bör jobba med! ni vet, man undviker gärna sådant som är jobbigt, och gör det gärna lätt för sig.. eller så handlar det kanske bara om stil, vad vet jag?
hästen kanske man ska nämna också.. hon skötte sig ganska bra, lite stel till en början, men blev mjukare, dock ganska springig ett tag. godkänt nivå på henne idag!

Nu är jag iordninggjord, ska strax åka hem. ska bli skönt att få komma hem och mysa en stund. kommer hem imorgon, förbered er på sen uppdatering!


En liten favvis är hon väl i alla fall.


kvart över tio

Har precis haft mitt prov, vet inte riktigt hur jag ska säga att det gick. jag svarade på alla frågor och sådär, men nästsista frågan blev bara såå fel. vad de tre grupperna heter som man växlar mellan för att minsta risken att parasiterna blir resistenta. bensimidazoler var den enda av dem jag kom igår, de andra två blev liksom inte direkt chansning, men sådär hälften fel hälften rätt. resten gick hyfsat fint, kanske lite småfel här och där. aja, så kan det vara :)

mysigt va? :D


tjugo i tolv

En påse halstabletter är slut, och några tépåsar mindre rik är jag. men får väl också säga att jag är bättre i halsen än igårkväll!
Var meningen att jag och sofia skulle sitta och plugga, men vem orkar det på eftermiddagarna då man kan göra annat? Linus kom och hämtade oss, och vi gick till fotbollsplanen och såg tillsammans med John, Andreas och Elin, på när ettorna och tvåorna spelade brännboll. kan man slå rekord på att bli utebrända?
Sofia fick sedan för sig att hon ville lära sig köra crossmoppe, så hon fick privatlektioner av Tim, och det finns bara ett sätt att beskriva det där. herregud. sofia var dödsrädd, asgarvade hela tiden och fick NÅGRA kärringstopp. sedan åkte hon och andreas pulka efter, varmt säger jag.

Vid halv tio satte jag och sofia oss och pluggade på vårat kommande prov imorgonbitti. Prov i "hästens parasiter", inte direkt det roligaste som går att läsa och lära in, men det är ett måste det också.

you rock, girl ;)



det är lugnt, hon var inte alls rädd ^^ tänk inte på det!



kvart i fyra

Efter maten åkte jag, John, Andreas och Sofia var i Sätila och köpte halstabletter då vi allihopa är sjuka. så nu ska jag och sofia sätta oss och dricka té, knarka halstabletter och plugga!

tio i tre

endast klassråd idag, vilket betydde sovmorgon till kvart över tio. underbart! tio minuters lektion, sedan håltimma igen.
På eftermiddagen fortsatte vi med inkörningen av Pyssling och Blondie. Idag hann vi såpass långt så båda två fick gå med två linor vardera, och sedan även två skaklar. så nästa gång ska de börja gå över de "riktiga" skaklarna på varsin inkörnings sulky. de både verkar ta det hela bra, så jag tror att det också kommer gå vägen. idag skötte de båda sig väldigt, väldigt bra. över förväntningarna!

Inkörning av Pyssling. Jag kör.


Inkörning av Blondie. Blondie behöver gå ner i vikt efter sommarbetet!!


tio över tio

Jag och Jonna tog oss en tripp till göteborg idag. jag ville införskaffa mig högtalare till datorn, och efter massa, och då menar jag massa, problem så kom vi äntligen fram. och den där baslådan väger MINST 20 kilo. sen blev jag av med lite tusenlappar och sånt också. och den skulle vi bära omkring på i stan, på bussar osv.. kan tala om att det tog fem timmar för oss i göteborg innan vi var tillbaka på skolan igen. tog mig sedan en het och efterlängtad kopp té. jag håller verkligen på att bli sjuk. tyck synd om mig.

Det här var värt ALLT besvär. I love it :D (klaga inte på alla mina sladdar, jag SKA fixa det!)




tjugo i fyra

Svenska B och idrott idag, känns så onödigt att vara på skolan ibland.. men antar det är sådant man får stå ut med i 3an. Det som är mest hard, är väl att man liksom inte kommer härifrån något speciellt?
Jag och Sofia var i paddocken och kollade på de andras lektion också. Har kommit fram till att Lena är en väldigt bra ridlärare. Ser mycket fram emot att rida för henne nu i 1 år!

Rumsbesiktning nu, inte så kul direkt..

lista

ÄR DU EN BITCH?

DU HAR SAGT:
[x] Hora till någon?
[x] Bög till någon?
[x] Slyna till någon?
[x] Slampa till någon?
[x] Fitta till någon?
Totalt: 5

DU HAR:
[x] Fuskat på ett prov?
[x] Skrikit fula ord till en lärare?
[x] Dissat en kille/tjej för att du har spanat in en ny person?
[ ] Hånglat med fler än 4 personer på en kväll?
[x] Stått på ett bord och dansat inför folk?
[x] Spottat en person du hatar i ansiktet?
[x] Bitchslapat någon?
[x] Skrikit åt någon i telefon?
[ ] Knackat på en persons dörr du hatar och skällt på den?
Totalt : 7

DEN SENASTE VECKAN HAR DU:
[x] Vart full?
[x] Skrikit åt en ungdom?
[x] Skrikit åt en vuxen?
[x] Tagit bilder på dig själv?
[x] Vart på fest?
[x] Dissat någon?
[x] Skolkat?
[ ] Ljugit för en kompis?
[ ] Ljugit för mamma?
[ ] Ljugit för pappa?
[ ] Hånglat med 2 personer?
[ ] Vart stolt över dig själv?
[x] Haft samlag?
[x] Slått någon?
[ ] Sökt uppmärksamhet?
[x] Gjort något olagligt?
[ ] Skrivit via sms/nätsida/email/brev hur mycket du hatar någon?
[ ] Sagt/skrivit "jag älskar dig" till någon men inte menat det?
[x] Struntat i vad någon vuxen sagt till dig?
[x] Vart förbannad?
Totalt: 12

NÄR DU VAR UNDER TIO ÅR SÅ HAR DU:
[x] Vart tillsammans med någon?
[x] Slagit någon?
[x] Kunnat ord som Bög/Hora o.s.v?
[x] Visste du var sex var?
[x] Pussat någon?
[ ] Krossat fönster i skolan?
[ ] Lär dig "dumma" saker av något stora syskon?
[x] Gjort sönder något som är värt mer än 1000 kronor?
[x] Sagt något fult ord till läraren?
[ ] Blivit utslängd från klassrummet p.g.a att du vart stökig?
Totalt: 7

ÖVRIGT:
[x] Du är tjatig i skolan?
[x] Du är stolt över dig själv?
[x] Du gillar att vara på fester?
[x] Du gillar att ha folk runt omkring dig?
[ ] Du ska dricka denna helgen?
[x] Du ska möta någon du hatar nästa vecka?
[x] Du ska skolka denna veckan?
[ ] Du vill att folk ska kopiera dig?
[ ] Du är sur på någon vuxen just nu?
Totalt: 6

TOTALT:

0-10 : Du är helt ok. Men lite för blyg.
11-25: Du kan allt säga emot men är lite mer shysst av dig.
26-40 Bitch! du är inte rädd att göra bort dig och du är nöjd med dig själv.
41-55: EY bitch! galna/egoisstiska/kaxiga personen här alltså. Dig kallar man t.o.m Bitch


(Sofie, man KAN vara värre ;) )


i wanna grow old with you

När jag stod och väntade på bussen häromdagen såg jag någonting så underbart.
De var i runt 80-års åldern, och hade ett barn vardera som båda hade cyklat i samma lag sedan de var barn. Nu, 50 år senare, hade de träffats och blivit tillsammans! Fastän de var så gamla, så såg de så kära ut! hela tiden stod de och höll varandra i handen och myste. Han tog bussen till "sin tjej", som han kallade det, ofta. och dem tog farväl med en puss och handen mot rutan på bussen. så vill jag också ha det när jag blir äldre.


RSS 2.0