yees

blev att flänga runt som en idiot i stan förut, jag skulle hämta körkort som dessutom inte ser ut som mig, jag ska prova om det fungerar som legitimation idag, hämta Jennipher och dricka.

sedan dess har vi hunnit duscha, och komma fram till Jonna där vi nu ska göra oss iordning. blir att käka på golden elephant, sedan gå till sofie! my baby ^^.
sedan blir det utgång på swing.

håll er uppdaterade.


ingen vinter nuu..

det är glashalt ute på vägarna, och jag började undra när jag åkte från hjärtat imorse, om bilarna som hade flera cm snö på sig, kommit från norrland på någon minut. när jag sedan kommit hem och jag märker att snön faktiskt laggt sig på vissa ställen, förstod jag genast. det var väl inte länge sedan det var sommar, eller?
det känns riktigt tråkigt att behöva byta till vinterdäck nu, det var inget snack om att byta rattmuff imorse, mina händer dör av kyla.
känns det inte tråkigt att alla fina sommarbilar ska ställas in, och istället ersättas av tråkiga vinterbilar? apropå det köpte hjärtat ny bil igår vilket nog var på tiden. fråga inte vad för märke.. så det är redan dags för golfen att ställas in i garaget nu. det var inte länge sedan han ställdes på, eller?

jag var riktigt rastlös när jag vaknade imorse och älsk gått upp. städade, diskade och dammade gjorde jag igår, det fanns ingenting kvar att göra.. därför åt jag frukost, bäddade och åkte i princip direkt efter honom.

annars har inte hänt så mycket, har varit iväg och handlat litegrann. om någon timme åker jag in till stan och hämtar upp jennipher!

driver

jag fick göra lite ärenden i stan nu på eftermiddagen. lämnade cassandra vid bussen, fili hos farmor och farfar, och själv gjorde jag lite ärenden till mig själv som jag sedan åkte och lämnade hos hjärtat. det blev massa fint, hoppas han tyckte om det :)

snart är det halloween, mamma sitter och gröper ur en pumpa och det stinker skit! fy fan. dessutom började det snöa på vägen hem. jag vill inte!

nu ska jag åka igen, hem till hjärtat, tänkte att jag tar vägen förbi tårpilen och köper med mig en baguette. underbart :)


sött

sofies hår blev helt klart godkänt igår! vi gick sedan till spice and rice och åt "lunch", ganska sen lunch, men ändå. maten var god, fastän jag höll på att spy av ansträngning av att springa till bilen för att inte få böter av lapplisa.
handlade också på hemvägen, och var skittrött verkligen så fort jag kommit hem till hjärtat. vi åt glass vissa av oss med chips och tittade bonde söker fru. ganska roligt program egentligen, jag vet i alla fall en som tycker om det ;) jag småkikade på dig och såg dig allt sitta och le sött vid ett flertal tillfällen.

Imorse gick vi upp sent, skäms. jag gjorde en jättesöt frukost till honom innan han åkte iväg. då var det bara att sätta igång och städa hela lägenheten. har en liten överraskning till honom också, men den fixar jag och mamma senare. :)

har precis kommit hem nu, varit ute en sväng med mira och packat upp en massa mat. Therese har kommit hit med Rutan också, hennes alldeles för söta chihuahua, hjälp jag dör.

fäärgar hår

bes gick bra, den gick igenom med marginal, skönt!
jag och sofie var och köpte hårfärg och åkte runt och letade parkering i typ tusen år. slutade med att jag parkerade på viskastandsgymnasiet, visst får man göra sånt? ^^

nu sttår sofie och sköljer ur färgen, så får vi se hur detta blir. kan hända att det kan bli mörkt, men det blir kul att se henne i det också :)
sedan går vi nog till spice and rice och äter massa god mat innan jag drar mig hemåt till hjärtat och ska be honom prova lite kläder jag glömde alla jeansen hemma, och det är typiskt och byta matta i hallen, se om den andra passar bra :)

out of office.

godmorgon

Godmorgon!
Inatt har jag sovit som en prinsessa, hur skönt som helst! vaknade av att hunden tassade utanför dörren, så gick upp och åt en god frukost. hunden springer fortfarande efter mig överrallt, stänger jag om mig så sitter hon utanför. knappt man får vara på toaletten själv. nu ligger hon jämte mig i sängen och myser. förbannar mig över att det ska bli såhär i fortsättningen då jag är hemma. hinner dessvärre inte gå långpromenad idag heller, jag hinner inte det.. så det får mamma och dem stå för.

ska in i duschen snabbt nu, sedan åker jag och hjärtat och bes. bilen. usch, jag vägrar att göra det själv första gången. pappa försökte förklara för mig, men det verkar vara jätteläskigt. vad gör man om man råkar fela fel till alla ställen liksom? vet inte om det är särskilt stor förändring på bes. och ombes, men ändå.

vi hörs senare!

slockna..

jag är så trött, mina ögonlock slår snart igen. jag önskar man bara hade fått sova, sova och sova i en oändlighet. hade inte det varit underbart?

frida kom hit på eftermiddagen, vi har tagit det lugnt, pratat. vi var i olsfors en sväng hos cassandra och sådär också. hon drog till med det mest pinsama idag i alla fall på mcd.  men det är någonting jag ska hålla tyst om - för hennes egen skull.

blev ingen promenad idag heller, jag får gå ut imorgon så fort jag vaknat. känner mig taskig mot hunden som inte fått gå ut på någon långpromenad idag. hon sprang runt mina fötter hela kvällen idag och pep, stackarn. jag ska ha tid med det imorgon - det lovar jag.

Hazze har kommit hem

nu står HAZ 517 ute på uppfarten igen. somsagt var min handbroms kass, den fungerade i princip inte. Tommy har haft honom nu sedan i går morse och grejat, och nu var han klar. skönt. han hade fått sätta dit nya vajrar, och gjort lite andra lösningar med fjädrar och grejer. han är "rätt jävlig" som pappa säger. medan han ändå höll på så fixade han avgasröret som tydligen inte satt bra, och tog bort lösa plåtbitar som hängde där. antar att det är dem jag hört när jag startat bilen.. men skönt att det "bara" var det, trodde först att det var hål i avgasröret, det hade inte varit fullt så underbart. annars fixade han det ena och det andra med "skiten där under", så imorgon åker jag och hjärtat och bes. honom. skönt att ha det ur världen också.

en annan sak som gjorde mig rädd, var när jag skulle hämta honom hos Tommy. jag låste upp i vanlig ordning och det började tjuta som faaaan. jag brukar inte ha på mitt larm, har heller ingen aning om hur det fungerar. vet att hjärtat nämnt någonting om både dosan, och två andra saker, men allt gick runt i huvudet ganska snabbt. slängde igen bildörren eftersom det satt folk runtomkring och stirrade. men tror ni att det slutar tjuta? neej! herregud, det tog en stund innan det kopplade, så jag tryckte på knappen på dosan direkt, och se där, det slutade tjuta. jag är så händig har jag kommit på.

god morgon!

usch, vad gör jag uppe såhär tidigt? jag behöver lära mig att ställa om tiden lite bättre. å andra sidan är klockan egentligen inte så tidigt, fysiskt sätt, jag får ha det och skylla på :)

tänkte gå upp och käka lite frukost, sedan gå ut en långpromenad med hunden. det är så mysigt att vara ute och gå! dessutom har vi många riktigt fina vägar här. det finns ett stort urval av både asfalt, grusväg, skogsvägar och stigar. jag gillar skogsvägarna mest, där är det lugnt och skönt, och man kan gå och fundera. det  blir inte som ett träningspass heller, man njuter :)

får också tillägga då att mobilen fått något ryck och ändrat sitt eget datum av något slag. så idag är det vår 9 månad tillsammans, tack för uppslysningen, baby.

kväll

nu ligger jag äntligen i sängen, utmattad. har tagit mig en lång kokhet dusch och skulle lätt kunna lägga mig nu. mina ben orkar knappt stå av all träningsvärk. jag börjar också undra vad mina utslag gör för nytta.. allergisk kan jag inte vara. jag har hållt på med hästar i hela mitt liv, och aldrig märkt av någonting. de kliar inte, men de har funnits där i två dagar nu. de täcker ett skitstort område, och jag börjar bli lite orolig vad det är. kan dock vara värmeutslag också, eftersom jag nu ridit flera hästar, som är ganska skänkeldöva. säkerhetsväst på det vet ni, det blir svettigt. mycket svettigt.

förrutom att ta sig hem från skolan och jobb idag, så har jag hunnit lämna bilen hos Tommy som så snällt ska fixa den jäkla handbromsen. hmpf. har också hunnit med att hämta cassandra på kvällen.

men nu är jag trött, vill sova. någon ro kommer jag inte få efter att jag vaknat imorgon i alla fall. mitt rum ser ut som ett bombnerslag - jag skojar inte. jag har knött in allting i ena hörnet på rummet, allt som jag faktiskt haft i ett helt rum innan. så tro mig, jag har att göra imorgon. eller i övermorgon. eller någon annan dag ^^


Puss på att jag och hjärtat firar 9 månader idag :)

äntligen

Ännu en dag är förbi, och har idag ridit eminente och duni. trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag tycker mer om duni än om eminente.. dessvärre försökte duni slänga av mig vid ett flertal tillfällen idag. men det räknas inte.

nu är det snart hemfärd. ska försöka ta med mig så mycket saker hem som möjligt idag, hoppas på att det mesta kommer med hem! ska bli så skönt att komma hem, jag har längtat ända sedan i fredags.

vi hörs ikväll om jag orkar. har en del att packa upp om man säger så. men om jag känner mig själv rätt kommer det ligga nerpackat. ett bra tag.

Have a heart

Alla kommer väl ihåg Anna Bergendahl på den första audition i idol då hon sjöng låten have a heart? jag blev riktigt besviken när jag sökte på originalet. Anna sjunger låten såå mycket bättre än Bonnie Raitt, eller hur?



lördagen avklarad

gick upp klockan sex imorse.. lockande va? ;)
hela dagen har vi hållt på och grejat ute i stallet. har bla ridit Kasanova, och det gick faktiskt riktigt, riktigt bra där ett tag. men mina ben och armar värker. jag kommer ha träningsvärk så det står härliga till. att sedan gå på stallrutinerna och själv mocka 14 boxar var inte roligt. tur att stallet inte är fullt..

nu sitter vi och kollar film. funderar på att ta mig en tupplur, vi är båda två helt utslitna. kanske måste in till sätila också, vi har druckit hiskerligt mycket mjölk och behöver ett nytt förråd.

tydligen har brandlarmet gått här också, kristina ringde på lunchen och frågade vad fan vi sysslat med nu. jag kan undra vad det var, jag menar det är knappt något folk här just nu, och ambulansen var också här?

fick också ett mejl innan idag som jag blev ganska chockad över. en kvinna frågade om jag hade lust att börja rida hennes hästar. jag provred en häst där förra året om ni kommer ihåg Ulrika Hynell? hon har en av sveriges finaste ridponnyhingstar, och har en del fina avkommor från honom och sådär. kanske vore någonting när man inte har någonting att göra på håltimmarna? ja, vi får se. kan inte ta åt mig för mycket.


Juan





Kasanova

kvällsfodring & nattning av blommor


tog lite snabba kort på Juan idag på kvällsfodringen, eftersom vissa är så grymt nyfikna :P

Juan




mer bilder på honom får komma imorgon :)


såhär nattar vi våra julstjärnor. att det ska vara en sån big deal?






får väl också se till att tillägga att bhc vann hemma mot Bofors med 6-1. nu har självförtroendet kommit på plats :)

kväll

en sväng till sätila, och nu filmdags. just nu kollar vi på sliding doors, men kommer naturligtvis att sätta på idol när det börjar :) och vet ni vem som ska vinna? Robin E, Kevin eller Alice. de är de ENDA som verkligen har den originella sångrösten av dem. thats it :)

senare är det dags för kvällsfodring, och också "natta" alla julstjärnor åt ann-sofie.

kommer naturligtvis att följa BHC hela kvällen på nätet också. just nu leder dem med 1-0, självklart över Bofors. just nu väntar vi på andra perioden. är det någon mer än jag som upptäckt att M. Waddell borde göra fler mål och sluta tillbringa sin tid i utvisningsbåset?


fredagen avklarad

fredagens vistelse i stallet är slut. äntligen bara två dagar kvar, visserligen just helgdagarna men skit samma. det är lov sedan i en vecka, och det kommer bli underbart! jag och jonna blev visst själva i stallet denna helg eftersom gina inte hade någon lust att dyka upp tydligen - tack för den. vi hann mocka alla tre stallar, fodra alla hästarna och vara ute med agust och blondie. dessutom har vi fått hit en ny häst också. Juan, lägger ut bilder på honom imorgon :)

apropå annat har jag fått svinont i nacken också. kände av det igår på körningen då vi körde ut med alla körhästarna utan blondie. något jag visst också glömt av att nämna? det gick i alla fall jättebra, och barbro var skitstolta över oss. det är alltid kul, jag har ju knappt kört sedan i våras.

proppmätt..

gå upp lika tidigt som vanligt idag för att käka frukost. sen naturburksprodukter - precis om vanligt på fredagar.
jag, carro och jennipher gjorde vegetarisk paj (spenat) eftersom carro är en sådan köttätande människa. vi gjorde också en chokladpaj till efterrätt. i övrigt åt vi kycklingpaj och tacopaj, och till efterrätt förrutom chokladpajen, blåbärspaj och ananaspaj. allting var oerhört gott, och vi kände oss som gravida allihopa efterråt!

blir ju ingen hemfärd från skolan denna helg eftersom jag och jonna har helgen. hmpf.. helgen innan lov och allt, det känns inte sådär jättekul. men jag tror vi klarar oss. med kristina i stallet blir allting väl. jobbigt att behöva gå upp innan sex på morgonen bara.

nej, nu ska jag, carro och linnéa sätta på en film och mysa lite.

mina små vänner

jag och carro försökte oss på att träna idag, men inte gick det speciellt bra. vi fick som tur var låna en skivstång och några hantlar att använda tillsammans med balansplattan. och vet ni att det är svårt?
vi satt sedan och prata om allt och ingenting. och vad jag förstår blir hon ledsen för att jag ska flytta hem.. men jag kan inte behaga alla, även om just carro är den som jag tänker på mest när det gäller att lämna en person kvar på skolan. men jag har sagt att hon får komma hem och sova hos mig så mycket hon vill, och idag sover hon och jennipher inne hos mig. det är sista skoldagen jag sover här, jag har redan packat ner nästan allting i hela rummet, bara de stora sakerna kvar nu.

nej, nu ska jag sätta igång och måla naglarna, sedan ska vi i församlingen sova här. eller i alla fall försöka.


till hälften död

jag var och pratade med våran kurator, Lottie, innan idag om att hon ska skriva ett intyg till kommunen. så förhoppningsvis är vi en bra bit på vägen nu.

jag, Jennipher, Carro och Jeanine åkte in till sätila och åt pizza i eftermiddags. som ni vet, var maten inte direkt någonting vi jublade över på lunchen. till middag skulle vi dessutom få gröt (!) och skolan gröt är ingenting och skryta över direkt..

efteråt åkte vi upp till körplan, och de tre andra tjejerna fick prova på att köra en tur. jag kan lova att jag var livrädd ett tag. speciellt när jennipher körde, jag trodde allvarligt att hela bilen skulle få skrotas. jeanines start i backe var inte heller någon hitt.. carro däremot fick lite haj på saker och ting. men ni ska också lära er, ska ni se. tänk sen när ni får körkort.. efter det jag sett idag, kommer jag bli jäätte glad när ni klarar det!!

samkvämsmöte idag också. jag har fått iordning i alla fall litegrann på datorn, men det är mycket kvar att fixa, och det känns som att jag har sån sjuk panik inför det här. jag är en sådan planeringsmänniska så det är inte sant. jag klarar inte av sånt här! det ska vara ordning på saker och ting, så man har full koll. det här är EMOT mina principer.


oja, hazze har fått tjej-vibbar, och det är sofies fel!


skillnader

Min chans att flytta hem från att bo på internat..

PLUS SIDAN

+ jag får ett varmt rum och sova i
+ jag slipper en 80 säng och får min egen
+ jag slipper dra mina kläder och prylar fram och tillbaka
+ jag slipper bo i ett litet rum
+ jag får mer frihet
+ jag slipper vara deprimerad
+ jag kan lägga ner mer tid på skolarbete
+ jag slipper känna ångest varje söndag då jag ska till skolan
+ jag slipper alla rykten som sprider sig så jävla snabbt
+ jag får träffa mina vänner hemma mycket oftare
+ jag får mammas mat
+ jag kan äntligen gå på mer hockey
+ jag slipper gap, skrik och spring i korridorerna
+ jag slipper känna mig instängd mitt ute i skogen

NEGATIVA SIDAN

- jag får lång resväg varje dag, minst elva mil
- det blir dyrare, minst en tusenlapp i månaden
- jag missar en del av "internatlivet" vilket jag å andra sidan levt med nu i 2½ år, och inte trivs med ändå.


Det roliga är, att jag har inte bestämt mig än, även om de positiva sakerna lätt väger över de negativa med att bo hemma, och det har redan kommit ut rykten. och dessutom har folk visst redan bestämt själva vilka som ska ta mitt rum när jag flyttar. dem kommer bara bli besvikna sedan ändå.



vad tycker ni?

hard

det var svårt att komma iväg imorse. jag har verkligen jättesvårt för att lämna mira när jag ska åka hemifrån. hon står där med leksaken i munnen och väntar på att jag ska fortsätta leka med henne. usch, jag får nästan ont i magen bara jag tänker på det. känner mig så grymt elak.
well, vi tog vägen via hyssna idag. i alla fall någonting nytt, jag har trotts allt en del vägar att köra om jag skulle tröttna på någon av de andra.

gick ner till studieverkstaden och började jobba med lite saker jag ligger efter med. kändes bra att i alla fall komma halvvägs på en uppgift. då slipper jag en del av all den press jag har på mig, även om jag har mycket kvar..
sedan hade vi hästkunskap, och just nu håller vi på med exteriörbedömningar. det var intressant, och vi kommer fortsätta med det efter lovet också.

torr lasagne och grönsakssoppa, tack för det.


provpendling

att få åka hem idag var lika underbart som alltid. vet inte om jag ska kalla det att jag "provpendlar" men vad jag än gör, så trivs jag så mycket bättre med det här. om allting löser sig, vill jag att det fortsätter såhär.

vi åkte i alla fall och köpte med oss fika, och åkte ut till frida och pratade en stund. trevligt sällskap av mina två flickor :)
när vi väl kommit hem åt vi ugnstaket lax, potatis och kall sås. mums! skjutsade filip till äspered, och åkte också in till ishallen och tittade på när bror spelade. samtidigt satt vi och tittade på datorn och såg BHC dra iväg mer och mer borta mot Huddinge. de ledde med hela 5-1 efter inte ens halva andra perioden! duuktigt! :D

praktik

Fick våra papper av vår APU-samordnare idag, av vår praktik från i somras och sådär. det finns 3 olika skalor, och från mina 3 sista praktikställen fick jag: MVG, MVG+ och på sommaren finns det ett annat formulär där man som högst får 3 poäng, jag det fick jag på alla punkter utom en. så jag är självklart nöjd :)

nu packar jag och jennipher litegrann eftersom vi ska hem idag igen. wonderful ^^


pendlare?

det var så skönt att komma hem igår, man känner sig så fri. helt sjukt verkligen..
träffade sofie i stan, vi åt massa gott och pratade på en bra stund. åkte sedan runt och visade henne lite ställen eftersom hon sökt lite lägenheter överrallt. hoppas du får någonting du trivs med, sofie. jag vet hur det är :S

appropå det.. antagligen ska jag börja pendla. jag veet, 11 mil om dagen blir mycket pengar att lägga ut för att man inte vill vara på skolan efter skoltid. men jag orkar inte det här mer. man känner sig sjukt instängd.
jag vet att jag kommer sakna att bo här på ett sätt också. gemenskapen med folk här och sådär.. men å andra sidan så blir jag deprimerad av att vara här. det är som jennipher säger, vi är som djur i burar. visst, vi får ta oss till andra sätllen om vi vill, men i det stora hela har vi bara ett rum. (även om det egentligen är mycket mer än så).
jag ligger efter i massor i skolan, jag är för deprimerad för att plugga, trots att det egentligen finns massor med tid. vi har ju inga lektioner!

vi får se hur mycket jag är villig att offra. för att... komma hem.

kort dag

Det har varit dåligt med lektioner idag. tråkigt, verkligen. det är jobbigt att behöva gå runt och vänta på att lektionerna ska börja..

vi har i alla fall hunnit med en timme svenska, ett kort klassråd och teoretisk ridning. klassrådet blev att istället gå upp och kolla på "hingsten" som Charlotte (vår lärare) kallar honom. en av hennes "nya" hästar. han går 150 hopp, så lite duktig är han allt :)

nu är det dags för en dusch, innan jag beger mig hemåt till borås. en kväll i borås är väl värt en himla mycket ^^, kommer "hem" hit imorgon igen.

Överseende! :)


Studenten

Nu är det

199 dagar
4 timmar
47 minuter
28 sekunder

kvar till studenten! gissa om jag längtar :)


..

ni får vara tålmodiga, sidan är under ombyggnad ^^

inte alltid lika underbart

När jag kom hit imorse trodde jag att jag skulle dö, det var så kallt inne på rummet! det var ju ändå inte jättelänge sedan vi klagade för att vi hade 15 grader på rummet. och vi betalar några tusen kronor i månaden för boende?
det svaret vi fick från rektorn var "ta på er mössor när ni sover om ni fryser". Fan vad oseriöst allt känns.

Nu kollade vi läget innan, och dem har nu stängt av värmen IGEN! igår stod mätaren på 16 grader, och det är verkligen jättekallt. denna gång får vi svaret "gör som dem på expedition, dem har på sig jackor" eh, jaha? men sover dem på sitt kontor? får dem lägga sig flera stycken inne i ett rum för att hålla värmen, eller kanske bryta regeln och ha tänt alla lampor i hela rummet, datorn osv dygnet runt för att i alla fall försöka att få liite varmare..

dessutom känns det som att jag håller på att bli sjuk igen. antingen har det med att jag och jennipher smittar varandra hela tiden, eller så är det som förra gången. att det är så jävla kallt på rummen att man rentav blir sjuk.
nu vill jag bara vara hemma, sätta mig framför spisen och värma mig..
livet på internat är inte alltid lika underbart..

uhh

Hade betygsnack med Johnny idag på hans del med gräs osv i kursen arbete med häst. jag förstår inte riktigt hans resonemang.. "Du har ett VG, gränsen till MVG. vi får se vad du får i kursen, jag är ju bara en liten del i det här. kanske sätter de andra lärarna ett bättre betyg, även om jag inte skulle ha gjort det" haha. det var ju snällt?

vi fick sluta tidigare, så mestadels jag och sofia hade en diskussion om vovvar jäätte länge! dessutom hade vi strömavbrott, så vi fick ingen riktig middag heller, snällt.. vi tog oss sedan en sväng till sätila innan vi hade vårt samkvämsmöte. nu börjar vi få igång allting ordentligt, och det är typ bara övningen kvar, även om det kanske är det som tar längst tid. dock skönt att det andra redan är gjort :)

nu ska jag och carro dra iväg och träna litegrann efter boken "ryttare är idrottare" remember? :)



En bok om fysträning för ryttare. Hästens hälsa och träning har länge ansetts vara givna framgångsfaktorer inom ridsporten. Idag läggs allt mer vikt vid att även ryttaren ska må bra. Genom att du som ryttare kompletterar din ridträning med fysträning och därigenom utvecklar motorik, smidighet, styrka och kondition kommer du att må och prestera bättre. Den här boken innehåller övningar som har en tydlig koppling till prestationen i sadeln.

måndag, right..

igår var verkligen en riktig söndag. en sådan där jobbig, onödig dag.
kvällen spenderade jag hos baby, vi åt gott och lade mig ganska tidigt, dessvärre tror jag han hade lika svårt att sova som vanligt. tycker synd om honom, tror han behöver börja jobba snart, right baby? :)

imorse låg jag vaken redan en halvtimme innan jag skulle upp och sen åka till skolan. det var så kallt, jag låg och frös och skakade som jag vet inte vad.. näsan kändes som en istapp och fötterna sved.. usch, det börjar bli vinter :(
efter jag hämtat jonna och kommit fram till skolan så blev det knappt om tid. någon av de första gångerna jag har varit "uppklädd" i skolan. och då menar jag jeans och stövlar. herregud, vi är sunkiga ^^


my brother

det första jag ser när jag kommer till ishallen, vet ni vad det är? jo, rasmus sitter i utvisningsbåset. självklart. 2+2+10 hade han redan då. dessutom hade ha åkt ut redan innan. han borde lugna ner sig den grabben, jag säger bara det. men annars var han lika duktig som alltid :)
efter matchen åkte vi och åt mat ihop. jag hade också gjort en liten överraskning till honom.. hans flickvän eller är det för tidigt för att säga så? hade tidigare kontaktat mig under matchens gång, och ville jag skulle komma och hämta upp henne sedan utan att rasmus visste någonting. och så blev det också.
ska jag vara ärlig, så verkade hon jätte mysig när jag pratade med henne. men när jag fick se henne slog det mig. några stycken tjejer i ett gäng, tröja med bara tights, för mycket sminkade och tuperat hår = fjortisar. hon är en fjortis!
men efter att ha pratat med henne, så verkar hon vara en riktigt trevlig individ, vuxnare än de flesta i hennes ålder. får väl tillägga att hon är femton precis som min bror. inte ett dugg blyg var hon, nästan så man blev lite paff.. men en riktigt go tjej i alla fall! får se om jag har någon bild att lägga ut på henne någon dag :)

eftermiddag

Åkte iväg till frida tillsammans med rasmus på förmiddagen idag. hennes hår blev fiint :D efter någon timme åkte vi hem igen för rasmus skulle iväg och spela match. lunchen stod på bordet och bara att börja äta :)
skjutsade sedan mamma till systemet och vi gick runt i lite affärer och kikade.

har nu kommit hem igen, tänkte sätta på en maskin tvätt, och sedan åka och titta på rasmus match. duktiga bror :)


mitt hjärta

Jag hann inte särskilt långt med mina planer igår.. körde hem rasmus, och åkte sedan hem till frida för massa girl talk och promenad med mira. det var skönt att prata ut lite, vill att hon ska veta varför jag inte mått det bästa under en tid. skönt att det finns vänner :) färgade också hennes hår två gånger, det blev säkert en massa fint till slut, det säger henke i alla fall.

direkt när jag kommit hem kom hjärtat, och vi fick kramas igen, äntligen!
vi åt kinamat tillsammans med mamma och pappa, blev avbrutna mitt i allt ihop, men det är ingenting jag vill ta upp här. spelade pingis gjorde vi självklart också, och jag måste säga att vi är lika dåliga båda två. eller lika bra kanske man ska säga? jag ska i alla fall öva med mina bröder så jag kan bli bäst sen. ;)
halv elva gick vi och lade oss, halv två frågade jag vad klockan var. jag och baby låg och pratade en massa om allt mellan himmel och jord. love you.

nu ska jag fixa frukosten :)

my place

att gå upp tidigt idag också kändes ju sådär kul. men det var bara att masa sig upp :)

idag lagade vi hjortgryta, älggryta, och också en orientalisk gryta till lilla carro som är vegetarian. jag som aldrig lagat vegetariskt, hjälpte henne idag, och det var i alla fall det godaste inom det vegetariska som jag ätit. det slog naturligtvis inte de andra maträtterna, men det var helt okej! till detta åt vi ris och hasselbackspotatis. och såklart vår egengjorda lingonsylt, gelé, saft och massa grönsaker.
till efterrätt åt vi en lingonglass med maränger, som jennipher och carro gjort förra veckan.

nu har jag skjutsat jonna till jobbet och äntligen kommit hem. tänkte ta mig en promenad med hunden nu, sedan ta en låång dusch. ska bli underbart :)

hemma från flyinge!

Nu har vi kommit fram till skolan igen från händelserika dagar nere på flyinge i skåne!

först fick vi såklart komma fram till vårt vandrarhem. vi bodde på detta förra året också, får väl säga att ingen är så jättepigg på att åka dit egentligen.. för det första har det varit ett mord i teckomatorp där vi bor, för några år sedan vilket har skrämt oss MASSA. dessutom är vandrarhemmet mögligt och luktar rök, typ :S men med trevligt sällskap på kvällarna så fungerar allt :) jag, emma, carro, jonna och jennipher delade rum förövrigt nummer tretton, vilket vi märkte.. annars så blev det godisätande, mys och en massa tårar tillsammans med moa, paulina och wibben. wibbens historia fick mig att försöka hålla inne tårarna, tills jag hör paulina säga att hon börjar gråta, och alla andra också.

men dagarna på flyinge har varit bättre än förra året tycker jag allt. denna gång var det alla hästarna som kvalat till breeders i dressyr och hoppning. allt från 3-6 åringar. det gick bra för både svante och sofia, dessvärre gick det sämre för hanna, vilket var tråkigt.. men, men. så kan det vara ibland. livet är hårt som det brukar heta.
och som ni flesta kanske vet så är flyinge ett av sveriges äldsta stuteri, och helt underbart vackert. ni får lite bilder här under :)







avfärd till flyinge

idag fick vi ett oförberett prov på den teoretiska ridningen. det kom frågor som var svårare att beskriva än att uppfatta, absolut.

senare fick jag Blondie att rida. vi hade markarbete idag, med upphöjda bommar på mittvolten vid tre av vändpunkterna. ska väl inte säga att det ett bra pass från min sida direkt.. men vi gjorde roliga och lärorika saker av övningen, och tanken var bra! mitt största problem är fortfarande att jag vill ha min "dressyr-kontroll". det blir faktiskt ett väldigt stort problem ibland. jag måste kunna lära mig att man inte alltid måste sitta sådär perfekt, eller ha den lugna, samlade galoppen. att driva på, släppa delar av kontrollen och sitsen, är inte min grej :S

nu är det en snabbdusch, sedan direkt att börja packa. idag åker vi hela klassen till flyinge, och blir kvar där i två dagar. kul! har messat med sofia, och vet nu både vart hon och svante har hästarna uppstallade.
håll utkik för Sofia Westborg och Svante Johansson mina vänner :)

Svante Johansson

Ni vet, jag hade praktik i fyra veckor i somras hos Svante Johansson. det är väl någonting jag sent kommer att glömma.. dessutom var vi tydligen de bästa praktikanterna någonsin, och det känns ju såklart jättebra! Hittade en bild på  Svante och Classic Lady "Lady" på internet. Jäklar vilken bild!

Får väl i alla fall vara liite stolt över att jag både har ridit denna underbaring till häst och även longerat henne några gånger i veckan. hon är guld värd, stallets nallebjörn ^^



det här är alltså från en tidning, hemsida. ingen redigerad bild.

skene

jag och jonna fick nog det bästa omdömet i klassen idag då vi fick tillbaka vårt "skitarbete" om ni kommer ihåg det?

jag, elin, wibben, jonna och jennipher åkte in till skene för att köpa godis och sådär inför imorgon. stannade också på apoteket och köpte lite nödvändiga saker. efter lite incidenter som att tex köra över tanter på övergångsstället, så åkte vi efter paulina till stallet och fick där se hennes sötnos till häst :P niklas var visst himla snygg också, och om han haft pengar hade han varit den ultimata. haha. lycka till grabben ;)
samkväms möte när vi kommit hem igen, vi får se hur detta går, men förhoppningsvis får vi ett bra samkväm. vi fick ju det sist, bara att min ridå var ju såå lydig eller så? jag kommer aldrig mer sköta den kan jag lova.

tråk

det har varit jobbigt att ha svenska i två timmar idag, och dessutom resurstimme med saker man ligger efter i. självklart ligger jag efter i massa saker hon ger oss. hon är så jobbig..

annars har vi haft arbete med häst med johnny, och pratat om de giftigaste växterna för hästarna. och jennipher smaka. kanske, är det ett bra förebyggande medel mot äggstockscancer? :P

yr?

Jag känner mig lite sådär konstig idag, vet inte riktigt vad det är, men känner mig yr. carro kände visst likadant också. på vägen hit ner till skolan kändes det nästan som om jag var tvungen att stanna på motorvägen. skit läskigt var det! fick sätta på världens fläkt med massa kall luft.

när jag kommit ner till skolan hann jag inte ens svänga upp innan jag och jennipher fortsatte vår färd mot sätila och pizzerian. har inte ätit någonting på hela dagen, bara frukost och sedare varm obóy och prickigkorvs macka. kom ni ihåg när man var mindre och alltid blev serverad med det? det fick mig att tänka tillbaka på de goda tiderna :)

nu har jag röjt upp litegrann här, vi har hunnit med att titta på filmen "se upp för dårarna", packat upp, bytt sängkläder och lite annat nödvändigt. jennipher var snäll och hjälpte mig. snart är det sängdags. HÅRD dag imorgon.
 

söndags noja

det tog lång tid för hampus att komma igår, jag, claes, jesper och jenny stod utanför city knalleland i en evighet kändes det som. efter en lång stund kom han, och hade fått prata med farbror polisen. dessutom hade farbrorn varit vänlig och gett honom en gåva. en fortkörningslapp på 2400 kr :O det fick mig att inse att jag måste börja hålla hastighetsbegränsningarna nu. jag är himla dålig på det faktiskt, och jag om någon borde vara rädd om mitt körkort..

det var ingen speciellt stor disskusion om matval. jag tror aldrig vi ätit någonting annat när vi lagat maten själva. killarna fick stå för maten igår, fast kanske hade varit värt det för att slippa efterarbetet.. men men. träffade också everlina för första gången - trodde jag. men det visade sig att jag kände igen människan så fort hon visade sig. trevligt trevligt :)

och vilken sen kväll det blev, tror både jag och hjärtat hade svårt för att komma till ro där ett tag. kändes inte heller speciellt bra, då pappa ringer och informerar mig om att jag parkerat bilen på ett högst olämpligt ställe och borde flytta den direkt. great.. jag ska nog följa hjärtats hänvisningar i fortsättningen och ställa den uppe på hans parkering direkt - så slipper man sådana här onödigheter.

och förresten älskling, när du ändå läser min blogg, (fastän bloggar är onödiga, jobbiga och töntiga, typ.) så får du gärna lämna ett litet spår i form av en kommentar om du vill ;)


jävla idioter

Just nu sitter jag och skriver ett CV, får hoppas att jag hinner skriva klart det, och skicka in det innan måndag. :)

såg i tidningen imorse att emelie var med på en hel sida. fan, sånt här är bedrövligt. tänk så lätt de lurar folk på pengar nu för tiden, det är skrämmande!


Hon krävs på tusentals kronor efter att fått massor av porr-sms. Nu har mobiloperatören spärrat Emelie Magnussons telefon eftersom hon vägrat betala.


Emelie, 18, bombades med porr-sms, krävs på tusentals kronor


Borås i dag 06:30 | Uppdaterad i dag 10:28

Hon bombarderades med porr-SMS.

Nu krävs hon på tusentals kronor.

Dessutom har operatören tre spärrat hennes mobiltelefon för att hon inte har betalat.
- Jag känner mig så liten. Helt maktlös, säger 18-åriga Emelie Magnusson.


Det var i maj som det började trilla in misstänksamma sms i mobiltelefonen.

Kvitton på pornografiskt material i mobilen som hon inte beställt.

Under tre dagar i slutet av maj mottog hon totalt 83 sms med liknande budskap.
- Det stod att någonting om storbystade 18-åringar och att det kostade 20 kronor. Men jag tänkte inte mer på det och raderade alla meddelanden. Sedan kom räkningen...

Enligt specifikationen hade hon mottagit pornografiskt material för 1660 kronor.
- Helt otroligt. Jag fick en chock. Jag har ju inte varit inne på några porrsidor.

Emelie tog genast kontakt med sin mobiloperatör, tre, för att få fakturan omgjord.
- Men i kundtjänsten förklarade man bara för mig att jag var skyldig att betala för det jag hade beställt, säger Emelie upprört.

Hon hänvisades istället till företaget som tillhandahåller de pornografiska bilder hon blivit betalningsskyldig för - Stratus.
- Men där gick det bara att konversera via mail. Och de förstod inte ens vad jag menade, säger Emelie.

Den 5 juli kom det återigen massvis med sms till hennes telefon. Den här gången 39 stycken.

På nästa räkning krävdes hon på ytterligare 1170 kronor. Hon förklarade återigen problemet för både tre och Stratus men fick ingen mer hjälp än att tre hjälpte hennes att byta telefonnummer.

Nu har betalningspåminnelserna anlänt och skulden för mottagna porr-sms uppgår till drygt 2800 kronor.

Dessutom har tre spärrat hennes abonnemang eftersom hon inte betalat.
- Jag tycker inte att tre har hjälpt mig. Nu kan jag dessutom inte använda min telefon innan jag betalat för något jag inte har beställt. Det känns otryggt att inte kunna ringa mamma om det skulle vara någonting.

Erik Hörnfeldt är pressansvarig på tre.

Han känner till Stratus och medger att man haft problem med företaget tidigare.
- Vårt råd är att hon vänder sig till allmänna reklamationsnämnden. Det här ligger inte på vårt bord.

Däremot erbjuder man sig att hjälpa Emelie med telefonen.
- Om hon tar kontakt med mig så ska jag ordna så att någon tittar på det här. Klart att hon ska kunna ringa på sin telefon.

Emelie Magnusson är ändå uppgiven.
- Jag funderar på att betala för alltihop bara för att få det här ur världen. Även om det är fel. Jag orkar inte mer.

Fortsättning lär följa.


uppe med tuppen?

jag måste verkligen ha sovit åt helvete inatt. jag har skitont i axlarna, sådär svullen ni vet? däremot har jag inte sovit dåligt, jag har bara vaknat titt som tätt av sms imorse. men annars har jag sovit tills nu. halva dagen förstörd, jag vet. men är man tvungen att gå upp tidigt annars, så sover man mer än gärna ut på helgerna. thats fact :)

sovtime

på kvällen åkte jag hem till Jonna, och Ulrika bjöd på lax, potatis och kall sås. underbart gott :)
hemma hann vi inte vara speciellt länge innan vi skulle ut och köra. dessutom blev vi fast hemma hos monika, som vägrade släppa iväg någon av oss. se där vad lite sprit kan göra..

så efter en ganska "hård" kväll, så är jag äntligen hemma och redo för sängen. saker händer fortfarande här hemma, och jag ska ha tänt i mitt rum inatt!

P&K

nice

Har varit iväg nu en längre stund, och haft det jättetrevligt. Åkte iväg och träffade Cath, det var riktigt länge sedan nu, några år sen :O det ska absolut göras om :)

nu är det dags för mat, usch jag har inte ätit sedan frukost. jag dör.

morgon

Igår innan jag åkte hem städade jag rummet, bytte gardiner och lite så. gud vad jag är effektiv. haha. det blev ganska sent ändå innan jag kom hem till slut. jonna fick sig till och med en springsträcka ;)
hade egentligen lektioner idag, men jag ville hem och rå om älskling.
tittade på ett nytt program som startade förra veckan. det verkade jävligt bra faktiskt! :D spelade också en massa pingis eftersom pingisbordet kommit nu :)

sov SÅDÄR inatt, har fått sova i väggen hela natten. ville inte be hjärtat flytta på sig.. han hade minst en meter av sängen hela natten. men det gör ingenting. det får han gärna.
sedan vaknade jag av att han låg och gnäggade ??? imorse. sen skulle vi direkt upp och spela pingis efter vi ätit frukost. här får man inte sova ut inte..

hyllorna

Förresten, så här blev våra hyllor i stallet. lite mer ordning nu.. :)
de oljade hyllorna till för att vara vattentäta, kom till direkt på prövning då vår lärare kom med sin PRE-hingst på fyra år, som inte är alltför still om man säger så..




Jag VILL ha henne!

Jag säger bara en sak.. Doris (La fleur) ska någon gång bli min. underbarare häst får man leta efter.. hennes galopp är heelt outstanding verkligen. tror hon vunnit handikapp NM, har jag fel då? I vilket fall som helst, så hatar jag att jag inte upptäckte denna häst innan skolan köpte henne. jag hade lätt kunnat ta det stora lån som hade behövts för att köpa henne.

Jag och Emelie red nämligen ut idag på Doris och Vicky, mellanrundan och sedan en stund i paddocken. ett trevligt sällskap, med de bästa hästarna i stallet, kan det bli bättre? :)

arbete utan lektion

bara en lektion idag, jag dör. varför håller dem på sådär? vi hade kunnat lägga ihop alla våra lektioner och ta studenten i jul istället. vad skönt det hade varit.

på morgonen gick jag, jennipher och jonna ner till stallet och fortsatte med gårdagens arbete. jonna gick efter en stund, så jag och jennipher skötte grejen själva. i början gick det ursäkta uttrycket, käpprätt åt helvete, jag var så arg över att ingenting verkade vilja fungera.
men till slut blev det faktiskt bättre och det blev klart! helt underbart att det är överstökat, och nu har vi några andra delar som vi ska börja med istället. så fort man avslutat någonting börjar man på något nytt. så är det.
lägger ut bild senare på hur fint det blev :)


träning och samkväm

Gymmet för mig och Carro, vi följer vår bok "ryttare är idrottare" som är en bok om fysträning för oss ryttare. den innehåller allt från egna kroppen som belastning, till skivstång, gummiband, balansboll, balansplatta och koordination. den innehåller också en hel del annan text som tåls att tänka på i samband med att vara ryttare och träna. det här handlar inte om konditionsträning på något sätt, utan mer att kunna stärka upp vissa delar av kroppen tex. bålen som är väldigt viktig för oss att inte bara stärka på hästryggen, utan också från marken.
vi trodde ett tag att vi skulle ha ruggig träningsvärk imorgon, men det börjar redan avta. ni vet det här jobbigt så man knappt orkar lyfta varken armar eller ben?

det var sedan tid för samkväm, jag tycker allt att tvåorna kunde slå till med ett bättre samkväm än vad de gjorde. lite pinsamt måste jag erkänna.. även om man fick sig ett gott skratt eller två.


byt matsedel

ostgratinerad brockoli med köttbullar, vad är det för mat? ursäkta, men knappt några åt maten idag, och de som åt av det, såg inte speciellt tillfredsställda ut.
vi tog någon macka och åkte sedan iväg till kinna och käkade en snabbis. Minna fick skjuts också, hon höll på att missa bussen, eller något.

get over it.


inställda lektioner hela dagen

Det är jätteskoj, när man ställer klockan på innan 7, för att man ska kunna gå på sin lektion, och det visar sig att den blir inställd. att alla lektioner är inställda på hela dagen.

jag och jennipher åkte därför till ikea för att köpa in lite saker till stallet. vi köpte lite hyllor och lådor att ha alla saker till i spolspiltan. när vi kom hem oljade vi in dem så dem blir vattentäta, och sprang runt som idioter för att kunna hitta lappar att sätta på, men förgäves :S vi får fixa det imorgon istället.. då har hyllorna torkat också, så vi kan ta ner all skit som sitter uppe nu. det är verkligen inte snyggt..

efter ikea besöket hann vi också ta en sväng hem till jennipher och deras lilla valp geischa :) hon jagade zorro hela tiden, han fick inte en lugn stund, stackarn. åt också lunch, och pratade en del med weronica. läskigt hur lika hon och mamma är till sättet ibland..

prinsen och jag

nu känns det mycket bättre, faktiskt. det gjorde det för ett bra tag sedan. :)

tittade på "prinsen och jag" förut, det är en så gullig film! vi var några stycken nere i pentryt som vanligt och tittade. vi har ju sådan tur att linnéa tagit med sig boxer hit så vi kan kolla på bra program, äntligen!




För att fly undan sina kungliga förpliktelser utger sig den danske kronprinsen Edward för att vara en utbytesstudent, vilket leder till att han träffar den vackra och ambitiösa Paige på ett universitet i Wisconsin. De blir blixtförälskade i varandra, men när de avslöjas av den sensationslystna skvallerpressen hinner verkligheten i kapp Paige. Hon måste välja mellan kärleken till prinsen på den vita springaren och sina egna livsdrömmar och ambitioner. Är det ett för stort steg för en vanlig amerikansk flicka att flytta till det lilla kungadömet Danmark, gå i prinsesskola och för alltid leva i ljusskenet från paparazzifotografernas kamerablixtar? En synnerligen aktuell historia om vilka förpliktelser som följer om man väljer "prinsen och halva kungariket" och om vilken dramatisk förändring det innebär att plötsligt befinna sig i den glamorösa och mytomspunna kungliga världen. Vackra Julia Stiles (Mona Lisa leende, Save the Last Dance) beskrivs som den mest talangfulla skådespelerskan i en ny generationen av Hollywoodstjärnor, en beskrivning hon lever upp till med råge i rollen som Paige, som måste ta ställning till om hon vill bli Danmarks kronprinsessa...

.

idag har det varit jobbigt. speciellt på eftermiddagen. jag har rent av mått dåligt. satt i en timma och bara stirrade in i väggen. har aldrig kännt någon känsla som den här. det är frustrerande, jag blir så rädd..

HIV

vi hade en förläsning om HIV idag. vi pratade helt allmänt. några satt och skrev meddelanden stundtals, några pratade lite med sin kompis jämte och vissa skrattade litegrann ibland och tog inte allting på riktigt, riktigt allvar. när föreläsaren som bara var 23 år var klar med informationen skulle hon prata om någonting annat sa hon. satte hon sig ner på en stol, med benen i kors och bet sig lite i läppen. sedan sa hon: "jag har HIV".
Detta fick allihopa att bli knäpptysta. hon satt i över en halvtimme och berätta från första början då hon blev kallad till sjukhuset, till att leva med HIV. vi gick över tiden en halvtimme, människor missade bussar, men.. ingen brydde sig. satt bara tysta, med lätt öppna munnar. jag lovar att man hade kunnat höra en nål fall i golvet under hela tiden hon berättade.

Vi har i alla fall kommit fram till en sak. Folk vet på tok för lite om hur det är att leva med HIV AIDS, hur man får det, eller vad det överhuvudtaget ÄR. Det börjar stadigt öka i Sverige, och folk går omkring överrallt utan att veta att dem har HIV. 15% av alla som har HIV, får sjukhusen inte tag på. de vill inte veta om att de har HIV överhuvudtaget.
och så enkelt. Ett enda samlag, och man blir i de allra flesta fall smittad redan av det samlaget. att du och din kompis som inte ens vet att den är HIV-smittad har gått ihop med ett litet sår! jag tror det är svårt för oss som inte vet speciellt mycket, att kunna sätta oss in i deras situationer. jag kan inte ens tänka mig att de som fått AIDS, som utvecklas från HIV, fortfarande har en livsvilja. det är en hemsk, smärtsam och människor går runt och lider!

jag mår dåligt för deras skull. de flesta jag känner borde göra ett HIV-test. så slipper man gå omkring och vara orolig.

tipspromenad

gick en tipspromenad med sex och samlevnadsfrågor för en stund sedan, vi var snabba, först i mål också :) men om vi har rätt, återstår och se. det var frågor och bla. hiv och vissa andra könssjukdomar, vad olika könsord har för betydelse osv. Lilla rundan känns låång när man går den, konstigt.. när man rider känns den så väldigt kort och man vill alltid ta de längre rundorna. hm.

dessutom var det god mat idag. stekt makrill fick vi, och sen fick vi hallonfromagé till efterrätt. i fina upphöjda skålar till och med, snacka om att skolan ska visa sig fina inför besökare.


manne forsberg

har ni någon gång hört talas om manne forsberg? idag på morgonen var han på skolan och föreläste, speciellt angående bakgrunden till sin bok "kukbruk". ibland kändes det nästan som om lärarna skulle reagera på hans språkval, men de skrattade så gott, så det blev knappast ett problem. faktiskt, så fick man en liten stund känna den känslan som kanske de flesta killar har som unga. inte någonting man tänker på varje dag dock..

jag tyckte han var riktigt duktig, inte bara en tråkig människa som står och babblar om onödigt tjat. och boken skulle vara kul att i alla fall bläddra förbi. bara för att liksom.



gekås

vi tjejer fick ett litet ryck och åkte till ullared och gekås tidigare idag. jag själv köpte mest saker till linnéa tror jag. massa fint hem till hennes hästar, jag tror hon blev nöjd. jennipher, jonna, sofia och elin köpte dessto mer. det är väl roligt att man vid sådana här tillfällen inte har kunnat spara några pengar.. men det gick bra ändå, dessutom var det inte alls mycket folk. ett folktomt gekås, det kan väl inte bli bättre? :)

arbete med häst

Arbete med häst med Johnny på eftermiddagen, pratar om massa olika svampar och strunt. förstår inte alltför mycket, men det är ingen nyhet när det gäller honom. ut i stallet och skulle känna, lukta, smaka osv på all hö/hösilage/ensilage och halm.

understryk smaka, här är vår allas tomte Johnny som smakar på höet.


dragläge

vid frukosten som jag spenderade tillsammans med jonna, jennipher, sofia och wibben, så bestämde jag att jonna inte ska vara lika nervös vid alla röda ljus. så därför tog jag med mig henne till körplan, och hon fick öva på dragläge i alla både ner- och uppförsbackar hela vägen till vändplan. min teknik fungerade för henne, det gick jättebra. stolt över dig :) så länge fick wibben låna datorn och somnade en stund i pentryt ^^

Wibben


Jonna


lista

hittade en lista hos ellfi.blogg.se :)

1. Vad heter du? Ida Camilla Nilsson 
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? ingen aning
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Emelie
4. Vilket stjärntecken är du? stenbock
5. Vilken årgång är du? 1990
6. Vart bor du? Borås.
7. Bott utomlands? nejnej
8. Flyttat antal gånger? två gånger
9. Vart skulle du vilja bo? jag vet inte. inte i borås i alla fall
10. Vilken skolklass? trean på gymnasiet
11. Vad vill du bli när du blir äldre? komma så fort ifrån internatet som jag kan, sedan någon annanstans

UTSEENDE
1. Hur lång är du?
162 cm.
2. Hur mycket väger du? Det har jag ingen koll på
3. Hårfärg och frisyr? långt, blont
4. Ögonfärg? blå
5. Mest nöjd med? åh, jag vet inte..
6. Minst nöjd med? allt?
7. Skostorlek? 38, oftast
8. Glasögon? nej, tur det
9. Har du några piercingar/tatueringar? två pieringar, tatuering

FAVORITER
1. Filmer? det finns så många..
2. Låtar? varför inte musikstil?
3. Årstider? vår och sommar
4. Mat/dryck? grillat mestadels, snabbmat brukar inte heller sitta fel.
5. Djur? häst och hund
6. Färg? klara
7. Parfym? tjej eller kille?
8. Tv-program? alla "tjejprogram" (som killar hatar, ni vet.)
9. Ämne i skolan? ridning
10. Sysselsättning? åh.. det är väl en hel del :O (läser ni inte bloggen ;) )

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? konstigt väder just nu så man får pendla lite.. svart skinnjacka/ grå ulljacka/ grön med päls
2. Vad använder du just nu för skor? stövlar/vita converse
3. Favoritfärg på kläder? tycker om mycket, svårt att säga bara något :S
4. Favoritmaterial på kläder? behöver jag ens nämna det? ^^
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? ge mig pengar och jag ska shoppa loss
6. Favoritaffärer? gina tricot är den absolut bästa, men jag har börjat handla på andra ställen också :P
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? jag håller tyst
8. Favoritmärke? ingen speciell
9. Vad har du för byxstorlek? olika beroende på modell och affärer
10. Vad har du för tröjstorlek? oftast xs eller s, men också beroende på modell och affär

BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
Inge
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? i vilken av dem?
b) Jobbväska just nu? har ingen :S
c) Handväska eller liknande just nu? oh, gud. den är FULL av saker! stor väska = MYCKET saker
3. Vad är du beroende av? en hel del
4. Vilket land kommer du i från? Sverige vad annars?
5. Vilken sorts lipsyl använder du? inget
6. Vad tror du på? inte gud i alla fall
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? tillhör? får man inte välja själv?
8. Vad köpte du senast? mat
9. Har du nåt husdjur? hund
10. Var bor du? jag far och flyger, men jag bor i alla fall i västragötaland på alla ställen

dålig helguppdatering

helgen har varit utan uppdatering för min del, någonting som inte direkt är vanligt.. 

i fredags fick jag reda på en skittråkig sak, gick väl mest runt och var ledsen tror jag.. träffade frida och så en stund. sedan kom älskling, äntligen.

på lördagen tog vi det mest lugnt. jag lunchade med sofie och sådär. åkte hem till hjärtat en stund innan jag träffade jonna. åkte sedan ut till sparsör till hjärtat och var barnvakt åt rasmus hela kvällen. gick suveränt, jag var trött som en gris det sista, så jag åkte hem eftersom C var rädd att jag skulle vara för trött att köra hem senare. fick inte ta vilken väg jag ville hem heller. C skulle ha reda på vart jag åkte, och han ville inte jag skulle ta någon annan väg. tur jag har någon som är rädd om mig.

idag vaknade vi sent, jag sov längre än vanligt. till och med längre än min man. och det hör INTE till vanligheterna! Duschade och fixade lite innan vi åkte ut till Linda som fyllde år. fick blommor och en massa kramar av mona och conny för jag klarat mitt körkort också. sött :)
låg i sängen länge efter vi kommit hem, och bara myste och pratade. håller alla tummar jag har!
bar sedan av för att hämta jonna och hem för att packa. var så trött på vägen hit, parkerade fel och herregud på mcd. jag borde nog gå och sova tror jag..
så nu, efter ett tags snack i pentryt med massa folk, så är det sängdags med jonna vid min sida, på golvet, i mitt rum.

Godnatt mina små vänner :)


mår dåligt..

såhär illamående har jag inte varit på riktigt länge. jag, sofia, jonna, carro och linnéa har kollat på idol nu ikväll. plötsligt hörde vi såg vi ett jättestort ljussken, och det åskade som jag vet inte vad. till och med fönsterglasen dallrade. och jag vet någon som var extra mycket rädd kan jag lova. ;)

fick världens huvudvärk, och började få ont i magen. mitt illamående nu känns inte bättre heller. så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, tro det eller ej.

sov sött :)

2or

jag blir så trött på alla dessa tvåor.

jag visste igår att det skulle bli dålig middag, det var väl bra att jag inte åt upp min mat jag lagt i frysen då. trodde jag. maten var uppäten, och jag fick därför åka till sätila och köpa pizza - ganska irriterad. glömde plånboken gjorde jag också, det är väl typiskt?!
Gick till pizzerian och mötte upp carro och jeanine. när vi sedan kommit hem, satte vi oss och kollade bombay dreams allihopa. den är så mysig ^^

men nu vet jag i alla fall vad vi ska snacka med husmor om sedan.det här är inte direkt första gången som dem ställer till med saker. dessutom är fjärrkontrollen till vår dvd/vhs också borta. jag börjar bli irriterad på allting dem gör. SKÄRPNING.

löshoppning

utprovning av studentmössor idag. nu känns det verkligen nära, och det är så skönt! jag handlade för 1200, kanske inte det billigaste, men å andra sidan så tar man bara studenten en gång i livet :)

hela eftermiddagen har vi löshoppat alla hästarna i stallet utan körhästarna. dem fick vara ute i skogen idag. Alla hästarna var godkända, sen var det vlä Phanos som aldrig har hoppat i hela sitt liv utan ryttare detta en gång med charlotte, men han är arab, ingen ska väl förvänta sig att en utställningshäst ska kunna hoppa.. sedan var det väl Eminente också, som verkligen älskar att hoppa. detta kanske lite för mycket, då han rusar som en idiot, och detta resulterade att han gick omkull. inga skador, och han mådde bra. extra stolt över gumman idag, hon skötte sig såå bra!


kväll

det glädjer mig att människor verkligen bryr sig om att man har fått körkort. det handlar inte om att dem "utnyttjar" en på något sätt, utan verkligen är glad för ens skull.

Tog med mig Jennipher och Jonna på en liten åktur  idag stora staden, nej. köpte med oss massa gott innan vi åkte tillbaka och kollade på idol. sofia och linnéa blev tjatiga och vi fick ett ryck och åkte till skene. så nu kan dem sova så sött båda två inatt :)

det blev en tidig morgon imorses, nu kommer jonna in till mig om en stund. blir väl säkerligen någon film att somna till också.


Godnatt folk :)

Körkort!

Finally har jag fått mitt efterlängtade körkort! Im soo happy ^^
Utan Pierre, Laila, Emelie och Stig hade jag ALDRIG klarat det! Och så kul som vi hade ihop allihop, jag kommer sakna er!  Love you, guys :)

En taxi svänger ut precis framför
Ida - men ditt jävla kött!
Pierre - 'ringer ett samtal'.
Pierre - hej! jag har en elev här som kallar dig "ditt jävla kött"
Oh, pinsamt..

Ida - Emelie, du är ungefär som ett kinderägg. Brun på utsidan, blond på insidan.

Ida och Laila panikbromsar på landsväg
Laila - är du beredd?
Ida - Japp
'väntar'
Laila- Oj, BROMSA!
jag var uppe i 100 på tvåan..

Pierre - glöm inte kolla åt vänster!
Ida - men jag ser ingenting för ditt tjockhuvud!

Pierre - okej, Ida. vi gör såhär. du verkar inte fatta varför man använder backspegel.. vad heter din pojkvän?
Ida - eh, claes?
Pierre - 'skriver claes på backspegeln' tittar du inte NU så ringer jag personligen och säger att du inte tänker på honom!

Dags för Emelies syster Linda att köra upp
Emelie - Nu låtsas ni om allihopa som att ni inte visste att Linda ska köra upp. hon blir så nervös annars.
alla - okej.
'linda kommer in'
Linda - vet du hur nervös jag är?
Ida - nej, för jag vet inte om att du har uppkörning.

Emelie - men det är ju bara fina bilar på garaget!
Ida - ja det vet jag väl
Emelie 'letar' ah, jag hittade en ful bil. ha! nu kan jag lägga ut min också. jag menar, jag ska i alla fall fixa sportstolar.

Pierre och Laila skickar sms
Laila - Fråga Ida om jag får åka med på hennes uppkörning imorgon
Pierre - hon säger att det är okej
Laila - Bra! jag var FAKTISKT den första som körde med henne, och hon är blivande rallyförare. full gas på 1an.

Pierre - kör ikapp den bilen där!
Ida - men jag får inte köra fortare än 70!
Pierre - nej, men jag MÅSTE verkligen se vem det är. Så, kör fortare nu!

Pierre - Åh, vi körde förbi christer! du vet, han i stefan och christer.
Ida - du ljuger?
Pierre - det gör jag inte alls det.
Ida - jag litar inte på dig.
'svänger vänster'
Ida - vart ska jag nu då?
'tyst'
Ida - Hallå, Pierre! säg något då!
'tyst'
Ida - aja, då svänger jag höger.
'återvändsgata'
Ida - jävla människa!

Säkerhetskontroll på uppkörningen
läraren - ja, det här kunde du ju utantill, så bra!
Ida - ja, tror du inte jag övat?


Jag kommer sakna er!!

RSS 2.0