tisdag

usch, idag har jag verkligen varit världens sämsta på att uppdatera. jag får ursäkta mig!

men idag har vai haft fullt upp i skolan. varje tid innan uppvisningen fick åt till att förbereda sig.och eftersåt verkade barbro SKITNÖJD över vårt körarbete. hon sa till och med efter att vi kört parkörning med Birk och Vicky, att hon skull ta med sig arbetet hem och använda sig av den på sin egen häst. DÅ har man lyckats :) Weeii!

vi hade sedan parkörning senare med birk och vicky. har aldrig ens set dem ihop innan! och det var ju.. lite speciellt att köra dem två tillsammans. men det är lärorikt det också :) Karina mår ju tyvärr inte så bra, men är på bättringsvägen som tur är! Vicky behöver ju sin lillasyster jämte sig i paret!

efter skolan gjorde jag och carro äntligen klart det sista på projektrapporten som skulle justeras. och nu är den klar. bara redovisningen som är kvar nu, och det får vi ta om någon vecka.

nu sitter jag hos sofie och färgar hennes hår. sitter omlott och läser på inför nationella i SvB. Jag orkar inte, kan inte och kommer inte klara det. jag ska alltid sätta så hög press på mig själv! åh, orka :S

när jag kommer hem får ni lite bilder från parkörningen idag. med vår oldenburgare, och vår nordsvensk :) 

hörs sen!

måndag - igen.

idag körde vi vicky på körningen, och det gick väldigt bra faktiskt. vicky gick underbart fint. barbro verkade lika stolt över oss som hon brukar. det är verkligen kul att vi kommit så långt nu som vi ändå gjort. I like it!

annars har jag faktiskt inte någonting kul att bjuda er på idag. jag och paulina åkte nämligen till sätila, köpte mat och började sedan arbeta med vårt körarbete tillsammans med amanda. och äntligen. ÄNTLIGEN säger jag bara!! Så är vi klara med det! det har varit ett stort arbete för oss att göra det här. det är i alla fall närmare 20 sidor med text som ska lämnas in. sen har vi också gjort hela powerpointen, eftersom vi ska ha redovisning på det imorgon. redovisningen känns nu inte lika viktig längre, just för att i alla fall hela arbetet är klart. och det har tagit många läs många! timmar att göra det här. det är trotts allt många personers infallsvinklar som ska vara med i det.

så nu har jag skjutsat paulina, och jag har äntligen kommit hem. jag ska käka snabbt, och sedan lägga mig. jag är dödstrött! dessutom har ju jag och wibben dansat vals idag. haha. fy fan.

Vicky idag. Jag börjar faktiskt tycka att körningen är snäppet roligare än ridningen..


konversationer..

eftersom jag fick mess av hjärtat att jag skulle sätta mig vid msn ett tag, så fick jag rusa iväg, och vi fodrade kraftfoder, hösilage, halm, sopade alla tre stallar, släckte och stängde överrallt på en kvart. det må jag säga är bra jobbat!
det är jobbigt att vara van vid att alltid prata med hjärtat varje dag, till att högst få något sms om dagen i bästa fall, telefonsamtal eller msn-konversationer. men på onsdag, då har jag fått order om att komma hem och nana hos honom. och innan dess på dagen ska jag hinna fixa lite saker :) och jag längtar!

dessutom längtar jag efter vårt loooov som är snart, snart. Det ska bli underbart skönt att vara ledig i en vecka. då finns det massa skoj att hitta på! :D

Lärdom?

Moa: Kolla, fåren bara står där. Allvarligt.
Ida: Jo jag vet. Man kan ju undra vad man ska med dem till.
Moa: Det är nog bara för pälsen.
Ida: Pälsen?
Moa: Ja?

Jag trodde man hade lärt sig mer på 3 år på naturbruksgymnasium..


söndag

jaa, då hade man ställt fram klockan en timme inatt. det var skitjobbigt att sen gå upp när vi börjar jobba kl 6, och jag inte kunde somna förrän efter halv 1.

Vi tog en tidigare lunch idag, inga ryckta manar, klippta svansar, öron, hovskägg eller skägg idag. vi gjorde extra fint i stallet istället. det tar ju inte ens 1½ timma för oss att göra hela stallets vanliga sysslor. hm.. snacka om att vi varit här ett tag. så vi börjar tidigare för att rida ut en sväng, sedan gå ut med ledhästarna. vi vill inte sluta senare än nödvändigt idag eftersom vi ska heeem! :D

så nu är maten i ugnen och jag har precis dammsugit av jonnas golv lite snabbt. har bara sovit här, inte varit här en enda minut över det, så tror inte jag stökat ner så mycket ;) tända lite lampor här så hon blir glad sen när hon kommer hit igen, sen bära ut sakerna till bilen. klockan 4 är det dags för hemfärd!

lördags kväll.

Jag har faktiskt fått lite nytta gjort idag! jag har gjort klart mitt PM till det muntliga nationella provet i Sv B som vi har på torsdag. denna gång är det nämligen en del att förbereda sig på.. jag har mer kvar, jag ska skriva ner hela mitt tal, och det är ju en del. men det gör jag en annan dag när jag har mer tid!
dessutom gjorde jag klart mitt arbete om samerna i religionen, så jag är redo att redovisa på torsdag. 3 redovisningar den dagen, det kommer bli grymt jobbigt :( och dessutom kommer hjärtat hem på onsdag, så jag måste bli klart med allt redan innan tisdag.. men det får lösa sig!

nu ska jag väcka mina små vänner här så vi kan gå ner och kvällsfodra.

det börjar närma sig! :D

40 dagar
17 timmar
11 minuter
10 sekunder

...dagar kvar till studenten!

lördag

dags för en liten uppdatering igen då.. dagen är slut, och har gått i ett rasande tempo! vi har inte gjort mer än det nödvändiga i stallet, sedan friserat blondie och vicky från topp till tå. dem blev så fina så! :D imorgon står det 2, ev 3 nya hästar att fixa iordning. får se vilka detta blir :) har också varit ute och gått med gumman, karina och david också. fan vilka fina namn vi har på våra hästar. man blir ju lite orolig för david också, som knappt äter grovfoder, och inget kraftfoder alls.. dricker gör han inte ur vattenkoppen heller trotts att han är van vid det. han skakar delvis och är väldigt spänd. han kom häromdagen, så han kommer väl anpassa sig. men man blir ju lite bekymrad..

nu sitter jag, moa och paulina och kikar film och pratar litegrann. är väldigt trött och har en stor saknad som på onsdag förhoppningsvis kommer vara över. äntligen säger jag.

njae, dags att göra lite nytta kanske?

fredags kväll

eftermiddagen i stallet blev ganska lång, vi slutade inte förrän runt halv 5, 5 någonting. men det var ganska lugnt faktiskt. vi har ju två dagar kvar. från 6 på morgonen till 4 på eftermiddagen. sedan kvällsfodringen då kl 9. men den tar ju inte mer än 5 minuter :) vi kör en egen variant som går snabbare för kvällsfodringen nu också. fast iof måste Karina tempas, så tiden blir väl likadan som innan antar jag. men men. jag och moa är aktiva. haha.

vi har precis kommit hem från en sväng i skene, så nu sitter vi på skolan, nyduschade och fräscha. Joakim har kommit också, så vi allihopa kollar lets dance och käkar massa godis. för över 150kr. haha. goooott :D

fredag

vad var det som hände under natten och imorse? det vräkte ner snö, och det tog 1½ timme för att ta mig ner till skolan. 40km/t på motorväg liksom. great..

fredag, och det betyder som vanligt ridning för Lena. Idag red jag Juan, och jag säger bara.. YES! Fan vad bra det gick idag, jag jobbade som satan verkligen, och som det gav resultat! vi red öppna, ställningar och böjningar. det här är lätt den bästa lektion från min sida, och jag kommer döööö av träningsvärk imorgon. så jag måste strecha nu!

har precis varit iväg och fixat maten till helgen, och packat upp alla mina saker i jonnas rum som jag ska låna under helgen. det kändes nästan som när man bodde här, hade med sig en massa väskor hit på söndagskvällarna. usch, jag får dåligt av bara tanken. jag är såå glad att jag flyttade hem. det måste ha varit det bästa jag gjort! samtidigt, så är det säkert det bästa jag gjort att bo på internat, efteråt. men inte just nu. jag är glad att jag bor hemma, samtidigt som jag kan se tillbaka efter studenten på ett liv på internat. Vissa minnen, vissa saker glömmer man självklart inte. De tränger sig fast, och man tänker tillbaka och ler. ÄVEN om man blev trött så in i ******* på det efter över 2 år. spy på det och glädjas åt körkort för.. om 5 dagar ett halvår sedan :)

nja.. fortsätta kolla på filmen nu kanske, innan klockan blir fyra och det är dags för att gå ner till hästarna.

f

då var matchen över, och slutade 4-1 till HV. 3-2 i matcher till HV, och vinner dem nästa match hemma i kinnarps arena, så är dem alltså i SM-final och möter färjestad. låter bra det :)

nu ska jag börja packa eftersom jag, moa och paulina samt en tjej i tvåan, caroline har helgturen på skolan. sånt man inte tänker på annars, jag har alltid bott på skolan när jag haft mina andra helgturer. men jag ska väl klara mig jag också genom denna helgtur. jag och moa får ju våra ägg. haha.

ta hand om er, vi hörs imorgon igen! :D


Torsdag

idag stannade vi kvar på skolan till kvart i 7 ungefär, pga att det var löshoppning efter skoltid. han som leder löshoppningen är verkligen jätteduktig med hästarna, och har lärt oss ett och annat måste jag säga :) förra gången var jag "huvudpiskförare", och idag släppte jag Juan. Alla hästarna är grymt olika måste jag säga. Blondie är helt vild, vill bara sticka, gör tjut och rusar. Duni springer, sparkar, fiser och flänger med huvudet om vartannat. Doris är ganska naturell, duktig faktiskt, uppför sig bra! Kasanova är den lugna typen, som kanske kräver lite mer framåtbjudning ibland i samband med hinder, men han blev fin sedan också. Juan, han är mer av den.. ja. hur ska man förklara. stirriga, löjliga hästen, som ska hålla koll på allt, jag släpper och han vänder efter några steg och vill tillbaka till mamma. haha. men till slut galopperade han på bra också och var jätteduktig. Sen då till Emelies nordsvensk som fick vara med. förra gången vi löshoppade honom fick Emelie springa före honom så han skulle hoppa. men idag var han jätteduktig, och visste precis vad han skulle göra.
märks det vilka av dessa två som är "ponnysar"? (egentligen bara duni, men vi kallar blondie det med eftersom han är liten häst) haha.

nu har jag äntligen kommit hem, lika trött som igår. läggdags tidigt idag också. och ingen dokumentär med någon österrikare idag jonna. här hemma visas naturligtvis hockeyn på tv. HV-Frölunda. Och får vi höra i kööör vilka som leder? :D

onsdag

jaa, då var det dags för ytterligare en tidig kväll att lägga sig och sova. jag är fruktansvärt trött och har träningsvärk. dagens viktigaste sak är ju redan avklarad och... vad hände med frölunda idag då? oj, deras rätta sida kom fram. 1-6 till HV. se där! ;)

tack och hej för den dåligt uppdaterad dag. jag hade blondie idag på teknikbanan i hoppningen, det gick inte precis som jag ville, därav min surhet idag. haha. ridningen spelar verkligen roll i mitt liv.

godnatt folks!

Hazze!

pratade med min vän marcus igår.

- jag såg claes i din bil, idag igen! :D
- men du KAN verkligen inte ha sett honom.
- jo, men jag är helt säker!
- men jag har använt min bil själv idag, dessutom är claes i thailand!
- aha på så vis. men bilen och killen i bilen är så jävla lika din audi och claes!



jag blev MEST arg när jag fick den här bilden.
för det första..
- min bil har inte någon ful vinge
- inte heller dubbla avgasrör
- min bil har ett "audi" märke till vänster
- min bil är inte sänkt. ännu.
- min bil är inte av den kantiga modellen utan den runda
- min bil har navkapslar
- min bil körs med dimmljus på
- och hallå, han heter HAZ. Hazze, hallååå?! hur efter är du eller? ;)



förolämpa honom på detta vis..


godnatt!

idag har jag faktiskt endast suttit vid datorn vid de stunderna då jag skrivit inlägg. helt otroligt, eller hur? :D

har målat här hemma, kört massa bil och kollat tv nu på kvällen. jag som verkligen hatade andra avenyn, älskar det nu. fastän jag egentligen tycker alla spelar väldigt dåligt osv, så kan jag inte längre säga att det är dåligt. några av mina vänner vet ju hur jag upplevde sista avsnittet av förra säsongen. haha. helt jävla kaos. hysteriskt.

nu ska jag redan bädda ner mig, har redan sedan halv 8 varit väldigt trött. imorgon existerar lektioner som religion, hästens utbildning, hästkunskap och ridning. hm, ganska okej dag då med andra ord. redovisning på hästkunskapen imorgon! jag och jennipher redovisar ihop, och jag har kvarka och korsförlamning, jennipher två andra. ska bli intressant att höra om de andra sjukdomarna som klassen letat upp fakta om också faktiskt!

godnatt, hörs som vanligt imorgon :)

födelsedag

Får väl också slänga in ett extra inlägg och gratta Jennipher på hennes 19-års dag idag! :D <3

studentpresent?

jag går alltid, alltid in med en inställning om att "idag är jag inte alls sugen på att rida.." och hur blir det? jo, jag tycker i efterhand att det gick skitbra! idag hoppade vi bana, och jag hade blondie. favvis hästen ju :P det gick skitbra idag, och jag var nöjd både innan jag satt upp, och efter att jag suttit av. frågade kent efteråt om det inte kunde vara så att jag kunde få honom i studentpresent. dock gick mitt övertal inte så bra.. =( ooh, I love that horse!

tisdag

idag var allting precis så som vi minns att jag nämnde det. jag vaknade exakt klockan halv 7, och det låg snö på marken när jag tittade ut. jag döööör!
dessutom vaknade jag i natt för att det blåste hur mycket som helst. som tur är så skiner solen här på morgonkvisten och fåglarna kvittrar utanför. och mamma står naturligtvis utanför min dörr och målar fortfarande. hennes 4:de dag med enbart målning och inget vanligt jobb. hon är effektiv!

"vår"bilder

man ser inget vårväder här just nu, vilket är synd eftersom vi haft så fint väder de senaste dagarna. men vi har åtminstånde fått slippa snön än så länge! jag ska inte uttala mig, eftersom att det antagligen kommer ligga en helevets massa snö på marken imorgonbitti!







vi hittade en bil som är såå mycket min drömbil. denna läckerbit som pimpad förstår ni. :D

måndag

förlåt för dålig uppdatering idag, men har inte haft någon tid överhuvudtaget att uppdatera. jonna sov här inatt, och snarkade så gott så. kollade tv och så på kvällen, jag var ganska irriterad efteråt. jävla puckotjej eller? :S
dagen var fylld med lektioner - trodde vi som vanligt. slutade med 1 timme sammanlagt. nice.. jag och jennipher gick ut och gick en sväng och pratade istället för en av lektionerna, så tråkiga ju. vi tog lite fina biler vid sjön, sedan blev vi både skrämda av en del hus, gäss och en död älg. men vi kom hem helskinnade, med lite kvistar i håret.
vi har också hunnit med att tillsammans med jonna kolla gothika. måste vara en av tidernas bästa filmer. man blir helt insatt i den verkligen..

annars så har jag precis kommit hem efter snabb visit i stan. övertid i skolan idag fram till kvart i sju eller något liknande. det var ryttartest, och eftersom jag redan i princip gjort ett, och dessutom har annat att tänka på just nu, så valde jag att inte vara med. tråkigt det, för när vi byggt banan och ser de andra rida fram, så blev jag avundsjuk.
men de andra skötte sig riktigt, riktigt bra. och de flesta fick ett jättebra resultat. de var jätteduktiga allihopa!

familjesöndag

precis hemkommen från en trevlig familje-dag.

imorse kollade jag först en film, kärlek på menyn hette den. vilken underbar film alltså! :D

sedan åkte vi och mötte morfar vid katrinedal, och spelade bowling. helt lagom att spela i 1½ timme! och jag kan väl avslöja så mycket att jag INTE vann. tror jag får ta del av andras kunskap snart. tydligen kastar eller vad man nu säger) jag på ett helt annorlunda sätt, så klotet "rullar bakåt". inte fan vet jag, men några strikear fick jag iallafall :D
efter det så blev det grekiska tavernan och massa god mat. tzatziki till förrätt, och souvlaki till huvudrätt. underbart gott, grekisk mat är den godaste av dem alla!

nu ska jag strax bege mig igen för att hämta jonna som ska vara mitt sällskap för kvällen och sova här<3. ibland är det bra att man har kompisar som hör av sig och erbjuder sig då man inte har mått hundra i helgen.. jag vet att ni är fler, och jag ska inte ge hela äran till bara en person. men ni vet vilka ni är tjejor :)


Drömmar

jag låter er få en gissning när jag vaknade imorse? jo, alldeles rätt. halv 7. nu börjar det bli ännu mer läskigt.. har vaknat 3 dagar i sträck, med endast 1 minuts mellanrum.. jävla konstigt det där. dessutom vaknade jag på något sätt idag, och innan jag öppnade ögonen tänkte jag "klockan kommer vara halv sju.." och se där? tadaaaa.

jag lyckades somna om i en timme, och under den timmen hann jag drömma om mig och älsk, samt micke och mona, delvis linda, conny och rasmus också. vi hade massa andra kompisar också, som tydligen hade väldigt dåligt inflytande på mig och mitt hjärta. jag frågade vad claes höll på med, och han tog till med en lögn. jag kramade honom och sa att jag förstod att det inte var sanning. han skämdes att behöva säga att vi skulle vara med och snatta på willys. vi gjorde detta, och höll på att bli rånade på väg till bilen. detta var klockan 3 på natten förstår ni. helt plötsligt var bara jag, claes och micke i bilen, och vi försökte ta oss ur stan utan att bli uppmärkta av polisen. vi skulle nämnligen hem till linda och micke i sparsör och lämna av allting. mcd i knalleland var ett minne blott och där fanns nu en uterink där folk åkte skridskor och det sköts upp massa raketer. på vägen hem så fick vi plötsligt bråttom efter att ha tagit det jättelugnt, så vi släpper av conny och någon mer, för att det ska gå fortare. så dem fick gå halva vägen. detta skulle enligt claes gå snabbare, vi skulle ju ändå vara framme i sparsör samtidigt.
när vi kommit fram till sparsör och skulle lasta ur saker, så låg där fullt med ishockeyklubbor. claes ursäktade sig och sa att han tydligen tagit min pappas 850 istället för mickes imorse, för de var ju så lika. får väl inte glömma att nämna att hela bagaget var fullt med skooor till mig som älsk tagit :D
när vi sedan kommit in och gömt allting för mona och linda då dem kom, så utbrister mona: "jag är så stolt över dig, du är mycket smartare än anna!"

och då återstår ju.. vi var 3 i bilen först, helt plötsligt var vi fem? det skulle ta lika långt för conny och hans kompis att gå, när vi skulle köra fort till sparsör? claes hade "råkat" ta fel bil, ofta HAN inte skulle se skillnader på bilar? som förövrigt egentligen är två helt olika volvos. när ställde jag mig på killarnas sida och har hemligheter för tjejerna? och vem fan är anna?!

lördagskväll

vid lunchtid idag så fick jag mig en promenad. jag hade tänkt gå ut, men jag var väl inte direkt påklädd eller taggad för det. men josse och collin kom hit, och då är det ju bara att dra på sig kläderna och gå ut. jag och collin hade en diskussion som togs upp några gånger under vägen, och det var ingen LÅNG promenad, utan bara en typ. inte kort? det dög tydligen inte heller som svar, så det var bara inte lång. så ni vet.

sedan redan vid 2-tiden så var det dags för mig att börja hjälpa min mamma med målningen. eftersom vi haft gräddvitt med röda lister förut, så är det dags att ha vitt med vita lister. vi målade fram till 8, alltså i 6 timmar. delvis var theres med och målade också. ändå hann vi bara med att måla lister 1 gång (vissa två) och inte ens hälften av väggarna. snacka om att vi har stoor yta att måla? vårt hus är nästintill 300kvm, och kan väl uttala mig om att detta området är stort. det är till 5 ingångar (alltså huuur mycket lister som helst) och dessutom är spiraltrappan där, och också hissen. och braskaminen! dessutom valv som ska målas, och också fönster. det kommer ta tid, men vi fortsätter att måla så länge inte idioterna kommer. jag menar, det blir bara billigare för oss, så?

efter det var jag trött, tittade bara på robinson en snabbis. och nu ska jag redan lägga mig. vad tyckte ni om det förresten? själv tyckte jag att det var tråkigare än de förra åren. det ska vara robinson med harald. så det så!

saknad

jag har fått sms, men idag var första gången jag pratade med hjärtat en vanlig disskusion, och guud vad jag saknar honom. han kommer inte hem förrän om hur länge som helst. 11 dagar till och med. men det var skönt att höra ifrån honom och veta att han har det bra. dock hade dem inget roligt väder idag, tråkigt!

jag pratade också med hampus efteråt, och han har lovat att ge honom en puss från mig. blev föreslagen lite hångel, men jag tror en puss räcker, hampus. men tack ändå för förslaget ;)


lördag

när ska vi gissa på att lilla ida vaknade i morse. jo, halv sju. precis som alla andra dagar. hatar att sova hemma, just för den orsaken. jag fattar verkligen inte varför jag inte kan få sova? jag börjar tycka att det är läskigt att jag vaknar samma tid med högst 20 minuters marginal, och har gjort i tre veckor nu.. blää på det.

igår låg jag verkligen i soffan hela kvällen. jag klarade inte ens av att sitta vid datorn, då är det illa. riktigt illa.

hemma är det full rulle idag. eftersom inte arbetarna har kommit, har mamma satt igång och måla taket. det är jobbigt att vänta på att dem ska komma när man vill ha saker gjorda!
pappa är ute och fäller träd, eftersom vi äntligen i sommar kommer att ha gjort 3 extra parkeringsplatser. pappa fick nämligen panik häromdagen då vi stod 8 bilar på parkeringen och den längst in skulle ut..

nu antar jag att mamma har tjatat färdigt, och jag ska hjälpa henne att måla. jippie.

en varm filt och en kopp kaffe!

usch, jag har inte alls kännt mig kry nu på eftermiddagen. jag är trött, har huvudvärk och känner mig enbart nere. tror jag kan ha feber? jag kan tänka mig att det har med att göra att jag kännt mig oerhört stressad nu ett tag, och äntligen börjar jag få iordning på grejerna och kunna slappna av.
nästa vecka blir det svårt att få ihop tid till att plugga. på måndag stannar vi längre pga funktionär på ryttartestet, och på torsdag längre pga ytterligare ett tillfälle med löshoppning. det är ju dem där älskade "över 12-timmarsdagarna" ni vet. där imellan är vi tvungna att bli klara med körarbetet i vår grupp. dessutom måste jag och carro bli klara med projektrapporten som vi fick tillbaka. så det är väl det som veckan kommer att gå åt till. jag hoppas att jag har i alla fall lite ork över till att göra klart hästarbetet nästa helg då jag har helgturen på skolan. min sista helgtur btw. helt underbart.
så nu har jag alltså bara 8 saker kvar att klargöra. det borde jag väl ändå hinna, jag har ju 47 dagar till kvar innan studenten!
sen får man väl börja ladda inför nationella proven i svenska, som visst var alltför mycket förberedelser som vi inte ens haft en tanke på.

för att avsluta det hela, så ska jag lägga mig i soffan, dricka en kopp kaffe med en filt över mig. sedan ska jag ligga där hela kvällen och förhoppningsvis kunna somna i tid. min kväll tillsammans med sofie och fia får alltså bli ett minne blott. men jag tror att dem klarar sig så bra själva. :)

lärare flög aaav

När jag ändå letade efter longeringsbilder, hittade jag den här istället. jag var bara tvungen att lägga ut den med tanke på att vår lärares avflygning var himmelsk lik denna. Eller vad säger ni? ;) haha.


freeedag

det är freeeedag, vilket betyder ridning på skolan. inte ofta jag ser fram emot det längre får jag väl erkänna, men man är alltid glad efteråt ändå. idag var jag glad, för att jag så tydligt märkte mina petnoga brister. vi hade longering med ryttare, gjorde olika övningar och det var riktigt lärorikt idag! Kasanova var både på hugget och inte. mest sådär jag inte vill ha honom, stirrig. jag sitter trotts alls utan tyglar, och delvis också utan stigbyglar! men det gick bra. jag är nöjd med honom.
för er som inte vet vad longering med ryttare är, så hittade jag inte en enda bra bild jag kunde använda mig av. tyvärr. ni får försöka se den här bilden, sedan föreställa er att vi har armarna rätt ut i luften, gör olika övningar utan tyglar då naturligtvis, och ofta utan stigbyglar. i alla tre gångarterna :)



Kasanova


kväll

nu har jag kommit hem från högskolan, har varit där och "pluggat". blev i alla fall klar med min bokrecension. sen kom misja och joynade oss en stund. det var ett tag sedan vi sågs nu. kanske bäst det tänker man ibland :O ;)

så efter lite ärenden är jag hemma och kollar HV-Frölunda. Och vilka leder tror ni? Jo, självklart vårt HV. Kan tänka mig att Johan är ganska.. uppspelt just nu.

jag veet, klockan är över åtta, men jag måste läsa igenom mina papper inför nationella. det suger.

torsdag

idag åkte jag till skolan - för en lektion. trevligt va? ;) sedan hade jag ett möte, och jag har äntligen gått med på inget plugg efter kl 20. det var ganska jobbigt för mig att ta del av det, men jag ska verkligen försöka! jag vet ju själv att jag kommer må bättre av det sedan.

på vår teoretiska ridning gick vi igenom utbildningsskalan extra grundligt. och det jag lärde mig idag tror jag att jag kommer ha stor nytta av i framtiden. verkligen!
dessutom har jag fått gjort min religion idag också, så ytterligare en sak att stryka från min lista! det blev väl sammanlagt 3½ inlämning eftersom jag delade in allt. känns underbart skönt att ha det gjort. ni vet, nu har jag bara 10 saker kvar som jag ska göra. och då är 3 utav de sakerna som jag inte kan göra förrän senare. förbereda kan jag, men inte utföra.

nu ska jag ta ut lilla hazze på en sväng, käka och sedan.. ja, ni vet. plugga. på högskolan. med sofie. och inte till lägre än klockan 8!

besviken

nu är jag besviken på mig själv igen. idag har jag hunnit med att göra en romanuppgift om upplysningen där jag läst boken robinson crusoe. förresten kommer ni ihåg hur läänge sedan det var jag läste den? skulle skriva en klassiker som skulle vara med i helgbilagan i en kvällstidning. en tidningsatrikel alltså. jag lyckades göra den, skicka iväg.

jag lyckades också få i mig lite mat och köra folk. när jag sedan nästan är klar med en bokuppgift om norden sedan 1830, en bokrecension av hemsöborna så tar det slut. jag fattar ingenting. jag fattar inte vad jag ska skriva, jag blir arg när jag får svar från mamma som heller inte kan. jag skulle bara vilja skrika rätt ut och bara.. gråta. jag hade ställt in mig på att få den färdig idag också.
vilken jävla tur att jag ska till lottie imorgon säger jag bara. jag behöver det!

godnatt, nu ska jag fortsätta vara arg och besviken på mig själv.

äntligen vår!

Jag och wibben tog ut en filt och satte oss ute på berget på hästens utbildning tidigare idag. det är så skönt att detta fina vädret äntligen kommit! Hemma har vi dock fortfarande snö/is på gräsmattan, men det hoppas vi försvinner imorgon om det blir fint väder! får väl kika om det är stjärnhimmel ikväll, om man kan hoppas på fint väder :)

efter ett snabbt stopp med mat på vägen, skjutsat Johanna och sedan Jonna, så satte jag igång och städade min bil. duktigt va? det behövdes verkligen, och nu slipper en viss pojkvän klaga över att bilen är smutsig. i alla fall inte på insidan. jag ska åka iväg och göra en riktig maskintvätt på fredag, så är den fin på utsidan också. det förtjänar han, Hazze. hans gas har ju faktiskt inte hängst sig på länge nu, och fastän han sprungit många mil, så är han pigg och glad fortfarande.

moa och wibben ville ta vårbilder. utan något grönt alls. bara för att solen kommit fram och det är så underbart i solen!

tvekar på att ni ser blomman. som det hela EGENTLIGEN handlade om.



Det här är vår lärare Barbros Hero. enligt henne lever han sitt egna lilla liv.

   

dem ska utföra ett "dagens outfit" beteende. mycket bra försök!

   

onsdag

usch, kände mig inte bra till mods igår som inte fick jättemycket gjort. jag vill ha allt gjort - NUU! tyvärr vet jag att verkligheten inte är sådan, och det är ju skit.

nu sitter jag har har religion, är redan klar med det vi ska göra denna lektionen, men lika bra att försätta på det andra. ni vet, orkar inte hamna mer efter nu.. så ska släppa bloggen och återgå till mitt skolarbete.

jag slutar tidigt idag, så vi hörs senare!

knappt något plugg

sitter hemma hos kicki nu och pluggar. eller ah, "pluggar". hon har knappt börjat. men hon hade skrivit.. vad var det kicki? några ord? jag har hunnit med litegrann, men det är fan inte mycket :O har nästintill gjort klart en inlämning i etologin, men jag vill vara helt säker innan jag skriver. orka att vara pedantiskt..

och när jag kommer hem ska min kloka mor få hjälpa mig litegrann. jag fattar INGENTING av en av mina uppgifter. vore ju snällt om tanten kunde skriva en mer utförligare skit att följa.. ah, det kan jag inte påverka nu i alla fall. kvinnan i fråga blir väl röd i ansiktet så fort man frågar henne.

och imorgon slutar jag tidigt, första gången på jättelänge! har vara religion, hästens utbildning och hästkunskap imorgon. och hästkunskapen är jag redan klar med. så imorgon är jag hemma tidigt, underbart!

tisdag

inatt sov jag faktiskt nästan fram tills att klockan ringde vid 7, det var första gången på ett tag :)
och skoldagen har varit bra, vet inte vad mer jag ska säga. jag, wibben och moa cpade verkligen loss idag på svenskan, det är så otroligt jobbigt att vara seriös när det gäller skolan hela tiden. så man får släppa loss ibland. jag blev trotts allt färdig med min sammanfattning av projektet. så ännu en sak att pricka v från listan. men tyvärr är jag långt ifrån klar, och snart närmar sig nationella proven i svenska. jag vill inteee!

nu ska jag strax åka hem till kicki, och vi ska sätta oss och plugga. Ja, Kicki, det SKA vi! ska försöka laga mig lite mat först så jag inte svälter ihjäl där borta.


Wibben och Moa leker stud. lägg märke till leker!



Wibben ville få med vårvädret. okej, blå himmel.



Wibben tvingade mig lägga ut detta kortet för han tyckte han var så schnöööög!


godnatt!

jaa, lååång dag. satt på högskolan till kl 7 ungefär, blev förbannad för att jag inte hade några papper till mina saker som jag skulle göra.. men det fick lösa sig så gott som det gick. jag är i alla fall klar med min krönika idag, och det är väl alltid ett steg i rätt riktning. med 2 arbeten klara idag, så är jag väl ganska nöjd :)
både jag och sofie fick till slut ont i huvudet för vi var så hungriga, ingen av oss hade ätit på över 8 timmar. så vi åkte till mcd och käkade. sedan satt vi kvar i säkert en timme och bara pratade. skönt :)

sedan åkte jag hem till min älskade, som flyger till thailand imorgon förmiddag. fuskigt! dock hade jag för läänge sedan ett val att följa med, men antog att vi hade mycket i skolan nu det sista, så det gick ju inte. om jag inte varit så dum, så hade jag inte haft så mycket saker efter mig som jag har nu - och hade kunnat åka med. men för att trösta mig, så var det kanske bra att jag har saker att göra, annars hade jag blivit ÄNNU mer besviken, om jag nu inte haft något skolarbete..
men i det stora hela, så ska jag väl inte "skylla mig själv" heller att jag ligger efter i skolan. det var ett val jag gjorde. för att prioritera någon jag älskar väldigt mycket helt enkelt. och alltid kommer att göra!

godnatt på er allisammans, ta vara på er!

måndag

vi vann faktiskt igår, otroligt va? ;) eller snarare pappa gjorde :)

och imorse hade vi ingen lektion de första 3 timmarna. vi kollade bara på en film i typ 10 minuter, resten av tiden fick vi sitta och vänta - enbart. jävligt trevligt liksom. haha. så jag gjorde klart en etologi-inlämning istället :)
dessutom var barbro sjuk idag, så vi hade ingen körning och slutade 13.10. etologin var den enda riktiga lektionen idag.

sedan åkte jag hem, gick ut en sväng med hunden och kollade en irene huss film. nu sitter jag på högskolan tillsammans med sofie och ska plugga. trååk, men trevligt med gott sällskap i alla fall :)

hörs sen!

söndag

idag vaknade jag lika tidigt som vanligt. fattar inte varför det ska vara så när jag sover hemma. jag vaknar VARJE morgon mellan 06.20 och 06.40 när jag sover hemma i min egen säng. det är jobbigt som fan..

i eftermiddags åkte jag hem till sofie en sväng. vi åt ben och jerry glass, jag lyssnade på bekymmer och tittade armangeddon. faktiskt första gången jag såg den filmen jag veeet och vi grät båda två! så braaa!

sedan hämtade jag josse, och vi var ute och gick. någonting var inte som det brukade med mira idag, hon har inte varit sig själv på sista tiden.. aja, jag och josse hade det trevligt i alla fall - tur är väl det!

nu sitter jag hemma, och tydligen skulle vi hela familjen spela bingolotto idag. haha, vad fan händer med vår familj liksom? :P förresten ser det ut som ett bombnerslag här hemma nu när vi gör om. men det blir bättre om 2 veckor, då är nog allt fixat!

lördag

hann laga mat och sådant hemma igår innan jag åkte ut till hjärtat.

idag gick jag upp sent, och såklart är halva dagen förstörd för det. men jag träffade kicki i stan och bjöd henne på lite mat på appropå. Gratis kaffe fick vi också med oss. snälla människor!  sedan köpte jag upp mina sista presentkort på gina. ääälskar att shoppa! gaah.

nu städar älsk sin garderob, konstig att de flesta jag känner har så fint i sina garderober numera? sedan är vi bjudna på mat hemma hos mina föräldrar. dem har nämligen bestämt sig för att göra om hemma IGEN så idag har de varit iväg och köpt möbler. ni får se kort när allt är färdigt med nya möbler, målning och tapetsering när det är klart :)

hörs!


fredag

som vanligt vaknade jag jättetidigt imorse, jobbigt att aldrig kunna få sova. jag vaknar halv 7 varje morgon, spelar ingen roll om det är vardag eller helg. speciellt tråkigt med tanke på att jag hea veckan haft sovmorgon..

även denna fredag hade vi bara en ridlektion, och denna gången för charlotte. och jag är ganska nöjd även denna gång, i slutet blev allt perfekt! det där sadelbytet för eminete var nog det bästa strömma gjort på länge!

sedan får vi väl också tillägga att Charlotte tuggat grus idag efter en "ridtur" på Juan ;)


sann kärlek!

Häromdagen såg jag ett klipp för första gången, och det var bland det finaste jag någonsin sett.
vet inte om jag reagerade extra starkt med tanke på vår familjesituation, men jag tror det. jag satt inte och hade tårar i ögonen, jag GRÄT. tårarna fullkomligt rann nerför mina kinder, och jag kunde inte kontrollera mig själv överhuvudtaget. mamma hade redan sett det, och erkände att hon också gråtit. pappa hade fått se videon på jobbet från sin chef, och han klarade inte av att se på mer än hälften, sen fick han stänga av. han började gråta direkt.

det är få människor som hade givit så mycket kärlek till en person som han gör. en familj som levt i dessa förhållanden förstår inte hur man som människa känner efter att ha sett en sådan här video. det är helt fantastiskt!


Här kommer den:
En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton
med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med
mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...



Studenten!

56 dagar
19 timmar
34 minuter
25 sekunder

torsdag

kändes en aning onödigt att åka till skolan idag faktiskt. jag behövde inte titta på mer än 3 projektredovisningar, sedan hade jag ett möte med Lena. och då hade man ännu mer skolarbete. kuuul! =(

sedan åkte jag hem till sofie, eftersom hon behövde hjälp med att komma igång med sin garderobsstädning. och jag tror det blev bra? :)

sedan blev det besök hos tandläkaren, kändes som på tiden. och nu är det äntligen avklarat! inga hål hade jag heller :)

hemsöborna

vi har inte tittat på mer än 2 timmar av filmen av fyra, men jag säger bara så här: tråkigare film får man leta efter. och är det någon gång som jag kommer kunna somna bättre än någonsin, så är det till den här filmen. hemsöborna, svart-vit film från 1966, det säger väl allt?

nej, det ska bli skönt att få sova nu, jag hoppas att jag imorgon kan få sova tills klockan ringer halv 8. så underbart det hade varit!


onsdag

skoldagen har varit okej idag, ingen speciellt lust att berätta om den. men den var bra i alla fall!

nu är jennipher med mig hemma, jag har varit på vårdcentralen också, eftersom jag åkt på urinvägsinfektion igen. ååhhh, orkar inteee!
sedan har jag fått tillåtelsen, att inte vara hemma eftersom mamma och jennipher skulle prata i hemlighet. som vanligt! det är alltid likadant. så jag fick åka iväg en sväng.

nu är det "skolarbete" resten av dagen/kvällen. ska kolla en film som är i några timmar eftersom vi inte orkar läsa boken :P vi har förberett oss med massa chips så vi klarar oss!

happy

det var faktiskt skönt att komma till skolan en snabbis idag, att få en kram, och att verkligen få prata ut. om allting som rör skolan, och med utbildade människor som förstår även om dem inte är insatta i situationen eller varit med om samma sak. tyvärr finns det inte alltför sådana människor på denna jord.

sedan kom mitt hjärta hem och tog hand om mig. han skötte sitt jobb perfekt. bättre "tillfrisknad" på en dag får man leta efter. jag mår faktiskt helt okej, och det är pga några få människors jobb, intresse, tröst och kramar.
och idag har jag gjort det enda jobb jag borde, så inget plugg ikväll. så jävla skönt.

nu ska jag hitta på något skoj med min bror.


orka bakslag..

är man smart, eller är man dum? om man på sin sjuka dag sitter med skolarbete, och blir klar med någonting vi inte ens börjat med i skolan ännu?

jag tror jag är rädd att hamna ännu mer efter, jag har blivit som besatt sedan förra veckan. att varje dag jobba med något sorts arbete gör att jag i alla fall känner mig lite bättre till mods.
jag vill långt ifrån leva ett perfekt liv, men just nu behöver jag struktur på skiten för att det ska fungera. så nu ska jag städa upp i mitt rum, sedan ta på mig kläderna för att för första gången sedan snön kom, ut och springa.
fylla mobilen med en massa skön musik, bara komma bort en stund och tänka på annat.

det är tur att man har vänner och en pojkvän som verkligen bryr sig om att man mår dåligt, som ställer upp och finns där no matter what. som i alla lägen vill mitt bästa. jag glömmer aldrig av er, utan er hade jag aldrig klarat allt runtomkring mig.. ♥ 

tisdag

jag tänker inte sitta här och beklaga mig, utan kommer bara meddela att jag inte är i skolan idag. jag ska dit lite senare, men det av en annan orsak. jag ska sätta mig ner nu betala räkningar och göra massa annat. jag orkar inte meeer!
Hoppas på att få struktur på skiten idag.

Out of order.

måndagskväll

på lager hittade vi inte mycket alls faktiskt. det fanns lite fina saker men har man mycket pengar eller? nej.. fick i alla fall köpt mig ett par frank dandy trosor och hjärtat fick ett par matchande. men fick köpt mig ett par skor också i alla fall från Donna Girl. om det är någonting jag verkligen skulle kunna frossa i om jag hade pengar till det, så är det skooor! det är verkligen helt underbart..

annars så har jag hunnit med att skjutsa folk både hit och dit, och sedan åkte jag hem till Josse och vi gjorde kladdkaka. eller ah.. den var svart och knaprig ovanpå, som soppa inuti, och som kaka på sidorna. hur vi nu lyckades. hade varit liite enklare om Josse kläckt ur sig redan från början att deras ugn var som den var ;) men vi klarade oss. och som vi sa, att det viktiga är att sockerbehovet försvinner. och det är väl en himla tur det annars hade det varit katastrof.

hade tänkt träna nu, men fick plötsligt annat för mig. som jag kommer få sitta med hela kvällen. fan, jag blir så trött på det här alltså. jag behöver få sova, kunna slippa tänka på allt sånt här något mer. jag knäcker mig själv snart!

måndag morgon

Det var ett helvete att försöka sova igår, vet inte alls vad det berodde på. men jobbigt var det i alla fall. vaknade gjorde jag också kl 7 imorse. kunde somna om, men vaknade från och till hela tiden av hundskall, syskon som var högljuda och en mamma som inte var så tyst i köket. man kan ju undra vem som leker med hunden så tidigt och får mig att vakna? suck. men jag kunde ligga till strax över 10 i alla fall.

nu ska jag käka lite frukost och göra mig snabbt iordning. jag och sofie goes lager 157!

sooova

ska försöka lägga mig och sova nu tänkte jag. inte för att jag är något vidare trött, utan för att jag känner att jag måste. jag kan inte vända dygnet nu, det funkar inte..

men i vilket fall som helst så har jag äntligen skickat min religions inlämning till herr anders, och dessutom skickat in min senaste APU-dagbok till ulla. fy fan vad skönt att ha det ur världen nu. kanske ska säga att de jobbigaste sakerna är kvar, men då blir jag bara deprimerad. jag jobbar faktiskt på bra. fan ta den som säger annat.

så nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete, att ha pluggat på en söndagskväll, när man är ledig dagen efter!

söndag

dags att uppdatera er mina kära vänner, på ett blogginlägg kanske? första gången på länge som jag inte ens tänkt tanken på "oj, jag har inte uppdaterat min blogg, panik?" skönt det!

men i fredags i alla fall så var ju vi iväg och åt middag hos mona och conny, och linda, micke och rasmus var också där. och eftersom jag och hjärtat var hundvakt åt mini-vovven, så var också hon med oss där. :) vi kollade lets dance, och åkte sedan hem och sov hos mina föräldrar.

igår fick mamma ett ryck, och kom med förslaget att vi skulle åka till ullared, och hon skulle ge mig 1000 kr att köpa kläder för. you namned it, vi åkte dit. fick köpt mig lite fina saker, skönt att få åka dit och inte använda sin egen plånbok. på vägen hem åkte vi förbi mormor, och vägen vid svante. åh, jag saknar det stället..
väl hemma kom min man och hämtade mig, och vi lade oss och kollade två filmer och åt semlor som mamma så snällt köpt. sedan.. somnade jag som vanligt.

idag var jag och hjärtat duktiga. vi städade hela lägenheten innan vi åkte till brämhult och firade "en en månaders sen claes-födelsedag". annars idag har det inte hänt mycket. har inte hunnit med så mycket annat. var hos sofie, vi köpte med oss mat och jag fick allt klart för mig hur dumma i huvudet killar är. ojoj, sofie var på hugget ;)

fredag - äntligen!

Paulina, vet du hur mycket jag trixade med det där ordet för att få det rättstavat? ;)

Jag och jennipher åkte till skolan idag, kanske inte så motiverade till att bara rida en häst och sedan åka hem. men det blev faktiskt mer än så. förrutom att vi var grymt övertrötta och bara flamsade tills vi satte oss på hästryggen. lektionen visade sig vara jättekul verkligen. vi hade markarbete med mestadels upphöjda bommar, och tränade på snabba och täta svängar. fastän inte Jusse är min typ av häst alls, så är jag ganska nöjd ändå. men lägg märke till ganska. Jag har en oerhörd potencial till att klandra ner mig själv nämligen.

jag är hemkommen, har fått i mig lite mat och ska bege mig hem till min älskade nu. ta en dusch och förhoppnigsvis sätta mig ner och göra lite nytta innan vi åker till hans föräldrar där vi är bjudna på mat. jag har nämligen bara en tredjedel kvar på mitt ena religionsarbete! får väl också se honom njuta över hans fynd på gekås idag.. snyft. vilken tur att jag ska ta mig en tripp dit med snart då, så jag slipper vara avundsjuk :)

kväääll

löshoppningen med Uno blev inte alls så tråkigt som jag trodde. snarare var det riktigt, riktigt intressant! det mest intressanta, är att på varje praktikställe, med varje enskild hästmänniska som man pratar med, så säger alla olika. alla har sina egna sätt att handskas med hästar egentligen, och den ena försöker få att den andre ska ha fel, och att just deras sätt är rätt. och man går på det varje gång. om två veckor är det dags igen och faktiskt, så ser jag fram emot det!

jag och jennipher kom hem för en stund sedan efter att ha skjutsat hem linda. jag är trött efter en 12-timmar lång skoldag. bör man inte typ få ledigt någon gång för man går sådana dagar?! jag ska försöka mig på att plugga lite nu, eftersom filmen vi skulle se på är alldeles för lång för att sätta på nu. Jennipher ska nana hos mig ikväll :)

jag glömde väl också säga att jag gjort klart mitt etiska arbete i religionen idag också. älskling, jag kämpar hårt för ditt krav.

torsdag

min natt tills idag har inte varit bekväm kan jag inte påstå. hade svårt att sova från början, och det blev inte bättre av att jag vaknade mitt i natten av att jag mådde så frukansvärt illa i min dröm. vilket också resulterade att jag fortfarande mådde illa när jag vaknade. Och imorse vaknade jag, och insåg att jag försovit mig.. bra start när man får börja dagen med att äta frukost i bilen?

nu ska vi upp och bygga upp en bana till löshoppningen ikväll. vi har ju "förmånen" att obligatoriskt stanna kvar på skolan till 19 ikväll, då skolans hästar blivit löshoppade. Uno Boman kommer hit och ska undervisa. trevligt.. or not.

och mina kära vänner, nu är strax mitt muskelarbete färdigt för inlämning!

kvääll

jag är stolt över mig själv.

idag har jag både hunnit med att göra klart hela stipendiumet med instuderingsfrågor till tappsko kursen. OCH gjort en tredjedel på min inlämningsuppgift i religionen. weeiii, jag är så braaa! :D

och dessutom fick jag ett glatt besked idag, som har gjort att jag gått runt med ett leende hela eftermiddagen.<3

20.12

lektionerna var rätt softa idag, skönt det i alla fall! :) vi pratade lite sjukdomar med Lena, som vi ska göra ett arbete med, sedan annat med charlotte. en bra dag helt enkelt!

efter skolan åkte jag och mötte upp kicki, och vi åkte till en utförsäljning för kläder från gina tricot. och okej, det var mycket folk. kläder slängda överallt, och människor som bytte om precis framför ögonen för andra. jag fick i alla fall köpt mig en tjocktröja, och en klänning eller hur man nu ser det. sedan gick vi och åt på spice and rice. mycket gott, precis som vanligt :) tog oss sedan friheten till kaffe på mcd, och efter en stund hemma hos frugan i dalsjöfors, och nu sitter vi hemma i målsryd och försöker oss på att plugga. tror ni det går bra?

onsdag

igårkväll var jag faktiskt duktig. jag lämnade in min APU-dagbok (har dock inte skrivit om den sista praktikplatsen), min projektdagbok och gjorde en del på mina instuderingsfrågor i tappskokursen. Jag kände mig extremt duktig som orkade med det, med tanke på jag mått de senaste dagarna..

och nu på morgonen har jag och carro sprungit runt som idioter runt hela skolan för att leta reda på våra studentsaker tros vara. vi hittade dem faktiskt, och nu känns det bara ÄNNU närmare till studenten. Det är runt 70 dagar kvar nu, och jag längtar!

pratade också med charlotte idag, tur att jag har en förstående mentor. hon mötte upp både mig och carro med en stor kram, och var noga med att få oss införstådda i att lektionerna i eftermiddag kunde vi skippa, det är viktigare med en sund hälsa. sedan gav hon oss stort leende och sa att hon var sen till ett möte. vad annars, hon är ju hästmänniska. Jag tycker om henne!

Nej, dags för pendlarfika med min Jennipher!

jag hittade någonting i hennes blogg också..

"Men imorgon, imorgon då ska faktiskt jag och ida MYSA! det står pendlarfika på schemat och det är hennes och min tid på morgonen.. Vad ska jag egentligen göra med dig? Jag ska kidnappa din hjärna formatera den, rensa bort lite saker så du inte behöver ha så mycket att tänka på, sedan så ska jag låna ditt hjärta och sätta ett skal runt det så att det inte kommer något ont dit, utan bara goda saker som gör dig gott kommer dit..  Får jag det? <3 Du är min hjälte.."


det är sådant som gör att man orkar med vardagen

- Jennipher ~ - ♥ sa:

tänkt på att du är bäst på att bara vara dig själv, du ska finnas där för andra, men inte så det går ut över dig själv för mycket.. JAG beundrar dig nått så in i, allt du gått igenom detta och förra året. Du är en förebild, eller något i den stilen.. Jag tycker i alla fall att du är hur stark som helst.. <3


Kollo i Espevik

idag kom min bror till mig och ville ha reda på lite information om kollo. jag blev glad när han sa att han ville åka, jag var trotts iväg två somrar, 1 månad utan sin familj och vänner, som 10 och 11 åring. precis som i hans ålder :)

det jag kommer ihåg av kollo var:
- väckning kl 7 varje morgon, då skulle man upp direkt.
- stå på kö till matsalen, ta mat i tur och ordning, sätta sig vid sin plats i matsalen och inte låta för mycket. råkar man tex "dra stolen" istället för att lyfta, ropar personalen ens namn och man får inför alla barn göra om det.
- efter frukosten ska alla städa sina rum
- tandkrämen som redan är ditsatt på morgonen, ska vara borta, annars får man gå dit och borsta.
- någon ombeds att ringa i stora klockan på gården, och då ska ALLA barnen plocka bort allting de sysslar med och springa fram till trappan och ställa sig i sitt speciella led.
- på kvällen läser dem saga, och klockan halv 10 är det sängdags.
- inga pengar är tillåtna att ha, inte heller något godis eller liknande. vad exakt man hade med sig i bagaget dit gick dem igenom innan det packades upp, tillsammans med personalen.

naturligtvis gjorde vi saker på dagarna, och trots stränga regler hade vi så roligt! vi fick åka iväg på hajk, då vi åkte båt ut till en öde ö, tältade och lagade mat i stormkök och annat. vi gick till stranden och badade, fiskade krabbor och åkte efter båt varje dag. vi åkte in till varberg, till torget, badhallen och fästningen. vi hade filmkvällar, och diskon varannan fredag. vi hade fotbollstuneringar, åkte iväg och spelade mini-golf och fick prova på livräddning. och såklart så gjorde vi olika saker ihop, varje dag!

min tid på koloni när jag var liten har lämnat en stor plats i mitt hjärta, även om jag fortfarande inte åkt dit och varit småfolk som jag lovat. småfolk är när man kommer tillbaka till kollo när man är för gammal för att vara med. då hjälper man till som den övriga personalen i några dagar.
kanske återkommer jag någon dag, vem vet? :)

tisdag

god eftermiddag, eller vad man säger..

somsagt är jag hemma idag också, det var skönt att kunna få sova så länge jag ville, kunna tänka lite själv. annars har det känts ganska bra idag ändå. mamma gjorde frukost till mig, och köpte med sig mat hem från roma.
sedan var hjärtat här ett tag också. det var positivt naturligtvis, efter som jag mår bättre när jag är med honom. dessvärre ställde han vissa krav på mig som jag inte riktigt tyckte om.. fast jag vet att han gör det för att han vill att jag ska klara av allting och må bra. så jag borde väl egentligen uppskatta det han säger.. och det gör jag nog innerst inne också, bara att jag inte riktigt vill erkänna det.


godnatt

jag lade mig och sov när jag kom hem idag. mamma fick sedan komma in till mig, och pratade i någon timme eller så. vi har försökt styra upp saker, mest med tårar från min sida. att det sedan slutade tvärt måste bero på att dem tog slut. kan tårar ta slut?

känner mig fortfarande inte redo att gå till skolan imorgon. får se när jag dyker upp, hoppas att det blir så fort som möjligt. orkar inte hamna efter mer i skolan nu, det räcker med det som redan är..
ska försöka att sova nu, tror inte det blir några vidare problem idag. även om det hade varit tusen gånger bättre att försöka sova med en pojkvän som håller om en, viskar de tre orden i ens öra och pussar en i nacken. suck. jag ska istället flytta hunden från min plats och lägga henne vid mitt ansikte. burra in mig i hennes päls och sen somna i hopp om att vakna imorgonbitti och få en gråtfri dag.

godnatt.

måndag

igår kom josse hem till mig, och vi var ute och gick. vi gick också fel, vilket resulterade att vi var ute och gick i 2½ timma. men vi tog det ganska lugnt, fan vi blev trötta..
sedan åkte jag hem till sofie på eftermiddagen/kvällen och pratade med henne. man har alltid någonting som inte står rätt till, och i mitt fall igår när jag kom dit kändes det fruktansvärt.
åkte sedan hem jättesnabbt och sedan vidare till hjärtat. och... jag är så glad att jag har honom. jag sa inte mycket igår, det var tyst, han bara låg och höll om mig. det kändes som att han, trots hans egna problem, delade med sig av sin energi till mig.

imorse började jag gråta så fort han hade lämnat mig. jag har så mycket på insidan, så mycket som hänt, som jag måste bära med mig, att bägaren har runnit över och allt känns hopplöst. jag ska inte beklaga mig överhuvudtaget, eftersom jag omöjligen kan dela med mig vad som händer inuti mig just nu.
så fort han kommit hem igen, mådde jag genast bättre. han lagade mig lite mat efter att vi varit ute en stund. sedan låg vi och kollade film och bara myste hela dagen.
känns ovärt att åka ifrån honom när jag ändå bara blir ledsen. jag glömmer av, märker knappt av att jag mår dåligt när han är i min närhet. men nu känns allt lika hopplöst igen. kan jag inte få försvinna för ett tag..?

söndag

i fredags var vi fem stycken ute på krogen, och dagen efter var verkligen ett helvete. hjärtat hämtade mig på kvällen, och på lördagsmorgonen mådde jag verkligen skit. jag brukar inte bli dålig, men igår var jag verkligen inte 100. hela dagen blir ju förstörd =( sov till halv två, bara det förstör ju.. lyckades laga mat på dagen, och när vi kommit hem till mina föräldrar, så lagade vi faktiskt mat. sedan kollade vi lite film och sånt. vi låg sedan uppe halva natten, och pratade som vanligt. ♥

nu sitter hjärtat och kollar vasaloppet, det har varit vintersporter på tvn för hans del i ganska många veckor nu. tur att jag inte har någonting emot det :)

RSS 2.0