tankar

Jag lyssnade på en låt.. som fick mig att längta tillbaka så mycket. Det finns så mycket som man hade när man var liten. Allt var så enkelt.. Det finns också tider som var på god väg att bli den person man är idag. De tiderna saknar jag också en hel del. Det är svårt att skriva, förklara vad man menar i olika perioder i sitt liv.
Ska inte säga att jag är missnöjd med hur det är i dagens läge för det är jag inte, absolut inte. För, hur mycket kräver man som person egentligen? Även om man har allting, vill man fortfarande ha någonting annat. En vilja att livet ska vara annorlunda. Jag är nog bara en i mängden, som önskade att man kanske gjorde andra val i livet.

kväll

Så, nu sitter man här på strömma igen. som vanligt på de flesta söndagar. usch, hatar det lika mycket varje gång.
Satt och pratade lite med Patricia och Carro innan jag packade upp och sedan ner mina grejer ibland. Blir avfärd från strömma klockan halv 8 imorgonbitti. Måste upp och duscha, och en kvart tidigare frukost. Tro det eller ej, men det är mycket för oss som lever ett EXAKT liv här.
Nu på eftermiddagen har jag städat hela rummet och packningen är klar. Jag och Jonna tänkte sätta oss och spela lite sims. Vi är så jävla bra! Dessutom hade jag tänkt ta mig en pizza, det vore inte alltför fel!

Hon är faan inte glad, det ska gudarna veta.


äntligen söndag? eller inte

Fick lite bråttom igår, åkte med Jennifers mamma till stan med Jennifer och Frida som sällskap. Mötte Jimmy i stan och fick biljetterna till IFE. Tack vare honom som vi kunde se matchen. Tack!
Elfsborg började väldigt bra. Spelade bra hela första halvlek, men var inte lika starka i andra tyvärr. Men det räckte till en 1-0 seger över serieledarna. Så nu håller vi i oss i toppen som tvåa i allsvenskan efter Kalmar. :)

Mötte pappa vid ishallen och åkte hem till C där Alex också befann sig. Efter ett tag drog vi iväg i två bilar. Alex själv, och jag, C, Tomas och Anna i en, till Gislaved. Hade skoj med en annan  bil påväg dit upp, men C var lite mindre glad då dem sprutade spolarvätska på hans framruta ^^
Det var mycket både bilar och folk i Gislaved. Runt 200 bilar var det i alla fall. Först var det bilträff, gick runt och kollade litegrann, innan vi åkte iväg en bra bit för racet. Dem hade arrangerat det fint! Det var avspärrat för publik, maschaller osv. Tyvärr han vi bara se 5 race (2 motorcyklar och 3 bilar i racen) innan polisen kom, och det var slut med det där. Då Anna och Tomas ville hem, fick vi så snällt köra hem dem, och vi själva åkte till mcd och åt innan vi lade oss.

Idag vaknade vi ganska sent. Skönt. Vi låg och myste ganska länge innan Tony ringde och ville ha med oss till Viared där det var utfärsäljning av kläder och skor. Fanns väl en hel del fina skor faktiskt! De mesta var lacoste, och kostade bara 300. Men jag kom ändå därifrån med tomma händer. Duktigt!
Så fort vi kommit hem åkte vi iväg till ica maxi för första gången och handlade och pantade flaskor från i början av förra året? :O . Det var ganska stort och så, men faktiskt inte alls bättre än city om jag får säga vad jag tycker. Även om det kanske finns annat sortiment på ica maxi. Träffade Jenny och Jesper där, och Jenny fick vägleda en hel del eftersom hon jobbar där.
Åkte hem igen, och efter någon timme blev det att mamma kom och vi skulle handla. Också på ica maxi. Mamma tycker inte heller om affären speciellt mycket. Blir nog city knalleland i fortsättningen för vår del :)

Om runt 15 min kommer Jonna och vi drar iväg till sätila och strömma igen. Faan vad trött jag är på skiten nu.. Men det blir ju i alla fall 2 veckors praktik nu på Stall SÅ tillsammans med Carro! :D Ska bli naaajsigt! :)


Orka att folk ska bil helt hysteriska för sådana saker? Hjälp alltså. Stackars barn.


lista

Namn: Ida Nilsson
Vad gjorde du igår kväll? lade mig hyfsat tidigt
Hur många hamstrar har du haft? haha inga. marsvin däremot :P
Kan du gå ner i spagat? haha. skulle ni vilja se va?
Vad ska du göra i kväll? till gisslaved?
Vad ska du göra i morgon? det beror på. men till skolan ska jag.
Senaste inköp:
åh, tröja på gina :)
Senaste film: pearl harbour med j:orna
Vad har du i ditt fönster? beror på alla ställen jag bor..
Tycker du om att cykla? om inte är några backar så, ja. :P
Vem sov du över hos senast? Claes
Vem sov över hos dig senast? Claes
Vem pussade du på senast? Claes
Vad ska du göra nu? Byta om, antagligen ta bussen in till stan och möta Frida
Vem träffade du sist? Claes
Vem skulle du vilja träffa nu? Jaadu. Ingen speciell tror jag?
Sjunger du i duschen? vem gör inte det?
Vem ringde du senast? mamma
Hur länge sov du inatt? inte många..
Vad gjorde du för tre timmar sen? ingen aning. pussade på claes kanske?
Vad skulle du vilja göra nu? gå på ife
Har du badat i år? bara utomlands
Tidsfördriv? internet och tv brukar vara bra om man inte har ngt att göra :P
Vad heter du just nu på msn? -       Ida Nilsson
Hur många syskon? tre
Kär i någon just nu? ja då. det är jag.
När är du född? I januari
Var bor du? Borås och Sätila
Nuvarande hårfärg? Blont.
Riktiga hårfärg? Blont.
Ögonfärg? blåa
Vad läser du för bok nu? ingen
Humör just nu? stressad
Vad har du för parfym idag? armani
Vill du ha barn? vem vill inte ha barn?
Piercingar? öronen, naveln, tragus
Tatuering? svanken
Hur många Converse Allstar-skor äger du? två
Skostorlek: 37-38

Lite av allt möjligt

Usch vad jag hatar att inte kunnat uppdatera bloggen varje dag..

Men i förrgår kom C, vi åkte till Jesper snabbt och sedan till mcd. Vi gick och lade oss ganska sent denna kväll eftersom vi båda två skulle upp tidigt. Eller i alla fall han :P
Det blev fredag och det var dags för gbg horse show. Var nere i gbg lite efter halv tio, och hann igenom mässan innan vi satte oss och kollade hoppningen. Svante blev 2:a vilket naturligtvis är helt klart godkänt. Sedan var det lite mer hoppning och dressyr såklart. Vi satt och kollade och gick på mässan i omgångar. Skulle haft ett par jodpush, men jag struntade i det. Får följa med mamma till stan en annan dag. För sånt har jag inte råd med själv. ;)
Hade en riktigt bra dag, och kom inte ifrån göteborg förrän vid halv 8 tiden. Tack J och J för en trevlig dag :)

Åkte hem till C, och vi möttes helt perfekt faktiskt :) Åkte direkt hem till mig. Vet att han egentligen inte tycker om att köra på min grusväg, men det får gå.
Senare på kvällen sitter vi och äter popcorn och han sätter i halsen. Sticker ut i köket och har svårt att andas. Han fick lägga sig en stund, han blev ordentligt yr, blev kallsvettig, fick ont i huvudet av syrebrist och försökte gå och spy. Tydligen fungerade inte det heller, så han fick ta en ibumetin, och lägga sig. Tyckte så synd om honom.
Jag hade skitsvårt att sova sedan eftersom han andades så oregelbundet och hade sagt till mig redan innan att jag skulle kolla om han andades på natten. Blir man inte rädd då? :/ När jag äntligen somnat fick han svårt att andas och fick kippa efter luft. Vaknade tidigt på morgonen och kunde inte somna om. Har sovit riktigt dåligt inatt.
C funderade på att kanske åka upp till sjukhuset, och jag sa att det gäller att prioritera. Han tyckte tydligen det var viktigare att byta tillbaka till sina gamla fälgar istället. Suck, killar säger jag bara.

Förhoppningsvis blir det att åka till Gisslaved idag. Får hoppas vädret håller i sig och det slutar blåsa. Men nu har jag tagit en dusch och funderar på att ta en långpromenad med vovven om jag hittar ett par BRA skor.


.

Den här fucking bloggen funkar aldrig när man som mest behöver den och vill skriva av sig känslomässigt. Vad fan ska man annars ha den till?! Åh.. Skitblogg.

Home sweet home

Började dagen idag med stalltjänst. Fick bara 1 signatur idag också, därför att jag ville öva mer för att vara säker. Vill inte ha signaturer för saker jag inte är så haj på?
Sen tycker jag att folk tjatar lite för mycket att Lena är petig. Jag menar, hon gör det inte för någon annans skull än våran egen. Hon vill att vi ska gå ut i arbetslivet och kunna göra allting rätt och dessutom snabbt. Vad är det för fel på det? Okej, jag vet att hon kan vara liite för petig ibland, men hon skäller inte, hon bara talar om att det KAN vara bra att veta..?
Sedan hade vi naturkunskap, och vi fick jobba på för att bli klara eftersom vi trodde att vi hade 1 till timma på oss, vilket vi visst inte hade.
Gjorde mig mycket snabbt iordning, och sedan kom pappa och hämtade oss. Verkade ganska lugnt mellan oss ändå. Han släppte av mig på polisstationen och jag fixade allting där, vilket inte tog mer än 3 minuter ungefär. Tog mig en tripp till Viskastrand och Kicki, innan jag gick till pressbyrån en stund och pratade med Assar. Hade ju såå mycket för mig? Eller inte. Mamma kom sedan och hämtade mig i stan.
Sitter nu hemma och har kollat på ngn film på tvn. Jävligt bra var den. Men nu kollar jag the hills på mtv. älskar sådana program ^^ Varför verkar alla så lyckliga där? Fejk kanske? ;)

Blir att ta det lugnt nu tills C kommer och hämtar mig. Sen blir det gbg horse show imorgon med Jonna och Jennipher. Ska bli skojigt naturligtvis :)

Irriterad

Hela eftermiddagen/kvällen har jag och Jonna varit inlåsta på mitt rum. Vet inte varför, men har inte kännt för ett dugg. Blev förbannad på en viss person idag två kanske man ska säga, och det har gått ut över alla känns det som. Dessutom har jag knappt någon röst kvar efter allt skrikande. Vet heller inte om det löste sig. Jag kommer i alla fall till polisen imorgon, och det är det viktigaste. För dit ska jag fan. Och hur det går sen får vi väl se då.
Allt känns bara hemskt och jag är endast på gråt/"skrika av sig alla kina känslor" humör. Fattar inte ens varför personer ska vela så jävligt, så det går ut över andra. På riktigt!
Antar att det bara är att se glad ut imorgon när pappa kommer och hämtar mig. Smile and be happy för fan!

Lilla underbara Coccen!

Vi hade häst med Agge efter lunch. Gick ner i stallet och skulle utrusta hästar för olika grenar. Blev väl nästan som en tävling där ett tag, eftersom vi på 15 min skulle borsta, knoppa, utrusta osv. Jag, Emelie, Linda (och Anneli) hade Isaac, och han blev lätt den vackraste hästen i alla grenar. Shit vad fin han blev i mina slarviga knoppar och allt :)

Sedan var det ridning, och jag fick Coccen. Vi red lilla rundan innan vi gick ut på gärdet och galopperade. Det var inte en enda häst som INTE bockade kan jag tala om. Men det var mysigt. Coccen var underbart glad idag. Han sprang fram hela rundan och bockade/sparkade bakut en hel del på gärdet. Han var så lycklig! När vi kom tillbaks till stallet svampade jag av honom och sådär. Stackarn var varm, men han är glad i sin nya box. Tror han är allmänt lycklig den hästen!

Nu är det lasagne om en stund, tänkte gå och ta en snabbdusch och njuta av min "vackra" bonnabränna efter ridningen!

Förmiddag

Det hade väl inte gått så värst bra för lilla Jennipher igår, eftersom hon trillat med cykeln på väg till Härkila. Nu har hon både uppskrapade ben OCH ansikte. Hon är inte speciellt vacker, stackarn.
Annars blev det att sitta och äta ostbågar på kvällen med Jonna framför våra datorer och spela sims. Jag förstår verkligen folk som blir databeroende. Det är hemskt! Vi satt uppe till runt 12. Tänkte jag skulle vara duktig och skriva ett inlägg då, men då fungerade inte bloggen, så orkade inte anstränga mig speciellt mycket.

Hade stängt av klockan i sömnen som vanligt, och vaknade när Jennipher låste sin dörr. Snacka om att man vet att man måste gå upp om man endast vaknar av att just Jennipher låser sin dörr.
Hade idrott första timmen, brännboll. Hur kul är det på en skala? HATAR verkligen brännboll. Känns som när man var jätteliten och spelade på målsrydsskolans grusplan. Kommer aldrig glömma den gången Lallo skulle skjuta och slog ner sig själv bakifrån i vaden med "dasslocket, även kallat tjejracket" fy fan vad vi skrattade. Och dessutom alla våra brännbollsturneringar. Det var tider det. Då kan man strejka lika mycket som jag gjorde från idrotten idag :)
Sedan hade vi det "efterlängtade" provet. Och Carro ljög inte. Provet var på 10 sidor. Jag trodde jag skulle dö. Maassa ord, bokföring- balansräkning- resultaträknings- och faktura uppgifter. Jag och matte går INTE ihop, och kommer aldrig göra det heller.
Så nu är det ingen lektion förrän 12.10, och jag och Jonna sitter inne på rummet. Undra vad vi ska ägna våran timme till innan lunchen? (A)

Snällt..?

Fick ett så gulligt meddelande häromdagen..?

"Såg din kontaktannons på nätet... Jag är en normal tjej som söker efter någon att göra lite udda saker med, tex onanera och titta på snöslungor samtidigt som man stoppar stjärten full med frysta kyckliglår, det är mysigt. Jag brukar även ligga med trafikdöda djur och ta kort på förbipasserande, dem brukar se så förvånande ut, det är skojigt. Fredag kvällar gör jag oftast två varma mackor. En äter jag och en kallar jag för slyna och sen ligger jag med den. Gillar myskvällar, är ofta ute och går med min lama tax som heter Siv-Göran. Gillar även att springa naken med en dildo i munnen och tallkottar i armhålorna samtidigt som jag tittar på dåliga westernfilmer från 70-talet. Om du har liknande intressen kan vi kanske träffas och prata lite..."

Tyckte den var lite.. Aa.. Känner inte igen någon av oss, men jag vet inte. Tur är väl kanske det. haha.

Hemska spel

Idag har det varit en tråkig dag. Har bara haft klassråd och svenska. Kändes väldigt tråkigt. Onödiga dagar, dem kan väl istället lägga ihop allting, så vi får sluta tidigare? Iof slutar vi redan den 4:de i år, men ändå. Dessutom har jag för mig att vi bara får 9 veckors sommarlov? Väldigt snålt tycker jag. Jag får ju inte en enda vecka ledigt i sommar. :( Känns förjävligt.
Annars har dagen bestått av att spela sims 2. Shit, skulle aldrig installerat skiten. Har inte spelat på flera år, och jag orkar inte bli fast igen. Skulle ju "bara" spela en liten stund.. Jonna blev likadan, och jag får se till att lägga av med det innan Jennipher blir alltför ensam. Högst 1 timme per dag. Kan jag lova mig själv det?
Nu är Jonna och Jennipher iväg en stund. Länge sen dem två var iväg någonstans själva.. Jonna var väl lite trött, men hoppas det gick bra ändå. Och naturligtvis bra för Jennipher som provrider!

Sen blir det massa plugg. Tror jag ska börja redan nu. Eller snart i alla fall. Carro sa att provet varit på 10 sidor. Inte direkt vad man önskar..
Fick också reda på mitt betyg i samhällen som blir slutbetyg VG. Vet inte om jag är så nöjd med det egentligen med tanke på att jag bla. har fått alla rätt på 1 av proven.. Men, men. Det är sådant man får stå ut med.

Nja, ringa mamms nu! :D


Lista

För ovanligheternas skull ska JONNA få svara på lite frågor om mig :P

Har du pojkvän/flickvän? Ja, Claes ska väl föreställa det ;)
Är du kär? Självklart! :D
Hur tidigt stiger du upp? När Jennipher kommer och låser upp dörren vid 7:10 
Vem/vilka vet mest om dig? Jag, Jennipher och Camilla tror jag
Gillar du att slåss? Beror väl på... När någon förtjänar det gör hon väl det
Vad ska du göra ikväll? Plugga på småföretagande provet. Möjligtvis kanske jag sover här med..
Har du utländska föräldrar? Helsvenska båda två
Var har du ont? Ingenstans vad jag vet. Möjligtvis lite i fötterna från förra veckan kanske?
Är du bra på att måla? Har sällan sett henne måla...
Vem kramade du senast? Claes kanske?
Vad längtar du till? Claes och Mira?
Vad heter dina husdjur? Calvados " Mira"
Har du körkort? Nej, den grisen. Men efter sommaren så ;)
Favoritgodis? SALTA NAPPAR!
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska, helt klart
Sparare eller slösare? Beror väl på vad det gäller.. Men gäller det kläder från Gina så är hon en slösare (:
Bio eller promenad? Promenad tror jag. Det är mys (: Det blir det många av här på veckorna iaf
Är du kittlig? Nej inte vad jag har märkt under tiden jag bott ihop med i henne i 3 terminer..
Rädd för insekter? Inte rädd kanske, men hon gillar dom inte
Anser du att du är stark? Tror jag inte, men hon är ju inte klen om man säger så :P Mycket starkare än mig. Men det är det ju många som är :P haha


God morgon!

Jonna sov inne hos mig inatt. Tror att vi somnade ganska tidigt efter lite prat för att vara vi. Sen kommer det alltid upp diskussioner om mina stjärnor i taket. Tänk den kvällen jag fick mitt enkelrum och skulle sova, och märkte att någonting lyste som prickar i mitt tak. Först trodde jag att jag blivit crazy, men det visade sig vara små, små självlysande stjärnor. Och deras charm och Jonnas tjat så har det blivit att jag har kvar dem.
Jennipher kom och "väckte" mig och Jonna imorse, sedan kom även Carro. Satt i matsalen ganska länge. Känner mig ganska dum för att jag aldrig tar sovmorgon när man väl har, men å andra sidan får vi då ingen frukost. Jobbigt läge..
Så nu ska jag ta mig en tripp in i duschen. Sedan måste jag och Carro ringa vårat APU ställe som denna gång inträffar i kommande 2 veckor på Stall SÅ. Får hoppas detta ställe följer våra förväntningar. Så jag förvarnar er redan nu, finns det ingen nätuppkoppling, kommer bloggen heller inte uppdateras. Men det återstår ju och se. Denna veckan blir det vanligt mycket bloggande i varje fall :)

Annars blir det väl en promenad idag. Vet att jag inte gör det så mycket för motionens skull. Det är jätte mys att vara ute och gå, speciellt när det är såhär fint väder. Sen blir det massa plugg då det är prov i småföretagande imorgon. Fattar ingenting av det, så jag hoppas på en trevlig stund med mina papper :P

Lite bilder


La pizzaria Sätila
image112


Omgivningarna runt skolan.
image113

Min fotoplats
image114

Panoramabild över en liiten bit av skolan en bit ifrån
image115

August den "lille"
image117

Eftermiddagen

Blev att knappt göra någonting idag på teori lektionen i ridningen. Skulle läsa ngt, men blev fast hos Charlotte en stund, sedan Stefan en stund. Fick också reda på att Clown förhoppningsvis är såld. Känns bra faktiskt att han får komma till några som kan ge han all den tid han behöver som han inte kan få här.
Skinkpaj lät inte så gott heller, så vi traskade bort till Sätila och åt pizza. Väldigt gott om inte onyttigt :P Men vi gick dit och hem i varje fall, och dessutom genom härkila, vilket är längre än de 3 km in till Sätila. Gick sedan in i stallet och kikade in den nya hästen. En ardenner till för körningen. Hästen var nästan 1.70, vilket man inte är så van vid när det gäller sådana grova typer. Birk kommer se ut som en liten bebis jämte sin nye vän, som förresten heter August ^^
Har varit med Jonna nästan hela eftermiddagen. Vi har det mys ihop, ändå vet jag inte om jag vill bo i 2 rum nästa år. Har skitsvårt att bestämma sig. Vad ska man göra? :S

Blogg är konstigt som vanligt, men bilder kommer ut senare.

Härligt!

Vaknade ganska utvilad imorse ändå. Kanske är det för att solen faktiskt skiner fortfarande, och man blir mycket piggare då! Hade arbete med häst med Johnny och vi har nog bara 1 eller 2 timmar kvar, sen är vi klara med vårat skitarbete. Känns mycket bra! Sen hade vi naturkunskap, och jag skrev 2 sidor. Känns bra att överlåta resten till dem andra sen. haha. Skämt åsido, men kände inte för att fortsätta med det. Dessutom spelar det ingen roll vad jag får för betyg på den, eftersom jag redan har ett säkert VG.
Nu har vi håltimme IGEN och väntar på 2 timmars teori i ridning och körning grundkurs. Vi sitter några stycken utanför skolbyggnaden på bänkarna som äntligen kommit ut! Skulle kunna sitta här ute hela dagen känns det som. Underbart väder. Hoppas på att det håller i sig hela sommaren, och enligt Carro ska det bli den varmaste sommaren på 50 år.

Tog ett litet kort på min utsikt här jag sitter och skriver min blogg. :) En liten del av min fiiina skola!
image111

Sanning

Det handlar inte alltid om hur man ser ut, utan hur man beter sig.
Det handlar inte om hur många vänner man har, utan om vilka som alltid finns kvar.
Det handlar inte om vad folk tycker om en, utan om vad man tycker om sig själv.
Och det handlar inte om att få den alla vill ha, det handlar om att få den man själv vill ha.

Sömnlös

Gick för att sova lite efter 21. Kändes underbart, men det blev väl preciiiis som vanligt. Att gå och lägga sig en hel del timmar efter. Fattar inte hur det kan vara så svårt att bara följa vad man sagt?
Men antar att det är som Jonna säger: "det kostar att ligga på topp och vara den alla vänder sig till när dom har problem" I guess so..

Jobbdag

Orka att blogg ska vara så trögt jämt och inlägg bara försvinner.. Men jag får väl om ett snabbt då för att förklara om min dag litegrann..

Vaknade tidigt idag, runt 6. Kunde somna om efter ett tag, men vaknade igen vid halv 9. Kunde inte somna om, så jag och mamma låg och pratade och skrattade till kl 9 då jag började jobba.Idag har jag och simon gungat i 2 timmar! sen har vi ätit, läst saga, kollat film, lyssnat band samtidigt som simon vilade ryggen. även duschat och sen fick simon hjälpa pappa lite med högtryckstvätten. Sen kom ju Frida och lämnade av polkagrisar eftersom hon varit långt upp i landet den grisen.
Jobbade 9 timmar, helt okej dag faktiskt.

Efter jag slutat fixade jag det sista med tvätten, gick sedan ut och spelade fotboll med brorsorna. Saknar det så jävla mycket ibland. Synd att det inte finns ngt lag här i närheten, för då hade väl jag börjat spela igen..
Blev tyvärr avbrutna av bilen som förde oss till strömma.
Så nu sitter vi här, jag, jennipher, carro, jeanine och patricia och kollar parlamentet. Vi måste ju förbereda oss ;)

Lista

Ditt fullständiga namn: Ida Camilla Nilsson
Längd: 1,61½
Familj: mamma, pappa, 3 lillebröder, vovve
Födelsedatum:
900109
Hur bor du & med vem/vilka: på vardagarna är jag på strömma, på helgerna hemma i målsryd med familjen eller på trandared med älsk.
Sysselsättning:
går i skolan.
Spelar du något instrument: nej
Vad vill du ha just nu: sommar
Vilka sjukdomar har du: ingen.
Fobier: en hel del.
Har du körkort: nej, inte än.
Åsikt om jultomten: jaa du.. duger skitsnack? ^^
Vill du gifta dig: åh. ja det vill jag nog.
Gillar du dina svärföräldrar: svärföräldrar och svärföräldrar men.. JA!
Din hårfärg: blond
Har du glasögon: nepp
Hur ser din plånbok ut: svart, med alldeles för lite fack för kort! 
Favorittv-program: svårt eftersom jag nästintill aldrig kollar tv.
Vad köpte du senast: fika.
Hur mycket pengar har du: haha. jaa du. det var en bra fråga!
Hur svarar du i telefonen hemma: svarar nästan aldrig hemma, men.. Ida.
Senast kramat: claes
Vem sov du hos senast: claes
Stjärntecken: stenbock
Ögonfärg: blåa
Kall favoritdricka: det beror på humör..
Varm favoritdricka: varm oboy
Alkoholhaltig favoritdricka: orka välja?
Säger ofta: typ
Saknar du någon: nästintill alltid.
Du fikade senast: idag i knalleland med c, h, j och j.
Senast sedda film: the eye
Hur känner du dig nu: ganska trött och velig. som vanligt.
Kan du laga mat: skulle jag väl kanske inte påstå, men måste jag så. vill kunna!
När och varför grät du senast: oj.. kommer jag inte ihåg.
Dagens låt: det får bli min och sofies låt yves larock - rice up.
Antal kuddar i sängen: har många sängar..?
4 Bästa platser på jorden: det finns många.. 'drömmer'   
Favoritrestaurang:
 Georges
Favoritfika: inte så förtjust i just kakor, så.. kladdkaka!
Favoritgodis: lakrits.
Favoritmat: åh. snabbmat? :O
Kammar håret: oftast på morgonen.
Ogillar mest hos folk: oärlighet.
På Lördag ska jag: förhoppningsvis ha någonting inplanerat.
Skonummer: beror på skor, men.. 37-38.
Tror på evig kärlek: låter bra, man kan alltid hoppas.
De tre dyraste utgifterna denna månad: fritidskort, hemlighet med jennipher, mat.
Stockholm eller Uppsala: sthlm
Vad sålde du senast: min ipod. till jennipher.              
Vad skulle göra din dag:
tänker på någonting, men som aldrig kommer inträffa. inte idag iaf.

Tröttsamt

Blir så trött på att behöva säga nej till personer/saker pga det största delen ha problem att ta sig till platser. HATAR att behöva bo här. Det tar inte mer än runt 10 minuter med bil, men att behöva gå till buss och busshållsplatser tar lång tid. Dessutom går bussarna knappt alls, och det stör mig mycket!
Min största fruktan skulle vara att folk tror att jag inte VILL ut. För det vill jag fan mer än någonting annat. Tro att jag allvarligt hellre sitter hemma? Usch, den tanken får mig bara på dåligt humör.

Det är precis som det brukar.
Personer frågar om man vill med och nyckeln lämnade jag hos Claes eftersom det var onödigt att jag har dem trodde jag pga jag inte ska dit mitt i veckan nästa vecka. Så ingen dricka. Niice. Och då självklart bussarna. Går bara 1 gång i timmen och det blev sent om jag skulle hinna duscha. Dessutom är det jobb imorgon och eftersom bussarna inte går mer än 1 gång i timmen kommer jag inte hem sent om jag nu ska hinna upp till Norrmalm också. Så jag har konstaterat några saker.

- jag ska flytta närmare stan.
- klara mitt körkort så man kan åka direkt.
- ta kort snart så jag kan fixa nytt legg och KUNNA gå på krogen. vilket går ut på fredag.
- lära mig själv och mina vänner att kunna planera och i tid!

Mitten av helgen.

Hade vårat nationella prov, jag och Jonna igår förmiddag. Eller snarare morgon för vissa ;) Efter det hann jag göra mig iordning lite snabbt, sedan blev det färd till Borås. Var med mamma och handlade innan jag åkte till Claes för att fördriva tiden litegrann. Tog sedan bussen till centralen och mötte Sofie. Vi satt på mcd i 2 timmar innan vi ens begav oss ut på shopping. Hade väl en hel del att prata om :) Vi gick i stan och knalleland och kikade lite. Åt också glass i solskenet och pratade på torget. Myys :) Vid 6 skulle hon tyvärr ta tåget tillbaka till Lidköping och vi satte oss där en stund och tjatade också. Snacka om att vi pratade.. men. vi är ju bara tjejer ^^.
Åkte hem till Claes och väntade in honom. Kollade såklart HV, och som vanligt får man liksom ett "hej" sen en suck, ett leende, ett skakade huvud och en puss.
Tyckte matchen var flängig. Det syntes att HV hade så mycket känslor att det liksom bara blev en hel fight av matchen. Inte bra spelmässigt, men vem tackar nej till en match med mycket känslor? :P
Hann inte se klart matchen eftersom vi skulle till mcd och käka med Jesper och Hampus. Blev ganska besviken, men det fick gå. Johan ringde ju sedan och grät ändå, och jag förstod ganska snabbt att HV tagit SM-GULD! Weeii!!
Åkte hem och lade oss ganska tidigt. Claes skulle kolla någon "skitbra" film som han sedan ändå somnade till :P

Imorse vaknade båda två halv 8 (!). Tror vi båda vant oss vid att gå upp tidigt nu igen.. Men vi somnade om och kl 12 åkte vi iväg till knalleland med Jenny, Jesper och Hampus. Dem shoppade litegrann och sedan satte vi oss och tog en fika på en timme eller så. åkte sedan och handlade en massa. Efter en stund åkte vi hem och satt och tjötade på balkongen. Såå underbart fint väder! Herregud, vad händer med Borås?!
Men nu är jag hemma. Tog en liten tripp på Rasses nya EU-moppe, men den var visst inte påställd än, så kunde inte tanka skiten.. Tänkte tvätta nu, sedan får vi se vad som händer. Kan väl hända att det blir en sväng in till stan senare.


Ändrade planer

Jag tror jag har lärt mig en sak. Eller jag har nog alltid vetat om det, men nu är det fan dags. Jag ska ALDRIG mer säga vad jag SKA göra. Inte till någon! Bättre att vara stolt när man gjort någonting bra istället. Det varken städning eller förflytta ridsakerna idag. Däremot duschade jag istället och städade i min garderob. Inte så ofta städningen där blir av heller, så det får jag väl vara "stolt" över då. haha.

Nu blir det sängen om en stund. Upp tidigare än vanligt imorgon iallafall. Gäsp.


Sprungit iväg

Kunde väl inte direkt säga att maten kunde kvittat idag. Usch vad jag var hungrig. Inte ätit sedan jätte länge..
Jag, Jonna och Jennipher satte oss sedan och kollade på Pearl Harbour. Älskar verkligen den filmen. Den känns inte så lång som den verkligen är. Bara när man kollar på klockan efteråt och märker att den liksom är halv 8. Ska aldrig kolla den filmen ensam har jag lovat mig själv. Skulle lipa sönder ju..

Upp med ridgrejerna till hygien nu det måste bort. var lagom rädd när Christina var utanför mitt hus! sedan börja städa. Vet inte om jag känner för att vara ordentligt noggrann idag. Men tror inte det. Klockan har rusat iväg och jag vill lägga mig tidigt idag. Imorgon är det ju muntligt nationellt prov. Ingenting jag ser fram emot direkt! Usch.
Kommer inte uppdatera någonting imorgon, i alla fall inte på eftermiddagen/kvällen. Åker hem redan halv 9 imorgon, då borde vi vara klara. Därför måste jag duscha på morgonen imorgon vilket är ytterst ovanligt. Sedan åker jag in till Borås och möter Sofie. Får väl se hur länge vi "orkar" shoppa, hon kanske hinner träffa C en stund, tror hon skulle bli glad då. :) Förvänta dig ingenting, så du blir besviken! Sen får vi väl se vad som händer. C skulle ta ut bilen idag, så antagligen blir det väl inte att sitta hemma i varje fall. Det återstår och se.

Nja, städtime! Jennipher är duktig och har redan börjat inne hos sig!

Music on. dunk dunk.


The day after tomorrow

Så fort jag kommit till Göteborg igår började det att regna, så det var en himla tur att jag hade vinterjackan, annars hade det inte funnits luva!
Mötte Tommi vid centralen någon gång vid 6, sedan åkte vi runt massa i stan för att hitta parkering. Vi kunde inte bestämma kafé till en början, men det blev café bakgården, eftersom det var det enda stället med parkering. Och vilka satt inte där inne om inte Kicki och Azzar? Satt alla 4 en stund och pratade, snarare nästintill 2 timmar blev vi sittande. Blev inte så mycket pratande för mig och Tommi, men det får vi ta en annan dag! Det var trevligt med annat sällskap också! :)
Sedan åkte jag hem till C och kollade på HV matchen. Och jävlar vilken match säger jag bara! Målen gick hru snabbt som helst för HVs del, och både jag och Johan var överlyckliga. Yee, 7-3 blev det, Linköping var helt slutköra och släppta till och med in mål i powerplay. Dååligt eftera att lett med 2-0 måste jag säga. Men strunt i det nu, imorgon ska de vinna SM-GULD! :D

Idag gick jag upp ganska så tidigt, diskade och sånt innan jag åkte iväg på äventyr. Var hemma kl 1 på skolan, och kl tjugo över var det nationellt prov. Får väl se hur det gick, men jag skrev i alla fall om min och Kickis resa i Korfu :D 


Smart Ida

Känns ju bra att man är så himla glömsk.. Glömt min skinnjacka hemma, så blir det få ha på sig sin vinterjacka idag :O Det som är så fint väder! Aja, whatever. Det är mig vi snackar om.

Härifrån.

Hann göra klart min egen del på årsredovisningen idag. Jag hade inte mycket att göra, men hjälpte väl till alla på sina håll! Dags att lämna tillbaka riskkapital också. Dessutom bör vi sälja klart våra produkter. Och som jag antog, mycket stämde inte, men vi kom på en del som skulle skrivas in i bokföringen. Även om man inte tycker det gör någonting att man har mycket mer på kontot än det borde vara ;)
Vi hade sedan hästkunskap med Agge, och vi skulle utrusta till olika grenar. Inte speciellt svårt om man säger så. Nästa onsdag blir det att utrusta med tanke på de olika grenarna med varsin häst/grupp i stallet. Ska bli nice :)
Blev heller ingenting av ridningen, Charlotte tyckte jag skulle ta det lite easy. Sen ringde Jonna och frågade om jag ville med till Dunevad och köra eftersom Barbro ville ha full bil, men det blev inte så. Jag stod och diskade, och dessutom är alla mina ridkläder inte uppe i hygien än, och är nerpackade i mitt rum. Som tur är, så kommer vi åka dit på våra egna körlektioner sedan också :) Att köra travhästar är lite annorlunda än våra stora bamsingar till oldenburgare/fullblod som faktiskt är ordentligt grova och vår allas nordsvensk.

Istället blir det att få ta det lugnt, tänkte gå upp med ridgrejerna till hygien. Får gå i omgångar.. Sean ta bussen till Göteborg och byta till Borås. Känns lagom onödigt, men västtrafik är som dem är.
Tommi ringde häromdagen och ville ses, så ska väl ta en fika på stan i en timme eller två. Sedan hem till min sjukling som inte mådde alls bra igår :(
Känns bra onödigt att ta med sig engelskaböckerna till nationella imorgon eftersom det ändå inte finns någonting att öva på, och fanns det nu det, så hade jag inte gjort det i alla fall. Jag känner mig själv, mycket väl till och med!


Morgon.

Igår satt vi och kollade på house på kvällen. Till slut var det bara jag och Jennipher kvar. Så efter ett tag slank även vi iväg, och jag nådde mitt mål med att lägga mig innan 23! Känner mig skitduktig :P
Dessutom gick jag upp ganska tidigt idag och var färdig när Jennipher hämtade mig. Åh, herregud. Kände inte direkt för idrott på morgonen. Mest för mina fötter kan jag medge som har brännblåsor och är blodiga på vissa ställen. men också för att min kropp fortfarande inte är speciellt fräsch sedan jag trillade av. Fattar inte varför det ska hålla i sig så länge?! Hade ju tänkt att jag skulle "träna bort" det onda, men det verkar mer ha gett skada.
Men, men. Nu ska jag packa iordning lite saker som ska med till Borås, sen blir det 2 timmars småföretagande. Ser INTE fram emot detta. Behöver sälja såpass mycket mer + avsluta vårat bankkonto. Sen måste vi göra den där årsredovisningen. Kan sätta vad som helst på att pengar och sålda varor inte stämmer ihop.

Wonderful.

Kicki har suttit med min blogg nu på eftermiddagen, och även om jag inte varit så duktig på att deltaga, så har jag i alla fall fått det teckensnitt jag vill ha. Resten har väl hon hittat på och gjort själv :P TAAACK!

Men annars så har vi bara haft svenska och projekt. Tråkiga och onödiga lektioner om jag får säga det själv. Efter att vi slutat gick vi och åt lite, sedan gav vi oss iväg på en promenad. Den tog väl runt 1½ timme, och nu har jag lite ont i mina fötter. Dumt att man går med converse tror jag, även om det är världens goaste skor!

Nu sitter jag, Jennipher, Carro, Jonna och Linda i pentryt och snackar om våra projekt. Vill inte ha någonting alls! :( Kommer inte på någonting som jag vill ha till 100%. Någon som har några förslag? ^^

KickiLiiten

Japp haha jag är i farten och invaderar Idas blogg. Håller på att ändra hennes blogg, ja vet inte blir de bra tycker ni? Ida är så bra på att säga hur hon vill ha de nämligen, eller inte =) Så ja får ju ta min underbara fantasi som inte finns och fixa ändå. Hoppas hon blir lite nöjd iaf! Säg till om ni märker något jag missat!

smått och gott.

Igår kom Jennipher tillbaka, och det var så skönt att se henne igen :) Vi gick ut och gick. Vi gick till Sätila och tog ut pengar, postade brev och köpte massa chips, dip och annat gott! Vi var inte sena att efter den 6 km långa promenaden unna oss en massa gott! Sen fick vi väl ganska mycket bevis på att Jennipher är väldigt blond ibland.. haha. Men det tar vi en annan gång.
Jonna kom ner på senkvällen, vi satte på step up osv sen sov hon är hos mig. Vilken tur jag har, Sofie! :D Satt och hittade massa filmer igår på nätet ju. Dem skrämmer skiten ur mig, ändå är man så nyfiken!

Idag började vi med stalltjänst med Lena. Var väl inte direkt det roligaste, men det funkar. Det är iaf roligare än massa andra tråkiga teoretiska ämnen. Orkar inte med dem..
Splitsade grimmskaft, vilket faktiskt gick ganska okej. Dem var inte världens snyggaste, men å andra sidan var det första gången någonsin, och jag fick iallafall en signatur i mina papper! :)
Nu har vi hoppat över skolrådet busiga som vi är, och äter gott och kollar fortsättningen på step up. Måste kolla på den på riktigt snart igen. Det var jättelänge sedan sist. Minns den ens knappt..


Snackis.

Denna dagen har fullkomligt rustat iväg! Efter att vi kommit fram till Strömma gick vi direkt till matsalen och åt pannkakor. Inte direkt det jag var sugen på, men det funkade. Var meningen att jag skulle börja packa upp sedan (vilket tog typ 2 timmar sist) men det blev inte så. Telefonen ringde stup i kvarten, och det är inte förrens nu jag inte pratar längre. Plingade en del på msn också, och hur lätt är det då att man blir sittande här? Aa, tjena. Man kommer aldrig härifrån.
Men nu kommer Jennipher om 20 minuter, och vi ska gå till Sätila och ta ut pengar tänkte vi så jag kan få min växel :) Dags att börja packa upp nu känner jag. Jobbigt att behöva koppla in tvn och allt igen *suck*
Bränna en ny skiva också att lyssna på samtidigt. Yees.

Tro det eller ej.

Klockan har redan hunnit att bli mitt på dagen. Gjorde mig lite god frukost och satt samtidigt och tittade på klipp på nätet om folk som varit med om olika saker med andar. Det var riktigt illa. Kan inte förstå att folk fortfarande inte tror på sådant, trots att det faktiskt finns bevis. Men inte ens när det finns på film gör dem det..

Jag gick sedan ut med hunden som svansade runt mina ben hela tiden. Gick samma sväng som jag gjorde igår, och det var riktigt skönt. Pratade med Jennipher i telefon hela rundan, det blev lite extra bra då. :) Mira lyssnade lite extra bra idag också, och det är naturligtvis skönt. Hundar lever sina egna liv ibland.. Fattar inte att hon fortfarande kan ha energi kvar när man gått en runda på över 1 timme? Hon har kondition den lille :P
Kom hem och gick direkt in i duschen och började sedan packa ihop alla mina grejer till Strömma. Det ligger saker överrallt och har inte med mig lika mycket till skolan som jag hade med mig hem för över 2 veckor sedan, så har väl glömt en hel del.. Men det får vänta tills nästa vecka i så fall. Det löser sig alltid :)

Nyvaken.

Låg och var vaken ganska länge igår. Tror jag sade godnatt till Sofie runt halv 2 tiden? Sen började det här hur man ska sova, åt vilket håll man ska ligga osv. för att inte se ut genom dörren som var tvungen att vara öppen då hunden var på nedervåningen. Jag lät lampan vara tänd, och somnade i alla fall innan 2.

Mamma kom in i rummet tidigt imorse och undrade varför lampan var tänd, och efter att jag gett henne svaret var hon bara tyst. Det är tur att nästan alla i familjen varit med om saker, så man kan prata om det tillsammans.
Somnade om och hade just vänt mig om och kramat om den håriga lilla vovven jämte mig när Johan ringde. Satt uppe och pratade en stund och blev genast väldigt pigg. Miris också, som förresten ligger och gräver ner huvudet i täcket och sängen nu. Jag tror hon vill gå ut en liten sväng :) Men hon får allt vänta tils jag ätit frukost, sedan får vi se vart det bär. Kanske samma slinga som igår? Jag bara älskar att vara ute och gå här, det är mys att kunna gå hur långt som helst på en breddad skogsstig och att det ändå finns 100 riktiga skogsvägar att smita in på om man så vill det. Och där finns det på vissa kuperad terräng märkte jag igår. haha. Fy fan vad jobbigt det var :P
Så.. Om ni vill joina och gå ut och gå, så var inte sena på att höra av er, det är betydligt mysigare än att gå i stan :)

Rädd.

Suttit och tjatat på Kicki att hon ska nana, men jag själv lägger mig inte fan vad dum man är ibland. Sitter och pratar med Sofie på msn, óch räddheten är nästan borta. Den ligger och lurar, men verkar inte gå ihop helt. Säger jag nu och hoppar till som en idiot. :/ Fan, måste lära mig nu att sova mer hos mamma. Detta fungerar inte längre. Jag vill flytta, komma härifrån. Ska man behöva vara rädd jämt? Längtar inte direkt tills jag måste lägga ifrån mig datorn... Har varit med om en till sak inatt, och jag orkar inte sånt här. Funderade ett tag på att hämta hunden, men hon bara morrar ändå när hon är här inne, och det gör inte mig direkt mer bekväm.. Hoppas ni sover gott allihop.. :(

..

Somsagt så fungerar inte alltid blogg.se som det ska.. Kunde inte fortsätta lägga in de bilderna som jag ville.. Men de får komma en annan dag.

Fick lite panik då ingenting fungera, och bestämde mig för att gå ut med vovven i det fina vädret istället. Det var nog ganska dumt av mig, eftersom jag inte mår så värst mycket bättre nu. Har fått huvudvärk nu, vilket inte är vanligt att jag får. Dessutom är jag yr och mår allmänt konstigt. Var iof ute i 1½ timme och dessutom var det ingen långsam promenad. Vovven orkar väl inte stanna och vänta hela tiden! Gick iaf till Drared och tillbaka.
När jag kom hem hade mamma och dem gjort iordning en räk- och laxsallad, men eftersom jag inte tycker om lax i den tillagningen och inte heller räkor, så hade hon gjort en med kyckling till mig. Riktigt gott var det, även om jag inte hade någon riktig matlust..
Satte mig framför msn ett tag men slocknade ganska snabbt i sängen, och nu vill jag bara somna..

Varför tänker jag alltid mer på andra än mig själv? Varför kan jag helt enkelt inte säga vad jag hellre vill göra än att bli så velig? I andras ögon blir jag velig, istället för att se det från den goda sidan. Att jag inte vill att människor ska vara besvikna på mig.. Måste fan ta och rycka upp mig snart och säga som jag tycker och tänker! Hur börjar man?

Dålig helguppdatering.

Blogg cpar så mycket ibland att jag får utbrott...

Men i allafall, i fredags var det min sista dag på APUn, och det var faktiskt ganska sorligt. Dessutom var inte Ronja där, och jag fick göra allting själv. Men tror inte det var dumt det heller, Maria sa att jag var en skitduktig elev, och naturligtvis tar man åt sig av sådant. Men lyckan var fan inte långvarig. haha. Desiré slängde av mig, och dessutom var jag på väg av flera gånger efteråt i både galopp, bakutsprång och bockningar. Har vääldigt ont i min kropp kan jag lova. Landade rätt på ryggen och slog i bakhuvudet och axlarna, så allt tog väl lite smällar. Fy fan.
I slutet av dagen fick jag rida Ganja, någonting som ingen annan praktikelev fått göra. Hon var visst väldigt kräsen vilka som red henne, och i princip hade bara hon själv och hon som red in henne ridit henne. Så det kändes bra. Fick även se mina betyg direkt, och fick "Eleven har visat utomordentliga kunskaper och färdigheter under Apu-perioden". Naturligtvis nöjd :)
Vi åkte sedan hem och fick slänga mig in i duschen för att åka hem till Hampus och käka. Jag, Jenny och Kicki stod för maten, medan Claes, Jesper, Hampus och Alex stod för montering av ikeamöblerna. Åkte väl hem runt halv 1.

På lördagen åkte C ner till garaget, och jag började städa, damma, diska, moppa golv och annat innan jag åkte ner till stan med Ellinor eftersom jag är sååå smart och glömt alla mina jeans på strömma. :( Jag blev så förbannad, sur och besviken på mig själv. Också för att jag är så kräsen och alltså inte hittade några jeans :( Så det blev ingen krog för mig del. Åkte hem igen och köpte lite smaskens. Åkte ner till stan och köpte kina-mat och satte oss och kollade "the eye". Vet inte riktigt vad jag ska säga att jag tyckte om den. Budskapet var bra, men alltså filmen var ganska seg, och delvis långtråkig. Men okej var den helt klart.

Vaknade kl 10 idag, ganska tidigt för att vara oss, men.. Var  till hälften vaken då C sa: Fooder.. Igårkväll hade jag pratat en del på kvällen/natten när jag somnat och C kollade på film. Han hade inledit en diskussion med mig och jag hade sagt massa knas. Speciellt foder? Halv ranson? Jag visste att jag skulle drömma om allt det där jävla fodret, ensilaget och speciellt halmen! C, nu kom jag precis på anledningen vi pratat om!!
En bit in på dagen kom mamma och hämtade mig, och vi åkte runt lite innan vi kom hem. Rasmus en bra bit in på att få köra EU-moppe nu också ju. Grattis grattis skitunge..

Desiré
image107

Dåligt kort vid ej inspäng häst och longering innan uppsittning, men kolla in hästjävelns trav *drömma sig bort*




Tunga ögonlock.

Maräng"tårta" med grädde, hallon och blåbär. Väldigt gott, och man kan väl inte få nog :) Blev bjuden på oso idag också. Tror mina nära och kära vill få mig att bli ett fyllo. Haha. Har mycket bevis på det här nu. :P
Annars har dagen varit lugn, fått lite besök här och sådär. Nice nice.

Funderar på att vara ledig på måndag då vi har en "må bra dag" i skolan och ändå bara ska kolla på hundutställning. Jennipher förstärkte också mina tankar om detta.. Aja, vi får se. Tiden utvisar detta :)
Känns skittråkigt att åka tillbaka till skolan nu nästa vecka. suck. Dessutom har vi nationella prov på torsdagen som jag gärna hade sluppit. Men får se fram emot att jag åker hem på onsdagen och även på torsdagen efter nationella eftersom Sofie kommer på fredag :) Ska iof bli skönt att träffa alla på måndag alt. tisdag igen. Det är ju trots allt vår lilla "Strömmafamilj" vi snackar om. :)

Men nu har lilla Sofie ett inlägg att läsa and I will go to bed. Kolla klart ett program först som verkar lite scary..!

Natti.


.

Fan, är det någon som vet om Jerry Springer är på låtsas eller inte?!

Snart slut.

Imorse var det riktigt segt att gå upp faktiskt. Men jag antar att det inte är mer än att man går upp och ser glad ut?
Idag har dagen gått förvånandsvärt snabbt. Antar att det kan vara för att jag slutade 3 timmar tidigare. Men vi hann i vilket fall som helst att borsta av hälften av hästarna i lösdriften och löshoppa 2 st av de 3-åriga hingstarna. Lite teknik osv. Och såklart matat bebben och så :) Min sista dag på APUn imorgon. Jag vet exakt vad jag tyckte om det i början. Egentligen har jag väl aldrig tyckt att själva jobbet i sig är dåligt. Däremot tyckte jag att det var långa dagar. Nu slutar jag tidigare vilket jag egentligen inte uppskattar så mycket. Jag har lärt mig jätte mycket hos Maria och hon bryr sig verkligen om sina praktikelever! Däremot måste man kunna våga. Aldrig vara rädd för hästarna, unghästarna, hingstarna som vissa kan vara besvärliga och fölen. Det gäller att ha stake i sig. Kunna stå kvar på exakt samma plats om det kommer en häst i full galopp mot en. Kunna vara hård och inte säga "såja hästen" utan det är hårda tag. Hästarna ska lära sig, så enkelt är det, även om det sker med våld.

Slutade samma tid som Ronja idag. Trivs bra med henne, vi kommer bra överrens och har samma arbetstakt. Det vill säga hårda tag för att hinna med det roliga. :) Kom hem till Gunnbritt och Hans, och fick en god middag! Blir någon marängskaka eller ngt till efterrätt, det är bara såå gott! Mums.

Imorgon blir det hemfärd. Vet inte än vart jag ska ta vägen, men.. haha. Får väl se hur det blir med det. Först blir det ju att åka hit i alla fall, sedan kommer mamma eller pappa. Förhoppningsvis är jag frisk tills imorgon också och får sova ihop med MR. C. Annars blir det  ensamt i spöksängen. Usch, får nästan ont i magen så fort jag tänker på det :(

Flaskmatar lilla bebben!
image105

Nu är han redan några dagar gammal :)
image106


Sömn vore inte alltför fel.

Man kanske borde gå och lägga sig snart.. Måste säga att det är mys att sova vid en öppen spis :) Dessvärre är den nästintill släckt nu. Och strax ska jag också slockna var tanken..
Fick massa god mat av Gunbritt innan, fan vad vi äter.. haha. Men jobbar man mycket får man äta mycket. Så det så!
Idag har jag också fått konstaterat att jag och C förlåt, MR. C får åka med Hans i sommar att flyga litet flygplan. Sen fanns det visst någon exotisk ö mellan Sverige och Danmark hur det nu kan finnas det som man kunde landa på, där det är massa fest. Lät ju inte alltför fel! Snacka om att C blev lycklig. :)
Har också tjabblat en hel del med Frida som hade goda nyheter om hennes mormor. haha. Shit. Dessutom har Sofie bestämt ett datum då hon kommer ner till Borås. Nästa fredag, och det kommer bli niiice. Sen har vi ju också en london resa med oss i tankarna som VILL vara redo att upplevas!

Nae, dags för massa sömn!

Good night.

Frågor :)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Glad och trött :)
Favoritgodis: Lakrits
Är det nåt du absolut inte äter: Bruna bönor, broccoli, ärtsoppa mm.
Kläder just nu: Mysbyxor, tjocktröja och t-shirt.
Musik just nu: Samma som alltid.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 1900-talet, vad annars.
Fisk eller badkruka: Både och faktiskt ^^
Favoritväder: Sol såklart :)
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: En helikopter, mat och en vän :)
Spelar du nåt instrument: Nej.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska.
Sparare eller slösare: Beror på humör.
Vem är viktigast för dig: Kan inte säga bara en..
Bästa film: Finns många bra :)
Tror på liv på andra planeter: Nja, tvekar.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, vääldigt väl ;)
Älskar du henne/honom fortfarande: Jaa, mycket :)
Har du några homosexuella vänner: Kanske det.
Tror du på mirakel: Ja, delvis.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: JA.
Ser du på kärleken som ett misstag: Det beror på hur man ser det, men kärleken är oftast bra.
Hur många barn har du, vill du ha: 2?
Bio eller promenad: Promenad.
Är du kittlig: Ja, oftast ^^
Snarkar du? Jag pratar i sömnen.
Stjärntecken? Stenbock.
Rädd för insekter? Ja, för de flesta!
Största svaghet: Envis.
Bästa bok? Inte utan min dotter.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga eller vara osynlig.
Vad vill du jobba som? Ingen aning just nu..
Pizza eller hamburgare? Mcd ffs :P
Skriver du dagbok? Blogg.
Har du någon flickvän? Nej, men pojkvän.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Tatuering i svanken, piercad i naveln och tragus.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat.
Gungar du på stolen? Inte efter att jag trillade rakt in i väggen framför en lärare i 6:te klass ^^
Hur många syskon har du? 3.
Vad är du mest rädd för? Ormar!
Är du rädd för blod? Kan man vara "rädd" för blod?
Saltar du på maten? Oftast.
Gillar du att sjunga? Ja. I duschen.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Strömmaskolan inrikting hästhållning. För det är mitt största intresse.
Anser du att du är stark? Beror på vad man ska göra.
Brukar du sola? När tid och ork finns.
Vad gör du om du får hicka? Låter som en groda :)
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej.
Kaffe, te eller inget? Båda :)


Lite smått.

Håller på att bli sjuk känner jag. Inte ofta jag är det, och när det väl blir av blir jag verkligen sjuk! Det är den här förbannade hostan som jag och Jonna fick stå ut med ett tag under ettan. Men känner också på mig att det kan vara den hostan jag hade när jag hostade sönder mitt revben. Det hoppas vi dock inte på. Bara huvudvärken försvinner mår jag hyfsat mycket bättre, men vill verkligen kunna sova med C (som jag förresten inte får kalla honom längre utifall att jag inte kallar honom Mr. C.)  i helgen, och ska dessutom ut också. Inte bli sjuk nu!! :(

Deklarationen ska strax bli av också förresten, och blev superglad när jag fick 4600 tillbaka! :D KAn ju behövas nu när min telefonräkning kom... Kan tala om att den låg på lika mycket som jag har inkomster i månaden. *skäms*

Onsdag.

Sitter och lyssnar på Hans nu när han schabblar engelska. Guud vad duktig han är! Låter som en riktig engelskman.
Igår har det väl varit lite si sådär med jobbandet. Red Desiré som vanligt, och det gick väl hyfsat bra. Men i fortsättningen ska jag gå och jobba från marken också. Man får ju så ont i armarna så man vill dö. Dessutom hade fölet fått komma tillbaka, men med en mamma också! :) Hon hade accepterat honom direkt och verkar vara en supermamma! En nordsvensk stolthet :) Vi har ändå fått flaskmata, då stoets föl dog vid fölningen för 1 vecka sedan och mjölken börjat avta.

Fick sluta tidigare igår också, och jag och Gunnbritt åkte iväg och handlade en stund. Vi kom hem och åt, och åkte sedan iväg direkt igen till Hans marker. Jag fick tala om massa för honom, och det är då man vet hur mycket man egentligen har lärt sig under dessa 2 år på strömma. Det är riktigt skoj att kunna använda sina kunskaper annat än i skolan.
På kvällen har vi suttit och tagit oss en 4a, och lite mackor, oliver och sådär. Tog en lång och skön dusch och pratade med C länge i telefon. Saknar honom :( Håller dessutom på att bli sjuk! :(

Idag har var 3orna från strömma på studiebesök igen. Det var väl helt okej, dagen gick hur fort som helst. Fick sluta tidigare idag också. Tyvärr var det första dagen jag inte red Desiré, några fransmän som skulle komma och kolla på henne, Dunja och Duchesse.
Kom hem och fick glass med hallon. Underbart gott. Börjar bli lite sugen på mat nu också känner jag. Gunbritt och Hans ville ta sig en promenad, endast för att jag skulle kunna ta en tupplur. Jag såg helt slut ut enligt dem. Men efter 2 samtal på mobilen på 20 min insåg jag att det inte var menat att min tupplur skulle bli annat än kortvarig. Så nu blir det extreme home makeover i 2 timmar och jag kommer med jämnan fälla en massa tårar!

Föl och extra mamma.
image100


Föl och mamms.
image102

Söta.
image103

Lilla Desiré.
image104

APU MED internet

På lördagskvällen kom C hem och vi spelade buzz och annat med familjen. Hade riktigt dåligt samvete över att jag inte gick ut, eftersom folk hörde av sig i ett. Jag visste att detta var en helg då jag var tvungen att ta det lugnt, men tycker ändå det är såå tråkigt att behöva säga nej till saker och ting. Whatever, vid runt 12 åkte vi in till stan och åt på mcd med Tony. Träffade lite folk där, och åkte sedan hem. C skulle köra sin syster och dem efter krogen, så vi satt uppe ett bra tag, spelade guitar hero och sånt innan han åkte och jag lade mig. Vaknade tyvärr av att han skrattade väldigt högljutt över att MR H hade tappat någonting i affären. Haha. Pinsamt du? ;)


Vid 11 var det dags att gå upp, men jag var inte hemma förrän ganska sent ändå. En massa trubbel med bussar osv. Hur klarar man sig egentligen utan sitt fritidskort?

Mamma kom in till stan, och vi köpte med oss thaimat hem. Efter en dusch och icke påkomna glömda saker, åkte vi ner till Halland och lämnade av mig med all packning. Man kan tro att jag ska vara borta i en månad när jag är borta 5 dagar...

Gunnbritt lagade massa god mat, och lade mig mätt och belåten ganska sent.


När jag kommer fram till min APU-plats på morgonen var det första jag mötte en död häst. Lite ovanlig syn kan man tycka... Det högdräktiga stoet hade fölat, och inte klarat sig genom fölningen. Fölet hade legat fel och veterinär fick tillkallas. Fölningen hade tagit en tid för att de var tvungna att fixa till fölets position. Stoet hade haft enorma smärtor och spruckit riktigt mycket. Detta var en fölning som hon hade klarat sig igenom, om det inte varit så att hon krystat så hårt att tarmarna följde med ut. Nu kan jag tala om att en häst har fruktansvärt många meter tarmar (bara en av tarmarna är 30 m). De var ju tvungna att mjölka ur stoets råmjölk att ge till fölet eftersom det är så pass viktigt att fölet får i sig det, men de hann inte så långt. Trots att stoet hade fått väldigt mycket smärtstillande, var hon nästan till hälften död. Som god mamma som hon är, gnäggade hon efter sitt föl ända tills hon inte hade några krafter kvar och blev skjuten en bit från stallet med alla tarmarna släpande efter henne.


Dagen blev självklart lite ovanlig. Fölet levde, och den behöver flaskmatas några gånger i timmen. Det kräver mycket tid och tålamod, då fölet inte var speciellt stark. Blod skulle skrubbas bort från stallgolv, väggar osv. Även efter att hästen hämtades skulle vi göra rent där hästen hade legat. Det är inte lite blod en häst har i kroppen. För er som inte vet är man tvungen att först skjuta hästen. Den trillar då ihop och fastän inga signaler i kroppen fungerar, "lever" den fortfarande. Därför gör man ett snitt i halsen och skär av pulsådern som dessutom sitter en bit in i halsen. Detta för att tömma hästen på blod.

När stoet fortfarande inte var hämtat, fick vi kolla och gå igenom det döda stoet. Kolla och röra tarmar, efterbörd, livmoder osv. Dessutom ser man rakt in i hästens hals, så vi pillade lite på foderstrupe mm. Detta var ingen trevlig syn kan jag meddela...


Efter att jag slutat åkte vi in till Varberg och bytte lite kläder på HM. Det var menat att vi skulle åka och hälsa på Emma en stund, ta en fika och så. Men jag blev kvar där i några timmar. Riktigt, riktigt kul att träffa henne igen. Det var ju såå länge sedan. Vi bestämde en massa saker, och som det verkar kommer vi nog träffas en hel del på sommaren. Jag kommer ju trotts allt vara i Varberg minst 7 veckor i sommar :)

Gunnbritt kom igen på kvällen och vi åkte hem. Vi åt god mat och väntade på att Hans skulle komma hem från hans jobb som pilot. Världens underbaraste man, har så många minnen från honom.


Jonna, ett föl bör resa sig mellan 30-60 min. Men ingen större fara om det tar 1½ timme. Dessutom ska man oftast ut och longera ev. släppa lös stoet på ett inhägnat område tex. manege eller paddock efter fölning, vilket ska vara bra. Däremot borde det inte ta mer än 3-4 timmar, som i "erat" fall var runt 7-8 timmar, vilket är aningen för lång tid.


Slappdag.

C låg och sov ända fram till 12 idag, och skulle "bara" sova en timme till. Men då tycker jag att han kan gå upp :P Vi satt och pratade om hur min sommar kommer bli, och jag kommer inte att ha 1 enda veckas sommarlov :( Och ändå jobbar jag inte mer än 3 veckor och tjänar pengar. Måste säga att detta känns förjävligt, men antar att det handlar om att prioritera saker.. Att mitt sista sommarlov skulle sluta såhär var ju iof inte direkt vad jag tänkt mig..
Sedan gick vi ut och hjälpte pappa och Filip. C var the fireman och jag vetifan vad jag var.. Mamma hade sedan lagat jättegod mat som vi smaskade i oss innan jag och mamma åkte in till stan. provade lite kläder, men skrattade mest. Usch. Gick till hemmakväll, hyrde film, köpte godis och annat. Åkte sedan hem till Eva, hämtade Buzz och tog oss en tripp till Bergdalen och G-hester. Ja, jisses.


Hur ska man någonsin veta om man gör rätt eller fel?


Sen kväll.

Satt uppe hela kvällen igår och roade mig på msn. Gick och duschade halv 12 och var klar lite efter kl 12 då Sofie fick vara mitt sällskap till C kom hem. Var hur rädd som helst hela kvällen och nästintill hotade stackarn att vara kvar.
När C kom hem låg vi och pratade fram till hälften in på morgonen. Tycker det är massa mys. Blev väckt mitt i natten av Tommi också, han lät bekymrad. Lovade att ringa idag, så det ska jag göra nu. Sedan packa upp all skit från föregående vecka. Sedan blir det också att hjälpa pappa att röja ut litegrann ur förrådet. Saker jag vill ha sen vill jag inte att han slänger ju.. Dessutom försöker Ellinor få med mig ut idag, vilket jag känner att jag är helt ute och cyklar då. Hade varit skönt med en lugn helg och gå ut nästa. Träffar trots allt bara C typ 1½ dag denna veckan :(
Naa, för mycket att göra nu. Bye ;)

Lyssnare?

Jag vet att jag ofta, väldigt ofta faktiskt, får lyssna på andras problem. Kanske är jag ganska dum, givmild eller kalla det vad man kalla det vill. Min bästa favoritsyssla är inte att lyssna på andras problem egenligen, men jag försöker att hjälpa mina vänner så gott det går. Försöker att hjälpa dem med deras problem eller kanske behöver man bara någon som lyssnar?
Har hört det ganska många ggr nu, "Men jag vill inte att du ska tänka på detta också. Alla kommer till dig och vill prata." Och jo tack. Ibland känner jag mig som en "kom hit och prata bara!" och delvis dum som lyssnar på såpass många andra, men egentligen inte öppnar mig speciellt mycket själv. Jo, jag öppnar mig, men inte vad jag tänker. Jag kan berätta situationer osv, men det är inte ofta jag blandar in så mycket känslor. Hur jag mår JUST NU. Hur många är det egentligen som vet hur jag mår innerst inne? Allting som man är orolig över, som man går och tänker på. Tankar som gräver djupa hål i mitt huvud.
Jag har inga problem, det är inte det som jag snackar om. Bara kunna öppna sig. Sitta i flera timmar, och veta att motparten verkligen lyssnar. Kanske fälla några tårar ibland och få kramar. Alla behöver det ibland.
Känns som att jag har en speciell vän som kan lyssna. Då menar jag lyssna. På riktigt. Som också kan vända sig till mig vilket alla tycker dem gör och vi tycker och tänker så lika. Frågan är om hon kanske vet mest om mig, känslomässigt.
Ibland kan jag verkligen sakna de stunderna med MAMMA. Som man hade så mycket förut, men de finns liksom inte där på samma sätt som förut. Förstår inte varför det försvunnit, men antar att allt försvann då. Då när jag aldrig vågade tala om någonting för någon. jag var rädd att alltid få knivar i ryggen, att rykten skulle uppstå. Jag var rädd på något sätt att skämma ut mig, att misslyckas. Jag var rädd att hon skulle ha rätt. Ack, tänk om jag lyssnat på henne från början. Min kära mamma, hon vill mig väl!

APU utan internet :(

Ganska jävla irriterande att inte bloggen fungerar just nu. Får därför skriva hela bloggen i word, glömmer LÄTT av vad jag gör annars på dagarna :) Så, var medvetna om att detta är ett långt blogginlägg. :)


Jag och Jennipher vaknade ganska sent på lördagen. Vi tog det lugnt hela dagen fram tills vi duschade och började göra oss i ordning. Kollade på American history x såklart. Jennipher hade aldrig sett den, så tyckte det var på tiden! Tog bussen in till stan lite senare, och lämnade massa grejer hos Claes. Stannade där ett tag innan vi tog bussen ner till stan. Vi gick omkring en stund medan vi väntade på att tiden skulle gå. Då träffade vi en tant som var värsta dement och skulle till vårdcentralen kl 8 på en lördag. Haha. Hon var ganska rolig och crazy. :P

Åt vitlöksmarinerade oliver, vitlöksbröd, souvlaki och drack cola och så småningom passoa på Zeus. Underbart god middag, tack Jennipher för ett trevligt restaurangbesök!

Vi skulle sedan följa Jonna till någon fest på sjöbo, och satte oss på bussen dit. Följde med henne in en stund, men hade stor lust att vända i dörren. Kände väl någon enstaka där inne, men ingen större lust att stanna och prata. Tog ganska fort bussen tillbaka till stan och swing. Träffade en massa folk därinne. Speciellt sådana man inte träffat på ett tag (som vanligt). Ellinor hade några odansande pojkar med sig, så hon drog ut oss ganska fort på dansgolvet där vi spenderade vår tid tills det stängde. Blev upphämtade av Alex, C och H, sedan hämtade vi upp Jenny och Kicki innan vi kom hem.


Vaknade sent på söndag morgon. Åt frukost och åkte sedan till knalleland och köpte nytt usb-minne till C och H. Åkte upp till H en snabbis och hämtade Jennipher. Sedan blev det city och handla en massa mat till mitt APU-ställe. Mamma fick reda på hur jag efter massa omständigheter skulle bo, och blev då ganska förbannad. Hon ringde upp Linnéa och jag fick vara ledig på måndagen.

Det var skönt att få vara ledig i måndags faktiskt. Det har aldrig känts som att jag haft ngt lov i och med att jag jobbade där mitt i veckan.. Men det är sådant man får stå ut med om man vill shoppa och leva livet. Yeees.


På måndagen åkte jag också ner till skolan tyvärr. Kom ner ganska sent, och blev därför att det tog lång tid innan jag lagt mig, och framförallt fått nog av att kunna vara ute på msn.

På tisdagen åkte jag och Linnéa mot Väröbacka. Det visade sig vara ganska svårt att hitta, men till slut var vi framme.

När Linnéa åkt, fick jag sitta och prata med Maria (som äger stuteri MW, MW=Maria Winberg) en ganska lång stund. Hon frågade vad jag hade tänkt med mitt liv, några år framöver och även under denna praktik. Det jag ville utbilda mig till, skulle helt och hållet styras över vad jag fick göra under min praktik. Hon var ganska snabb med att tillägga att om hon inte var nöjd med mig, så skickar hon hem mig... Kändes som ett hårt bemötande faktiskt.


OMRÅDESBESKRIVNING:

-         Stostallet: 16 hästar och boxar, djupströbädd.

-         Hingststallet: 5 boxar, endast 2 används av hästar, 1 av kaniner och 1 av förråd. Halm.

-         Besöksstallet: 3 hästar och boxar. Delvis halm, delvis spån.

-         Lösdriften: ca 15 hästar mellan 1-2½ år.

-         Manegen: Självgående vattenspridare, flis.

-         Ladugården: Skötsel del, spolspilta, sadelkammare, tvättstuga, toaletter och duschar, minibibliotek, matsal (plats för 40 pers) mm. Sitter ihop med hingststallet.

-         Huset: Där familjen bor. Uppfödning av 2 olika hundraser. Här bor 15st hundar.

-         Stugorna och baracken: Några stycken småstugor och 1 barack som lägerbarnen bor i.


På onsdagen kom 3orna från Strömma på besök, och det var väldigt trevligt tyckte jag. Slapp man vara själv också eftersom stallskötaren inte kom. Marias ursäkt var att hon var folkskygg. Okej? Kan man verkligen vara bestämd, hård osv mot hingstar, föl och unghästar som hela gården består av, om man inte ens kan vistas bland människor? Ah, jag vet inte..


Torsdagen närmade sig, och precis som på både tisdagen och onsdagen red jag Fen-He. Fick även rida Desiré, som är en riktig pudding! Fan vad fin hon är... Åkte iväg till Svante och kollade när Fia hopptränade med Gerswin. Alla där inne var ganska uppspelta. Både över att han var såå fin, och att han var hingst och deras ponnys brunstade. Han skötte sig mycket bra, och Fia var nöjd, trotts de hon fick träna ihop med. Haha.

Löshoppade också, och vi fick mycket goda tips och idéer av Maria.


Idag har det inte funnits alltför mycket att göra. Jag börjar kunna rutinerna nu, och Ronja är ett BRA sällskap. I början var hon blyg, sa inte så mycket. Men nu, jag har helt ändrat uppfattning om den tjejen. Riktigt go är hon!

Red Desiré idag också, fick försöka lasta en nästintill omöjlig häst som Ronja lånat. Maria tillkallades till hjälp och nu vet jag exakt hur man ska göra kan jag ju påpeka. Hon sa direkt när hon kom vad som behövdes, och det fungerade. Ser väl lite läskigt ut när en häst får så mycket stryk, men vad fan, den hoppade på! Frågan är bara hur villig den är nästa gång...

Nu sitter jag i min fucking stuga och väntar på att pappa ska dyka upp. Hoppas han hittar hit, annars dör jag. Vägrar stanna här längre än nödvändigt! Nu vill jag faktiskt hem...


RSS 2.0