Jobbdag

Gissa om det var skönt att vakna kl 7 imorse och fortsätta sova tills 9 då jag började? :D
Mina 8 timmar idag har gått fort. Var ute litegrann innan vi åkte in till stan. Jag köpte mig 2 par skor, och lite annat smått och gott. Det var också ytterligare ett stort bevis på att min bror är fruktansvärt bortskämd!! Han bara klagade HELA tiden, fastän han fick en billabong tröja, puma skor och ett par firefly byxor. Han är så jävla bortskämd! Allting går liksom på runt 2000 lappen och han säger knappt tack? Han ska ha stryk.

Har slutat nu, och funderar på att ta en dusch och kika igenom kläder. Funderar på vad som händer senare..


Vet att det ser ut som jag borde ha elefantfötter, men nej. Som högst 38 ;)


Kväll

Nu på eftermiddagen har jag bara tvättat, städat lite, packat upp de hela min väska fullproppat med kläder som jag hade med mig hem från strömma. Satt sedan och sorterade alla bank- och lönepapper och sådant där i pärmar. Så nu har jag koll på skiten :)
Efter en stund kom C hem, så vi satt ute, fikade och sådär. Idag var en sådan dag då man verkligen ääälskar att vara kär. Efter han åkt började jag vattna blommorna. Vi vattnar den vääldigt rikligt varje dag nu, mamma är så mån om sina blommor.. Vattnade även halva (!!) gräsmattan. Den är verkligen helt gul och sönderbränd! Det märks att det är varmare ju länge ner i landet man kommer. Här finns det knappt något grönt gräs längre. Sedan snackar dem om att vattnet i Borås håller på att ta slut nu, så man verkligen ska spara på allt man har. Ändå står dem och vattnar denne hemska staty vi fått hit. Vad har dem för orsak till att göra det då? :S

det är sådant som gör att man är kär och får det att pirra likt fjärilar i magen. det är sådant som gör att man går runt och tänker och inte kan stoppa det leende som sprider sig på sina läppar.
det är vissa dagar, då man bara känner att livet är helt underbart. Att så lite kan betyda så mycket...

..

Här ser håret ganska "mörkt" ut, så det tycker mamms om :)

Ridprov och klippning.

Ridprovet gick väl sådär.. Hade kunnat gå bättre. Dressyren var väl ganska okej tyckte jag. Men det finns väl alltid saker där att förbättra. stilhoppningen gick väl desto värre får jag väl säga. Kasanova är väl kanske inte den bästa hästen att ha om man inte brukar hoppa. Är kanske synd att säga att jag är så van på den punkten. Men Lena kom med bra saker, saker som man vet stämmer, men man kanske inte får höra så ofta och därför inte tränar på speciellt mycket heller. Jag SKA bättra mig i varje fall, och det hoppas jag märks när projektet är avklarat också!

Åkte till stan efteråt och klippte mig. mamma tycker väl egentligen inte om när det är så ljust (visste att hon skulle klaga) men det får gå. älskar att kunna vara blond igen! Lägger in kort senare..
Nu ligger jag ute i solen och dör snart av värmeslag! Jag som precis kommit ut.. :( inte bättre att det tydligen ska bli rekord varmt i helgen!
Njae, gå in nu till pappas förfest, sedan får vi se vad som händer..

Nervös..

Carro är på väg till lusåsen för att hämta Karina, och jag sitter här och samlar mod. Både jag och Carro är lagom nervösa. Nu är det dags att byta om, sedan gäller det.

VARM dag!

Fick "äran" att rida Kasanova idag också eftersom jag ska honom på ridprovet imorgon. Han är faktiskt tjock nu, och han kommer vara jätte seg imorgon pga att han varit ute hela natten. Hästarna brukar ligga och sova vid den tiden jag ska rida.. Men det får lösa sig med hjälp av ett spö :P I vilket fall som helst, så gick det ganska bra idag tycker jag allt! Han var inte så värst skumpig att sitta på heller, vilket gladde mig! Underbart att inte behöva sitta där och skumpa som en jude. Vi fick också rida självständigt, vilket ger sitt lilla till alla i vår klass!
Vi var inte klara i stallet förrän sent. Vi gick lite innan 4. Sen skulle duschen bli upptagen och sedan stod chicken nuggets på listan. Gott! Var redigt trötta efter vår ridlektion, så jag och Jennipher lade oss i soffan och skulle "kolla" på tv i matsalen. Råkade visst somna en stund.. Som TUR var ringde Wibben och väckte oss. Vet inte huur pinsamt det varit annars.
Efter ett tag gick jag, jennipher och wibben och lade oss och pratade med johanna och linnéa en stund. fastän klockan var halv 7 var det faktiskt stekande varmt! Efter ridningen btw var jag så trött, törstig, varm och allt, så jag trodde jag skulle svimma där ett tag..

Har nu lagt över bilderna från mobilen till datorn, kände att det var dags och sluta använda min bluetooth har nämligen inte gjort det sedan jag köpte mobilen :/ Fast såklart fanns redan många bilder där :)


Linnéa, Johanna och Jennipher



Linnéa is happy :)

Förmiddag

Igår på eftermiddagen gick jag, Jennnipher och faktiskt Jonna (!!) till Sätila. Köpte mina älskade fresh drops salmiak. De nya läkerol som kommit ut. Dem är så fruktansvärt goda!
Så fort vi kommit hem kom Tommi på besök. Självklart väldigt trevligt :) Efter han åkt hem runt 10-tiden satte vi oss ute i pentyt och pratade med några puckon vid namn Carro och Jeanine. Dem skämmer ut sig :P

Idag hade vi häst- och stallskötsel på morgonen. Vi satte oss i hästsalen och pratade om vad vi tyckte om kurserna och om Lena själv. Tycker faktiskt att hon tog all kritik väldigt bra, vilket inte direkt var någonting någon hade förutsett.
De andra är i stallet, men jag, carro och jennipher skulle haft vårt idrottsprov med Stefan tillhör vårt projekt men balansövningarna var svåra att förstå, så vi fick gå igenom alla övningar och papper noga. Så noga att han faktiskt glömde av sin lektion.

P&K

Strömmaskolan

Tänkte att lite bilder från mitt studiebesök skulle få läggas upp här, men det gör jag imorgon eller något i den stilen.
Tänkte nu istället berätta lite om hur Strömma fungerar. Vet att det är många som undrar, så. Read :)

Strömmaskolan (Sätila) har ca 200 elever, varav ca 150 st bor på skolan. Skolan har både enkel- dubbel- och 3 rum. Våra hus vi bor i heter Storgården, västergården, östergården, herrgården, flygeln och bullerbyn. Bullergyn är flera små hus med några rum i varje hus. I varje elevhem finns ett gemensamt dagrum med tv, kök eller pentry, dusch, tvättmaskin och telefon. Varje rum har egen toalett ex. bullerbyn som delar på 2st/hus.
Vi har många andra byggnader tex, skolbyggnaden (där vi har gympasal, gym, bastu, 3 lektionssalar, matsal mm.) labbhus, expeditionhuset, vaktmästar-och hästsal, hygien, (där vi har våra ombyten som vi använder i stallarna) växthuset (lektionssal och växtodling) maskinhallar (väldigt många och stora ytor att meka, snickra osv. har nog runt 8 garage. 1= plats för ca 5-6 traktorer) fårhus, kostall, grisstall, ungdjursstall, gamla stallet, (plats för 5 hästar) lilla stallet, (plats för 5 hästar) nya stallet, (plats för 6 hästar) hovslageriet (också plats för 2 hästar om så önskas) manege, paddock, smådjursstall och reptilhus. Antar att jag glömt en hel del nu, tex vatten- och vindkraftverk, fotbollsplan, all vår mark, åkrar osv, men det är inte lika intressant :P
Vi har inriktningarna hästhållning, djurvård och jordbruk. Vi har MYCKET duktig och allvetande personal som verkligen kan sina ämnen och vet vad de snackar om. Dessutom bra med lektionssalar även om vi har mycket praktiska ämnen. Alla är väldigt miljömedvetna och miljön betyder en hel del här för oss på Strömma.
Vi har ofta arrengemang här så som att tex ta jaktlicens, olika föredrag osv.

Det här var UTSEENDET av Strömmaskolan. Innehållet är väl en hel annan sak, men jag hoppas ni fårstår i alla fall lite i den miljö som jag lever här. Just på Strömma :)

Studiebesök

Igårkväll hade jag verkligen tänkt mig att jag skulle lägga mig tidigt, och vad bra det gick? Elin kom in och ville låna nudlar, men hade ingenting förutom varma koppen att erbjuda henne :P Satt uppe i 45 min och pratade i korridoren, både jag och Jennipher i endast täcke. Vid 12 skulle jag äntligen lägga mig, var så trött att jag höll på att somna direkt innan det knackade på dörren.
Elin: *knack* Ida?
Ida: Ja, för helvete, vad vill du nu?
Elin: *knack* IDA?!
Ida: Men JAA?
Elin: Kan man stoppa in ett glas i micron?
Jag bara suckade innan jag fick gå upp ytterliggare en gång och ge henne en mugg..

Var svinigt jobbigt att gå upp idag. Varför vet jag inte men det var riktigt hårt!
Idag åkte vi iväg på studiebesök och var borta hela dagen. Alla 2:or åkte med. Först åkte vi ut till en gubbe som driver en gård med nordsvenskar där han gör allt arbete så som skogsarbete, och allt i jordbruket med sina hästar. Vi fick se en hel del, och fick också vara med vid en betäckning. Shit, vilken hingst säger jag bara! Vad han visade upp sig när han fick se stoet alltså.. Mycket fin hingst måste jag erkänna :)
Vi åkte sedan också iväg till ett annat ställe, men det var inte alls lika intressant. Men det lät som om de hade en hel del utbildningar och erfarenheter.. inte minst häst-rådgivaren.

Vi har nu kommit tillbaka och vi har satt oss i datasalen. tänkte kolla om det fanns ngn bra musik att lägga över till sin egen dator. kan säga att jag hittade ca 10 st. Vad har folk för musiksmak egentligen?! tydligen inte alls likadan som min..


Promenad

Gjorde äntligen HELT klart min inlämning. Hur svårt kan det vara egentligen, det fixar sig så fort man sätter sig vid i skolans datasal, och inte är beroende av sin egen dator. Fattar inte varför ;)

Efteråt gick jag och Jennipher in till Sätila och köpte oss en redbull och godis. Äntligen har de kommit på att tillverka större redbull! vi träffade också tha preem beer man på vägen dit. usch vad pinsamt det var. att inte han dog.. Vi gick sedan hem också. Det blir ju inte mer än 6 km, men det är iallafall någonting. som tur är så finns det inte några speciella backar att jubla över. annars hade jag nog dött likt tha preem beer man. vi myste också lite med vicky, karina och gumman innan vi fortsatte vår färd. dålig kondis, jaa!

Stallövningar

Pluggade faktiskt mitt på dagen idag. åh, herregud. känner mig duktig att jag iaf har tagit ett steg närmare till att bli klar med den där skiten. Sen är iaf den ur världen.
Annars har vi bara varit i stallet och grejat med våra kompendium. Har bara en sak kvar nu, att lyfta ben ergonomiskt. Tänker vänta med det, Lena ska INTE få se mig göra det. Detta med tanke på att hon alltid säger att man gör fel, oavsett vad man gör i princip. haha. Så det får bli någon annan. Typ Kent :P
Getingen fick flipp idag också då hon inte fick ha på sig sitt halsband i stallet som hon vetat om i 2 år att hon inte får ha så hon drog från stallet och kommer att få IG i alla ämnen som har med hästarna att göra. Smart, tjejen ;)

Nu blir det att dra iväg och käka tacos! Mmm.. :)


Skoltrött

Satt uppe och pluggade hur länge som helst igår. Men eftersom ingenting av det intresserar mig, så satte sig ingenting på hjärnan. vi började plugga vid 7, jag satt uppe till 1. Sedan kunde jag heller inte sova när jag väl lagt mig. Berodde väl mest på att jag visste att jag provet skulle gå åt helvete. Just därför går jag inte på min svenska lektion idag. Behöver mer tid på mig att plugga. Sist jag hade betygsamtal förstod till och med Anna när jag berättade saker för henne, tro det eller ej. hallelulija! Får hoppas hon förstår det här också, hon kommer vara på jakt efter mig hela veckan. Får hoppas jag kan göra det på torsdag eller i värsta fall på fredag, även om jag ska ha grammar check då i engelskan också. Åh, orkar inte.


Men måste vara lite glad idag, grattis till mig och c som har 1/3 dels år idag. <3

  


ett pluggande pucko

en typisk människa vid en dator.

Ida: vilka är William Shakespears 2 största verk?
Jennipher: jag vet inte
Ida: VILKA ÄR SHAKESPEARS 2 STÖRSTA VERK?
Jennipher: Hamlet och Romeo och Julia.
Ida: men varför säger du att du inte kan?
Jennipher: jag vet inte
Ida: vad byggde han?
Jennipher: the globe
Ida: Vad var William?
Jennipher: författare
Ida: hahahahaha

Hemlängtan

Jag längtar hem!


fem minuter på lilla visan

Sov visst en stund. Först kunde jag inte somna hur vanligt är det att jag inte kan det?! men så fort Jennipher kom in och sa att det gått en timme, så somnade jag medan hon satt hos mig. Hon har någon förbannelse över sig, människan.
Tyvärr ringde en viss älskling och väckte mig. Jag som sov så skönt!

Pluggdags. Är inte alls sugen på det om jag ska vara ärlig. men när fan är man det på en skala?

Ridning

Mitt val av häst idag var väl inte det bästa, inte det sämsta. Han var motsatsen till lat medan vi red lilla rundan, vilket vi tackar för! han brukar ha en tendens till att vara den lataste grisen på hela strömma. Däremot var han svår att stanna idag, varken Panhos eller Duni tycker särskilt mycket om att bli nosade i rumpan.
I ridhuset gick det sådär. Om man kollar på hur Kasanova är annars, så skötte han sig bra. Tycker mycket om att arbeta honom i galoppen :) Spöt kom till användning i ridhuset dock.

Har nyss ätit mannagrynspudding mums, hade tänkt lägga mig och vila i en timme eller två nu, sen blir det plugg. Prov i renässans och klassicism imorgon. Inte dirket någonting jag ser fram emot. Men motgångar ska man visst ha det också..

Kasanova


Godmorgon

Godmorgon, tänkte jag nästan säga. Har nämligen haft sovmorgon idag. Eller jag tog snarare mig sovmorgon.
Igårkväll ringde Carro runt 1-tiden och mådde jättedåligt. Vad som hänt behöver vi inte ta här, men hon fick åka ambulans in till borås lasarett. Hon kommer till skolan igen om ett tag, får prata med henne då och se hur hon mår idag. Hoppas hon kunnat sova i alla fall någonting.. (förlåt sofie för att jag försvann..) Jag somnade inte förrän vid 3 ungefär, så min sovmorgon som jag "tog" var välbehövlig. Jennipher hade gjort mackor till mig också.<3

Annars har vi bara haft naturkunskap. Kollade på en film i en halvtimme bara. Sedan ska vi rida, och vi fick liksom "bestämma" våra hästar idag. Jag har aldrig ridit Kasanova, så det ska absolut bli trevligt. Ska rida ut idag, tyvärr med Agge. Hon är fan livsfarlig. Som tur är, är det hon själv som rider Vicky idag. Även om jag väl får erkänna att hon är min sötnos och jag hade gärna ridit henne ^^

Sofie, påminn mig om att jag ska ta med "din" maskara den 5:te!

Biiiatchen själv

Sofie Landén, Sveriges biiiatch, får mig att vara vaken mer än jag själv tål. Skulle väl lagt mig för en stund sedan. hmm.. Får nog säga upp bekantskapen med Sofie om jag ska kunna hålla mig till det där att "lägga mig tidigt". haha. Men det får vara värt det. Eller vad säger du? ;)

Natti

Äntligen är det dags att gå till sängs. Skäms över att säga att jag inte varit vaken 12 timmar ens. Halva dagarna försvinner ju när man sover så länge? Men det är vääldigt underbart också :)
Annars har jag inte haft mycket för mig. Åt tillsammans med Jennipher, sen har vi suttit och pratat och lyssnat på gyllene tider också :) är det typ dags att börja lyssna på annat än bara dunk dunk? Bara nu, under sommaren? En liiten del kanske?! I alla fall kanske någon låt om dagen ^^


Nice kort från krogen på Viktor, mig och Jennipher. Eller inte..?

Eurovision och jobb

Tittade faktiskt på hela eurovision igår. Trodde inte att varken jag eller C skulle orka. Fast får väl erkänna att jag somnade en stund under poängutdelningen. Det finns ju ingenting bättre att somna i knäet och bli pillad i håret. vet dem som känner mig :P  Fast var ju bara tvungen att kolla Björn Gustafsson. haha. Dem andra länderna måste trott han var dum i huvudet. Började skratta så fort han dök upp i rutan. han såg ju enbart helt vilsen ut :P

Imorses vaknade jag inte förrän efter halv 12, undra om jag var förvånad? Brukar oftast vakna vid 10, men ligga kvar i sängen är inga direkta problem :P Fick direkt gå upp och äta frukost, eftersom jag började jobba kl 12. Jag och Simon började prata bliss innan vi satte på kaffe och tog fram fika till pappa och josef. dessutom fick jag väcka sömntutan kl 1. Vore dumt att missa middag hemma hos mamms :) Jag och Simon var sedan ute i 2 timmar. Gungade och körde permobil. Han tycker det är så kul :) Annars så har vi kollat lite film och sådär. Ätit också, självklart.

Tyvärr är mamma inte hemma, utan är iväg på spa och ska sova på hotell tillsammans med terese, jeanette och eva. i want too..

Yee.

Tvättat idag, hängt upp tvätt och lagat 2 middagar. Jag och pappa hade världens diskussion idag om detta. Därför tyckte Frida att han skulle skriva en insändare om "sina" problem. Efter att Jennipher åkt låg jag och Frida ute och tjötade tills det blev alldeles för "kallt". Började blåsa som satan där en stund. Gick sedan in och kollade på de bilder då vi var på mallorca tillsammans. Fy fan vilka minnen alltså.. Måste väl få säga att det är den resan som gett mest minnen när det gäller både positiva och negativa. Shit. Men jag glömmer den inte direkt. Vissa kort var ju bara.. gaah!
Nu hör jag my boyfriends car and music outside :)


Skulle jag visa vad jag EGENTLIGEN känner, då skulle jag hoppa runt av glädje.

ögonfransar

Frida: Ida, har du ngn ögonfransböjare?
Ida: Ursäkta, vad sa du?
Frida: Eh, äsch. Det var inget.


Mina ögonfransar är nyklippta.

Utekväll

Efter att mamma kommit och hämtat mig, Jonna och Jennipher igåt åkte vi iväg och handlade "en stund". Vi var också på banken och tog ut våran vinst i vårt UF-företag, vilket innebar att vi kunde ut på krogen jag och Jennipher.
Det var väl ett jävla liv här hemma innan vi bestämde oss för att sticka direkt efter vi gjort iordning oss. Tommi hade redan varit hos Cbadh och hämtat mina öl, tack för det. :)
Åkte upp på förfest till Kim där vi mötte upp Tommi. Carro och Nicole var också där. Efter ett tag började vi väl typ tröttna på alla rockare där borta fastän förfesten var helt okej så vi drog redan vid 11 ner mot stan och swing. Hade redan innan varit på dåligt humör, det var rockkväll där igen, vilket jag visste annars hade jag fått ryck.
Det var faktiskt ett väldigt bra band där som spelade, och kvällen blev över förväntningarna! Dessutom fick jag ett stort bevis på att gammal vänskap aldrig rostar. Eller kanske inte vänskap heller, kändes mer som han var en storebror där för mig ett tag. Tack, Niklas. Saknar.
Runt halv 2 drog vi ut till Tommi och mötte Johanna som var såå fin i sin balklänning. Hon var inte speciellt nykter, söt :P Köpte mat och tog bussen hem. Stackars Johanna som skulle av vid Brotorp märkte det inte förrän i g-hester. Fick gå därifrån klockan 3 på natten i endast balklänning. Hoppas hon klarade sig väl..
När vi kom hem var klockan halv 4, och jag fick gå 2 km varav 1 km på grusväg barfota. Mina 17 plåster på fötterna hade tydligen inte hjälpt, så nu har jag ingen aning om hur man ska kunna ha skor på sig alls det närmaste? Mina tår är liksom.. LITE uppskavda. ajaj.

Nu har vi vaknat och mår faktiskt bra! Har ätit frukost och ska in i duschen nu. :)

Suddigt kort, men från vä. Carro, jag och Jennipher



Nicole och Robin




Carro och Robin




Grymma var dem :)





♥ Ida

högtider

Jag undrar ibland om det varför det är så att det finns speciella dagar då man ska "supa". Ibland känns det så onödigt! Visst, det ÄR kul, det är mycket folk ute och går inte direkt att jämföra med en vanlig vardag eller helg. Men vem är det som säger att det liksom ska bara vara så? När man var mindre var det någon sorts självklarhet att man skulle dricka, men numera är det inte så på samma sätt. Man åldras och med tiden tycker man inte det är lika viktigt. Jag är 18 år, för de flesta 18-åringen innebär mycket av helgerna till att festa. Ska inte säga att jag är bättre än någon annan på den punkten, men det känns på något sätt inte lika kul längre. När man var yngre var det något "förbjudet" över det hela. Man fick inte dricka då man var under 18, det blev mer spännande på något sätt. Men när man plötsligt får göra allting förrutom att köpa ut då vill säga så känns det inte lika angeläget lägre. Är det bara jag som får den känslan?

Godnatt

Orkade inte vara kvar på skolan efter att vi kollat på djäuvel bär prada idag, så jag och jennipher tog oss en 6 kms tripp runt sätila. köpte redbull bara och vände. haha. vi är la roliga. vi åt sedan kvällsmat tillsammans med Emma och Åmål. Satt sedan ute vid rökrutan en bra stund och tjötade tillsammans med dem. Nice.

Har nu suttit och pratat med i telefon i nästan 1 timme. Fått oss några goda skratt och sådär, så nu har Jennipher övergått till sig och det är dags för sängen. Nästan tidigt att lägga sig nu ju :) Och inatt är jag också ensam. Tur att jag har min egna lilla stjärnhimmel. undrar fortfarande vem det är som roade sig med att sätta upp dem..

Godnatt!          ♥ Ida

dagen

Våran handledarträff med Lena idag gjorde att jag och Carro missade arbete med häst med Johnny. Däremot hade det bara varit 3 st som varit ute på åkern och kollat gräs, så vi var inte de enda som inte var där. Sen har ju alltid Lena någonting att invända om som ska ändras, så det fick vi göra också, vilket innebar ganska mycket arbete.

Vi hade sedan svenska och skulle fortsätta med dikterna. Hade också betygsnack, och det visade sig att jag hade litegrann att ta igen.. inte så kul, men ska väl inte direkt säga att jag varit så effektiv det senaste. Eller snarare hela våren. Vet inte varför, men har inte orkat. Speciellt inte under de tiderna då det var dåligt väder. Ska väl erkänna att jag haft mina snack om att inte ens fortsätta gå i skolan.

Vi hade sedan körning, och jag och Wibben var ganska snabba att meddela att vi ville ha Agust. Så fin den hästen är. Dessutom var han skitsnäll att spänna för idag, vilket var till allas förvåning. Sen var han också jätteduktig ute, då vi körde mot härkila och bort emot björlanda. Där har han aldrig befunnit sig innan. Det var mer Karina som var bångstyrig. Eller snarare, dum med bilar, traktorer och sådär. Men ingen blir förvånad. I slutet var Agust nästan till hälften död, så vi duschade och grejade innan vi släppte ut honom och Birk. De är så lyckliga ihop de två :D

Agust


morgon

Låg uppe ett tag igår och kollade på filmen. Vissa repliker av den filmen gror verkligen in sig i hjärnan, men det är inget negativt med det. tycker om den!
Sovmorgon idag igen, skönt! Ska tyvärr på handledarträff om en timme, så att strunta i frukosten var väl inte direkt ngt att tänka på. Får se hur det går och hoppas att Lena är positiv till vårt projekt. Känns i alla fall som att vi har startat det på riktigt nu. Började ju redan igår med promenad :)
Vila 10 min tillsammans med jennipher, sedan blir det dusch!

Filmtime

Det är konstigt med nudlar, man kan bli helt beroende av dem, och helt plötsligt blir man sådär illamående och gör allting för att slippa se eller känna lukten på skiten. Jag har varit i båda perioderna, men just nu så är nudlar så jävla gott så det finns inte! Speciellt efter lite promenader och så :) Så jag och jennipher gjorde en massa nudlar och kollade bonde söker fru. Bögen, hur snygg är inte han då?! och gård med pool badminton- och beachvollyboll plan, skit snyggt stall, fina hästar, lastbil och allting? hmm...

Nu har vi REDAN lagt oss, tänkte kolla på livet är en slager innan vi somnar jag och jennipher. tycker om svenska filmer. just därför måste jag se jalla jalla snart igen. kommer aldrig glömma då jag och anna gick på den på bio. vi tyckte inte riktigt den var barnvänlig på den tiden om man säger så :P

Tyckte också det var lite kul att jag och c blev tillsammans på förintelsens minnesdag? haha. lyckat.

Njae, men god natt då :)          ♥ Ida


andra avenyn och promenad

efter vi slutat idag, så gick jag och carro upp till stefan för att snacka om alla böcker som vi skulle få. 1 av dem verkade riktigt bra, och dessutom har vi fått en tid att göra våra test. hjälp, undra om jag orkar ridningen den dagen..
jag, jennipher och carro satte oss sedan och kollade det sista avsnittet på andra avenyn. jag var helt frustrerad där ett tag. och vad fan är det för slut då?! jag blev vansinnig!!
Efter middagen gick jag och jennipher ut och gick ca 7 km. det var väldigt skönt att komma ut ett tag och prata. kan bli väldigt frustrerad på personer ibland. kan väl säga att vi båda var en aningen förbannade när vi gav oss ut. men nu har vi nog lugnat oss en del och ska in i duschen strax.

Hur skönt känns det inte att kunna börja lyssna på gyllene tider igen då? :D

♥ Ida


Hata rubriker?

Häst med Lena första lektionen idag. Var nere i stallet hela förmiddagen fram till lunch. Fick mina "stämplar" för de olika arbetsbandagen och för ryckning osv efter personalens beskrivningar. Sen kom också en reporter som skulle skriva om vår utlandsAPU. Fattar inte varför det ska vara så speciellt med Strömmas utbildningar hela tiden. Okej att det faktiskt är annorlunda om man jämför med andra skolor tack och lov för det men ändå?

Har haft projekt nu och jag och carro har hunnit göra klart vår projektplan och fixat handledarträff med Lena. Så nu är vi på god väg! Dessutom har Stefan fått hem boken han beställt. "Ryttare är idrottare" heter den och ska visst vara väldigt bra. Så vi får se :) Kommer lägga ner en hel del tid på vårt projekt känner jag. Hoppas på att det ger resultat också :)

Jennipher och Carro busar :P



♥ Ida


Sömn

Förstår inte varför jag alltid ska lägga mig så sent? Även om jag lägger mig tidigare så kan jag inte sova. Jag måste verkligen försöka vända iaf lite på mitt dygn. Jag sover inte mer än 5-6 timmar per natt, och jag vet att jag borde sova mer. Så idag har vi sovmorgon även om Carro och Jonna väckte mig tidigare och jag har nyss ätit frukost. Börjar inte förrän om en timme igen, så ska försöka bädda ner mig och slumra en stund!

♥ Ida

Kvälls tankar

Fick panik där ett tag i brist på någonting att göra efter min tupplur. Därför tog jag och jennipher oss en liten promenad. gick till härkila och myste med de små valparna som kommit. Guud, det får en att längta tillbaka till den tiden då man hade en liten lurvig tuss hemma med de små benen som försökte hänga med på allt. Jag vet vad folk tycker, valpar är precis som barn. Man tycker alltid att sin egen hund både som valp och vuxen hund är sötast, men jag skojar inte om jag säger att Mira är den sötaste valp jag någonsin sett. Någonsin! En så stor värld för en sådan liten hund :)
När vi kom tillbaks till skolan kom Carro in en sväng. Så fort hon gått, kom Elin. Även hon stannade en stund. Men så fort hon valde att lämna mig och Jennipher, så kom Wibben. Satt en stund och försökte leta fram massa folk. det borde finnas NÅGON bättre söksida för personer på olika communities? Sen kom även Linn och andra Carro med 2 vänner från gbg antar jag.

Nu har alla gått till sina rum och jag är ensam. Jonna gick upp tidigare idag till sitt rum och ska inte heller sova här. Kommer kännas konstigt att krypa ner i sängen nu utan att ha någon att prata med.
Dessutom kommer det kännas så konstigt efter sommaren då vi ska byta rum igen. Känns bara som ett eländigt massa bytande hela tiden. Har ju faktiskt inte bott där i mer än en termin. och jag vill inte flytta härifrån! Nu är det heller inte så mycket folk här. Bara jag, jennipher, jonna, carro och elin som bor här. det mesta eftersom treorna tagit studenten, men också för att djurvårdarna är ute på praktik. det är så lugnt och skönt. Har önskat västergården som första val inför nästa läsår. Sedan blev det östergården och sedan herrgården. ALLT för att kunna få bo i enkelrum. Jag har redan testat 1½ termin i dubbelrum, vilket väl egentligen fungerade så sätt, men inte i längden. Dessutom trivs jag så här. Jag vill bo i enkelrum! att i alla fall få ha ett litet privatliv. jag vet att jag behöver det också. innerst inne vet jag att jag behöver få vara själv ibland fastän det inte händer så ofta. men vad man behöver och vill är två helt olika saker.

Sedan får jag väl skriva en liten hälsning till Sofie också. Eller snarare ett konstanterande. We´re the bitches.

♥ Ida

Sova?

Jag har alltså inte sovit middag mer än kanske 5 gånger i mitt liv. Och det har varit på strömma. Idag gick jag och lade mig runt halv 6, och vaknade tio över att Jonna ville ha sin madrass till sitt rum. Herregud, har jag sovit? Det är så underbart, kanske ska sova middag fler gånger?

Btw, hur glad blir man när man kommer hem till sitt rum och ser en sådan här sak? Jag säger bara.. Bröder. suck.




♥ Ida

Hästdag

Idag hade vi somsagt ingen sovmorgon och det är ingenting som vi är vana vid..  Men det var bara att pallra sig upp och dra sig neråt stallet efter frukosten. Hade arbete med häst och skulle stängsla för att få bort sumpmarken i sommarhagarna. Kan väl inte direkt säga att det var kul, det var blött och delvis ganska skitigt. Men det är sådant man får överleva när man håller på med hästar. klagar inte direkt :) Körde dessutom traktorn dit eftersom Sofia tydligen inte kände sig särskilt bekväm i den själv. ;) Högväxel på 4an, jävlar vad man HOPPAR fram på grusvägarna då! :P

Vi hade klassråd och Tiina hjälpte mig och Carro med filmen som vi nu fått på dvd. Efter det blev det ridning. Jag fick Duni, och måste väl säga att han skötte sig bra för att vara Duni! Tyckte inte riktigt han var redo för de övningarna vi skulle göra, och dessutom var han väldigt rädd för både Birk och Agust som dundrade fram på 4-kants spåret. Idag tyckte Charlotte att jag ska öva på min skänkelomfattning. Detta syndes väl tydligare på Duni som ibland inte har världens framåtbjudning. men jag tyckte ändå det fanns där idag. otroligt!

Idag kände man sig inte ett dugg fräsch efter ridningen. I princip slängde mig i duschen som det ska vara fel på nu igen.. EESKIIIIL!! Antar att det blir lite fjäsk nu igen med gubben.. Det är det man får köra på här :P Tur att det iaf finns en riktig dusch, och att Jennipher inte är så värst mycket för att duscha länge...

Wibben ska slå i stolpen, Charlotte (vår lärare) ser ganska rädd ut, eller vad tycker ni?


Jag och Duni



Hur kan människor inte tycka hästar är underbara?

♥ Ida


tankar

Snacka om att jag känt mig som en datanörd hela eftermiddagen/kvällen. Fy. Man känner typ att man.. mår dåligt? dessutom har det regnat hela eftermiddagen och det gör inte direkt att man blir på bättrre humör. Och att det hade snöat i helgen HEMMA och dessutom kommit 38 cm snö någonstans i Sverige låter ju enbart crazy.
Nu tänkte Carro dra, och Jennipher kom precis. Jag och Jonna måste snart sova, jag behöver sömn! Ingen sovmorgon imorgon ju :( Sen skulle vi ju egentligen ha varit hemma hos Charlotte nu, men allt blev inställt för utlänningarna skulle ha alla våra bussar. Blev inte direkt glad över det, speciellt inte för att vi skulle ha sovit där, grillat och annat mysigt. Delar av klassen är faktiskt ganska tät. i alla fall vi som bor på internat. Fatta vad jag blir ledsen sen när jag inte får umgås med alla dessa människor sedan. Kommer känna mig så ensam om jag sitter en enda kväll ensam hemma :( usch, vill inte ens tänka på det nu.


Sakna mitt hus när det är FINT väder! Strömma<3


ska lägga in mer kort på strömma en annan dag tänkte jag :) Världens finaste skola.

♥ Ida

Dålig dag

Jag, Carro, Jonna och Jennipher tog bussen in till Sätila efter skolan och åt pizza. Raggmunk lät nämligen inte så gott, vilket kanske är förståligt.. Blev en kebabrulle kan fortfarande inte förstå varför campino har så mycket godare än andra? som vanligt.
Varenda gång jag går ner mot bussen förundras jag fortfarande om inte folk, speciellt hästfolk, måste tycka att det ser underbart ut med alla dessa hästarna ute i de gröna hagarna nu. Jag, som hästmänniska, tycker att det ser alldeles underbart ut! Dessutom känns det som att vi har alla färger som går att ha på våra hästar, så en sådan där härlig blandning också. Speciellt med lite olika hästraser också. man märker ju verkligen vilka som är körhästar om man säger så :)

Annars har det inte hänt mycket. Tror inte det kommer hända speciellt mycket senare heller. Inte på humör för det känner jag.. Usch, idag har jag inte varit på speciellt bra humör. Carro trodde väl att det berodde på att jag inte ätit frukost. Kan också så vara, det är ingenting jag direkt är van vid att inte göra.
När C ringde insåg jag att en annan också haft en riktig dålig dag..

Kollar andra avenyn med Carro nu. Ska strax ut och röka med Jenny. Just nu gör hon ett rum till Getingen och Anneli. haha. Gör det dem förtjänar, vännen ;)


♥ Ida

Filmning

en "tyst promenad" hade vi första timman. Vi skulle samla olika saker med hjälp av sina sinnen som vi ska använda oss av sedan då vi ska skriva 4st vårdikter. Roligt va? Nej. Det är onödigt och jobbigt..

Hade sedan arbete med häst, och vi skulle fortsätta att gräva med händerna i bajs och lägga i plastpåsar. haha. Började direkt fixa med Vicky sedan efter jag bytt om. Vi filmade och red väl i ca 1 tim om man räknar med uppvärmning. Det gick väl sådär, hon är inte direkt den hästen man kan sitta ner på i traven utan problem.. men hon är duktig min prinsessa. valde ju henne för en orsak ;)
Idrotten hann vi inte med, så den fick vi hoppa. tyvärr ;)


God morgon

Godmorgon!
I princip just öppnat ögonen, och min lektion börjar om mindre än 10 min. svenska med Anna är inte direkt det bästa jag vet. Jonna har sleepat här inatt också. Dessutom hoppas vi på ett fint väder när jag drar upp rullgardinen :)

svank och fällning

Jennipher har pillat mig i håret sedan parlamentet, masserat mig och masserat in mitt onda revben med min "revbenssalva" som hon säger. Hon har kommit på att man till och med kan använda min svank till drinkbord. Är det då typ "hej, du har världens jävla svank?" Usch, är trött på den nu. Den är endast bra till när man ska vara ergonomisk i vissa sysslor i stallet. det finns svank så det räcker och blir över till både mig och wibben.
och allt detta hår? hjälp, mitt hår är tjockt som jag vet inte vad. jag fäller som en golden efter vintertid också.

Att blogga

Gjorde precis ett bloggtest, och det visade sig att jag var 87% blogg galen. det kan väl inte stämma? haha.

Kalas

Blev ganska tidig läggdags igår. I alla fall runt 23. Pappa skulle ha sängen, så det var bara att flytta på sig :P

Började kl 10 och jobba imorse. Dagen har faktiskt gått snabbt att jobba, tack gode gud för det. Var inte på direkt jobbhumör idag.. Men det gick bra! Klockan 3 kom C, och kl 4 började kalaset för rasse. vi var i alla fall 15-20 pers hemma. Efter jag slutat myste jag och C en massa, kommer ju inte träffas alls mycket nu framöver. :(
Klockan 7 kom Jonna och hämtade mig och älsk åkte. Sitter och äter smörgåstårta och päronsaft nu framför parlamentet med Carro och Jennipher. Har kollat andra avenyn också.. Fast det är bland det sämsta jag sett, mestadels för att allt känns så fruktansvärt planerat och mer inlevelse skulle väl inte skada, så blir man liksom fast vid det. samam med våra bästa år. Fattar inte varför, men fast blir man, det är hemskt!


en hel del

Grattis till bror som fyller 15 idag! :D



Igår efter min städning kom faster, kusin och farmor på besök. Visade runt dem i alla djurstallar och runt på strömma. Anna min faster vägrade nästan åka hem. Speciellt inte efter att ha träffat Kasanova, som ganska snabbt blev hennes favorit. Antagligen har jag fått henne att börja rida nu igen :)
Efteråt konstaterade både jag och Jennipher att vi ska se ut som henne när vi är i hennes ålder. Synd att behöva säga att ens faster är ruggigt fräsch.

Vid 4-tiden åkte jag och jennipher in till gbg för att gå på liseberg tillsammans med fransmän, bulgarier och österrikare. Vi hade skitkul allihopa! Fransmännen höll verkligen på att avlida i gasten, och det var speciellt kul att se. Ganska förvånande också att dem ville åka verkligen ALLT. Dem är ju inte vana vid sådana här saker.. men blir ju självklart roligare då :)
Tog bussen hem och fastän bussen gick ville C hämta mig. Snällt :) Somnade efter 1a perioden i hockeyn. Var så fruktansvärt trött. Tror Kicki märkte detta.. :P

Vaknade ganska sent imorse, gick upp halv 1. Städade, diskade och dammade i hela lägenheten. Skönt att ha det rent runtomkring sig! Åkte sedan till ryda och kollade fotboll tillsammans med Frida. Hade det nice :) Kom ner till stan 2 minuter försent och fick därför vänta 1 timme på bussen. Som tur jag har jobbade CBadh och vi fick både a better time.
Så fort jag kommit hem var tacosen klar och bara att börja äta :)

My dear Frida :)


Its so me ;)



Sen tackar vi Vicky för denna underbara träningsvärk!


♥ Ida

Fixat

Invigningen var inte särskilt långvarig. BT var där och fotade och sådär som vanligt när det gäller strömma. Tycker vi är med i tidningen jämt? Vi fick fika och sånt också, sen gick vi :P
Har pratat med Colm nu, och allt är fixat inför ikväll. Gratis inträde och sånt, yes. Det är väl synd att säga att man är rikast i världen just nu..
Städdags!

Åmål till vä. Malin till hö. Jordbruksminister grejsimojs inviger och klipper :)


♥ Ida

invigning

Ytterligare en sovmorgon, men idag bara till 09.05. Struntade i att äta frukost och gick till häst lektionen direkt. Har gått igenom alla kursmål och sånt. Nu är det dags för att inviga vårat nya djurvårdsstall. Hur fint som helst verkligen. Hög standard, tycker djurvårdarna förtjänar det :) Men att vi istället ska ha reptilhus i det gamla smådjursstallet känns ju.. sådär..


♥ Ida

utlänningar

Äntligen har man kommit in på rummet, och jag är lagom trött. Har varit nere i bullerbyn med Linn, Jennipher, John, Andreas och Johanna, där "utlänningarna" för tillfället bor. De bjöd på någon 80% sprit som man skulle hälla på en sockerbit? Det var helt okej faktiskt, ganska starkt, men okej. Sedan fick de röka vattenpipa och även snusa. Så fort man tar fram ngt med tobak säger dem: canabis?! Och om man själv säger det kommer dem direkt fram: canabis?! Tycker det är hemskt, vissa är ju såklart äldre, men de minsta är 15 år. Att nästintill alla 15-åringar i sverige skulle röka canabis skulle vara en skandal. Men antar att det har med att göra att det är lagligt där. Snus hade de aldrig ens sett. Visste inte hur man använde det eller någonting. Först trodde de att det var canabis det också. Helt besatta..
Nej, nu är det sängdags, verkligen.

♥ Ida

Kåta på canabis

Har inte kommit in förrän nu som vanligt. Satt ute med Hanna och Sofia jättelänge. Skrattattacker fick vi en hel del om man säger så. Stackars John, dissad som vanligt ;) Men jag fick min COLA efter många om och men. Inte direkt menat att du är cool, men när du börjat använda hjärnan, så kanske.. Men vi hatar i alla fall inte MED varandra.
Ut nu igen verkar det som, bjuda fransmännen på vin :P Angående dem kom det faktiskt in 3 st killar innan och försökte få fram på deras krassliga engelska att de ville kolla på mitt ljud, ganska impade de verkade. haha. Kul.

Undra om fransmän typ är KÅTA på canabis?


♥ Ida


Brännboll

Det kan inte finnas någonting bättre än folk som håller på i ens hår? Har mina egna personer här som sköter det där arbetet utmärkt. haha. Dessutom var jag såå nära att somna när Jonna låg och kliade mig på ryggen fastän det var massa dunk dunk. mm..
På fotbollsplanen blev det sedan brännboll Sverige - Frankrike/Bulgarien/Österrike. Kändes ganska strange att ropa heja sverige uten någon publik, men det blir nog jättebra :P Utlänningarna vann, fastän dem aldrig spelat, kändes surt. haha.

Nu har jag fått personlig service igen och ska strax iväg till Sätila med John och köpa massa gott :)

♥ Ida


Ridning och så

Idag hade vi sovmorgon till 10.15 och gissa om det var underbart. Jonna sov här inatt, och somnade inte förrän halv 2. Fick göra en verkligen snabbdusch imorses innan vi hade arbete med häst med Johnny. Det gick bra och vi blev äntligen klara med vårat arbete. Känns jättebra, så har man det ur huvudet också :)
Hade svenska med Anna, men det räknas inte. Hon är så tråkig.
Vi hade tänkt att filma oss jag och Carro idag inför vårat projekt, men det gick inte så bra eftersom Anneli inte skulle rida, så då fick Carro ta Duni. Stackaren fick inte Vicky som jag :) Hon skötte sig helt utmärkt idag! Hon fick väl ett fläng där ett tag och ville iväg, men annars så var hon skitduktig. Ska man vara petig så kunde hon väl reagerat liite snabbare på min galoppskänkel. Vi höll på mycket idag med övergångar, speciellt galoppfattningar. Fick beröm av Charlotte, men som vanligt efter varje lektion någonting att vara petig på. Jag vrider kroppen lite för mycket på volten och får då henne ngt mycket inåtställd. Alltså ska jag öva på att lägga ner lite mindre energi på innertygeln och låta den gå över lite mer på yttertygeln. Förövrigt mycket nöjd med min prinsessa idag :)

♥ Ida

Äventyr

Jag och J:orna åkte in till gbg efter skoldagen var slut. Var menat att jag skulle köpa skor, men hittade inga alls faktiskt. Däremot fick jag med mig 2 tröjor hem från gina. Antar att ingen är förvånad.. Åt också mcd, och har aldrig varit med om sådant krångel. Tjejen i kassan var helt borta, och efter väldigt lång tid i kön höll hon på att svimma. Därför bytte dem till en kille som aldrig stått i kassan, och ingen hjälpte honom heller. Skojar inte om vi stod där i 30 minuter sammanlagt. Så, nu blir det burger king i fortsättningen i gbg! :)

Direkt när vi kom hem gick jag och jennipher ner till grillplatsen. Satt där ett bra tag. Det var jag, Jennipher, Carro, Johanna, Linnea, Linda, Wibben, Malin, Jennifer, Andreas, John, Linus och massa andra. Jonte spelade gitarr samtidigt som vi stundtals sjöng med, grillade och så. Riktigt mysigt var det! Gick sedan till fotbollsplanen och spelade brännboll. 2:orna vann överlägset över ettorna med nästan dubbelt så mycket poäng.

Efter ett tag kom fransmännen, och efter en tid också bulgarierna och österikarna som ska vara här i 1 vecka. Deras regler där hemma är ganska simpla. Inne på internatet kl 8, tyst klockan 9. De har också tider då de måste läsa läxor, och får inte vara inne på sina rum på dagarna då lärarna tror de ska skolka. Här är det inte direkt så :P Här följer vi inga regler. Även om det finns några, så följs dem inte ändå, och ingen i jouren bryr sig. Vi har inga tider då vi ska vara inne, är inne på våra rum dygnet runt, och har absolut inga pluggtider! Så att gå ut och röka mitt i natten och ha kul, som det är här, just nu faktiskt, är dem inte direkt vana vid.


♥ Ida


Nationella prov

Fortsatt onödig lektion med Agge, sedan nationella prov i engelska A. Hade hört redan innan att det var svårt, och ja. Det går väl inte direkt att beskriva det på ett bättre sätt. Det var svåra ord, och personerna i fråga pratade så fort så man inte hörde i vilket fall som helst. Läsförståelsen var inte så enkel den heller. Missuppfattade nog en hel del.
Dem säger också att inte nationella kan sänka, bara höja. Medan våran lärare säger att får man G så får man det i betyg osv. samtidigt som hon kollar på det man gjort. har man inte lämnat in ngt, så går hon helt på nationella. och hur sjukt är inte det då? Jag är glad att jag aldrig sagt att hon är varken smart och eller normal.

Fick dessutom reda på igår att jag fick VG på småföretagande-provet. Ni vet det där på 10 sidor? Skönt att ha allting avklarat med våra företag nu. endast att dela ut pengar kvar, och det tackar man ju inte nej till direkt :)

♥ Ida


Hästkunskap

Tror inte jag uppfattade alla ord Jonna sa till mig igår. Har blivit många sena kvällar och tidiga mornar det senaste. Inte alls bra, man blir trött! Men man tvingar sig inte direkt att vara uppe.
Känns det så bra att vara på strömma nu för att det är fint väder och att man kan vara ute hela dagarna och kvällarna? Jag antar det :)
Sovmorgon idag, men som vanligt  blev det att gå upp i tid för att äta frukost. Sen hade vi häst med Agge. Vet inte riktigt om jag kommer att bli klar med mina uppgifter nere i stallet. Har ganska mycket kvar att fixa med, samtidigt som vi inte har så mycket lektioner kvar. Men får väl hoppas att lite extra lektioner kommer in med Lena och att Charlotte kan godkänna mina fina ryckingar, speciellt av Arthur och Vicky :) Och min dm på Blondie. haha.

♥  Ida

Senkväll

Var ute en stund med John och Andreas, Tim kom med vattenpipa och vi blev sittande där ett tag. Lyssnade på massa gamla goa låtar ju :) Jag, Erik, John, Andreas, Linn, Jennipher och Åmål åkte iväg via Härkila och ner till Lygnern. Där dansade folk gammeldans, John ville in för skojs skull, men det kostade och var fan så dyrt, så tror vi struntade i det ;)
Nu är vi ingågna och har varit ute med massa folk. Ska strax upp till Jonna, hjälpa henne med madrass ner till mig. Är svinkallt här nere, så tur att man får någon som hjälper en att värma upp detta "stora" rum.

Godnatt              ♥   Ida


Sten

Sten Åstedt som jag hade praktik hos i 2 veckor. Duktig som satan.

"Över"sten och Aorelia

Fotograf Caroline Svensson

Hällesåker

Åkte iväg till gbg runt 4 tiden idag. Blev upphämtade på korsvägen och hade färdiga baguetter i bilen. Underbart gott faktiskt. Köttbullar och rödbetssallad, finns det något bättre? :)
Jenniphers underbart söta lillasyster skulle till Hällesåker och rida lektion. Det gick jättebra för det lilla charmtrollet. :) Efteråt fick vi skjuts tillbaka till skolan, naturligtvis väldigt snällt av Weronica :)
En tripp med underbar familj är nu struken på att göra listan. Kolla andra avenyn nu, sedan gå ut en stund, får se om det händer någonting där ute :)

Körning

Körningen idag med Barbro gick faktiskt väldigt bra. Vicky har ju en tendens att gärna vilja ha huvudet placerat åt höger, vilket betyder mycket arbete för att få henne rak. Det fungerade bra och fick beröm idag. Min och Wibbens lilla Pamela ;)
Nu är nudlarna på gång att bli klara, och Jennipher ropar på mig innifrån pentryt. Sticka ut kanske..?


Tröttsamma moln

Det märks att det är molnigt idag. Mörkt, och även om inte regnet hänger i luften, så börjar man bli hängig och trött. Har iof redan varit vaken i 2½ timme, men är jättetrött verkligen.
Har haft 1 timme arbete med häst med Charlotte nu. Pratat massa om avmaskning och sådär. Ska fortsätta nere i stallet nu med träckprover. (man tar 3 träckbollar från hästens avföring, lägger i påsar och skickar iväg på analys)

skolråd sedan, skönt. Då behöver man bara gå på det första, sedan skita i resten. Händer ändå ingenting i internatrådet. Tvivlar på att det gör det sedan heller. Höra på rektorns tjat om att vi nu är äldst på skolan, bla bla bla.

Nej, nu ska vi dra oss ner till stallet.


Grattis

Grattis, mamma på din 39 års-dag! Nu är snart din kris inne ;)

Skönt

Efter maten gick jag och jennipher till sätila. Köpte oss lite nudlar eftersom vi var så sugna på det. Köpte oss också glass och annat gott. Gick hem också naturligtvis. Var med Andreas, John, Johanna och lite andra folk och gick till fotbollsplanen. Hade en kul stund där, filmade John en massa och det ska jag lägga ut på youtube sedan. Weeii ;) Åt kvällsmat och satte oss sedan vid rökrutan där vi suttit tills nu. Varit hos Jenny en stund också. Kallt, men ändå skönt ute. Även om det bara är 7+ och jag skakade som en idiot.
Men min och John diskussion var ju enbart bäst. "och vad vill du ditt jävla fan?" Är nog en replik som betyder att Jennipher inte ska lägga sig i tror jag. men kul var det :P
Dessutom har jag fått ständiga uppdateringar från Malin och Tommi angående IFE matchen, och självklart slog de IFK med 3-0. Duktigt gjort av dem tycker jag allt. Men vadå, IFE ska ju vinna allsvenskan i år?

Har haft en underbar kväll faktiskt. Vet inte varför just denna varit annorlunda, men hela denna dagen har bara känts så bra. Kanske är för att vi varit ute hela dagen också.

Imorgon ska vi göra upp om platsen, John. Förbered dig på krig.

sommarmorgon

Sovmorgon idag, men gick ändå upp mellan 7 och halv 8 för att äta frukost, duktigt va? ;)
Uppackningen gick ju sådär igår. Började inte ens, så antar att det är det man får syssla med fram till Jennipher kommer tillbaka från sin eng. B. Städade var jag så duktig som gjorde innan min apu, så rent är det iaf :)

Undra vad man ska hitta på idag? Först och främst har vi ju bara 3 lektioner. Förstår inte varför dem lägger upp det på detta viset, med massa håltimmar och liknande. Behöver man det? Det är väl bättre att man slutar tidigt eller får en lång sovmorgon. vilket egentligen inte heller gynnar oss om vi vill ha frukost. Idag blir det iaf sv. B, arb m. häst och idrott. Spelar vi brännboll nu igen dör jag, det är nog bland det värsta jag vet. Men det märker vi.
Kanske hade en promenad i detta vädret inte varit fel? Blåser dock en hel del här idag. Kanske är det skönt med inte en alltför stekande sol när man ska gå ut är skönt också :)

Strömmaskolan

För en gångs skulle kändes det nästan lite mysigt att komma ner till skolan. De numera limegröna bladen har slagit ut på våra träd, och fastän klockan blev mycket, så var det fortfarande ljust och himlen röd lila bakom flygeln. Gräset var grönt och nyklippt. Det är tyst, treorna har tagit studenten och en tredjedel av skolan är alltså borta. Skumt. Satt ute en stund med Andreas, John, Tim, Linus, Sofia och Jennipher. Efter en stund drog vi oss inåt och blev sittande på rummet med massa dunka dunka och skratt.
Jag, Wibben och Jennipher var också nere i stallet och besökte Phanos som kommit tillbaka, och självklart min prins, Arthur. Blev så rörd över att han inte ens lade öronen bakåt när vi kom in i stallet, så jag nästan kände tårarna bränna bakom ögonlocken. Kanske är han glad att han kommit tillbaks, kanske var han nöjd med livet han fick leva där borta. I vilket fall som helst är jag och Jennipher överlyckliga att han är tillbaka. Vår prins :)

Ganska coolt att det inte är photoshopat
image119

Tripp

var ute i trädgården nästan hela dagen igår. oljade in altanen och planerade lite blommor. Solade inte däremot nästan för varmt för det just nu.
Pucko som man är glömmer man att låsa upp bakvägen, så när jag helt plötsligt fick mindre än 1 timma på mig att duscha och göra mig iordning till resa mot halmstad fick jag helt plötsligt väldigt bråttom! Fick dessutom kravla mig upp igenom fönstret. haha. men det gick väl :P
Jag, C, Hampus, Jesper och Kicki tog oss en sväng ner till halmstad och bilträff. Det sades vara 400 bilar anmälda på garaget, men nej. Det var det inte. Var inte där i mer än någon timme. Åkte istället till Tylösand. Gick på stranden och letade också ett BRA tag efter Gessles hus, men mest från bilen. Tyvärr hittade vi det inte, men vi hittade ett annat hus som faktiskt ÄR hans hus. I alla fall enligt oss. Det huset körde vi förbi ETT ANTAL gånger :P
Tog en sväng i vbg och i falkenberg innan vi åkte hem. Killen i hamnkiosken hade ju enbart problem...
Var hemma ganska sent, och det sved lagom i ögonen..

Imorse var det strålande solsken. såklart. Vi läste bägge två tidningen på balkongen och sådär. Bara en sån sak är väl underbart? Åkte iväg till dsf, men varken hedbergs eller ahlbrekts var öppet. Så nu är man hemma, ska strax sätta mig och äta lite mat ute som mamms lagat. :)


Cypern sept - 08?


Lördag

Nu blir det vanlig uppdatering igen. Praktiken är slut och har helt tillgång till internet. Hoppas ni som tjatat blir nöjda ;)

Veckan har varit jättebra. Kommer sakna Cizzi, Maria, Sten och alla hästarna så mycket. skulle lätt kunna tänka mig att jobba där. I tordags var våran sista dag, så vi köpte mat, grillade och hade det mys. Vi fick inte göra någonting Sten inte skulle ha gjort enligt honom, så en hel flaska vin gick åt. På fredagen kom Eva och bjöd på massa fika. Tydligen var det en sorgsen dag när vi skulle sluta eftersom vi varit bland de bästa praktikanterna. Alltid kul att höra!

Kom hem igår och började direkt greja i trrädgården. Vi har gjort om i förrådet då det ganska ska bli en "spelhall". Ska bli mysigt, och fint blir det nya förrådet faktiskt :) Mamma var och beställde massa trädgårdsstenar, och hade redan köpt blommor för tusentals kronor. Så det ska nog bli fint här. Fast jag klagar inte på hur vårat hus ser ut heller, speciellt inte invändigt ;)
På kvällen kom C, vi grillade och annat gott på kvällen. Blev lit öl och sånt, varken C eller pappa mådde så bra. Det vinglade lite för mycket vid läggdags tyckte jag allt.

Vaknade vid 9 idag av att pappa och Josef skulle byta dörr ute i förrådet och spikade och grejade. Vi gick ut ganska tidigt, åt frukost utomhus och hjälpte till lite ute. Så underbart att kunna vara ute nu ju!
Idag blir det halmstad, men det är inte förrän lite senare. Tänkte hjälpa till lite till nu innan det blir dusch och buss till stan :)

trist

Åkte iväg till boda igår och hämtade dricka. Fan vad sur gubben blev, vi hade tänkt ta hans reg nr men missade det. Idioto. Drog vidare till sjöbo men Tommi stack direkt. Ganska surt, men vi klarade oss bra SJÄLVA på festen. haha. usch vad vi var osociala.
Åkte ner till stan och swing efter att ha lämnat saker hos cbadh. Bättre igår än i fredags på swing om man säger så. haha. Stod väl på dansgolvet tills det stängde. Jag, Kicki och Assar har pollenallergi. Så ni vet.
Träffade sen lite folk också, som jag uppskattade, men ändå inte. Tycker det är grymt tråkigt, trodde aldrig det skulle bli såhär. Tyvärr kan jag ingenting göra, och tänker inte ens försöka. Det har jag fått nog av.
Åkte hem och mamma hämtade mig vid bussen, massa snällt.

Mamma väckte mig halv 10 idag, vilket inte var så underbart eftersom jag lade mig halv 4 inatt.. Dags att upp och jobba. gäsp. fick massa folk hemma, åt pizza och sådär. Fick knappt i mig någon mat. Aldrig varit såhär mycket bakis i hela mitt liv. Just därför har jag kommit på att jag ska inte dricka öl. det är då det händer såhär. varje gång!
Så nee, nu blir det inget dricka på ett bra tag.

Har precis kollat den nya Irene Huss filmen. Den var ruggigt bra. Tycker skitmycket om de filmerna. Bättre än både Beck och Wallander om ni frågar mig. :)
Nu blir det duschen, sedan iväg till Byttorp och kolla lillbrorsan spela fotboll. sedan handla och iväg till praktiken i skene.


party och så

Igår blev det att göra sig iordning, kanske lite för sent. Pappa skjutsade mig och Jennipher till bussen, och vi tog också bussen upp till sjöbo på förfest hos Kim. Var där tills ca 11 då vi drog ner till stan ett gäng. Träffade Ellinor och fick väl ganska mycket panik nör hela swing bestod av enbart rockare. Där kunde vi fan inte vara kvar, så vi drog till tonic, där det inte knappt var ngt folk. suck. vi gick och kollade x&y och door21, men båda var stängda. typiskt? vi gick till tonic i alla fall. Det kom iaf lite folk dit, och Tessan kom och joinade oss. Vid 2 blev det kebabrulle och sen hemfärd till C.

Vaknade lika tidigt som vanligt imorse. Fattar inte varför? Gick inte upp förrän sent iaf. Sen hade jag och C lite "kul" hela förmiddagen. Ganska många skratt från hans sida, men..? haha. det blir väl väl.
Åkte sedan ner till stan och gick skilda vägar. jag och jennipher köpte biljetter till IFE, gick också lite i affärer och jag lyckades köpa en bh. vilket behövs för våra dumma linnen, Sofie..
Gick sedan på IFE. Hade det niice, fastän det var lite.. aa. dumma människor om man säger så. orkar inte gå närmare in på det där.. Men annars var det helt okej, matchen kunde varit bättre, de var väldigt defensiva i sitt spel det sista, men.. Va fan, dem vann! ;)

Åkte hem, och nu ska jag strax in i duschen. fick slänga in kläderna i tvätten direkt, dåligt med kläder hemma nu.. Kicki kommer om ca 1 timma, så åker vi in till stan och sådär. krogen senare. om det vill sig. haha.

.

Ska vi gå ut och.. skjuta lite får, Ida?

Stan

Dusch, sedan till hälften springa iväg med hunden in till stan. Mötte Jonna väl inne och gick för att kolla på en locktång. Men vet inte om det är värt att köpa, jag tycker ju inte ens om att ha lockigt hår?
Mötte sedan Jennipher och köpte munkar. Jonna lämnade oss och efter Mira fått vatten av Cbadh på pressbyrån drog vi till polisen och hämtade mitt pass som faktiskt var klart. Mötte sen Jennifer och Frida som sminkade sig för att bli glasögon modeller. Dem tyckte jag skulle göra det också, men snyggt att se ögonfransarna trycka mot glaset? Nee inte så. Dessutom ser jag dubbelt så gammal ut i glasögon, så nej tack.
Tog sedan bussen hem till dalsjöfors, och nu sitter vi här. Vovven är helt slut inte så van vid såå mycket folk. Fick bära henne mellan de värsta ställena. Kom ju inte ens ihåg att det skulle vara vårmarknad.. Men men. Hon var glad i vilket fall som helst över att få vara ute. :)

Få ett slut

Kan detta aldrig ha ett slut?!
Inatt vaknade jag klockan 4. C skickade sms strax efter och sa att han nu var i gbg och snart var hemma. skickade tillbaka och han ringde upp. Pratade ett tag och när vi skulle lägga på hörde jag ljudet från när man sätter i telefonen i hållaren. Jag blev livrädd, C sa åt mig att försöka strunta i det och sova. Lade på och var skiträdd. Inte långt senare hör jag en massa pip. Någon trycker på spisens touchknappar. flera gånger. Jag var så jävla rädd. Tårarna rann nerför kinderna och jag ville ingenting hellre än att gå upp och lägga mig. Men samtidigt vågade jag inte.

Borde jag vara rädd när jag nu faktiskt VET vad som händer?

Medium

DESSUTOM, har vi äntligen tagit hem ett medium! Fy fan vad underbart. Speciellt med tanke på att dem hittade mycket energi i vårat hus. 10 stycken till och med!

- 1 person som levde tidigt på 1800-talet. Hon var mycket negativ energi, vilket kanske är en förklaring på att jag kännt mig orolig. Denna kvinna var mycket barsk, hon tycker inte om oss ungdomar med det antar jag att hon menar mig och Claes? därför brukar hon stå vid min dörr och stirra in på mig. Hon bodde utanför mitt rum där vi äter, som är den äldsta delen i huset. Denna kvinna förde mediumet till andra sidan då vi inte ville ha kvar henne i vårt hus.

- 1 person som till sist visade sig vara mormors man som dog i cancer för några år sedan. Han bor inte här, utan kommer bara hit för att hälsa på. När han varit här, så har han varit mestadels i mitt rum och rört mina saker. Mediumet beskrev honom som en mycket aktiv människa, han ville ge bort sin hammare till pappa, och hade ett stort intresse till fisket. Honom förde vi inte bort eftersom han inte är negativ, utan en "familjemedlem".

- 2 personer som bodde på övervåningen som visade sig vara mammas farmor och farfar som är de 2 personer som betytt nästan mest i min mammas liv. Mediumet sade ord och förklaringar som bara mamma förstod. Bla smeknamn. Dessutom hade hon sagt till mamma att hon borde baka oftare! Dessa 2 förde vi heller inte bort eftersom de också är "familjemedlemmar".

- 5-6 personer som bor runtom i hela huset. Dessa är små skyddsänglar. Barn som dött vid en tidig ålder och är här för att skydda Simon. De gör honom lycklig. Dessa barn är väldigt aktiva, dem leker och busar dygnet runt. "De älskar att trycka på knappar" sade mediumet. Kanske är det en stor förklaring till varför våran stereo satts igång flera gånger, att lampan tänts hos Simon och att spisen satts på (vi har med touch-display) Det är också ett väldigt stort bevis att vi sett Simon le och skratta nere i kameran då han ska sova. Mediumet sa att handikappade barn använder vissa av sina sinnen mycket dåligt och kan då använda vissa andra starkare. Detta kan alltså betyda att Simon kan se dem. Dessa ville vi heller inte föra bort, eftersom de har sagt till mamma varenda gång Simon krampat hon har vaknat mitt i natten alla gånger av en konstig känsla och springer då direkt in till Simon och han har haft krampanfall och då de ger Simon lycka och tillsyn.


Det känns skönt att äntligen veta vad som händer här hemma. Och att den värsta av dem alla är borta. Det känns extra skönt. Jag behöver inte längre spilla tårar på nätterna av rädslan att känna mig rädd och iaktagen.


Massa möjligt

I måndags fick jag och Carro skjuts till Stall SÅ, packade upp osv. Sedan var vi i stallet hela dagen och grejade. Fixade hästar till Sten, borstade hästar, mockade och alla andra vanliga stallsysslor. Vår favorit sak här är absolut apparaten som rullar upp lindorna. Det bästa man kan köpa in till ett dressyrstall där man använder mycket benlindor kan jag uppmana er! Det är grymt tråkigt att behöva sitta och rulla upp dem, och dessutom försöka få bort all smuts.

Mitt på dagen började Stens lektioner, och vi satt ute sammanlagt ganska många timmar och kollade. Kallt var det i skuggan också.. fick se ett par riktigt fina hästar, i alla fall värda några hundratusen kronor. Speciellt en fux drömma sig bort. Senare på kvällen kom också Sofie och skulle träna på Feno-Me. Han stod där under natten och skrämde oss en hel del med sina mer liknande tjut än gnäggningar vid sängdags.

Tittade på "Flicka" också. Den filmen säger jag bara. Har ni inte sett den, gör det.


I tisdags mådde inte Cilla alls bra på morgonen. Hon hjälpte till vid den första stalltjänsten, men gick sedan och lade sig. Vi gjorde i ordning en massa hästar till Sten, men redan efter första hästen började han också må dåligt. Yr och spydde till och med. Stackarn som påstod att han aldrig var sjuk.

Sofie som kommit och skulle träna dagen efter, fick snällt vänta tills mamma Maria (som äger stuteri MW där jag var på praktik sist, kommer ni ihåg?) kunde hämta henne. På vår lunchrast berättade Sofie att hon kommit hem sent igår pga att hon tagit en promenad och blivit jagad av en grävling. Hon hade fått springa över en hel fotbollsplan och bla fått hoppa upp i ett träd och vänta tills grävlingen försvunnit, som också hade försökt komma upp i trädet efter henne. Promenaden hade tagit henne 1½ timme. Haha.

På eftermiddagen hade vi stalltjänst igen, och tråkigt nog fick vi sluta tidigare. Sten hade hellre fått ha sina lektioner, så hade man haft saker att titta på.. Men men. Ibland kan man ha bra med otur! Vi satte oss istället och kollade pearl harbour efter Carros önskan. Sedan kollade vi på house och lade oss i tid. Underbart..

På onsdagen behövde vi inte alls jobba länge eftersom Sten skulle iväg. Vi slutade redan vid 2 ungefär. Mamma, Filip och Mira kom och hämtade mig. Hann inte mer än komma hem innan jag var tvungen att skynda mig för att hinna in till stan och kortegen med Sara, Jennifer, Frida, Joeline och Malin. Frida fyllde ju år så det blev att efter kortegen gå på restaurang och käka. Gott, MEN DYRT var detta ställe, och vi satt där tills vi tog bussen till kransmossen. Var väl inte där särskilt länge, och Frida och Sara skulle hem, så då gick jag med eftersom jag då fick sällskap hem.
Efter ett tag kom C hem från krogen, men var inte speciellt pigg...

Idag har varit en riktig slappardag! Vaknade väl vid , somnade om och vaknade igen kl 9. Låg vaken till typ 11 då C vaknade. Gick upp och åt frukost runt 1-tiden. Lade oss igen och C somnade och fick väcka honom vid 4. Någon timme senare åkte jag ner till stan med Jonna och käkade mcd. Lika gott som vanligt :) Satt där ett bra tag innan vi sprang i fullkomligt SPÖREGN till bussarna.
Så nu är man äntligen hemma, och jag är skittrött :(

RSS 2.0