oturen fortsätter

jo, när jag skulle käka hamburgare så tappar jag naturligtvis ut den på bordet, och den gick inte att äta längre. åker till sofie, halkar naturligtvis och ser plötsligt cider rinna ur påsen. jo, ni tror rätt. helt jävla otroligt, vad fan är det här?! alltså allvarligt..


jävla fredag?

jaha ja. den här dagen har varit ett rent helvete verkligen. det började med att jag höll på att försova mig. halkade på isen utanför huset. slog huvudet i bilen. åkte till sörmarken för att hämta jonna när hon var i dalsjöfors. fick åka till dalsjöfors, kom på att jag glömt min dator. fick åka hem, hämta datorn. slog i huvudet i bilen. kom en halvtimme för sent till lektionen. blev avslängd av hästjäveln rätt i "hinderstödet". på jobbet spillde jag ut fullt med choklad på min vita tröja. jag glömde mitt kollegieblock i datasalen på skolan.

suck. dagen har varit ett stort misstag, känns som om jag har allt emot mig idag. dessutom har jag grymt ont i min höft och axel pga att jag blev avslängd. åh, jag orkar inte mer.
och när jag kommit hem till älsk började hans otur. han tappade nycklarna på tårna. jag smittar av mig, så se er för idag. eftersom det blir utgång i kväll tyckte claes jag skulle supa mig asfull, så jag glömmer smärtan. men han antog att jag antagligen skulle bryta benet då. så... nej. jag ska inte supa mig redigt, eftersom vi är bjudna på lunch imorgon, redan klockan ett. det har jag lovat honom, så nu hoppas vi att jag inte bryter benet inatt. ändå. vem fan vet liksom.

torsdag

idag på religionen kollade vi på en skitbra film verkligen. okej, får väl tillägga att jag inte fattade heela innebörden i filmen som vanligt men den här filmen var onödigt svår att förstå. men helsike så bra i vilket fall. den handlade om dödsstraff och lite annat smått och gott. funderar på att ladda hem den, så claes får se en "claes-film" för en gångs skull, där jag redan fattar innebörden och inte behöver fråga.

eftersom jag slutade redan klockan elva, så åkte jag till ellos och jobbade några timmar eftersom det tydligen var kris med personal just nu. skönt att få lite extra pengar, även om det knappt handlar om någonting.
sedan träffade jag anna i stan idag igen och kollade balklänningarna. idag hittade vi finare klänningar, men ingenting som jag nappade på ändå. dock vet jag ungefär vad jag vill ha nu..


ni har väl inte glömt?!

99 dagar
15 timmar
13 minuter
22 sekunder

kvar till studenten! :D

onsdag

vårt balans-test med stefan gick ganska bra. men eftersom jag tydligen haft så bra man kunnat förra gången, så var det mer att jag skulle behålla mitt gamla resultat.. och det gjorde jag :) så nu har alltså projektarbetet BARA gått framåt när det gäller resultat. underbart :)

efter skolan åkte jag och mötte anna i stan. vi gick runt och letade efter balklänningar, dock hittade jag inte en enda som jag ville ha. hmpf.. vill verkligen ha den klänningen som jag hittat på nätet, funderar starkt på att köpa den. tyvärr är den väldigt dyr, och då får jag prioritera bort andra saker.. men det löser sig förhoppningsvis. vi bestämde också att träffas imorgon igen för att fortsätta kika. vi får se om det går bättre då!


<3

igår var vi restaurang och åt, massa gott. vi är så barnsliga också, ingen av oss ville fråga efter notan så vi satt där en bra stund. haha. men vi hade jättemys i alla fall, men när har vi inte det? :)
jag får väl också nämna att hjärtat lovat mig ett gulligt kort, och det fick jag. och tio rosor med världens gulligaste text i kortet som han skrivit. han är bäst ^^

sov hos älsk efter att vi köpt hem en massa godis igårkväll. nu dessvärre har jag mindre tråkigt, sitter i skolan och ska försöka gå och käka nu. sen lite mer projektet, sen test med stefan, och religion. suck. sätt igång.


1 år

27/1 -08, det är väl ändå värt ett litet hjärta.. <3 :)

så stod det i min blogg för exakt 1 år sedan. alltså, ett år av kärlek tillsammans med min.
så strax ska jag duscha och sådär eftersom vi ska ut och äta och så ikväll.

så idag, 27/1-09, är det väl ändå värt ett lite större hjärta.. <3 :)

Claes Lindskog<3

träningspass

träningen idag gick bra, men det var grymt jobbigt i slutet. jag är glad att vi har en spelhall där jag kan vara, med min skyhöga musik och jobbiga övningar. så jag slipper åka iväg någonstans, sådant är bara jobbigt.
eftersom jag antar att jag kommer ha en träningsvärk like hell imorgon, så gick jag ut med hunden på kvällen. nu fattas det väl bara att man ska halka på isen och gå ner i splitt också. det hade ju varit härligt.

home

har suttit med projektrapporten i nästan 2 timmar idag. men vi skrev i alla fall 1½ sida, vi är duktiga :) eftersom den är ungefär 4½ sida nu utan framsidan och sånt, så kommer den bli en del längre. blir att åka till skolan tidigt imorgon trots sovmorgon. men inte mycket att göra åt. bara stå ut och se glad ut!

efter skolan åkte jag och jonna och gjorde lite ärenden i stan. jag fick äntligen mina chili cheese, så underbart! :D jag önskar aldrig att jag började äta dem, nu är jag fast. totalt fast.

njae, träning nu!


måndag

Igår natt sov jag 13 timmar, inatt bara 6, snacka om omställning :O men det gick bra, jag var pigg och glad när jag vaknade :) dessutom var jag pigg under hela vägen till skolan, ibland känner jag mig bara uuurtrött och får verkligen kämpa med att hålla ögonen öppna.

dagen har hittills varit soft, men det blir en massa plugg senare för mig och carro. när tar den här skiten slut?! tyvärr kommer ju projektredovisningen efter rapporten är färdig. detta är helt sjukt, jag orkar inte mer! dessutom finns det hur mycket annat i skolan som helst som ska vara klart.. funderar på att åka til högskolan någon dag och sätta mig. hoppas på att få mycket arbete gjort liksom. njaa, dags för etologi lektion med Fagge, alltid lika intressant! :)

'

You look so troubled. Please smile. When the sun isn't shining, everyone get's depressed. ♥

the lion

bara för att vi går på en "sån töntig djurskola" så fick vi detta mejlet av en av djurvårdslärarna. visst är detta klippet helt underbart?


vovvarna

josse lämnade mig för en stund sedan, jag är trött och har huvudvärk :(
vi har varit ute med vovvarna och gått, och det var i princip första gången som hon släppte sin hund lös. tur att jag har en lydig hund som kommer när man ropar så han hänger på säger jag bara, en 7 månaders valp vill inte bli infångad. annars har vi kollat LA ink och lite annat smått och gott. hallå, det ÄR bättre än miami ink. det är ju tjejer vi pratar om! som dessutom tatuerar riktigt, riktigt bra.

nu lever mina ögonlock ett eget liv..

söndag

hade besök här igår fram till kvällen, då jag åkte hem till my darling och städade. riktig genomstädning, skönt att det är rent och fint nu :) hann också med att åka iväg en sväng och handlade, och köpte mat. sen blev det wallander-mörkret på kvällen. kan inte rå för att jag älskar wallander-filmerna. dem är mycket bättre än beck och allt det där om ni frågar mig. sen jag däckade så fort jag intog säng-position..

..och vaknade runt halv 12 imorse. vi hade nog kunnat sova hela dagen tror jag. åt nog inte frukost förrän ett eller något. dagarna går så sjukt fort när man vaknar så sent. men ingenting mig emot, jag älskar att sova!


lördag :)

vet ni en sak? jag fick med min pojkvän på hockeyn igår. och vad jag förstod, så tyckte han inte det var såå tråkigt ändå. men en gång per år var det ja.. men jag hoppas få med honom fler gånger, men det säger jag inte högt.
hur var det annars? jo, matchen var bra, bhc spelade jättebra men fick två utvisningar för puck över sarg och då passade växjö på att göra ett mål. tyvärr. matchen slutade 4-5 till växjö.

när vi kommit hem kollade vi någon jättebra film på tv, men det gick inte att ligga i hans knä och försöka var vaken märkte jag efter han väckte mig.. sedan låg vi och pratade en massa som vanligt. sista gången vi kollade på klockan var hon över halv fyra.. vi pratade så mycket om oss igår, så det slutade med att han blev tårögd och därför började det rinna tårar nerför mina kinder. vi har gått igenom så mycket tillsammans som stärkt bandet mellan oss såå mycket. jag älskar honom jätte mycket, jag blir tårögd så fort jag tänker på så fina saker han sa igår. han är det bästa jag har.

idag vaknade vi alldeles för sent. usch, shame on us.. jag har fixat disken, har tvättat, tänt i brasan så vi får lite värme, och allmänt småfixat lite här hemma. ska ta ut hunden på en liten promenad nu, sedan blir det träning.

drog

och allt blir ju verkligen som jag tänker ibland? eller inte alls. har istället för att pyssla om mig själv, städat rummet, tvättat två maskiner tvätt, varit ute med hunden, och skottat. vad är det för drog som håller till i mitt huvud?

men NU ska jag faktiskt rå om mina naglar en stund ^^

weekend :D

den här veckan har bara flugit iväg, helt otroligt! ändå har jag varit i skolan längre än vanligt om dagarna. just för att försöka bli klar med den där rapporten. det känns skönt att det äntligen är helg och att  man har två dagars ledighet framför sig :)

på narutbruksprodukterslektionen, långt ord det där, så hade vi någon "fisk-dag" så vi lagade bara en massa fisk och allt som hör till. men jag tycker tunnbrödsrullarna var godast, med min och sofias blåbärssylt på. det äger! ;)

jag tänkte jag skulle ta hand lite om mig själv nu en sväng såhär in på förmiddagen. inte ofta det hinns med, men nu har jag gott om tid :) ska kissa hunden först bara, hon är ju nästintill naken nu förtiden också, så täcke är ett måste!

I saw a sign!

- Lindskog | i åa ä e ö.. säger:

vi e ju bäst


sleeep!

egentligen borde jag vara smart att lägga mig och sova nu, när jag kommit hem såhär sent. men ni vet hur det blir. man ska skriva blogginlägg, läsa andras bloggar dock bara de som är mest intressanta och som uppdateras ofta, annars blir det vääldigt jobbigt kolla msn och allt det där.

har precis kommit hem från sofie, vi satt och pratade vid hennes köksbord i fyra hela timmar, och ändå blir det inte en ända tyst stund. hm.. tjejer.

men nu ska jag faktiskt snart lägga mig, så fort jag pratat klart på msn. ni vet hur det kan gå.


torsdag

idag hade jag och carro äntligen vårt ryttartest, som vi har gått och kråmat oss för nu sedan i slutet av vårterminen förra året. och gissa om resultatet hade förändrats? jo, jag hade blivit bättre på dressyren också, men hoppningen?! jag hade högt mig med 9 poäng, helt otroligt. jag blev superglad! dock hade jag velat få ÄNNU mer resultat på dressyren, men men. dessutom stod det att jag hade stolsits ibland, något jag alrig brukar ha annars. efteråt får jag veta att blondies dressyrsadel är för smal och hamnar då i bakvikt. detta gör att man hamnar i stolsits. blev ganska sur att en sadel hade gjort att mitt resultat blev sämre. men men. man ska inte klaga, bara vara glad! :)
var kvar i skolan ett tag, filmade charlotte vår lärare när hon red sin monza. jättefin häst måste jag säga! sedan var det bara jobb på projektrapporten och lite annat skrot.

åkte sedan till stan och träffade Jenny Karlsson och lunchade thai-mat med henne. massa gott som vanligt :) sedan blev det gina, och jag gick som vanligt ut med en påse därifrån.
sitter nu hos Sofie Landén och hon klagar att hon inte vill laga mat ensam. och att jag skulle uppdatera bloggen. så nu har jag gjort det och ska vara till lags i köket. så hon inte blir arg. för det är hon redan ^^ inte på mig dock.

give me some of your strength

eftersom man ibland sitter här och känner att man vill skriva av sig, men inte vet om man borde, så skriver jag. jag skriver att jag borde skriva. men att jag håller tyst.

Godnatt

sovdags?

jag och frida satt och pratade, medan hon fick ur sig en massa känslor idag. hon är bra känslig ibland, den tjejen. men jag tycker om henne ändå!
efter besöket hos frida åkte jag hem till C, kollade film och åt gott. kollade på the bank job. mycket bra film om ni frågar mig. dock var den väl egentligen en lite mer "claes film" än "ida film", men jag tyckte den var bra ändå. när jag väl verkligen förstår filmerna, så är dem bra. får väl ta och typ erkänna att claes är smartare än mig i sådana situiationer. om det nu kallas smart att kunna förstå en film?


projekt?

jag slutade tidigt idag, men fick sitta kvar en del pga projektet. allt handlar om projektet och rapporten numera känns det som. inte för att det är alltför tråkigt, men det är ändå mycket energi som går åt, och annat som läggs åt sidan. dessutom är det svårare att vara två. det är två människors tankar, funderingar och resultat som ska finnas med.
men nu är allt fixat. imorgon har vi vårt ryttartest, sedan väntar ett balanstest också.

nej, dags att inta dusch-position..


längre sovmorgon..

efter att jag tagit upp johanna imorse, fick jag reda på att vi inte alls börjar 09.05 som jag trott. utan den rätta tiden var 10.15. det stod fel på mitt elevschema, och jag hade kunnat sova till i alla fall 8 imorse, och inte behövt gå upp kl 7.. usch, det kändes jobbigt när jag fick beskedet, men nu kommer jennipher om en halvtimme. då slipper jag sitta här och sura själv :P

hockey

har precis kollat västerås - BHC på tvn. jag har blandade känslor angående den matchen. dem kändes som att dem hade bly i både fötter och klubba, men i andra stunden får dem en kontring och gör mål. dem gjorde till och med mål i powerplay, applåd!
men okej, dem tog två poäng mot ett lag som kämpar för att ta den 3:dje kvalplatsen, så de ska inte vara annat än nöjda. och när dem är nöjda, så är jag.
dock tycker jag fortfarande täng och karlsson borde hitta sin plats i ett annat lag. och skördåker. men han måste spela hos oss i varje boxplay, så då måste han vara tillgänglig. i alla fall per telefon.

promenad i det kalla

nu har jag precis kommit hem från en promenad på några kilometer tillsammans med josse och bosse. bra rimning på henne och vovven va? ^^ det var slask, ibland upp till 1 dm snö, is och ännu mera slask. så det var en jobbig promenad, speciellt med tanke på att mina ben var spagetti innan vi gick ut. men vi hade bra med kläder på oss, så vi frös inte fast det var snöstorm varning och det var skönt att få komma ut! och att prata med josse då med såklart ^^

skoldag suck

ett litet snabbt inlägg bara, har andra saker för mig om en stund.. :)

idag var den jobbigaste skoldagen på länge, vet inte varför.. men kändes verkligen så. hade meningslösa lektioner fram till ridningen för charlotte. vi hade hoppning idag, stannade väl på en meter strecket eller så. hade blondie eftersom vi snart ska ha provet jag och carro. jag hoppas han är lugnare då än idag!! dressyrtestet får ju inte bli drabbat.. :( Synd att Kasanova inte är helt igång än..
Skulle också ridit Kasanova efter, men jag orkade verkligen inte. dessutom visste jag att efter hopplektionen och skolan återstod ännu ett prov, denna gång för Britt. vi skulle tex nå vår maxpuls genom att hoppa hopprep tills vi typ inte orkade längre. mina ben är spaghetti. men britt sa i alla fall att jag har mycket muskler, åh tack för det! :D

nu, väntar baguette med kycklingröra innan jag drar mig. hörs sen!

.

oj, snacka om bättre kamera, som jag också vill ha. här ser man kanske korten lite bättre på födelsedagsbarnet igår. man kanske ska införskaffa sig en ny kamera...?

(klickbar)



allt åt helvete jaa :)

idag har INTE varit min dag känner jag. fy fan. såg att det var SNÖ hemma imorse, så det blev att skynda sig en hel del för att hinna till skolan. väl där, datorn går sönder och jag håller på att paja hela skiten. som tur är har vi datatekniker som kan det dem sysslar med! och sen på vägen hem då.. kö på motorvägen i 2 timmar, och bilen känns som den är på väg att gå i tur och bitat, gud jag blir så lycklig.. sen ska jag försöka hålla lite annan ilska inombords, folk är BRA onödiga ibland. shit alltså, att dem aldrig kan sköta sitt eget.

well well, dagen har haft sina stunder också. vi hade en skitrolig körlektion idag, då vi körde Birk i bruksvagnen. vi skulle lära oss backa med ekipage, köra slalom mellan täta koner osv. vagnen var inte direkt så kort om man säger så. och väger minst 450 kg :O dessutom var vi 6 st på vagnen också, förrutom när vi gjorde övningarna. han är duktig, vår häst!

här får ni biler från lektionen idag!





Carro kan inte styra :P



backning


såhär kan en häst se ut som inte har gått i vagn, men SETT en vagn! Kasanova.



min pojkvän än nicko

på brämhult.

C: sätt dig i bilen. och medan jag fixar här, så pumpa med gasen.
C: men fortsätt. fortsätt!
Ida: men jag gör!
C: -stänger motorhuven- så, sitt nu där en stund och fortsätt.
Ida: men lägg av, jag vill inte sitta här ensam!
C: Jodå, sitt kvar där nu!
-han går och lämnar skiten i garaget-
Ida: men jag vill inte sitta här!!
-han börjar gå inåt och ler samtidigt-
Ida: -slänger mig ut ur bilen- du är dum i huvudet. helt dum i huvudet, vet du det?!


vinnare

BHC vann idag. Sverige vann idag. BHC skötte sin roll mot troja ljungby, och sverige stod på sig bra mot Korea. En helt okej kväll alltså :)


Rasmus 2 år

Rasmus var med på 3 bilder idag i Borås Tidning. Snacka om poppis unge ^^


söndag

Igår satt jag och Josse och kollade good luck chuck, och den var ju inte lite rolig ^^ känns strange att jag inte sett sen innan, jag brukar ha sett sådana filmer annars.. men men. alltid kul att se någonting nytt. vi hade det mys tillsammans med hundar, råttor och kaniner i alla fall. och JAA, jag var delvis rädd. haha.
åkte sedan hem till älsk, och får väl säga att jag somnade ganska snabbt efter att jag diskat och röjt upp lite.

det går verkligen i perioder, numera sover vi istället jättelänge. men det är bara skönt, att få sova ut riktigt länge. sedan åkte vi iväg till sparsör och lilla rasmus som idag fyllde 2 år. han växer så fort, allt går så snabbt, och han är så söt! dock var linda sjuk, hon verkade inte alls på topp stackarn :(


shopping

får slänga in ett snabbt inlägg innan jag åker igen!

jag och josse har varit både på lager och i knalleland idag. handlade inte mycket på lager, blir ju så när man inte fick något studiebidrag i december.. men på gina går det för mig att handla, och jag handlade några saker. :) Fint!

nu har jag slängt i mig mat, och ska flänga vidare hem till josse. vi ska kolla på film och lite annat mys. men vi hörs vi vanlig ordning imorgon :)

saturday

eftersom vissa låg hemma och var bakis igår, fick jag plötsligt brist på annat att göra. därför städade jag det sista i garderoben och gjorde annan nytta. behöver nog gå igenom hela garderoben på saker jag inte använder snart..
sedan kom älsk, lagade mat och tittade på lets dance. ni vet våra prat-nätter börjar bli överdrivna när han väcker mig för att "han tycker att det är mysigt och roligt att prata med mig". jaja, man ska inte klaga på det, inte alls faktiskt. jag tycker om våra nätter ändå. väldigt mycket faktiskt.

idag vaknade vi eller jag inte innan halv 12, så skönt att få sova ut. har nyss ätit frukost och håller på att sminka mig här om vartannat..

hörs sen!

gasen i botten

åkte till skolan bara för att rida en häst idag, vilket iof blev två sedan. däremot kändes det inte bra, jag har inte ridit på år och dar nu känns det som. eller så var det för att jag red coccen som inte alls var sammarbetsvillig idag. eller att jag red kasanova som känns fräschare än förut men som just nu är omusklad och stel efter skadan. charlotte som provade ut sadlar på alla hästarna i manegen sa åt mig efteråt att inte alltid ta så hårt på mig själv. att man inte alltid har perfekta dagar, och sluta se ner på mig själv. och jag vet att det är så. jag veet...

efteråt satte jag och carro oss med projektrapporten igen. vi har inte kommit speciellt långt, haha. men det blir bättre nästa vecka.

och när jag och jonna skulle ta oss hem, så börjar bilfan låta konstigt, varvade upp sig till 3000 varv utan anledning så fort jag tryckte ner kopplingen. Gasen hade hängt sig! jag blev livrädd, försökte ringa människor som kan bilar men ingen utav dem utom EN, verkar inte veta vad man har en mobil till.. det hela slutade med att jag stannade och fick starta om bilfnasket som efter några minuter hade lugnat ner sig. jag tror bara den lille ville framåt. racea helt enkelt, eller vad tror ni? ;)

mörkrädd

jag förstår inte varför, man jag är så grymt mörkrädd!
egentligen förstår jag väl på sätt och vis, men jag fruktar verkligen för när jag måste ut och flytta bilen på kvällarna. jag är till och med rädd för att gå utanför dörren hemma! jag är rädd när hunden är på gräsmattan när det är bäcksvart, och jag inte längre ser henne, jag vågar inte gå för långt från huset och dess ljus. jag är rädd att det ska finnas någon längs knutarna, någon bakom bilen eller i carporten.. carporten är verkligen hemsk. den är upplyst utanför, men längst in är den kolsvart. jag tror mig alltid att det ska finnas någon där. vad händer om det nu skulle vara så? jag hade nog slängt upp benen på ryggen och sprungit in, det är en sak som är säker.

ni hänger väl med?!


112 dagar
14 timmar
42 minuter
7 sekunder

kvar till studenten!


torsdag!

vår lilla "föreläsning" idag på etologin gick bra, fast det kändes som att de andra djurskötarna hade svarat på ett bättre och annorlunda än min och elins kent? nej, jag vet inte. men illa blev det i alla fall inte :)
på vår arbete med häst lektion fick vi gå igen allting med klippning igen. det var år sedan vi gjorde det, och att klippa en häst är inte såå svårt. så jag fick andra uppgifter istället. som att ta in alla hästarna. suck.
sedan var det naturligtvis provet idag, som visade sig inte ens vara i närheten likt dem papprena vi fick att läsa på. det var bara någon fråga som handlade om det vi läst på. så alla var nog lika kassa idag, de flesta gick mellan 5-10 minuter.

efter skolan satte jag och carro oss och började på vår projekt plan. vi hann inte så långt om man säger så, men vi vet upplägget lite mer nu, det det är väl det viktigaste med skiten antar jag.

jag som hade tänkt göra lite skolarbete idag, kom precis på att kollegieblocket är på skolan. stor idé att vända och åka 7 mil tillbaka nu? nej tack. jag tar med mig det hem imorgon, även om jag inte tror att jag är såå duktig som sätter mig med det på helgen. men ändå.


sjuk?

Jag har feber, mitt huvud sprängs snart och jag har prov imorgon. allt känns så oerhört lyckat.. ska kolla igenom skiten en gång, sedan struntar jag i resten. det är bara i fall att jag verkligen åker till skolan imorgon. jag har våra papper i etologin som vi ska redovisa imorgon också, så känner mig ganska tvingad att åka.. ökar dock min feber kommer jag inte att utsätta mig för ett kallt stall, ett prov och en redovisning. well well. jag ska verkligen försöka lägga mig tidigt, kanske redan om någon timme.

Asta var det va? ;)

- Ida Nilsson l säger:

vad vill du ha bättre? säg något så svarar jag

- Ida Nilsson l säger:

tillväxten kanske? hahaha. det behöver båda vi två. men vad fan menar dem med det egentligen?

- Ida Nilsson l säger:

ELAKT!!

Jenny - Jim <3 säger:

haha vadå kan man växa av ngt? :D

- Ida Nilsson l säger:

hahaha, lilla Jenny Thorén...


hundfolk..

det är inte var dag man står och grejar med bilen, och man märker att snett jämte en står 2 lösa hundar.

Jag tycker det är OERHÖRT elakt att sätta två stycken hundar i ett litet rum på ca 1x2 meter, och begära att dem ska stanna där? Det är respektlöst att veta att en så stor hund faktiskt kan öppna en dörr, och sen vara lös bland alla barn/andra hundar/hästar och dessutom hundrädda grannar. en jack russel, och den andra vet jag inte vad för ras det är, men tippar på en blandras pittbull/amstaff. väldigt stor och dessutom muskulös hund.. det var ren tur att jag var ute och kunde få in dem. det kunde lika väl ha varit en hundrädd person, som jag lovat hade slängt benen på ryggen och sprungit. det kunde det varit en som är hundvan också, för i vilket fall som helst så är det inte många som står rakt på benen efter att en sådan okänd hund står blixtstilla, och sen tar fart och tvärnitar mitt framför en.

jag tog in hundarna i hundgården istället, antar att dem har det bättre där.




onsdag

redan hemma från skolan, lyyx! hade ganska softa lektioner idag ändå, med sovmorgon och allt :)

jag har kommit på att det är bra att ha en mormor som hälsar på i någon vecka. igår när jag kom hem hade hon städat hela min garderob som såg ut som ett bombnerslag. hon hade till och med fått in alla kläder! fattar inte hur hon lyckas. hon lagat all mat, bakar en massa goda kakor, tvättar och städar. man behöver inte bädda sin egen säng, man behöver inte ta upp  kläderna från dagen innan. det är redan gjort när man kommer hem. det är bra att ha en mormor! ^^

förresten, har ni lagt märke till att min pojkvän har börjat behaga att kalla mig "chefen"?

.

Jag och Claes har kommit fram till att vi är så sjukt jävla heta ihop.

puss och godnatt!

tisdag

förlåt, jag vet att jag inte skrivit någon blogg idag, men det har varit fullt upp, har inte hunnit sitta vid datorn på hela dagen..

har haft fullt med lektioner hela dagen, bara hästämnen dessutom förrutom klassrådet. arbete med häst, körning och hästens utbildning. och idag hade vi parkörning för första gången! det är helt underbart att se två hästar sammarbeta på det sättet ska ni veta. det är nästan så man blir tårögd, förlåt. gud vad töntig jag är.

var hemma hos min C ett tag eftersom jag är glömsk, och behöver någon som tar hand om mig. sen svek ellen, så tur att tommi var på BHC-MATCHEN idag. Jag kan inte förstå hur dem kan vara i sån "upp-och-ner-form" ena matchen är dem URKASSA, andra matchen sätter dem leksand på plats.. och idag. matchen var fruktansvärt underhållande, det var inte en massa slit och släng, utan bra spel, med goda chanser på mål. däremot kan jag inte säga att jag är nöjd med resultatet ändå av matchen i sig. dem borde ha gjort mer mål. dem borde ha spelat ett bättre powerplay. VARFÖR har det alltid avrit svårt för Borås Hockey Club att kunna spela ett bra powerplay? idag gjorde dem till och med mål i boxplay. och DET kan dem? ah, men jag fattar bara inte.. well well, dem vann :)

Lycklig?

ibland undrar man om man har det bättre än andra, sämre än andra, eller om man helt enkelt har det neutralt. Jag fick mig en tankeställare på religionen idag. Vad är lycka för mig? Vad ÄR lycka för mig.. lycka för mig är att folk runtomkring mig mår bra, mestadels. mår inte dem bra, så mår ofta jag inte bra heller. och mår man bra, då är man lycklig. eller hur?

om man då kollar på klassens resonemang.
- när allt är bra
- nå framgång (karriär, mål)
- pengar
- kärlek
- Måste man vara lycklig jämt?

det vore väl tråkigt att inte vara lycklig jämt. det är väl knappast så att man strävar efter att vara olycklig. varje chans som ges, vill man vara lycklig. man prioriterar sitt liv på bästa sätt, för att man ska bli lycklig. det är inte alltid man själv kan styra över lyckan. kanske lämnar ens partner en, man blir av med jobbet, en vän, eller kanske är det ens husdjur som fått uppleva sina sista dagar? kanske vänder det åt andra hållet istället, man träffar kärleken, får ett jobb, man får en ny vän och köper sig en valp eller ett annat djur..

vad jag vill komma fram till, känns det inte som att människor borde bry sig mer om andra än sig själv? det är inte bara en själv som gör sig lycklig, det är människor runtomkring som är stor del till hur man känner sig och mår. Jag är glad att jag har människor runtomkring mig som gör mig glad och lycklig, vad vore livet annars?

körning

körningen började inte direkt bra idag. vi skrittade ute en sväng i spöregn, innan vi övertog ridhuset från de andra ridande ekipagen. skönt att vara inne kan jag tala om, ändå var vi pissblöta och stelfrusna. det kändes som himlen bara öppnade sig!
körningen gick i alla fall bra tycker jag! Vicky var väl inte direkt jättepigg i början, men det blev bättre mot slutet, och hon kändes riktigt mjuk och fin i slutet på 12-meters volten. jag är så glad efter varje körningspass, det känns så bra!

mina bilder är inte speciellt bra eftersom det skumpade en hel del. men det här är i alla fall Karina. Sarah kör, och Carro är groom. 



Vicky ser ut att bara bestå av rumpa, men det är inte verklighetsbaserat



12 jan

jag tycker delvis om att ha religion numera, även om jag har ett prov kvar. och det provet tänker jag inte göra så länge jag inte får en IG-varning. eller jo, nu ljög jag. jag måste nog.
dessutom trodde jag helt allvarligt att stefan vår idrottslärare fått någon form av kick idag när han och tim boxades. tim började till och med blöda.

jag, elin och jonna sitter och snackar nu, det är strax dags att ta på sig en himla massa kläder för att gå ut i stallet för att inta kuskposition :) Ni får bilder senare!


good morning!

jag och mitt hjärta kikade på björn gustafssons film igårkväll, och den var faktiskt helt okej! kanske snäppet tråkigt att filmen inte var mer än 40 min lång, dem borde lagt in allting i filmen så man slipper gå in på smårubrikerna.
jag har svårt att ställa om mitt dygn ibland, så jag somnade sent för att vara mig och skola. men ändå var jag pigg imorse, tur för mig. däremot var det jobbigt att se hjärtat ligga kvar och kurra ner sig i sängen..

redan på skolan dags för svenska. jag visste att jag skulle köra in i tanten när jag körde om henne..


11 januari

är jag dålig på att uppdatera min blogg? :O jag som tycker att jag i alla fall ofta uppdaterar den. i alla fall fler än de flesta andra. men okej, jag ska skärpa mig!

igår kom i alla fall Jonna hem, och vi gjorde iordning massa gott att smaska i oss. vi satt i spelhallen och kollade på film, och åt gott. tänker inte säga att vi drack gott eftersom fantan var ett halvår för gammal. det är mysigt att titta film och så, det var lagom varmt med brasan sprakande bredvid. jättemysigt, dessutom var filmen skitbra!

imorse vaknade vi utvilade båda två, ganska skönt eftersom vi låg och pratade till ganska sent. sedan fick vi för oss att baka, så det har vi hunnit med :) dessutom har vi varit en sväng i dalsjöfors, och hon har lockat mitt hår. fick order om att pröva min nya locktång för att se om den var bra, i love it ^^.

10 januari

igår var vi några stycken hemma, som åt smörgåstårta och annat gott. det ÄR den godaste smörgåstårtan jag någonsin ätit, men fan vad jag och hjärtat mådde dåligt sen på kvällen :( kan det vara så, att i detta fall herr och fru smörgåstårta, kanske åt liite för mycket?
vi lade oss vid 10-tiden, och bestämde oss inte för att sova förrän runt halv 2-tiden. vi låg bara och pratade, och pratade. och det handlar inte om att överrösta varandra, utan att ha lugna samtal med mycket leenden och kramar. det tycker vi om :)

imorse vaknade vi ganska sent, men det var helt underbart. gjorde mig iordning och blev upphämtad av sofie<3. det var såå länge sedan vi umgicks, flera år till och med. man längtar tillbaka till livet i samhället en hel del. där fanns allt man behövde. i alla fall som liten. men vi åkte in till stan i sällskap med emma, kollade lite affärer och sånt. och Ida köpte inte någonting 'stolt'. efter några timmar gick vi ut i målsryd och gick en sväng jag och sofie.
får nog börja döpa om alla mina vänner till efternamn istället, i och med att alla verkligen heter samma sak. jag får döpa om dem helt enkelt.

Blomsterbud!

åh, jag fick precis hem ett blomsterbud. tack jennipher, hjärtat. dem var verkligen jättefina, vad glad jag är som har dig!



I mitt kort, som förövrigt hette Pussar och Kramar stod det:

"Bara för att jag sa att du skulle få blommor
när du klarade ditt körkort, och när
du klarade uppskrivningen.
Så här är dina blommor! :)
På födelsedagen!
Från Jennipher
Jag älskar dig

19, woohoo!

jag kan avslöja, att det var TUR att jag stängt av mitt slud på mobilen, till och med vibrationen. för det var inte nådigt med sms som ploppade upp när jag vaknade vid 9.. och jag kan inte vara oförskämd att inte svara.

frukost på sängen fick jag för länge sedan, väldigt tidigt till och med. men både mamma och pappa gav mig ett råd att inte åka till skolan. att det var ett smart val eftersom vägarna var så hala så man nästan bara gled av grusvägen här utanför. det kan man kalla blixthalka, när det är IS över hela vägen..

Nej, nu ska jag öppna mina paket som jag och mamma slog in igår haha) det ska bli spännande att se vad som finns i :P har kommit på att jag vet typ alla mina presenter jag får detta året. och antagligen det mesta tills jag tar studenten. men det behöver inte vara någonting negativt för det, man får ju det man önskar sig. och det är väl huvudsaken?


im happy ^^

nu börjar det verkligen kännas som att det närmar sig min födelsedag :) jag och mamma åkte in till stan för att kolla runt lite, hon visste redan vad jag ville ha, och jag fick det! fick 4 saker ur chilli-serien! så glad jag blev! Så nu är det bara typ hälften av sakerna kvar, om inte ännu mer. men när jag flyttar hemifrån ska jag ha allihopa. wiiihoo! sedan åkte vi också och handlade, och jag fick välja massa gott som jag ska få till frukost imorgonbitti. typ jordgubbar, melon och sånt ^^

pensionärer ska inte ha körkort!

idag har jag varit med om minst 5 saker, varför pensionärer inte ska ha körkort.

situation 1
dem som är såpass gamla så dem inte kan vrida på huvudet, eller aldrig fått lära sig vad döda vinkeln är, ska inte ha körkort. man ska inte behöva oroa sig att folk är 1 dm från att köra in i sidan på en när man kör i vänster körfält på motorvägen. tur man har tuta på bilen om dem nu har den hörseln som krävs.

situation 2
har man så dålig syn att man absolut inte ser hastighetsskyltarna, eller inte har orken att bry sig, ska man inte ha körkort. okej att det är dåligt väder, men det ger dem inte rättigheten att köra i 30km/h på 70 väg innan halv 7 snåret på morgonen. det innebär KÖ.

situation 3
för dem som har ont i benen, höftproblem och allt vad det nu kan vara, ska inte ha körkort. man kan inte strunta i parkeringsplatser och göra sig en egen mitt på gatan och blockera alla andra bilar, för att lättast kunna komma ut ur bilen, och sen vägra flytta på sig.

situation 4
är man såpass gammal så hjärnan har krympt eller att man möjligtvis är allmänt så knäpp i huvudet att man flyttar bilen 1 dm när det krävs minst 1 m, så får man skylla sig själv om en bil glider rätt in i sidan på den.

situation 5
har man nått pensionärssträcket och är irriterad, ger det en ingen rättighet i världen att ställa sig och hånskratta, och kasta snö med snöskyffeln på andra människors bilar. det kallas PMS för gubbar över 80 bast.

etologi lektion

Etologi lektion med Anders "Fagge" Fagander.

Fagge: han fick en massa friarbrev, fast han mördat familjen för att sno deras cyklar. Kvinnor dras till sådana, varför?
-tyst-
Fagge: känner man sig säkrare med sådana "tuffingar"?
-tyst-
Sofia: det är klart man känner sig säkrare med en sådan än med en nörd!

senare
Fagge: om vi istället kollar på fåglarna, dem flyger hem till den ena, kollar läget där, ja han hade det fint. men hon flyger till nästa, kollar in lägenheten, vardagsrummet, sovrummet. "Tuffingen" hade det stökigare, så vad gör hon? Hon parar sig med tuffingen och flyttar sedan in till.. -pekar på Sofia-
Sofia: nörden..


maatch

jag stannade kvar hos jonna i några timmar, trodde väl inte det skulle hända. att jag frivilligt stannade kvar på skolan efter skoltid. men vi hade kul, så det spelade mindre roll :P

och jaa, då var det hockey idag igen. idag var killarna helt lost. vet inte vad som hände. dem verkade ha haft ett pass innan matchen, som var så stenhårt att dem knappt orkade stå på benen eller åka framåt alls. dem tappade puckar hit och dit, och visste nog knappt vart dem hade sig själva. dem avslutade ganska bra, men matchen var INTE okej. Skärpning BHC!


onsdag

fick order om att skriva ett blogginlägg, så jag får väl göra detta för att vara till behag.

imorse var det mycket snö hemma, över 1 dm i alla fall. tur att jag hade bilen i garaget, annars hade jag aldrig kommit i tid till skolan idag. det var inte direkt det bästa väglaget ute om man säger så. tog nästan en timme att åka till skolan idag, det kändes oerhört jobbigt. i övrigt har jag haft en lugn dag i skolan idag, jag och jonna har varit iväg och köpt mat. Får väl se om jag är kvar här en stund till, har redan slutat..

snöö

här hemma är det snö. det började snö för någon timme sedan, och det har kommit regält med snö nu. var ute nyss med hunden, och det snöar en hel del fortfarande. det är skön kyla ute nu, inte sådär svinigt kallt heller. dessutom ska det tydligen bli sol imorgon!

nu är det drömkåken, den är för rolig.

tisdag

imorse åkte jag, c, mona och conny till media markt och biltema i jkpg. blev väl inte så mycket mer än att C köpte en födelsedagspresent till mig, och att jag köpte lite skit som spolarvätska och torkarblad. tråkiga saker :( men känsla har jag i alla fall, eftersom spolarvätskan faktiskt tog slut idag ;)
har också hunnit med att åka en sväng ut till linda, micke och rasmus. fick köpa med mig chili cheese också hem, vilken oerhörd tur jag för första gången i mitt liv typ. Jag har börjat trycka ner mig själv så jävla mycket det senaste, jag gillar fan inte det :/

.

jag är ett fuckface, en jävla idiot.

jobb

det är så otroligt skönt att man kan "bestämma" sina egna arbetstider ibland.kanske inte bestämma, men ha tillgång till att gå när man själv känner att man är klar. detta är jag extra glad för idag, eftersom jag till och med hoppade rasten för att få komma hem. med en hel våning kvar kändes det utom hopp. ungefär.

.

Förresten! Jag har glömt att nämna att jag fått hem mitt efterlängtade halsband. det är ett kristallblock format som ett hjärta, med mitt och Cs namn ingraverat med laser. jag har inte behövt vänta speciellt länge, fastän jag beställde det i mellandagarna. fint!

snart där?

ni får äran att vara med i nerräkningen till min student. Varsågoda!

123 dagar
17 timmar
55 minuter
35 sekunder

jobb, jobb, jobb..

Nu är äntligen min arbetsdag över. jag och simon har busat hela dagen, och det har varit en mysig dag. utöver när vi var ute och gungade i 10-, det hade kunnat vara varmare om fötterna om man säger så. men han skrattade och var glad, och det är väl ändå huvudsaken. dessutom hade han en kramp igårkväll, så jag är ganska förvånad att han varit så glad idag.

jag ska lägga mig så tidigt som möjligt senare, för att vakna upp hyfsat pigg imorgon bitti. jobb då med, på ellos denna gång. det här blev kanske inte det lovet jag hoppats på. tiden har gått alldeles för snabbt, speciellt de dagarna jag haft lediga. men jag kommer inte ångra mig den dagen jag får min lön, det lovar jag.

herr och fru burger king

det var förresten en läskig incident på burger king idag..

jag och josse kommer körande och jag får syn på en röd golf.
Ida: nej, claes är här. vad pinsamt.
efter en stunds kikande såg vi att det inte alls var hans bil, inte ens i närheten likt.
Josse: men varför skulle det vara pinsamt?
Ida: för att vi äter sån här mat jämt, vi kan inte komma på varandra såhär.
Vi går in och ställer oss i kö, när jag märker att någon biter mig i örat!
Ida: men AJ! vad fan gör du?!
När jag vänder min om, står min man där bakom mig och ler.

shit också..

grattis, Sverige!

ibland kan man känna ett "måste-ha-begär". det har jag känt hela dagen idag. jag MÅSTE ha chili cheese! när man tänker på någonting så grymt mycket, så får man nästan panik när man inser att man har körkort, man har bil, man har pengar, och burger king ligger en knapp mil hemifrån.
därför var det extra skönt att jag och josse tog vägarna förbi burger king när vi hade varit på hemmakväll och köpt oss en massa onyttigt godis. sen satte vi oss i spelhallen och kollade hockeyn. det var riktigt länge sedan jag såg en så bra match, helt sagolikt! just därför ska sverige spela jr vm-final! helt otroligt, verkligen. och detta till stor hjälp av hjalmarsson och lasu. det känns naturligtvis jättebra att ha två så stora spelare utlånade i ett litet lag som borås hc. tackar gör vi för detta!


lista över -08

Året nollåtta!
Alla ska svara på nollåttas
svara för att få ett bra år nollnio.

ÅRET
Hur har året nollåtta varit för dig? både fruktansvärt bra, och fruktansvärt dåligt.
Bättre än förra året? beror på hur man ser det, men trots motgångar så måste jag säga JA
Har du träffat några nya vänner? ja
Isåfall vilka? är rädd för att utesluta någon? haha. men några tajtare, några mindre tajta.
Någonting du aldrig kommer glömma nollåtta? det är då 100 säkert.
Har du flyttat under år nollåtta? ja, hem från strömma.
Har du hittat en ny låt som du älskar? under ett år gör man det självklart.
Isåfall vilken? en hel del.

KÄRLEK
Hur har din kärlek varit nollåtta? bara bra
Har du strulat med någon? det borde jag gjort ;)
Har du varit kär? ja
Har du sagt jag älskar dig till någon? ja
Har någon sagt jag älskar dig till dig? ja
Har du haft ett hemligt förhållande? haha nej

SORG & HÄMND
Har någon i din närhet tagit självmord?
nej
Har någon i din släkt avlidit? ja
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? det har jag säkert
Har du varit i slagsmål? ett seriöst, nej.

PERSONLIGT
Har du gjort någonting du ångrar?
ja
Isåfall vad? det finns säkert lite smågrejer här och där ^^
Har du skämt ut dig? det gör jag jämt, tydligen.
Har du ljugit för en vän? hm.. hoppas jag inte.
Har du gjort något dumt mot en vän? troligen, men inget allvarligt
Har en vän gjort något dumt mot dig? ja

SKOLAN & FRITIDEN
Vilken skola går du på?
strömma naturbruksgymnasium
Har någon varit elak mot dig på skolan? beror på hur man ser det.
Hatar du någon på din skola? man börjar undra.
Har du gjort något framsteg? det vet jag att jag har.
har du haft alla rätt på ett prov? det skulle jag verkligen inte tro!


VÄNSKAP
Har du träffat nya vänner?
jaadå
Har du många killkompisar? ja
Har du förlorat en vän? ja
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän ? ja
Har du gått bakom ryggen på en vän? inte vad jag vet
Har du ljugit för en bästavän? tvivlar jag på


lördag

igår innan hjärtat kom, så lade jag mig i ett bad, och helt underbart var det. har nog inte badat sedan.. ah, jag vet inte när. dock har jag inte den ron att ligga länge i ett kokhett bad, tyvärr. känns som att hela jag ska sprängas av värme.
sedan kollade vi sagan om ringen på kvällen, och var fruktansvärt trött. hoppas jag inte håller på att bli sjuk, sådant orkar jag inte.. :(

jag och min man har också blivit bättre på att sova längre på mornarna, och det är tur det när man är så trött på dagarna. mamma fick stå med maten redan i princip när vi gick upp, stackarn, maten tog närmare tre timmar.. men älggryta, det är värt det!
har just kommit hem från frida, vi har kollat saw 2, och myst. det var ett tag sedan jag såg den nu. 4 år sedan för att vara mer exakt. hunnit med att slänga i mig lite våfflor också, så underbart gott!

taack

Det är tur ibland att jag har en av de bästa cheferna i världen. idag fick jag sluta redan vid halv 12, så underbart! en fredag och allt. däremot känns det inte alls som helg nu, inte eftersom jag ska jobba på söndag. ovärdig helg!
därför gick jag och mamma en långpromenad med vovven efter vi varit och handlat och sådär. skönt att vara ute och sen komma in med rosiga kinder.

nu ska min lilla man till bil ta mig till ett nytt ställe. städsakerna slängs fram igen. usch, jag är alldeles för snäll.


kvääääll

för många timmar sedan åkte jag hem till josse för en långpromenad. det hela slutade med att vi blev sittandes hemma hos henne, pratade en massa, åt gott och sådär. jätte trevligt, var länge sedan jag träffade henne nu, ändå kändes det som att vi umgåtts med varandra jämt. kom inte hem förrän nu, och har alltså varit där i många, många timmar. ska upp och jobba imorgon, så ska försöka lägga mig och sova nu och vakna av klockan vid 5-tiden eller så. trevligt va? ;)

Nytt år för vad?

nyår.. vad är det som är så speciellt med det - egentligen? det finns bara speciella högtider, då det är menat att man ska fira. ska man fira att det är ett nytt år? alla sina "nyårslöften" som jag inte har för att jag skulle sabba det direkt ändå? kommer ni ihåg för 2 år sedan då jag hade som nyårslöfte att inte äta mcd? kommer ni ihåg att jag nästan började gråta och åt det sedan 3 gånger på 2 dagar då istället? Jisses..

Igår var jag, älsk och hampus hos jenny och jesper och firade nyår. åt massa gott jesper är värsta mästerkocken ;) efterrätter och grejer också. och såklart dricka. guitar hero och sing star var på en bra stund på kvällen, vissa gav sig verkligen in i spelet ;) jag gjorde dem en stor tjänst att inte sjunga. jag lovar.
och på tolvslaget fick jag en kyss av min älskade, och blev hemskjutsade på natten. det är väl så det ska vara antar jag :)

vaknade inte förrän jättesent idag, inte C heller. vi brukar inte sova längre än till 9-tiden nu för tiden annars.

well well. prata med mamms nu, sedan drar jag iväg igen.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

RSS 2.0